Dodaj do ulubionych

Ból pleców przy pochylaniu głowy

25.08.16, 07:03
Witam, otóż od pewnego czasu męczą mnie pewne dolegliwości. Przeważnie gdy miałem jakiś złóg w szyi, to przechodził on po 2/3 dniach i było dobrze. Teraz jednak już drugi tydzień ból nie znika. Boli mnie prawa strona karku, wzdłuż kręgosłupa. Masaż, rozgrzewanie przynosi efekt, ale tylko chwilowy. Później wszystko wraca do normy. Oczywiście każda rotacja to największy problem. Druga rzecz to ból środkowej części pleców (jakoś pod łopatkami, ale na środku) przy pochylaniu głowy. Gdy z pozycji naturalnej, pochylę głowę o kilka cm, muszę przestać, ponieważ zaczynam czuć mocny ból, i że mnie coś tam ciągnie. Gdy wstaję rano jest najgorzej, ledwo mogę ruszać głową, nie wspominając o jej pochyleniu. Problemy zaczęły się nagle, aczkolwiek wydaje mi się, że było to wtedy gdy leżałem w łóżku i nie chciałem leżeć na płasko, więc oparłem poduszkę i głowę o ścianę tak, że ciało leżało na płasko, tylko głowa była pod kątem prawie prostym względem łóżka. I tak niestety zasnąłem i gdy się obudziłem to był problem... Proszę o pomoc, co można by z tym zrobić? Czy moja teoria jest sensowna?
Obserwuj wątek
    • pawlo10000 Re: Ból pleców przy pochylaniu głowy 25.08.16, 07:04
      Ból pleców również prawie 2 tygodnie...
    • koziorozka Re: Ból pleców 25.08.16, 07:56
      Kwadrans dziennie rano na gimnastykę kręgosłupa - 5 min. na odcinek szyjny, 5 min. na piersiowy i 5 na lędźwiowy.
      Jak po tygodniu nie poczujesz różnicy - do lekarza.
    • sp9tcu Re: Ból pleców przy pochylaniu głowy 26.08.16, 15:26
      Klania się kręgosłup
      10 razy masaż kregosłupa to pomoże
    • saqigar Re: Ból pleców przy pochylaniu głowy 26.08.16, 23:12
      Z tym to już niestety chyba tylko do fizjoterapeuty. Niestety boli mnie w tym samym miejscu, głównie po aktywnościach sportowych. Ten obszar jest bardzo ciężko skutecznie rozciągnąć, zazwyczaj robię to piłeczką tenisową. Miałem kilka miesięcy temu zaostrzenie i skończyło się na serii zabiegów - głównie masażu punktów spustowych i rozciąganiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka