19.12.21, 00:10
Witam. 2 Tygodnie temu ugryzł mnie pies pojechałem na sor lekarz stwierdził ze to tylko zadrapanie i nic nie trzeba robić. Po około 3 dniach pojawiło się mrowienie delikatne skurcze w miejscu ugryzienia poszedłem do rodzinnego stwierdził ze są tam siniaki i to normalne musi się rozejść no i trochę ustało od 3 dni boli mnie delikatnie głowa nie cały czas bol pojawia się i znika dzisiaj miałem tak jakby skurcz szczeki taki 1 sekundowy jak by przeszedł prąd i wytworzyło się jakby więcej śliny pojechałem na sor i mam sobie zrobić badania na poziom wapnia i magnezu i jakieś badanie na przewodnictwo neuronowe jak zapytałem o tężec to niby nie są objawy według lekarza.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Teżec 19.12.21, 09:35
      pryncy napisał:

> Witam. 2 Tygodnie temu ugryzł mnie pies pojechałem na sor lekarz stwierdził ze
      > to tylko zadrapanie i nic nie trzeba robić. Po około 3 dniach pojawiło się mrow
      > ienie delikatne skurcze w miejscu ugryzienia poszedłem do rodzinnego stwierdził
      > ze są tam siniaki i to normalne musi się rozejść no i trochę ustało od 3 dni b
      > oli mnie delikatnie głowa nie cały czas bol pojawia się i znika dzisiaj miałem
      > tak jakby skurcz szczeki taki 1 sekundowy jak by przeszedł prąd i wytworzyło si
      > ę jakby więcej śliny pojechałem na sor i mam sobie zrobić badania na poziom wa
      > pnia i magnezu i jakieś badanie na przewodnictwo neuronowe jak zapytałem o tęże
      > c to niby nie są objawy według lekarza.

To raczej nie tężec, tylko wścieklizna. Nieprzyjemna śmierć...

S.
      • pryncy Re: Teżec 19.12.21, 12:05
        To napędziłeś mi teraz stracha. Lekarz nic o tym nie mówił i pies szczepiony.
        • sp9tcu Re: Teżec 20.12.21, 20:13
          Jest nowa nutacja wścieklizny
          psy mogą być szczepione
          szykuj trumnę
          • snajper55 Re: Teżec 21.12.21, 14:21
            sp9tcu napisał:

> Jest nowa nutacja wścieklizny
            > psy mogą być szczepione
            > szykuj trumnę

Może woli urnę.

S.
            • sp9tcu Re: Teżec 21.12.21, 20:33
              snajper55 napisał:

> sp9tcu napisał:
              >
              > > Jest nowa nutacja wścieklizny
              > > psy mogą być szczepione
              > > szykuj trumnę
              >
              > Może woli urnę.
              >
              > S.

No jasne
              jest następna nutacja
              zaraża się droga odechową i przez dotyk
      • horpyna4 Re: Teżec 20.12.21, 21:32
        Tężec jest beztlenowcem i rozwija się tylko w ranach głębokich, jak dziabnięcie stopy widłami, którymi przerzucało się gnój.

W opisanym przypadku może to rzeczywiście być wścieklizna (skurcz szczęki) albo po prostu nerwica.
        • pryncy Re: Teżec 05.01.22, 07:47
          Jak na razie wszystko jest ok pozostał tylko delikatny bol głowy z 2-3 razy dziennie tak na 1-3 sekundy. I zauważyłem w pracy ze po wykonaniu pewnych czynności fizycznych jest potrzeba zrobić cos precyzyjnego to trzęsą mi się ręce wczesnej tak nie miałem. W miedzy czasie miałem kontakt z osoba z pozytywnym wynikiem na covid ja się testowałem i niby nie miałem mogą być to jakieś pozostałości po covidzie.
          • sp9tcu Re: Teżec 05.01.22, 21:53
            A piesek przeżył ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka