Dodaj do ulubionych

Wysoki puls

IP: 195.116.95.* 23.02.04, 10:03
Witam. Od kilku miesięcy obserwuję u siebie podwyższony puls - dochodzący do
120 uderzeń na minutę - przy ciśnieniu 110/60 - 125/80. Pomiary wykonywane są
po przynajmniej godzinnym odpoczynku. Inna niepokojąca i dokuczliwa sprawa to
uderzenia gorąca (podobne pewnie do tych przy menopauzie), których również
nie potrafię powiązać z żadną przyczyną. Mam 25 lat. TSH w normie.
Czy ktoś potrafiłby wyjaśnić mi to, co się ze mną dzieje?
Obserwuj wątek
    • Gość: me Re: Wysoki puls IP: *.gl.digi.pl 23.02.04, 10:44
      Napewno są tego różne przyczyny.
      W moim przypadku po wizycie u kręgarza
      a nastepnie po dwóch wizytach u lekarza specjalisty
      od ustawiania kręgosłupów, tętno w stanie spoczynku
      już nie przekracza 85 a było podobne do Twojego.
      Okazało się,że mam częściowy, jednostronny blok kostny pomiędzy
      kregami 1 i 2 odcinka szyjnego co wyszło na zdjęciu RTG.
      Pozdrawiam

• Gość: Artur Re: Wysoki puls IP: *.sdh.sk.ca 23.02.04, 16:36
      Sugeruje wizyte u lekarza i zrobienie sobie badan. Wsrod nich zalecilbym 24
      godzinna zbiorke moczu na katecholaminy i metanephryny.
      • Gość: me Re: Wysoki puls IP: *.gl.digi.pl 24.02.04, 21:57
        Arturze, przy zbiórce moczu o którym piszesz i ewentualnych nieprawidłowosciach,
        co mogłoby być przyczyną wysokiego pulsu?
        • Gość: Artur Re: Wysoki puls IP: *.sdh.sk.ca 24.02.04, 22:23
          Nadmiar katecholamin produkowanych przez nadnercza.
          • Gość: Hella Re: Wysoki puls IP: *.laczpol.net.pl 24.02.04, 23:13
            A jaka jest przyczyna nadmiernej produkcji katecholamin i czym to jeszcze grozi.
            • Gość: Artur Re: Wysoki puls IP: *.sdh.sk.ca 24.02.04, 23:23
              :) Tu sie robi zbyt hipochondrycznie jak na moj gust. Przypomina mi sie znajome
              zjawisko ze studiow, kiedy to niektorzy rozpoznawali i siebie wszystkie te
              choroby o ktorych sie wlasnie uczyli.
              Prosze o troche wiecej dystansu do siebie szanowne panie. Robi sie rozne
              badania, i jak ktores wyjdzie pozytywnie to przyjdziecie i jeszcze raz
              spytacie, OK? :)
              Bo to gdybanie to nikomu nie wyjdzie na zdrowie i boje sie, ze to co pisze
              niepotrzebnie niektorym zabierze sen.

A ja zycze wam dobrej nocy i dobrego snu :)

• Gość: Majka Re: Wysoki puls IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.04, 00:07
                Witaj Artur. Ja nieraz zastanawiam się jaką lekarze muszą mieć mocną psychikę,
                ze nie ulegają hipochondrii. Czasmi zdarzyło sie mi, ze gdy poczytałam o jakimś
                groźnym schorzeniu, to zaczęłam u siebie obserwować charakterystyczne dla niego
                objawy! A Wy uczycie sie o tych wszystkich bolączkach do bólu. To trzeba miec
                nerwy, zeby nie popaść w obłęd! Pozdrawiam.
                • Gość: Artur Re: Wysoki puls IP: *.sasknet.sk.ca 25.02.04, 00:14
                  Ano trzeba! Tylko twardy facet przez to przejdzie. :)
                  • Gość: Majka Re: Wysoki puls IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.04, 00:24
                    Nie ma tu dziś dużego "ruchu pacjentów". Jesli nie idziesz jeszcze spać czy
                    mogę poprosic o konsultację?
                    • Gość: Artur Re: Wysoki puls IP: *.sasknet.sk.ca 25.02.04, 06:04
                      Zapytalas jak juz poszedlem. No i co teraz bedzie?
                      Ale zreszta ... moge do ciebie pisac jak leze w lozku.
                      • Gość: Hella Re: Wysoki puls IP: *.laczpol.net.pl 25.02.04, 12:17
                        Drogi Arturze!Ja akurat nie należę do hipochondryczek ani przewrażliwionych
                        panienek ,bo już latka nie te.Zbieram rózne informacje z wątków mnie
                        interesujących i na pewno nie powiększam swoich dolegliwości o objawy innych.A
                        wydaje mi się ,że nie ma co otwierać nowych wątków o podobnym temacie,lepiej
                        jak więcej informacji jest w jednym.A próbuję zwiększać swoją wiedzę rówież po
                        to ,by przekonać moja panią doktór ,że prawidłowe Ekg to nie wszystko .A poza
                        tym ,jak będę czekała parę miesięcy na wizytę u kardiologa to mam czas na
                        przeanalizowanie pewnych informacji tu dostępnych.A sen z oczu spędza mi
                        klekotanie serduszka a nie Twoje odpowiedzi, bo człowiek im więcej wie ,tym
                        staje się pewniejszy..Pozdrowionka!
            • Gość: me Re: Wysoki puls IP: *.gl.digi.pl 25.02.04, 21:20
              Arturze wybacz ale mam jeszcze jedno pytanie.
              Wydawało mi się do wczoraj,że już jest lepiej po ustawieniu kregosłupa.
              Byłam na basenie i po nim tętno utrzymywało się ok. 100 i dopiero po zażyciu
              leku na tę dolegliwość spadło do 70.
              Co sądzisz, czy to dalej ta sama przyczyna czy może szukać jej gdzie indziej?
              Pozdrawiam serdecznie.
              • Gość: Artur Re: Wysoki puls IP: *.sdh.sk.ca 25.02.04, 21:24
                Jezeli ktos chce (i naprawde nie jest hipochondrykiem), zna jezyk angielski i
                chce glebiej wejsc w sprawy diagnostyki szybkiego rytmu serca to prosze podac
                swojego priva i ja przesle 6 stronicowy dokument na temat etiologii i
                diagnostyki palpitacji serca.
                • Gość: Hella Re: Wysoki puls IP: 217.153.160.* 27.02.04, 20:20
                  Arturze! dopiero dzisiaj zauważyłam Twoją odpowiedż na mój post.Znam angielski i
                  bardzo chętnie poczytam ten dokument.Serdeczne dzięki!
                  Mój priva - jedzie@pf.pl
    • morfa1 Re: Wysoki puls 23.02.04, 19:16
      w moim przyadpku jest to tachykardia

idz do lekarza on wyjasni wszsytko:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka