maszmi 25.09.08, 10:36 Odpowietrzamy kaloryfery zakręcone czy odkręcone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lillyofthevally Re: odpowietrzanie kaloryferow 25.09.08, 13:43 przy zaworze lekko odkręcasz połączenie (na śrubunku) - wcześniej podkładasz szmatę ,zeby nie zalać sąsiadów :) czekasz aż powietrze wyleci (usłyszysz syczenie) , potem poleci już sama woda i wtedy dokręcasz ponownie Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: odpowietrzanie kaloryferow 25.09.08, 15:02 ale ciagle nie wiem , czy kaloryfer ma byc odkrecony czy zakrecony (termostat) Odpowiedz Link Zgłoś
pudht Re: odpowietrzanie kaloryferow 25.09.08, 15:06 termostat musi byc odkrecony, a druga osoba musi uzupelniac wode w systemie i pilnowac cisnienia na manometrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witt Re: odpowietrzanie kaloryferow IP: 83.238.175.* 25.09.08, 15:14 przy okazji zapytam o pokrewną rzecz: w jakiej pozycji powinien być zawór który jest przy odpływie z kaloryfera podczas ogrzewania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: odpowietrzanie kaloryferow IP: *.chello.pl 27.09.08, 07:10 1. zawór przy grzejniku /u góry z pokrętłem ew. termostatem/ zakręcony!!! 2. zaworem na dole się nie baw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster. Re: odpowietrzanie kaloryferow IP: *.acn.waw.pl 27.09.08, 07:22 I to jest prawidłowa odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: odpowietrzanie kaloryferow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 11:57 Musisz troczę pomyśleć . To tak jak kombinujesz czym jeść zupe , widelcem czy łyżką . Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: odpowietrzanie kaloryferow 27.09.08, 19:03 W calym bloku grzeja a moje kaloryfery zimne.Jak podkrecam srubeczke to leci zimna woda, a nie powietrze,wiec chyba jednak nie sa zapowietrzone i chyba malo prawdopodobne zeby w calym mieszkaniu sie zapowietrzyly.Chyba jednak bez hydrauluka sie nie obedzie i znowu 100 do tylu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: odpowietrzanie kaloryferow IP: *.chello.pl 28.09.08, 11:28 Może po prostu masz zamknięte zawory grzejnikowe?Trzeba je otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: odpowietrzanie kaloryferow 28.09.08, 12:14 Czy zawory to to samo co termostaty?Jak odkręcam termostat to kaloryfer szumi,ale jest zimny.Zwariować można-dobrze,że narazie ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: odpowietrzanie kaloryferow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 20:03 MOże masz zakręcone zawory powrotne?! Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: odpowietrzanie kaloryferow 28.09.08, 20:47 Moze? Skad mam to wiedziec?Po co by ktos je zakrecal? Odpowiedz Link Zgłoś