Dodaj do ulubionych

Problem z odbytem

26.09.12, 08:13
Witam serdecznie, jestem mężczyzną i mam 33 lata i szczerze mówiąc chciałbym się poradzić kogoś kompetentnego w dziedzinie zdrowia. Mój problem jest wstydliwy dlatego wybrałem to forum. Od jakiegoś czasu (około już 8 miesięcy) mam problem z odbytem. Polega on na tym, że skóry w tym miejscu tak choćby było zbyt dużo. Gdy rozchylę pośladki w sumie jest ulga, jednak nie zawsze. Zauważyłem, że mój problem zależy od pory dnia. Wieczorem i w nocy jest najgorzej. Nawet budzę się z przeraźliwym swędzeniem i dopiero gdy dłuższą chwilę podrapię się w tym miejscu zasypiam. Chciałbym nadmienić, ze dbam o higienę dlatego jakoś nie dopuszczam myśli o jakiejś chorobie z brudu. Czytałem o hemoroidach ale nie mam żadnego krwawienia, nic, tylko tak choćby odbyt był opuchnięty i często mnie swędzi. Nie wiem co zrobić. Coraz częściej myślę aby wybrać się do lekarza. Ale jakiego? Czy proktologa? Stosowałem kiedyś czopki na hemoroidy i na początku czułem ulgę, potem raczej nie... Nadmieniam, że nie mam problemów z wypróżnianiem. Proszę o pomoc i bardzo proszę o nieżartobliwe odpowiedzi. Z góry serdecznie dziękuję
Obserwuj wątek
    • labadine Re: Problem z odbytem 26.09.12, 08:26
      przejdz sie do ogolnego,w przeszlosci mialem podobnie i okazalo sie ze,to byly wypadajace hemoroidy a leczyl mnie chirurg w DE
    • czas_wart Re: Problem z odbytem 26.09.12, 16:41
      Coś podobnego spotkało mnie po podróży pociągiem. Było dość zimno, musiałam skorzystać z toalety w pociągu (okropność!). Na drugi dzień swędziało mnie w tym miejscu, drapałam się bez przerwy, nie miałam czasu na lekarza, więc poszłam do apteki i tam polecono mi żel Adonis Afrodyta. Bardzo szybko, po 3-4 dniach swędzenie ustało i nie mam z tym żadnych problemów.
    • sokhna Re: Problem z odbytem 26.09.12, 20:00
      Hemoroidy nie zawsze musza krwawic, moze tak byc, ze jak sa nieduze nazwijmy to - "wchlona sie" same, ale jak to tak dlugo trwa to faktycznie moze byc potrzebna interwencja lekarska. Polecam wybrac sie z tym po prostu do chirurga.
    • sp9tcu Re: Problem z odbytem 26.09.12, 20:16
      Hemoroidy
      w czerwcu rodziłam go miesiąć
      nim wyszedł
      dobra maść na hemoroidy i czopki przez 10 dni i po sprawie

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka