ratownik_sl
26.09.12, 08:13
Witam serdecznie, jestem mężczyzną i mam 33 lata i szczerze mówiąc chciałbym się poradzić kogoś kompetentnego w dziedzinie zdrowia. Mój problem jest wstydliwy dlatego wybrałem to forum. Od jakiegoś czasu (około już 8 miesięcy) mam problem z odbytem. Polega on na tym, że skóry w tym miejscu tak choćby było zbyt dużo. Gdy rozchylę pośladki w sumie jest ulga, jednak nie zawsze. Zauważyłem, że mój problem zależy od pory dnia. Wieczorem i w nocy jest najgorzej. Nawet budzę się z przeraźliwym swędzeniem i dopiero gdy dłuższą chwilę podrapię się w tym miejscu zasypiam. Chciałbym nadmienić, ze dbam o higienę dlatego jakoś nie dopuszczam myśli o jakiejś chorobie z brudu. Czytałem o hemoroidach ale nie mam żadnego krwawienia, nic, tylko tak choćby odbyt był opuchnięty i często mnie swędzi. Nie wiem co zrobić. Coraz częściej myślę aby wybrać się do lekarza. Ale jakiego? Czy proktologa? Stosowałem kiedyś czopki na hemoroidy i na początku czułem ulgę, potem raczej nie... Nadmieniam, że nie mam problemów z wypróżnianiem. Proszę o pomoc i bardzo proszę o nieżartobliwe odpowiedzi. Z góry serdecznie dziękuję