Dodaj do ulubionych

??? KAMIENIE W WORECZKU ŻÓŁCIOWYM - CO ROBIĆ ???

12.08.04, 21:46
Usuwać, czy nie usuwać?
Jeśli tak to jaką metodą?
Które ośrodki w kraju możecie polecić do wykonania zabiegu?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie komentarze i sugestie.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: ??? KAMIENIE W WORECZKU ŻÓŁCIOWYM - CO ROBIĆ 12.08.04, 21:54
      Może się przyda
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=12415006&a=12415006
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=13119743&a=13391084
      No i dieta, może uda Ci się uniknąć operacji. Jest w internecie masa materiałów
      na ten temat, tylko weź poprawkę na skrajności typu dieta optymalna

16%VOL
      22%VAT
    • emilia.kosecka Re: ??? KAMIENIE W WORECZKU ŻÓŁCIOWYM - CO ROBIĆ 12.08.04, 22:12
      Jestem po cholestoktomii, czyli wycieciu woreczka. Moja rada usuń. Robi to kazdy
      szpital z oddziałem chirurgiznym, to naet nie jest operacja to jest zabieg
      chirurgiczny.
      Polecam laparoskopie, 3 dni i do domu a po nacieciach nie ma sladu, jesli
      bedziesz zwlekał mozesz obudzic sie jak ja - na ostrym dyżuze, tyle ze u mnie
      zostały zdiagnozowane po 10 miesiacach od pierwszego ataku, czyli bardzo późno.
      Ja do pełni sił wracłam prawie rok, moj dzidek po laparoskopii moze 2-3 miesiace.
      Jesli lekarz nie powierział ze jest moliwosc usuniecia nie chirurgicznego to
      znaczy ze tylko chirurg to moze usunac. Tak było w moim przybadku. są 3 rodzaje
      ja mialam te najbardziej złosilwe - szczawianowe - maja kształt granulków roznej
      wielkosci i jest ich barzo duże. Sa jeszcze czyste wapniowe, te podobno mozna
      rozpuscic.
      Ale nie łudź sie, laparoskopia i problem z głowy, wracasz do domu jakby nic sie
      nie stało, ja przez prawie 2 miesiace ciagle spałam bo moj organizm był bardzo
      osłabiony
      i jeszcze jedno: NIE GŁODZ SIE POD ZADYM POZOREM. JEDZ PELNE, NIEZBYT TŁUSTE
      POSIŁKI I JEDZ REGULARNIE
      POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka