Dodaj do ulubionych

pralka tłucze się - co robić?

IP: 213.17.239.* 27.12.03, 15:54
slychac ja na klatce schodowej i przeszkadza sasiadom pietro nizej, nie ma
wiec mozwy o praniu pozno lub np. w niedziele. slyszalam cos o jakichs matach
czy podkladkach, moze ktos wie i doradzi z czego to ma byc i gdzie kupic.
wolalabym podkladki, bo wyobrazam sobie jakim zbiornikiem kurzu jest mata.
blagam o pomoc, m
Obserwuj wątek
    • zencol Re: pralka tłucze się - co robić? 27.12.03, 16:18
      Przede wszystkim, czy stosujesz się do instrukcji obsługi w kwestii ilości
      ładowanych do prania rzeczy? Czy pralka jest wypoziomowana? Czy ma sprawne
      amortyzatorki? Pzdr.
      • Gość: maniek Re: pralka tłucze się - co robić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 19:41
        cze pralka nadaje sie do remontu sredniego zawolaj mechanika, cze.
    • aankaa Re: pralka tłucze się - co robić? 27.12.03, 20:50
      jeśli "spełniłaś" warunki podane powyżej a tłucze dalej - na podkładki bardzo
      dobrze nadają się mouse-pad'y
      wiem, brzmi nieco dziwnie, ale działa :)
      pozwala Ci prać nawet w środku nocy, a sąsiadom - żyć
      • jadwiga_r Re: pralka tłucze się - co robić? 28.12.03, 11:09
        A co to jest mouse-pady i gdzie to można kupić?
    • Gość: jmk Re: pralka tłucze się - co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 13:48
      Nie słuchaj tych kretynizmów co zostały przez poprzedników wypisane.
      Musisz sie zdecydować - remont albo zakup nowej a te mouse-pady to niech sobie
      wsadzą w ....e
      • Gość: tania Re: pralka tłucze się - co robić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.03, 15:43
        teraz juz nawet za 599 zl kupisz nowa.
    • Gość: czma Re: pralka tłucze się - co robić? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 23:28
      Pralka powinna równo stać na czterech nóżkach i być wypoziomowana. Bardzo ważne
      jest dokręcenie, po wypoziomowaniu i równym ustawienu, nakrętek kontrujących,
      które są w każdej nozce (w lewo do oporu). Pralka nie może kiwać się przy
      bocznym nacisku.
      Tłuczenie pralki jest też zależne od wielkości załadunku. Dla stabilności
      pralki przy wirowaniu korzystniejsze jest jej załadowanie powyżej 2/3 max.
      ładowności.
      Nie piszesz, jaką masz pralkę i jak starą. Mogą być też inne przyczyny twoich
      problemów, np. system kontroli rozłożenia prania w bębnie, które niestety może
      usunąć tylko serwisant.
      Maty stabilizujące i wyciszające pralkę widziałem niestety tylko w Niemczech po
      10 EUR.
      • Gość: m Re: pralka tłucze się - co robić? IP: *.bm.cm-uj.krakow.pl 29.12.03, 10:54
        dzieki za wszystkie rady. moja pralka (whirlpool) ma 5 lat. kiedys zostala
        wypoziomowana (jakies 2 lata temu ostatnio), ale moglo sie to juz rozjechac.
        nie waze tego, co wkladam i calkiem mozliwe, ze wkladam za duzo.
        Jak sie taka mata za 10euro nazywa po niemiecku i w jakich sklepach jej szukac?
        mouse pady wydaja mi sie jednak za cienkie i za miekkie.
    • Gość: taba Re: pralka tłucze się - co robić? IP: 157.25.31.* 29.12.03, 13:00
      Moja Mama miała podobny problem - pralka tłukła się bardzo głośno. Była
      wypoziomowana, mało wsadu, czyli teoretycznie wszystko OK. Rozwiązaniem okazała
      się gumowa mata, kupiona w jakimś supermarkecie. To nie jest tak że w macie
      jest pełno kurzu, jest go dokładnie tyle samo tylko że nie na podłodze a na
      macie. Teraz pierze normalnie, polecam to rozwiązanie jako bardzo tanie i
      skuteczne.

Pozdrawiam
      • Gość: m Re: pralka tłucze się - co robić? IP: *.bm.cm-uj.krakow.pl 29.12.03, 13:34
        dzieki za odp. pewnie kupie jakas mate czy gume. moze te niemiecką specjalną
        jak dowiem sie szczegółów, albo coś będę kombinować.
        kurzu pewnie tyle samo, ale trudniej wysunac zeby posprzatac.
        • Gość: czma Re: pralka tłucze się - co robić? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 00:12
          Nie pamiętam nazwy tej maty. Była chyba w "Roller" w Goerlitz.
          • Gość: m Re: pralka tłucze się - co robić? IP: *.bm.cm-uj.krakow.pl 05.01.04, 09:06
            dzieki. może odszukam w sklepie tym lub innym kiedys przy okazji
            • Gość: Jabq Re: pralka tłucze się - co robić? IP: 80.51.255.* 05.01.04, 21:52
              moze to tylko lozysko , polecam rozkrecic i sprawdzic poruszajac bebnem do
              przodu , do tylu na boki i gora dol :) Jak sie bedize tuklo to juz bedizesz
              slyszal w ktorym miejscu i to wyczaisz. Nowa pralke bym kupowal jakby mi sie
              silnik spalil w tej jest niewielka czesc do wymiany.
    • aankaa zastanawia mnie jedno 05.01.04, 22:32
      problemem m. jest - jak umyć matę umieszczoną pod pralką, że (niby) trudniej
      niż bez

ludzie !!! - przyznajcie się z ręką na sercu - kiedy ostatnio sprzątaliście POD
      pralką ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka