Dodaj do ulubionych

nieuczciwi fachowcy

• Gość: fachowcy Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 19:57
      Na "fachowców" za wsze trzeba mocno uważać przy urządzaniu mieszkania, Nawet jak mamy projekt od architekta wnętrz, to mogą się przytrafić nieciekawe kwiatki.
      • Gość: monter co Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.13, 14:07
        przetrzepać internet można jaki będzie tego efekt -trudno powiedzieć!!
        Moja firma istnieje na rynku 17 lat nigdy w internecie się nie chwaliłem zatrudniam ludzi. od 17 lat , niektórzy pracują ze mną od początku, wyszkoliłem nauczyłem i wiedzą co jest standartem w firmie i u Klienta większość prac jest z polecenia ponad 3000 wykonanych instalacji REKLAMACJE -MOŻE DWIE MOŻE JEDNA CZY KLIENCI SĄ NIEZADOWOLENI - CZASEM TAK DLACZEGO ?? Bo uważają że w trakcie prac można bezkarnie zmieniać koncepcję i pomysły . i można to wszystko zrobic Za DARMO !!
        POZDR MONTER CO
        • bunclik Re: nieuczciwi fachowcy 15.02.13, 18:05
          monter co
          widać ze naprawdę jesteś w zawodzie tyle lat i masz całkowita racje jak nie zmiany to dokładają rożne drobiazgi najczęściej pracochłonne za które nie chcą płacić i są zdziwieni ze za taki drobiazg ktoś chce zapłatę przecież to tylko pół godzinki a pracownikowi nie powiesz ze to tylko pół godzinki zapłacić trzeba i z takich pół godzinek uzbiera się dniówka albo 2

ale kto siedzi w temacie to zna to i nie ma co się rozdrabniać i tak tego co niektórzy nie zrozumieją
          • Gość: firma remontowa Re: nieuczciwi fachowcy a może inwestor IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.13, 22:59
            BARDZO WAŻNE Nie ukrywajmy że klient często wie że za poszerzenie zakresu prac czyli tzw pokazywanie palcem panowie a może jeszcze To czy Tamto ? prosze , należałoby zapłacic dodatkowe pieniądze , ale wszyscy wolą grać głupa ! niż przyznać racje że tak należy . W gestii wykonawcy jest natomiast poinformowanie inwestora że zakres prac ,kosztorys, czy ustalenia mogą ulec zmianie , bowiem wiele spraw wychodzi w tzw praniu . Ja osbiście nauczyłem się mówić wprost , ale wie pani że to kosztuje plus i szacunkowy koszt może wynieść tyle ? . Podam prosty przykład jakiś czas temu klient chciał aby zdemontować 7 par ościeżnic drzwiowych , w kosztorysie zostala ustalona cena usługi ale pominęto że każdą nalerzy jeszcze poszerzyć plus dochodzi jeszcze jedna w ost chwili , więc doliczyliśmy poszerzenie , wybuchła awantura , wyzwano nas od oszustów że kosmiczne ceny stosujemy i nieważne w tym co zapisane , powiedzmy ja przeboleje utrate 500 zł , ale kiedy chłopaki przyzauważyli fakture za 7 par drzwi wewnętrznych za ok 22 000 zł sprowadzonych z Włoch to dopiero KOSMICZNA CENA 3140 zł za 1 sztuke . Powiedzmy to dotyczy obu stron niektórzy w własnym interesie potrafią być prawdziwymi gnojami kosztem innych , Czasami mysle ze w naszym kraju świadczenie uług przypomina częściej wojne niż wspłóprace dla dobra obu stron ...
    • remonty2013 Re: nieuczciwi fachowcy 22.02.13, 12:12
      przykre w ten sposob inne frmy cierpia. Umowa oprace jest podstawa a zaliczka nie powinna przekroczyc 25% wykonania prac najlepiej jej poprostu nie dawac umawiajac sie na rozliczenie za dany wykonany etap prac (wczesniej wyceniony) oraz poogladac wczesniejsze prace :FACHOWCOW!!!: pozdrawiam www.remont-lokal-dom.pl
      • mm-magicled.com Re: nieuczciwi fachowcy 23.02.13, 13:42
        „ remonty2013 „ to Ty podpisujesz umowę o pracę ze zleceniodawcą/inwestorem. HMMM. No nic nieważne.
        Nie mam pojęcia poco to wszystko piszesz, twoje wnioski niczego nowego nie wnoszą do sprawy, każdy dobrze wie jaką wartość procentową można zaliczkować a jaką nie… Powala mnie również porada kwestii najlepiej brać zaliczkę albo nie i sprawdzać „etapy fachowców”, to kwestie czysto indywidualne.
        Zasadnicze pytanie :
        Poco to piszesz!!! Tak dla zasady żeby się coś działo na forum czy po to by przemycić reklamę swojej firmy?
    • zaprojektujemy Re: nieuczciwi ludzie 24.02.13, 11:20
      Zgadza się, ale chodzi o skalę. Bo co innego jak Cię ktoś oszuka w spożywczaku, a co innego na wykończeniu mieszkania, dlatego warto wiązać, się umowę, nie robić nic "na gębę",zabezpieczać się gwarancją i korzystać z firm, które mają dobre opinie i są sprawdzone na rynku.
      • 44marcin Re: nieuczciwi ludzie 24.02.13, 14:34
        Nieuczciwych fachowców dzisiaj mamy na pęczki.Korzystamy z ich usług bo wydaje nam się,że jest taniej.Ale czy warto ryzykować i kłócić się z kimś kto nie wykonał swojej roboty jak się należy?Inwestorzy korzystajcie z usług sprawdzonych firm i nie zapomnijcie o dobrze przygotowanej umowie.
        umowa-bud.pl
    • 3antoni Re: nieuczciwi fachowcy 24.02.13, 16:11
      Ja mam podobne doświadczenia ale z firmą "Rafmar" Firma Handlowo-Usługowa Rafał Gruszowski i Marka Gruszowskiego:
      1. Wykonywali wykończenie domu jednorodzinnego, każda wykonana praca posiada mniejsze lub większe usterki, tynki – każdy fragment inna faktura, żadnych pionów ani poziomów, pękające płyty kartonowo-gipsowe , widoczne łączenia płyt, widoczne wkręty do płyt, mnóstwo niestaranności i niedokładności. Przeróbki wykonane przez tego pana niezgodne są z projektem budowlanym. To czego nie widać robi niechlujnie, po swojemu ale po pewnym czasie niedoróbki wychodzą i są bardzo widoczne. Oszukał nawet na grubości i jakości wełny dał za mało teraz marznę.
      2. Wykonywali pracę polegającą na ułożeniu płytek: na kilkadziesiąt ułożonych płytek po roku odpadło 15-płytki co jakiś czas coś się dzieje z kolejną. Płytki kładzione były na tzw. plackach mało kleju pod płytką, płytki np. pod oknem w miejscu parapetu kładzione na najzwyklejszym cieniutkim styropianie-pod wpływem nacisku pękają, przeróbka grzejnika łazienkowego złącze wykonane : niedbale, nieprawidłowo ( nieszczelne )- wyciek kilkudziesięciu litrów wody w strop – sprawa świeża więc skutki jeszcze nieznane z wyjątkiem skuwania kolejnych płytek w celu znalezienia łączenia. AAAA skuwanie tak położonych płytek wiąże się z uszkodzeniami sąsiednich i tak w kółko. Wanna osadzona nieprawidłowo pod wpływem nacisku skrzypi.

Dzisiaj pękła kolejna płytka na podłodze, ale przy małej ilości kleju i niestarannym kładzeniu płytek przy ogrzewaniu podłogowym to normalne .
      I to wszystko co opisałem to są fakty które można dotknąć i zobaczyć.
      • mm-magicled.com Re: nieuczciwi fachowcy 24.02.13, 18:06
        No cóż... Dziękuje w imieniu swoim i zainteresowanych tematem informacje, można potraktować jak przestrogę i gdy tylko pojawi się ta nazwa wzmorzyć czujność.
        Będę aż do znudzenia w kwestii właściwego zabezpieczenia prawnego.
        Jeśli je masz to nie trać czasu na użalanie się na forum bo tu niczego nie odzyskasz tylko spróbuj przed sądowo wezwać wykonawcę do usunięcia "fuszerek", jak nie zadziała to sprawa sądowa z powództwa cywilnego. Zakładam że remont kosztował kilka tysięcy więc warto.
        Tak na przyszłość przy następnych remontach poszukaj sobie firmy która jest nie najtańsza ale za to udziela pisemnych gwarancji na każdą wykonaną usługę, takie firmy to nie abstrakcja jest ich sporo w tej branży.
        • Gość: fix Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.13, 00:36
          Najwięcej problemów wynika z prostego powodu JEST ZA TANIO W USŁUGACH !!! USLUGI POWINNY BYĆ MINIMUM 3KROTNIE DROŻSZE wtedy dużo problemow zniknełoby
          Uczciwe firmy i fachowcy znikają z prostych powodów klient chce taniej uslugi , ale tak taniej że dla porzadnej firmy płacącej podatki zus jest ona nierealistyczna i to daje porzywke dla paprochów groszowiczów , a i śmieciowi inwestorzy potęgują problem . No nieoszukujmy się większość budów wykonywanych jest po takich stawkach że gdybyśmy podliczyli koszta porządnej firmy płacącej podatki to wychodzą 0rowe przychody a nawet trzeba dopłacić do interesu . co daje prosty przykład że wielu robi na czarno bo są do tego zmuszeni .
          Nikt tego nie kontroluje i panuje chaos na rynku więc jeśli macie problem z znalezieniem porządnej ekipy na rynku do zadajce sobie pytanie dlaczego może to wasza wina ... cdn
          • leda16 Re: nieuczciwi fachowcy 25.02.13, 22:05
            Gość portalu: fix napisał(a):

> Najwięcej problemów wynika z prostego powodu JEST ZA TANIO W USŁUGACH !!! USLU
            > GI POWINNY BYĆ MINIMUM 3KROTNIE DROŻSZE wtedy dużo problemow zniknełoby

Piszesz zapewne z punktu widzenia wykonawcy? Ja też pracuję niejako w branży usługowej. jak Ty mi zapłacisz 600 zł za jedną wizytę lekarską, to ja Ci zapłacę 220 zł za m2 układania glazury łazienkowej. Póki co pracuję na etacie i łapówek nie biorę, więc albo Tobie opłaci się zarobić 40 zł albo wolisz stracić.

> Uczciwe firmy i fachowcy znikają z prostych powodów klient chce taniej uslugi ,
            > ale tak taniej że dla porzadnej firmy płacącej podatki zus jest ona nierealist
            > yczna

Myślisz, że inwestorzy nie płacą ani ZUS ani podatków? To mało jeszcze facet wiesz o życiu. O tym , skąd się biorą podatki. One są odtrącane z wynagrodzenia za NASZĄ pracę a nie z kieszeni pracodawcy. Ty najwyraźniej chciałbyś zarabiać, a podatki mają za Ciebie inwestorzy płacić :))).

i to daje porzywke dla paprochów groszowiczów , a i śmieciowi inwestorzy
            > potęgują problem .

Tia... bo nie chcą płacić ile krzykniesz?

No nieoszukujmy się większość budów wykonywanych jest po tak
            > ich stawkach że gdybyśmy podliczyli koszta porządnej firmy płacącej podatki to
            > wychodzą 0rowe przychody

Jeśli wolisz stróżować na budowie lub iść do mopa, to nikt cię nie zmusza do pracy w budownictwie. To jest Kolego wolny rynek i konkurencja. Poszukiwani są fachowcy - tani i kompetentni, tacy, którym się bardziej opłaci zarobić 40 zł od metra flizowania, niż krzyknąć 75 zł i te 75 zł stracić z braku popytu na ich drogie usługi. Im większa podaż, tym cena niższa. Więc prócz słownika ortograficznego polecam "Kapitał" K.Marksa do poduszki.

> Nikt tego nie kontroluje i panuje chaos na rynku więc jeśli macie problem z zna
            > lezieniem porządnej ekipy na rynku do zadajce sobie pytanie dlaczego może to wa
            > sza wina ... cdn

Porządnej, czyli drogiej tak? A my wszyscy wolimy porządną i tanią.
            • Gość: fix Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.13, 00:51
              A ja myślę że jest pani nie miła i traktuje ludzi jak bydło robocze
              Pani usiłuje nam udowodnić że ma racje biorąc taniego dobrego i na czarno , a jak coś spieprzy to go do urzędu skarbowego z donosem że rachunku nie wystawił .
              40 , 75 czy nawet 100 za metr kafelków to nadal jest tanio a pojęcie drogiej usługi w budownictwie to tylko propaganda inwestorska czy deweloper-ska . Lekarze w tym kraju powinni chyba najmniej narzekać nawet ci na etacie w końcu wszystko mają podstawione pod nos mam na myśli stanowisko pracy i wynagrodzenie za które już są odprowadzone składki
              m.i.n z moich podatków . Prywatnie 150 pod stół za 10 min wizyty i dowidzenia
              Rachunek ekonomiczny jest po mojej stronie i jeśli ktoś korzysta z niskiej usługi to powinien zdawać sobie sprawę że wspiera szarą strefę w imię własnej prywaty i czystą hipokryzją jest zakup glazury za 200 zł z m/2 i szukaniem usługi za 40 zł lub farb za 70 zł litr i pomalowaniem za 3 zł , albo zakupem brodzika za 3000 zł i montażem za 50 zł , ja taki odważny nie jestem .

Porządnej, czyli drogiej tak? A my wszyscy wolimy porządną i tanią.
              Porządne są tylko jednostki i czasem ma się szczęście i na taka się trafi
              ale kiedy zepsuje się wiertarka lub maszynka do glazury to co dalej ? Zgłoszę się do pani o zakup nowej :)
              • leda16 Re: nieuczciwi fachowcy 26.02.13, 08:27
                Gość portalu: fix napisał(a):

> A ja myślę że jest pani nie miła i traktuje ludzi jak bydło robocze

Mylisz się Kolego, jestem realistką i trzymam się konkretów. Podatki musimy płacić wszyscy, a prawda jest taka, że Ty masz większe możliwości oszukania fiskusa niż pracownicy budżetówki, choćby na co dziesiątym zleceniu i daję głowę, że to robisz, tylko zamiast mieć pretensje do Państwa, że winduje podatki w górę, Ty masz pretensje do inwestorów, że nie chcą Twoich podatków płacić, a Ty chcesz przecież godziwie zarobić, najlepiej tyle, co chirurg, prawnik, przedstawiciel handlowy, poseł, itp. Zarobki z wysokiej półki Ci się marzą, szkoda, że metodą reglamentacji usług w budownictwie i dojenia inwestorów. Jak słyszę takie poglądy, to mówię, że chirurg glazurę potrafi sam sobie ułożyć i dom wałkiem malarskim pomalować, ale malarz i fliziarz choćby się ukichał, wyrostka robaczkowego sobie nie usunie, nawet z pomocą drugiego fliziarza.

> Pani usiłuje nam udowodnić że ma racje biorąc taniego dobrego i na czarno ,

Nie "na czarno" Kolego, na czarno to tacy jak Ty zapierdzielają aż miło, u Niemców, Anglików, Francuzów i tyłki im niemalże liżą za parę euro. Ja biorę ludzi NA UMOWĘ PISEMNĄ a czy oni od tej umowy zapłacą ZUS i podatki to mnie nie interesuje. Umowę robię tylko po to, żeby mieć prawo do gwarancji. Na umowę-zlecenie brałam dekarzy, tynkarzy, instalacje wewnętrzne, kupowałam okna, itp. same grube roboty.

a j
                > ak coś spieprzy to go do urzędu skarbowego z donosem że rachunku nie wystawił .

Nie, że rachunku nie wystawił, tylko podatku od dochodów z tytułu umowy cywilno - prawnej do US nie odprowadził. Nie wiesz, że masz obowiązek od każdego dochodu, nawet od wynajmu garażu podatek płacić? Koleżanka umowę miała, a oni podpisali, że wzięli wynagrodzenie - kilkadziesiąt tysięcy. Donos był dlatego, że złakomili się na 2 lub 3 tysiące, które chcieli wymusić od "głupiej" w ich mniemaniu baby po zakończeniu roboty. Jest takie przysłowie - chytry dwa razy traci. Robiąc w budowlance powinieneś znać go jak pacierz.

> 40 , 75 czy nawet 100 za metr kafelków to nadal jest tanio a pojęcie drogiej us
                > ługi w budownictwie to tylko propaganda inwestorska czy deweloper-ska .

Nie ważne. Każdy inwestor weźmie fliziarza za 40 zł a nie za 100 zł. Zwłaszcza po obejrzeniu jego pracy na poprzedniej budowie.

Lekarze
                > w tym kraju powinni chyba najmniej narzekać nawet ci na etacie w końcu wszystk
                > o mają podstawione pod nos mam na myśli stanowisko pracy i wynagrodzenie za któ
                > re już są odprowadzone składki

Trzeba było zostać lekarzem. Płaciłbyś wówczas swoim kolegom ponad 200 zł za metr flizowania a podatki z Twojej pracy spadałyby z Nieba prosto do kasy US. :))) A tak bidusiu musisz te podatki przelewać z własnego konta, dokładnie tak, jak lekarz, który ma praktykę prywatną.

.
                > Rachunek ekonomiczny jest po mojej stronie i jeśli ktoś korzysta z niskiej usłu
                > gi to powinien zdawać sobie sprawę że wspiera szarą strefę

Jak dotąd "wspieranie szarej strefy" nie jest przestępstwem karno - skarbowym, natomiast uchylanie się od płacenia podatków tak. Co robisz ze swoimi zarobionymi pieniędzmi to Twój problem a nie inwestora. On swoje podatki płaci z własnych dochodów, nie z Twoich, Ty płać swoje z też z własnych. A że uważasz, iż zarabiasz za mało, to również nie zmartwienie inwestora. On wie, że nie stać go na pracownika, który chce 100 zł za ten przysłowiowy metr flizowania, więc bierze za 40 zł a ten co się droży ląduje na zasiłku dla bezrobotnych. To są żelazne prawa ekonomii, konkurencja Kolego, a nie sentymenty. Dostosuj się do cen rynkowych albo giń. Ile z Ciebie Państwo chce zdzierać podatków to też Twój problem, nie inwestora.

> ty i czystą hipokryzją jest zakup glazury za 200 zł z m/2 i szukaniem usługi za
                > 40 zł ja taki odważny nie jestem .

To nazwij mnie hipokrytką. Zwisa mi to. A Ty zamiast oceniać morale inwestorów, staraj się, żeby dali Ci zarobić chociaż te 40 zł zamiast wcale. I odkąd to hipokryzja wymaga odwagi?

> Porządne są tylko jednostki i czasem ma się szczęście i na taka się trafi
                > ale kiedy zepsuje się wiertarka lub maszynka do glazury to co dalej ? Zgłoszę
                > się do pani o zakup nowej :)

Jak dentysta otwiera gabinet prywatny, wyposaża go za własne pieniądze a pacjenci nie kupują mu nowej wiertarki gdy poprzednia się zepsuje. Kupuje sam i wrzuca w koszty uzysku. Ale z tego co piszesz Kolego wnioskuję, że albo nie masz bladego pojęcia o prowadzeniu jakiejkolwiek firmy i rabotasz wyłącznie na czarno, albo generalnie uważasz inwestorów za idiotów.
                • Gość: Robol Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.tktelekom.pl 26.02.13, 09:06
                  Nieuczciwi "fachowcy" siedzą na samej górze i tam dbają o interes wąskiej grupy zawodowej czy bardziej biznesowej, z której się sami wywodzą. Tu nawet podatki są tworzone pod kątem tejże grupy. Reszta to "wolny rynek" każdy musi sobie jakoś radzić i nikt mu nie pomoże. Marks gdyby wstał z grobu i znalazł się w Polsce, to nie zauważyłby różnicy czasu w dziedzinie funkcjonowania naszej gospodarki.
                  • leda16 Re: nieuczciwi fachowcy 26.02.13, 16:50
                    Gość portalu: Robol napisał(a):

> Nieuczciwi "fachowcy" siedzą na samej górze i tam dbają o interes wąskiej grupy
                    > zawodowej czy bardziej biznesowej, z której się sami wywodzą. Tu nawet podatki
                    > są tworzone pod kątem tejże grupy.

Masz całkowitą rację. I nawet nie wiadomo, czy mówić o wilczym kapitalizmie czy państwie totalitarnym ;).

Marks gdyby wstał z grobu i znalazł się w Pols
                    > ce, to nie zauważyłby różnicy czasu w dziedzinie funkcjonowania naszej gospodar
                    > ki.

Oj zauważyłby na pewno. O produkty made in Tajwan może się potknąć już niemowlak w kołysce :) "kapitalistów" bez kapitału też. Kapitał tworzą obecnie banki, nie robotnicy.
                    • marko1971 Re: nieuczciwi fachowcy 05.03.13, 12:30
                      oj znalazła się ekonomistka po medycynie..:))
                      i na prowadzeniu firmy się zna...
                      szanownej pani problem jest taki że ze swojego wysokiego wykształcenia nie zauważa pewnej różnicy:
                      na umowę o dzieło zgodnie z ustawą o podatku dochodowym od osób fizycznych
                      MOŻE świadczyć usługi budowlane fachowiec(lub ktokolwiek inny-piekarz też)
                      WOBEC FIRM i/lub OSóB POSIADAJĄCYCH NIERUCHOMOŚCI NA WYNAJEM
                      TYLKO W TYCH DWÓCH SYTUACJACH
                      owszem to nie pani popełnia wykroczenie skarbowe a ten kto świadczy usługi dla tzw.konsumentów nie mając zarejestrowanej działalności gospodarczej
                      ale to nie oznacza że UKS nie może prześwietlić pani finansów...))

na koniec dodam ze swojego dość długiego doświadczenia że większość tzw.poprawek
                      po "fachowcach" wynika z sytuacji gdy wykonawca pracuje za kromkę chleba
                      u chytrusa...

a potem jest płacz i zgrzytanie ząbkami,czyli : CHYTRY TRACI DWA RAZY
                      czas i pieniądze:)

• lauraxx Re: nieuczciwi fachowcy 05.03.13, 14:08
                        To nie zawsze tak jest miała do wyboru kilka firm i wszystkie oferowały podobne ceny, plus minus wiadomo zawsze jakiś....wybrałam ofertę wtedy moim zdaniem dogodną czasowo pod względem pomysłu a stawka cenowa, "standardowa warszawska"...i co ? szkoda gadać, to nie jest do drobnej korekty....
                        Ja nie neguję fachowców, jasne robota ciężka a wszystko może się zdarzyć każdemu, ale nie będę tolerować partaczy którzy podają się za glazurników....ludzi, którzy podają się za kogos kim nie są.
                      • leda16 Re: nieuczciwi fachowcy 05.03.13, 21:16
                        marko1971 napisał:
                        na umowę o dzieło zgodnie z ustawą o podatku dochodowym od osób fizycznych
                        > MOŻE świadczyć usługi budowlane fachowiec(lub ktokolwiek inny-piekarz też)
                        > WOBEC FIRM i/lub OSóB POSIADAJĄCYCH NIERUCHOMOŚCI NA WYNAJEM
                        > TYLKO W TYCH DWÓCH SYTUACJACH

Co on może zgodnie z ustawą, to jego problem. Mnie jako inwestorkę interesuje jedynie co on umie.

> owszem to nie pani popełnia wykroczenie skarbowe a ten kto świadczy usługi dla
                        > tzw.konsumentów nie mając zarejestrowanej działalności gospodarczej

Oraz nie odprowadzając podatków od uzyskanego dochodu.

> ale to nie oznacza że UKS nie może prześwietlić pani finansów...))

Co znaczy "prześwietlić" ? US co roku prześwietla moje oświadczenia podatkowe. A ponieważ są one co do grosza zgodne z kwotami, jakie otrzymuję od moich pracodawców, którzy nie ukrywają moich dochodów przed US, starannie odprowadzają podatki i w tej materii nic mi się nie da kombinować, więc śpię spokojnie.

> na koniec dodam ze swojego dość długiego doświadczenia że większość tzw.poprawe
                        > k
                        > po "fachowcach" wynika z sytuacji gdy wykonawca pracuje za kromkę chleba
                        > u chytrusa...

Rozumiem, że wolałby pracować u utracjusza za kasę, o której marzy, ale dorosły człowiek szybko powinien wyrosnąć z dziecięcej choroby lewicowości ;). Nikt go przecież do pracy za kromkę chleba nie zmusza. Może leżeć do góry dupą i nic nie robić. Jednak pewnie chciałeś napisać, że każdy wykonawca zatrudniający się poniżej swojego apetytu to oszust? No cóż, mierzysz chyba swoją miarką...

> a potem jest płacz i zgrzytanie ząbkami,czyli : CHYTRY TRACI DWA RAZY
                        > czas i pieniądze:)

Nie chytry - głupi. Taki, co weźmie człowieka bez umowy, z polecenia i jego możliwości nie sprawdzi.
                        • marko1971 Re: nieuczciwi fachowcy 07.03.13, 13:50
                          nigdzie nie napisałem że ktoś pracujący za kromkę chleba to oszust,mogę jedynie dodać
                          że głupiec bo tyra za grosze w syfie dla jakiegoś chytrusa...:)
                          a co do sprawdzania możliwości :
                          może potrafisz odróżnić fachową i solidną pracę od takiej na pokaz i żeby po okresie gwarancji nic się nie działo ale czy jesteś pewna że tak słabo doceniony fachman nie zostawi ci "prezentu" ? uwierz nie raz u takich mądrali obserwuje się dziwne zjawiska:))

a ilu podobnie do ciebie myślących sknerusków się nie zna i potem lament na forum :)

• leda16 Re: nieuczciwi fachowcy 07.03.13, 18:09
                            marko1971 napisał:

głupiec bo tyra za grosze w syfie dla jakiegoś chytrusa...:)

Och, a ma inną możliwość niż hamletowski dylemat, który parafrazując rzec można: "tyrać, nie tyrać? Oto jest pytanie". I samemu trzeba odpowiedzieć na nie.

> może potrafisz odróżnić fachową i solidną pracę od takiej na pokaz

A cóż to za filozofia? Poziomicy każdy dzieciak z podstawówki używać potrafi. Fliziarz to zawód którego znajomość nabywa się w zawodówce, nie na uniwersytecie. A skoro mu się marzy to, co nigdzie na świecie nie istnieje - zrównanie dochodów pracy fizycznej z umysłową, to wiecznie będzie sfrustrowany, zawistny, bezkrytyczny wobec siebie i roszczeniowy.

i żeby po ok
                            > resie gwarancji nic się nie działo

A co się ma dziać? Parę fliz odleci? Toż to nie tragedia. Zresztą wystarczy temu fliziarzowi kupić odpowiedni klej zamiast brać go z szemranym materiałem.

ale czy jesteś pewna że tak słabo doceniony
                            > fachman nie zostawi ci "prezentu" ? uwierz nie raz u takich mądrali obserwuje s
                            > ię dziwne zjawiska:))

Oświeć mnie, bo nie pojmuję Twojego toku rozumowania. Zgodzi się na umówioną kwotę, która zostanie mu wypłacona po zakończeniu prac, ale z plugawej zawiści podstępnie zemści się na inwestorze dlatego, że stać go na flizy za 200 zł czy w ogóle na budowę domu?

> a ilu podobnie do ciebie myślących sknerusków się nie zna i potem lament na for
                            > um :)

Owszem, ale lamentują Kolego nie dlatego, że są sknerusami, tylko ponieważ mieli pecha trafić na wykonawców-oszustów. Bowiem oszustem jest wykonawca godzi się na umówione wynagrodzenie a potem z zawiści bądź z braku umiejętności partaczy robotę. Charakter inwestora nie ma tu nic do rzeczy.
                            • Gość: fix Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.13, 00:28
                              Praca umysłowa będzie zawsze lepiej płatna od fizycznej
                              Oj spekulowałbym , piłkarz to fizyczny czy umysłowy , Artysta tworzący dzieła sztuki też chyba rąk nie używa . Powiedzmy szczerze kafelki czy gładź kazdy sobie położy , ale jaki to będzie standard to już kwestia gustu własnej pracy wykonanej u siebie, nie będziemy krytykować , ale od wykonawcy wymaga się zawsze więcej ,
                              Fakt ktoś kto godzi się na warunki finansowe poniżej realnej ceny usługi to idiota i partacz (jak to mówią jakoś to będzie ) a najczęściej kończy się źle
                              takich nie brakuje na rynku , stąd całe problemy w relacjach inwestor ,wykonawca
                              Prawdziwy rzemieślnik wie ile musi zarobić żeby móc normalnie funkcjonować na rynku i niema w tym nic złego ...
                              Ale to co najbardziej mnie irytuje to uzasadnianie dlaczego to co robimy tyle musi kosztować
                              Kosztuje i tyle i albo się podoba albo wypad , śmieciowy klient i tak będzie dalej szukac okazji i promocji , ma do tego prawo wolny rynek ...
                              Natomiast pani leda 16 widzę że prowadzi prywatą krucjatę przeciwko moim kolegom
                              Ale nie usprawiedliwia pani fakt patrzenia na innych z góry i zwracania się FER TY ludzie powinni być dla siebie uprzejmi nawet pod osłoną forum ... Nie każdy budowlaniec to od razu burak po zawodówce bez ambicji , są też z wyższym wykształceniem technicznym
                              Co do pracy to dobry fliziarz z doświadczeniem na zachodzie na pewno zarabia więcej od pracownika biurowego średniego szczebla z wyższym wykształceniem i nikt z tego nie robi wielkiego hello .
                              Mam to szczęście że robimy takie fajne rzeczy których inni nie wykonują , więc konkurencji w Polsce prawie nie mamy... Dlatego dajemy za usługi iście Amerykańskie ceny , a na brak zajęć nie narzekamy . Powiedzcie czy jestem zły bo mam ambicje dorobienia się na pracy fizycznej ?
                              nie tylko lekarz może jeździć dobrym samochodem ...

Nie można kupić mercedesa w cenie opla ...
                              • Gość: Mycha Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.launch.pl 17.07.13, 23:44
                                No właśnie! Większość fachowców lub "fachowców" są bezczelni i rzeczywiście za drogo każą sobie płacić trzymając jednocześnie kilka robót! Nie mają litości! Uważam, że praca umysłowa powinna być 2-3 krotnie lepiej płacona za godzinę niż np. praca z minikoparką... za godzinę 100! Toż to jakieś nieporozumienie! Kto w budżetówce... (czyt. lekarz, nauczyciel itp) dostaje tyle na godzine????????????????????Pytam....
                                • bunclik Re: nieuczciwi fachowcy 18.07.13, 01:36
                                  jaka minikoparką o czym mówisz
                                  ok zgodzę się nauczyciele za mało zarabiają
                                  no ale lekarze
                            • marko1971 Re: nieuczciwi fachowcy 11.03.13, 16:56
                              leda16 napisała:

>
                              > A cóż to za filozofia? Poziomicy każdy dzieciak z podstawówki używać potrafi. F
                              > liziarz to zawód którego znajomość nabywa się w zawodówce, nie na uniwersytecie

tylko we wspomnianych "flizach" nie tylko to się liczy,że wspomnę niektóre:
                              odpowiedni klej,izolacja,fugi,odpowiednie wymieszanie składników...itd.

> . A skoro mu się marzy to, co nigdzie na świecie nie istnieje - zrównanie docho
                              > dów pracy fizycznej z umysłową, to wiecznie będzie sfrustrowany, zawistny, bezk
                              > rytyczny wobec siebie i roszczeniowy.

niektórzy tak jednak mają że zarabiają kilkakrotnie więcej niż "inteligentni" po uniwerku
                              weźmy takich serwisantów kotłów c.o. 200-300 pln za godzinkę przeglądu tzw."wisielca"
                              albo dobrzy mechanicy samochodowi etc
                              do niedawna wszelacy fachowcy budowlani ale teraz wiadomo "podobno kryzys"
                              i ten kto coś sensownego zarabia niekoniecznie o tym pieje..

>
                              > i żeby po okresie gwarancji nic się nie działo
                              >
                              >
                              > A co się ma dziać? Parę fliz odleci? Toż to nie tragedia. Zresztą wystarczy tem
                              > u fliziarzowi kupić odpowiedni klej zamiast brać go z szemranym materiałem.

właśnie to nie wystarczy bo jeśli np. nie zagruntuje,nie naniesie odpowiednio izolacji...
                              i jeszcze niektórym klientom może przeszkadzac te odpadające plytki albo
                              rosnący grzyb w rogach czy zacieki za ścianą łazienki..:))
                              >
                              >
                              > ale czy jesteś pewna że tak słabo doceniony
                              > > fachman nie zostawi ci "prezentu" ? uwierz nie raz u takich mądrali obser
                              > wuje się dziwne zjawiska:))
                              >
                              >
                              > Oświeć mnie, bo nie pojmuję Twojego toku rozumowania. Zgodzi się na umówioną kw
                              > otę, która zostanie mu wypłacona po zakończeniu prac, ale z plugawej zawiści po
                              > dstępnie zemści się na inwestorze dlatego, że stać go na flizy za 200 zł czy w
                              > ogóle na budowę domu?

wiesz co nie zgłębiałem tego naukowo ale empirycznie
                              "zgodzi się za umówioną kwotę" a raczej ma nóż finansowy na gardle a czasem tylko
                              uczy się na budowie inwestora :)

> Owszem, ale lamentują Kolego nie dlatego, że są sknerusami, tylko ponieważ mie
                              > li pecha trafić na wykonawców-oszustów. Bowiem oszustem jest wykonawca godzi si
                              > ę na umówione wynagrodzenie a potem z zawiści bądź z braku umiejętności partacz
                              > y robotę. Charakter inwestora nie ma tu nic do rzeczy.

owszem ma gdyż tylko niektórym zdarzają się takie sytuacje,tylko takim co liczą extra zysk
                              i wyzyskanie swojej pozycji przetargowej
                              można wybrac renomowaną firmę z rzeczywistą gwarancją i fakturą ale po co?
                              lepiej kombinowac jak koń pod górkę :)

Rasumując ludzi w pewnym wieku zmienic trudno,społeczeństwo mamy z jednej strony postkomuchów przyzwyczajonych do darmowych mieszkań i w kryzysie trudno im mającym
                              "przecież pieniądze" zapłacic więcej skoro niby mogą mniej...
                              i z drugiej wykonawcy mający coraz wyższe koszty...

Ja tam osobiście unikam takich oszczędnych klientów,szkoda czasu:))

• Gość: monter co Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.13, 08:21
                            nieuczciwi fachowcy , nieuczciwi Inwestorzy nieuczciwi lekarze ,itd temat rzeka nikt na forum nie oceni tego obiektywnie - kto ma rację a kto nie !! szkoda piać na ten temat Każda strona może mieć swoją rację .z reguły na forum wypowiada się tylko jedna strona jeśli piszecie o nieuczciwości jakiejś grupy- poinformujcie o tym opisywanego aby miał możliwość przedstawienia swoich racji. Wtedy jest fer . Wtedy bywa tak że nie wszystko jest takie oczywiste i czarno białe.
                            Jeśli piszesz na forum i ukrywasz się pod nikiem, nikt nie wie kto to napisał natomiast każdy wie o kim piszesz bo wymieniasz go z nazwiska lub firmę z nazwy.
                            pozdr. monter co
    • Gość: gosc Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 15:20
      Bo uwalnia się zawody :-) Każdy może robić co chce i za kogo się uważa, nie ma obowiązku posiadania szkoły, dokumentów zdobytej wiedzy....NIC. Niedługo lekarz bedzie mógł byc lekarzem z uważanie siebie za takiego :(
    • leda16 Re: nieuczciwi fachowcy 06.03.13, 21:34
      adwokat2013 napisał:

> Nieuczciwi fachowcy, bo nieuczciwe społeczeństwo, bo nieuczciwi ludzie.

Nie chcę być złośliwa Kolego, ale jeśli Twoja ksywka ma coś wspólnego z wykonywanym przez Ciebie zawodem, nieuczciwości nie szukaj w społeczeństwie, tylko w swojej branży. Słowem, warunki dla nieuczciwości stwarza prawo. Uważasz za uczciwe, że tacy np. sędziowie lub prokuratorzy nie muszą płacić składek emerytalnych?
      • bunclik Re: nieuczciwi fachowcy 06.03.13, 22:07
        jo nie płacą składek no to teraz wpadłem w depresje humor zrujnowany do końca tygodnia jak nic

ps . a ktoś wie dlaczego ?
        • Gość: fix Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.13, 00:22
          Bo prawo tworzą lobbing biznesowy , branżowy i duchowny ,tworzony w sejmie, a ty płać podatki
          przykład sędzia zazwyczaj jest w stanie spoczynku , bo na emeryturze dostanie 70 % ost pensji , a poco , lekarz nie musi płacić vatu z rachunków po ciąży żony zwróciłem na to uwagę , a najczęściej bierze pod stołem na czarno w prywatnych usługach , ciekawe czy deklaruje wszystkie swoje dochody ? Moje zdanie nawet 10% nie deklarują , ksiądz prawie niczego nie płaci . Notariusz bierze kosmiczną prowizje za podpisanie jednego papierka .Prawnicy mają ogromne pole do popisu ,temat rzeka
          A to mnie nazywają że jestem zdziercą żerującym na krzywdzie ludzkiej i nie płace podatków ...

NIE MOŻNA KUPIĆ MERCEDESA W CENIE OPLA ...
        • leda16 Re: nieuczciwi fachowcy 07.03.13, 18:12
          bunclik napisał:
          > ps . a ktoś wie dlaczego ?

Bo za Bóg zapłać księżowską bazylikę rychtowałeś ;).
    • 2mariusz3 Re: nieuczciwi fachowcy 08.03.13, 15:38
      Nie rozumiem, kto płaci zanim wszystkiego nie odbierze?
    • leda16 Re: nieuczciwi fachowcy 11.03.13, 19:28
      adwokat2013 napisał:
      Ich usługi są o wiele droższe, wykształcenie o wiele wyższe ... a wykonanie?

O wykonaniu najdobitniej może świadczyć pani Donatela Vesace, gdzie efekt tego typu usług jest odwrotnie proporcjonalny do ceny.
      • bunclik Re: nieuczciwi fachowcy 11.03.13, 19:58
        katastrofa nie idzie na nią nawet patrzeć
        ale płytki by chciała by jej położyć za 5 dolców metr

hahhahahahhaah
    • Gość: fix Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.13, 21:56
      Średni koszt realizacji: 6 000 zł/całość
      Zlecę kompleksowy remont mieszkania 64m Łódź Górna w bloku
      W mieszkaniu są cztery pokoje 16,11,9 i 8 m2, kuchnia 7m2, przedpokój ok. 10m2.
      interesuje mnie:
      wykonanie gładzi we wszystkich pokojach i przedpokoju (sufit + ściany)
      położenie gresu w kuchni i przedpokoju
      położenie paneli w 4 pokojach
      w kuchni glazura + gładź na suficie i części ścian
      demontaż i zamontowanie nowych ościeżnic i drzwi (6 szt)
      proszę o oferty zawierające cenę

dziękuję
      Zlecenie na oferia.pl
      Jeśli zdarza się inwestor który chce kompleksowe wykończenie mieszkania przy takim budżecie to musi być faktycznie odważny , jak dla mnie cena nie reali-styczna szybka wycena na oko i mi wychodzi 18000 zł i niema tu żadnej górki ani ściemy a i tu niema żadnej rewelacji zarobkowej po opłaceniu pracowników ...
      Najlepsze jest to że chętni za 4000 zł łapaliby się tej roboty żałosne ...
      • kkk jak pogonić robotników do pracy? 03.04.13, 10:47
        pomózcie proszę, już nie mam siły, mam w domu ekipę remontową, która niesamowice przedłuża prace, wszystko trwa i trwa... a my mieszkamy w wynajmowanym już kilka tygodni bo do swojego nie mozemy się wprowadzić, więc dochodza podójne koszty, zwłaszcza ze trwa zima, ogrzewanie itd :/ już nei mam siły na nich
    • kkk Re: jak pogonić robotników do pracy? 04.04.13, 08:27
      było wszystko jużm prośba i groźba też, jednego prawie wywaliłam, na trochę sie poprawiło, spieli d... i robili, teraz znowu to samo, ewidentnie przedłużają, chcą chyba przezimowac u mnie, tylko ja nie mam zamiaru ponosić ciągle kosztów wynajmu a jeszcze płacić rachunki żeby im grzać d...
    • marko1971 Re: jak pogonić robotników do pracy? 04.04.13, 15:36
      Ci fachowcy...

no właśnie to takie oklepane sformułowanie
      jednak prawda jest też taka że każdy ma takich na jakich go stać :)

dotyczy to też prawników
      • bunclik Re: jak pogonić robotników do pracy? 04.04.13, 19:51
        nie rozumie to oni robią u ciebie na godziny ze przedłużają
        • kkk Re: jak pogonić robotników do pracy? 05.04.13, 08:29
          bunclik--nie rozumie to oni robią u ciebie na godziny ze przedłużają ---proszę cię! absolutnei nie! to chyba do końca roku by same ściany malowali!
          DObzre wiedzą ze mają płacone od roboty konkretnej za m2 itp, wiadomo, nie te czasy... ale widac po nich, zcasy się zmieniły -ludzie nie.
          Nie wiem jak na nich wpłynąć i jak rozmawiać. Pewnie nie mają kolejnej roboty i zrobili sobie mete u mnei, na przeczekanie :/

przestań z tym odszkodowaniem, człowieku o czym mówisz!
          • marko1971 Re: jak pogonić robotników do pracy? 05.04.13, 11:47
            nie wiem skąd takich wynalazłaś,bo terminowych i rzetelnych jest na rynku sporo
            pewnie połasiłaś się na niską cenę:)

oprócz próśb i gróźb masz inne możliwości,mianowicie dotrzyj do ich motywacji:

np.zaproś kogoś ze znajomych,niech uda zainteresowanego usługą to przyśpieszą
            niech ktoś też podzwoni z pytaniami o roboty itd
            co innego jeśli nie wyrabiają ze względu na możliwości techniczne albo organizacyjne
            może ogranicz im prace a część zleć komu innemu

• kkk Re: jak pogonić robotników do pracy? 05.04.13, 12:33
              każdy sądzi wg siebie ;)
              nie, nie płasilam się na niską cenę
              To byli poleceni ludzie. Czy solidnych i terminowych jest na rynku sporo ? ooo w to do końca nigdy nie uwierzę ;)
              Urządzam swoje już 3 z kolei mieszkanie od podstaw, więc tochę się naoglądałam. NIgdy nie uwierzę w ekipę idealna.
              • kkk Re: jak pogonić robotników do pracy? 05.04.13, 12:36
                mają już tylko malowanie ścian (gładz zrobiona itd.) trwa to...ehh
                Pewnie by się wyrobili i w 2 dni jesli pracowaliby kilka godzin solidnie, a nie pili piwo od rana i wypalali paczki fajek......................
                • marko1971 Re: jak pogonić robotników do pracy? 05.04.13, 13:58
                  dobrego fachowca ,obojętnie z jakiej profesji poznać po tym że piwa w pracy nie pije :)
                  a z ciebie doopa nie manager skoro pozwalasz na picie i palenie w kończonym mieszkaniu
              • marko1971 Re: jak pogonić robotników do pracy? 05.04.13, 13:53
                a może ty masz nierealne standardy?
                mnie się też zdarzyło kilkukrotnie spóźnić bo np. zmiany klientów,wybrany materiał nie dojechał,podwykonawca narzucony przez klientów nawalił ,że nie wspomnę o sprawach technologicznych np. gładź nie wyschła i nie można malować ?

ja rozumiem że kryzys (tak bredzą inwestorzy od lat) i trzeba to wykorzystać i ciąć koszta,ale
                ludzie budujecie/remontujecie na dłuższy czas i wypadałoby zrobić do dobrze

a tak na marginesie : 3cie mieszkanie urządzasz i co ?
                nie znalazłaś dobrych wykonawców :)
                ideały to są w książkach

• mm-magicled.com Re: jak pogonić robotników do pracy? 05.04.13, 14:20
                  Nie powinienem kwestionować Twojego doświadczenia - to powiadasz aż trzy mieszkania..... Tak to spory dorobek w końcu wartość nie parzysta a z wartość można by wyciągnąć solidną średnią.
                  Powiadasz "ludzie z polecenia" to ktoś Ci polecił nieco przestarzałych nawet nie wykonawców a "spec- majstrów " :) Aktualne dobre firmy dbają o swój wizerunek i nie zatrudniają alkoholików, ale mniejsza o większość co się stało to się nie odstanie. Mój Przedmówca mądrze Ci doradził, w psychologii SIŁA !!! Nic tak skutecznie nie zmotywuje takich "szpeców " jak perspektywa premii lub nowego sporego zlecenia . Tylko nie przesadź z aranżacją bo łatwo polec .
    • rispetto Re: jak pogonić robotników do pracy? 05.04.13, 08:14
      Daj sobie spokój z tym spamem.
    • mart.zieba Re: nieuczciwi fachowcy 17.06.13, 17:48
      Pozostało tylko Wam współczuć. Też nie raz miałam problemy z tego typu pseudofachowcami! A później okazywało się, że albo jednak "troszkę" więcej musiałam zapłacić za tzw. materiały albo z terminem były problemy... Na całe szczęście ostatnimi czasy zaczęłam korzystać ze strony rekomendowanifachowcy pl . Na tej stronie są sprawdzone oferty, nie ma miejsca dla oszustów! Za przyzwoite pieniądze można mieć pewność, że wszystko zostanie wykonane tak jak trzeba.
      • Gość: mariusz firma Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.13, 20:50
        propaganda spam
        • Gość: noboru Re: nieuczciwi fachowcy IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.14, 17:10
          1981.remontuj.pl - ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!
          Pan Sebastian (nr tel. 506320457) razem ze swoim bratem Arturem remontował moje mieszkanie. Zlecenie obejmowało przemalowanie na biało całego mieszkania oraz położenie cementowych kafli na podłodze w kuchni. Często była mowa o uczciwości i zaufaniu i – przyznaję – pierwsze wrażenie było rzeczywiście bardzo dobre. Moją czujność być może powinny wzbudzić ciągłe narzekania na poprzednich zleceniodawców, ale jako że kieruję się zaufaniem (teraz uznaję z żalem, że raczej naiwnością), postanowiłam skorzystać z usług pana Sebastiana. Niestety samo wykonanie prac mogę określić tylko jednym słowem: fuszerka!!! To, że ściany nie zostały pomalowane idealnie (pomimo zapewnień o kilkakrotnym malowaniu i wzięciu dodatkowych pieniędzy za położenie dodatkowej warstwy farby), to drobiazg w porównaniu z tym, że sufity i ściany w wielu miejscach popękały (podobno fachowo nazywa się to „odparzeniem tynku”). Także kafle (ręcznie wypalane, dużo droższe od standardowych) nie zostały położone zgodnie z regułami sztuki – wiele z nich nie trzyma poziomu, w paru miejscach nie został zachowany wzór kafli, ponadto fuga jest nierównej grubości (w pewnych miejscach 3 mm, w innych 0,5 cm). Panowie zapewniali, że mają doświadczenie z tego typu kaflami, niestety ich praca zupełnie tym zapewnieniom zaprzeczyła. Ponadto pan Sebastian nie wykonał szeregu drobnych prac, na które się umawialiśmy, a potem pomimo zapewnień, że poprawki zostaną wykonane, przestał odbierać telefon (klasyczne zachowanie wielu tzw. fachowców, nieprawdaż?). Mogę napisać, że pan Sebastian wpisuje się w schemat – na początku duża pewność siebie i zapewnienia, że robota zostanie wykonana perfekcyjnie, a potem partanina i nieumiejętność naprawiania błędów.
    • aktiora Re: nieuczciwi fachowcy 01.07.16, 14:33
      Chciałabym przestrzec przed Panem MARIUSZ PACZKOWSKI z Płocka Regon 610406916. Firma SUFITY MP PACZKOWSKI MARIUSZ

Pan Mariusz wykonywał dla nas zabudowę w domu jednorodzinnym. Realizacja zabudowy nie była zgodna z projektem, błędy, pęknięcia na łączniach płyt, nie wyciągnięcie kabli od oswietlenia, konieczność poprawiania wykonanych prac przez inną ekipę. Wezwany do poprawek nie pojawił się, przestał obierać telefony, nie rozliczył się z pieniędzy. Nie uczciwy wykonawca. Odradzam nawiązanie współpracy.
    • tesciowie Re: nieuczciwi fachowcy 07.04.17, 19:29
      "fachowiec z Płocka który się ogłasza że robi remonty.

Zbigniew P. tel. 792-061-0 3*
      jeździ Daewo Lanos WPL GT7* kolor ciemny zielony

pod linkiem jest jego praca, sufit podwieszany, gładź, oraz gres w łazience. Stanowczo odradzam i nie polecam.

pokazywarka.pl/zbigniewpplock/
    • mikolaj1233454 Re: nieuczciwi fachowcy 16.11.17, 19:22
      Uwaga na firme remontowa Łukasz Onyszkiewicz. Wziął pieniądze i nie dokończył pracy! Nie jest również chętny zrobić poprawek, przy dobrych wiatrach pojawia się raz na tydzień na 20 minut i juz ponad miesiąc mam rozgrzebaną ścianę w pokoju, oklejoną taśmami, a on nie odpisuje na sms +48 506 466 916, totalnie nie polecam !!! Zwykly oszusta i klamca!
    • damian_stokrotka Re: nieuczciwi fachowcy 28.11.17, 18:54
      To macie nauczkę. Nie ważne jaka miejscowość, umowę na taką robotę trzeba jakąś mieć. Możesz ją potem wyrzucić, ale dopóki nie odbierzesz roboty masz zabezpieczenie. W sezonie roboty nie mają tylko partacze, reszta ma roboty na pół roku do przodu i tylko przechodzi z roboty na robotę.
    • a_78 Re: nieuczciwi fachowcy 21.02.18, 12:38

FHU Andrzej Kowalski - oszust i partacz w jednym. Jego strona schodyabc.pl gdzie jego praca ma się nijak do tych kradzionych zdjęć. Uważajcie.
    • e-mdzy Re: nieuczciwi fachowcy 10.07.18, 15:03
      Witam

Mnie oszukały dwie firmy - "fachowcy".
      Hydraulik - Paweł Nazarko ze Świdnicy. Pan udający fachowaca, wykonał C.O. oraz Wod-Kan. Błedy w instalacji C.O.:
      - błednie podłączone grzejniki - co uważam za podstawę. 4 z 5 grzejników podłączył odwrotnie.
      - Wyrzucenie oryginalnego przyłącza do spalin od kotła C.O. zamontowanie innego niewłaściwego.
      - niewłaściwe podłączenie rur kondensata przez co woda się lała do komina zamiast instalacji kanalizacyjnej.
      - niewłaściwe podłączenie grzejnika łazienkowego, z pominięciem rozdzielacza (zakłócona praca kotła, zbyt duża temperatura powrotu wody)
      - niewłaściwe podłączenie zestawu pompo-mieszającego. Pomylił zasilanie z powrotem, ukradł zawory bo nie cały zestaw nie mieścił się w skrzynce, którą sam dobierał. Celowo napisałem ukradł, bo rozumiem odkręcić ale powinien mi je oddać. Podsumowując Paweł Nazarko nie odbierał telefonów, nie stawił się na poprawki, nie odbierał listów które wysyłałem do niego celem wezwania do naprawy. Rozumiem popełnić błąd, nie rozumiem uciekania przed odpowiedzialnością, ale to już każdy ma swoje sumienie oraz poczucie godności. Paweł Nazarko Pro - Instal nie ma ani godności, sumienia, ani niestety wiedzy i umiejętności by nazywać się hydraulikiem.

Drugi "fachowiec" to Paweł Łęcki ze Świdnicy. Na początku miał z 4 pomocników i miał się wyrobić w 3 miesiące. Później stopniowo pomocnicy odchodzili, bo im nie płacił. Po jakimś czasie pomocników już nie miał i po 6 miesiącach nie skończył pracy i nie pojawił się na dokończenie. Niestety Najgorsze jest to, że Paweł Łęcki Świdnica, nie zagruntował ścian po gładziach. Dzisiaj farba sama schodzi płatami ze ścian. Oczywiście nie muszę pisać że telefonów nie odbierał i nie odbiera. Płytki które kładł niestety też odchodzą.

Napisałem żeby przestrzec innych.
      Michał
    • krzychup8 Re: nieuczciwi fachowcy 17.07.18, 11:17
      W związku z nieuczciwością - w takcie wymiany pieca na inne źródło naciągłem sie na firmę FOTONTECHNIK - bardzo, bardzo NIE POLECAM. Nie wiedzą, co robią - kit wciskają ludziom. Ech ;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka