Dodaj do ulubionych

Nadmierna potliwość

08.07.11, 09:06
Witam

Ostatnio okropnie się pocę. Wystarczy bardzo niewielki wysiłek i przez dłuższy czas spływam potem. Nie jestem jakoś tam lekko wilgotny, po prostu ze mnie płynie strumieniami. I nie musi być wcale gorąco - w zasadzie temperatura nie ma znaczenia. Jestem mężczyzną ok 30 i nie choruję na nic poważnego. Co mogą oznaczać takie objawy?
Obserwuj wątek
    • agiatami glutaminian sodu 08.07.11, 09:29
      splywalam potem tak bardzo ,ze w torebce mialam przygotowane chusteczki z recznika papierowego. myslalam ,ze to leki i sterydy tak dzialaja ale gdy calkowicie zrezygnowalam z kostek rosolowych, veget, warzywek i innych dosypek jest cudownie normalnie. w internecie znalazlam informacje ,ze czerwone plamy na twarzy pojawiaja sie od glutaminianu sodu i juz po 3 dniach bez E621 w zywnosci plamy przestaly sie pojawiac. uderzen goraca juz nie mam, nie poce sie i schudlam :)
      gotuje zupy na warzywach i przyprawach: sol kamienna (lepszy smak), cukier, pieprz czarny, pieprz ziolowy, przyprawa do flakow ( zdarza sie ,ze jest dodany glutaminian sodu wiec trzeba czytac sklad mieszanek) i sok wielowarzywny. kasza gryczana ugotowana bez soli ,zalana takim czystym bulionem i odparowana jest naturalnie przyprawiona, bardzo smaczna jest tez kasza z sokiem wielowarzywnym na zimno . wedliny robie swoje a i tak najlepiej ograniczyc mieso bo jak je sie duzo miesa to pot jest strasznie smierdzacy. trzeba pamietac aby gotowac rosoly z sucha lupina z cebuli dla koloru.
      warto zobaczyc czy wyeliminowanie glutaminianu sodu pomoze ograniczyc pocenie u ciebie. zwlaszcza ,ze nie musisz kupowac tabletek wiec nie obciazasz watroby i co wazne sztucznie nie blokujesz pocenia. organizm sie broni a ty mu pomoz.
      • redaaa Re: glutaminian sodu 09.07.11, 22:39
        BLOKER firmy Ziaja.. Bo czesto diety bywaja uciazliwe, wiec tak tylko doradzilam, Bardzo ciezko go dostac, ale kosztuje ponizej 10 zl.. Poczytaj o nim ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka