lodz0 12.07.06, 20:13 Hej :-). Tak sobie pomyslalem, ze moze warto stworzyc strone www o problematyce zeza. Ciekawy jestem Waszej opinii i pomyslow - dajcie znac, prosze. Dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneczka42111 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 12.07.06, 22:01 Myślę,że każda tego typu inicjatywa jest bardzo dobra. To wciąż temat tabu - bagatelizowany,niewłaściwie leczony,wstydliwy i traktowany "po łebkach". Pora to naprawdę zmienić!Jestem na tak. Ania Odpowiedz Link
smutniutka Re: moze zez-strona www ;-) ??? 13.07.06, 19:12 Oczywiście ja też jestem na tak! lodz0 - czy podjąłbyś się założenia strony? Pozdrawiam! Smutniutka Odpowiedz Link
lodz0 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 13.07.06, 22:07 tak - jutro od rana sie za to zabieram :-). Odpowiedz Link
smutniutka Re: moze zez-strona www ;-) ??? 13.07.06, 22:20 Serio? :))) To teraz trzeba przemyślec co powinno znalezc się na tej stronie :) Odpowiedz Link
nawoj29 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 13.07.06, 23:03 Linki do obu stron by się przydały Odpowiedz Link
lodz0 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 15.07.06, 13:11 Hej :-) Szablon strony juz jest :-). Aktualnie wymyslilem nastepujace kwestie: - odnosnik do forum (to juz jest) - linki do stron www na temat zeza (juz jest) - lista lekarzy z mapka wojewodztw(to juz jest - adresy gabinetow wzialem z watku na forum - szczerze mowiac to malo tego :-() - faq - najwazniejsze pytania i odpowiedzi (teraz nalezy tylko wypelnic - tutaj licze na pomoc forumowiczow) - Nasze historie (jezeli ktos chce, to prosze przesylac swoje teksty na adres lodz0@gazeta.pl) - Dla rodzicow (w zalozeniu informacje dla rodzicow, ktorych dziecko zaczyna zezowac - na razie nic nie ma) - Leczenie (metody, sposoby itd. - na razie nie ma tekstu) - Podstawy (podstawowe informacje o chorobie - nie ma tekstu) -------------------------------------------------------------------------- Wszystkich zainteresowanych, ktorzy chcieliby dodac cos od siebie (szczegolnie chodzi mi o "Nasze historie" oraz "FAQ") prosze o kontakt: lodz0@gazeta.pl. Prosze tez o propozycje co mogloby byc dodatkowego !!! -------------------------------------------------------------------------- W kwestii formalnej to strona bedzie zarejstrowana jako "www.zezisko.com" - jezeli ktos ma inne propozycje to smialo... :-) (koszt roczny rejestracji to okolo 25zl z moich prywatnych pieniedzy) -------------------------------------------------------------------------- Do poniedzialku postaram sie umiescic strone w internecie (na razie pod jakims testowym adresem) - rejestracja domeny www.zezisko.com potrwa niestety nawet tydzien. -------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
smutniutka Re: moze zez-strona www ;-) ??? 15.07.06, 15:31 No po prostu nie mogę uwierzyć! Strasznie się cieszę, bo ja nawet nie marzyłam o tym że forum tak się rozkeci, a tym bardziej nie marzył o stronie. Wspaniały prezent z okazji urodzinek forum :) DZIĘKUJĘ! Niech Cię uściskam! :) Dyskusje co do pytań i odpowiedzi proponuję prowadzić tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12236&w=45195566 A w tym wątku gromadzmy pomysły :) Odpowiedz Link
lodz0 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 15.07.06, 20:54 No,no,no.... z tym usciskiem to trzymam za slowo ;-) Na razie link do wersji testowej www.zezisko.xcx.pl - pustawo troche niestety, ale mam nadzieje, ze z biegiem czasu bedzie lepiej Odpowiedz Link
smutniutka Re: moze zez-strona www ;-) ??? 16.07.06, 10:45 :] Uscisk będzie na pewno, bo ja obietnic dotrzymuję ;) Powoli razem uda nam się stworzyć superową stronkę :) Odpowiedz Link
aleksandra1977 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 17.07.06, 22:46 moim zdaniem dobrym pomyslem bylo by umieszczenie zdjec na stronie. Wiem, ze niezbyt chetnie chcecie sobie pstrykac fotki, ale z drugiej strony nie uwierze, ze nie chcecie zobaczyc efektow zabiegu :) Pewnie niektorzy moga obawiac sie, ze zostana rozpoznani gdzies na ulicy. A mnie chodzi tylko o samo zdjecie oczu, bez calej twarzy, czy postaci. Sadzac po ilosci wyslanych przeze mnie mioch wlasnych fotek, galeria zdjec cieszylaby sie duzym zainteresowniem. Odpowiedz Link
nawoj29 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 18.07.06, 22:03 dorzucam stronę w jęz. ang., raczej do kącika dla rodziców. www.children-special-needs.org/vision_therapy/what_is_vision_therapy.html Może ustawa o jęz. polskim jej nie wyrzuci. U dzieci, w odróżnieniu od dorosłych, dobre efekty mogą dać ćwiczenia. Zauważyłam, że historie dorosłych w rodzaju "success story" wiąże się z zabiegiem. U dzieci nie koniecznie. Odpowiedz Link
aneczka42111 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 19.07.06, 06:00 Wysłałam dziś historię do specjalnego działu na nowej stronie internetowej. Mam nadzieję, że będzie to zacheta dla innych do pisania. Trochę innego niż na forum. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
nawoj29 kilka stron 04.08.06, 19:17 Jak tam budowa strony? Pogoda się zmieniła, może coś przybyło? Dorzucam kilka stron a propos zeza ćwiczenia oczu i inne www.twoje-oczy.ezin.pl/index.php?site=89 www.strabismus.org/exotropia_eye_turns_out.html o problemach w szkole na tle problemów widzenia www.visionhelp.com/behavior.htm co-nieco z Wikipedii en.wikipedia.org/wiki/Strabismus co-nieco medycznych publikacji www.coopereyecare.com/publications.htm widzenie 3D - trochę zabawy www.vision3d.com/optical/index.shtml#stereogram Miłego wypoczynku, Forumowicze! Odpowiedz Link
aneczka42111 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 06.08.06, 20:46 Ciekawa jestem dlaczego strona jeszcze nie funkcjonuje... Szkoda, ze to się tak ciągnie bo takie miejsce z pewnością będzie bardzo pomocne. Ania Odpowiedz Link
smutniutka Re: moze zez-strona www ;-) ??? 06.08.06, 22:59 A ja z kolei jestem ciekawa ilu forumowiczów zgłosiło się do pomocy przy tworzeniu tekstów na stronę? Myślę, że powinniśmy ją wspólnie tworzyć i nie zrzucać wszystkiego na barki lodz0. Jesli zrobimy ją razem na pewno powstanie szybciej. Aczkolwiek nie ma się co spieszyc i lepiej zrobić dokładnie i poprawnie niż byle jak, byle by tylko coś było, bo "cosiów" na temat zeza w necie jest kilka, a my przeciez chcemy stworzyć kompedium wiedzy o zezie. Pozdrawiam i liczę na Was! S. Odpowiedz Link
aneczka42111 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 07.08.06, 06:20 Ja ze swej strony starałam się pomóc w tworzeniu strony jak tylko mogłam najlepiej. Wysłałam kilka maili do autora strony z informacjami, propozycjami i opisem do "naszych historii"... I co?Nawet nie dostałam odpowiedzi nie mówiąc już o zamieszczeniu czegokolwiek na stronie (może prócz listy polecającej na której na stronie pojawiły się jakieś dziwaczne błędy...) Ania Odpowiedz Link
smutniutka Re: moze zez-strona www ;-) ??? 07.08.06, 11:49 Aniu, to absolutnie nie był zarzut w Twoją stronę :)* , a tak ogólnie. Nie wiem moze lodz0 wyjechał na wakacje i dlatego nie odpowiada? Mam nadzieje, że wkrótce się odezwie i prace nad stroną ruszą :) Odpowiedz Link
aleksandra1977 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 29.08.06, 11:14 Moze zadam glupie pytanie, ale jaki jest adres strony, ktora mamy zamiar stworzyc? Nie moge namierzyc nigdzie w watku tego adresu. Do autora calego przedsiewziecia wyslalam swoja historie do umieszczenia jej na stronie i ... nic. Bez odpowiedzi. Szkoda by bylo, gdyby skonczylo sie tylko na pomysle... Odpowiedz Link
aneczka42111 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 29.08.06, 11:56 Olu, tu masz namiary: www.zezisko.xcx.pl/leczenie.htm Ja tez wysłałam do autora strony kilka maili - bez rezultatu. Może ma sklerozę?;/ Ania Odpowiedz Link
aleksandra1977 Re: moze zez-strona www ;-) ??? 29.08.06, 12:03 ogromne dzieki Aniu :))) Odpowiedz Link
smutniutka Re: moze zez-strona www ;-) ??? 29.08.06, 12:41 lodz0 - no wlaśnie, gdzie jesteś? :((( Odpowiedz Link