Dodaj do ulubionych

może głupie pytanie

25.06.05, 17:10
dyskutowaliśmy w szkole na temat seksu, nasza wiedza jest jeszcze mała. ale
jednek kolega twierdził, że jeśli chłopak nawet zrobi to od "tyłu" czyli
będzie robił wszystko oprócz wprowadzania penisa do pochwy dziewczyny, to ona
nie zajdzie w ciąże. Czy on miał rację ??!!
Obserwuj wątek
    • theday Re: może głupie pytanie 25.06.05, 18:01
      od tyłu masz tu na mysli sex analny- no i faktycznie ten sposób nie zakończy
      się ciążą
      ale.....jaka dziewczyna zgodzi się na takie wydziwianie? niewiele się takich
      znajdzie zapewne
    • ivka2 Re: może głupie pytanie 25.06.05, 18:25
      Głupie pytanie rzeczywiście. Nie słyszałaś dziecko(?) ze pozycja od tyłu
      ułatwia zajście w ciążę? No, to już wiesz.
    • Gość: kaśka 19 Re: może głupie pytanie IP: *.spm.pl / *.spm.pl 25.06.05, 18:32
      MOŻE głupie pytanie??? Jeszcze się pytasz?
    • Gość: em Re: może głupie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:42
      Cos mi sie zdaje, ze nini myli pozycje od tylu z seksem analnym.

Sprecyzuj o co ci chodzi nini2.
      • nini2 Re: może głupie pytanie 25.06.05, 20:09
        faktycznie miałam na myśli sex analny. i faktycznie jesteśmy jeszcze młodzi na
        takie rozmowy. a czasami wstyd mi zapytac rodziców na ten temat, bo uważają że
        jeszcze mam czas. a widzem, ze w klasie to juz na takie tematy wszyscy
        rozmawiają. dziękuje za wszystkie wyjaśnienia smile
    • Gość: ... Re: może głupie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 19:57
      glupie pytanie ale swiadczy o edukacji sexualnej w polsce...
      1.przy pozycji od tylu gdy partner wklada penisa do pochwy mozesz zajsc w ciaze
      2.jest tez pozycja od tylu gdy partner penetruje odbyt i to jest sex analny i w
      takim wypadku nie zajdziesz w ciaze. dodam ze sex analny to nie tylko "od tylu"
      bo mozna go uprawiac i innych pozycjach chociazby tzw "na jeźdżca".
      3.uprzedzam inne pytanie: jest jeszcze sex oralny i od niego tez nie zajdziesz
      w ciazesmile
      pogadaj z mama lub siostra jesli masz albo z babcia, mozesz sie zdziwic ale one
      naprawde maja wiedze na ten temat i powinny zrozumiec twoje pytanie.
      najgorszy jest brak wiedzy...
      powodzeniasmile
      • zaba_pelagia Re: może głupie pytanie 25.06.05, 20:20
        czytanie też nie zaszkodzi
        jest tyle ksiązek....
        • venus22 Re: może głupie pytanie 25.06.05, 20:51
          >>faktycznie jesteśmy jeszcze młodzi na
          takie rozmowy<<

na pewno na takie rozmowy nie jestescie za mlodzi, skoro ten temat was
          interesuje i macie watpliwsci to oczywscie lepiej spytac niz tylko gdybac a
          pozniej sie martwic o ciaze.
          Nie jest to tez w zadnym wypadku pytanie glupie!!

Troche szacunku baby dla mlodych ludzi ktorzy szukaja u was wiedzy!!
          nie wasza rzecz oceniac kto za mlody, a ktore pytanie madre!

Na zakonczenie, sex analny to chyba tylko w Polsce jest uzany za cos dziwnego w
          krajach zachodnich mowi sie ze jak ktos lubi to czemu nie??

I po raz ostatni- od seksu analnego w ciaze sie nie zachodzi.

Venus
    • mirabelka22 Re: może głupie pytanie 25.06.05, 21:11
      hmm...nie zgodze sie z moimi przedmowcami,ze w wyniku seksu analnego napewno nie
      mozna zajsc w ciaze. Otoz moi drodzy jest to mylne stwierdzenie! Przeciez,jesli
      facet bedzie mial wytrysk (rzecz jasna bez prezerwatywy) to istnieje taka
      mozliwosc,ze nasienie "splynie" i dostanie sie do pochwy! W malych ilosiach bo
      malych ale dostac sie moze...Nie mowie,ze dzieje sie tak za kazdym razem,ale
      taka mozliwosc istnieje.
      • edithael Re: może głupie pytanie 25.06.05, 22:23
        Zgadzam sie z mirabelką - teoretycznie, przy dniach płodnych i dużej ilosci
        sluzu - jest szansa. Przy okazji ten sposób współzycia jest też dużą "szansą"
        na złapanie HIV-a jesli partner jest nosicielem...

A pytanie całkiem normalne, głupie sa tylko niektóre odpowiedzi.
        • Gość: ki Re: może głupie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:41
          Jeżeli jesteście jeszcze młode i nie macie o sprawach sexu zbyt dużej wiedzy to
          muszę was tutaj trochę ostrzec. Od samego seksu analnego nie zachodzi się w
          ciążę ale jeśli nie macie wprawy w panowaniu nad tym co się dzieje ze spermą po
          wytrysku (a pewnie nie macie bo pewnie w życiu nie widziałyście wytrysku) to
          nie radzę próbować jeśli nie macie ochoty zostać mamusiami. Ogólnie zresztą nie
          polecam rozpoczynania współżycia od tego rodzaju stosunku. Próbujcie
          wszystkiego powoli i z rozwagą poczynając od konwencjonalnych metod - o wiele
          łatwiejszych i na początek mniej bolesnych. Na seks analny decydują się głównie
          pary dojrzałe o dłuższym "satażu". Nie słyszałam o dziewicy uprawiającej
          stosunek analny.... choć z pewnością i to się zdarza.
          • Gość: Agulka Re: może głupie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:46
            smutne to, ale chyba prawdziwe, ze mlodziez uprawia seks oralny i analny "bo
            sie od tego w ciaze nie zachodzi"...
            ja nie wiem jak u was, ale u mnie najpierw byly jakies pieszczoty, a potem seks
            w rozumieniu stosunku... a dopiero pozniej seks oralny (zwlaszcza z mojej
            strony), analny jeszcze pozniej...
            a jakie jest wasze zdanie?
            • venus22 Re: może głupie pytanie 26.06.05, 09:19
              Tzn na pewno w odbycie do ciazy nie dojdzie,
              ale rzeczywiscie plemniki moga sie przedostac do pochwy w rozny sposob np
              takze przez wlozenie czlonka (po wytrysku) do pochwy lub przez pieszczoty.

Ale bez przesady trzeba by miec bardzo luzna dziure zeby cieklo.

Venus
    • zlotoslanos Re: może głupie pytanie 26.06.05, 11:00
      ivka2 napisała:

>" Głupie pytanie rzeczywiście. Nie słyszałaś dziecko(?) ze pozycja od tyłu
      > ułatwia zajście w ciążę? No, to już wiesz. "
      Chyba dziewczyna wyraznie pisze o niewprowadzaniu do pochwy? Glupia odpowiedz
      moim zdaniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka