alba27
26.08.23, 22:09
Nie wiem czy coś z tego wyjdzie, bo na razie się tylko przymierzam, ale mam dwóch faworytów. Który byście wybrały?
Oba domy są w tej samej dzielnicy, oba blisko lasu na czym bardzo mi zależy, wielkość domów, działek i cena zbliżona.
Dom nr 1:
Zalety:
1 min od lasu,
świetny rozkład,
2 łazienki i miejsce na pralnię (jest instalacja),
dużo drewna w środku, czyli tak jak lubię, piękne drewniane podłogi i schody z szeroką klatką schodową,
duży taras z wyjściem z salonu,
Boczna, spokojna uliczka.
Wady:
Garaż na 1 samochód i tylko 1 miejsce postojowe przed garażem. Jakby przyjechaliby goście to musieliby stanąć trochę dalej o ile znajdą coś wolnego,
niski płot. Ze względu na niewychodzące koty, oprócz woliery zależy mi na dodatkowym zabezpieczeniu,
Na działce duzo nasadzeń, ładne to, ale tak bez pomysłu, musiałabym się nakombinowac żeby upchać mój wymarzony warzywniak i szklarnię,
drewniane podłogi zdecydowanie do remontu,
kuchnia na piętrze więc trzeba by ją przenieść na dół( jest świetne miejsce) a to wiadomo generuje koszty,
Elewacja raczej wymaga remontu.
Dom nr 2
3 min od lasu
W ogrodzie tylko trawą więc mogę tam zasądzić wszystko, co zechcę.
Dwa ogromne garaże i podjazd z kostki na 2-3 samochody,
Ładna elewacja,
Betonowy, wyższy płot,
Piękna, drewniana kuchnia
Wystarczy pomalować ściany i można wnosić meble.
Wady:
Przy głównej drodze. Droga taka po jednym pasie w każdą że stron i prowadzi na osiedle. Ruch jest ok 8 rano i potem ok 16. Byłam dziś o 18 i mało aut przejeżdżało. Ogrod nie jest od strony ulicy,
tylko 1 łazienka i to mała. Jest miejsce na zrobienie drugiej i to takiej większej, ale wiadomo koszty,
Brak tarasu. Z salonu są schodki a na dole zadaszona altanka i rośliny dookoła.