Dodaj do ulubionych

JUż nie daję rady

16.09.10, 12:17
Nie mogę się od tego uwolnić: cały cza prawie: wrażenie zimna, dreszcze, gęsia skórka szczególnie na nogach - bez gorączki, najwyżej czasem stan podgorączkowy, szum w uszach, wrażenie sztywnych nóg, stwardniałe mięśnie przy dotyku, pod wieczór niewielkie obrzęki z tyłu ud i dołów podkolanowych, ale bardzo nieprzyjemne, czasem bóle stóp, pięt, stawów kolanowych, często nadmierne oddawanie moczu, szczególnie w nocy, stale: drętwienie, łydek, palenie, pieczenie pod skórą nóg, szczególnie w nocy, ale też już i w dzień,bezsenność, drętwienie dłoni, dreszcze też w przedramionach, tylko rzadziej i nie stale, do tego często, bóle oka i głowy trwające nawet parę dni, mdłości, wymioty, ból żołądka. Chodzę po lekarzach, niby wszystko w porządku z morfologią, lekki niedobór B 12, czasami iałam lekki nadmiar wapnia we krwi, podejrzenie nadczynności przytarczyc, lekka niedoczynność tarczycy, ponoć hashimoto, ale brałam hormon i mi szkodził. Parę lat temu zabiegi skleroterapii i lasery na naczynka, od tego czasu chyba te kłopoty z nogami. Niby teraz wykluczyli schorzenia tętnic i żył - USG. Ale przeczytałam , że Fibrovein - który wstrzykiwano mi do żył w czasie zabiegów skleroterapii jest pochodną jodu (info wcześniej raczej nie było dostępne), a ja mam teraz tarczycę jak w hashimoto, może to zaszkodziło???Nie wiem co mam robić, rozpacz mnie ogarnia, boję się, że dostanę skurczów nóg i nie będę mogła normalnie chodzić. Dreszcze, gęsia skórka - szczególnie jak w nocy wstanę z łóżka (zmienię pozycję z horyzontalnej na pion). OBjawy jakby paragrypowe, albo borelioza, ale testy ujemne.Co to może być??? Pomóżcie, lekarze nic nie widzą, dawaliby na uspokojenie, ale ja czuję się strasznie słabo.Anna
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: JUż nie daję rady 16.09.10, 18:43
      Oczywiscie, ze moze byc borelioza. Objaw "chodzę jak Łunochód" jest mocno charakterystyczny dla tej choroby, a wydaje się, ze go masz.

Udaj sie na forum Borelioza po dalsze instrukcje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka