Dodaj do ulubionych

rak jądra

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 23:39
Witam!! Mam na lewym jadrze torbiel (szerokosc ok. 1 cm). Od 1,5 roku wyczuwam takze malutkie zgrubienie (grodke) na prawym jadrze (w okolicach najadrza), ktore wydaje sie byl raczej luzne niz utwierdzone do jadra. Urolog twierzdi po przebadaniu palpacyjnym ze to tylko najadrze, ale dla mnie nie bylo to szczegolowe badanie. Martwie sie bardzo!! Nie wiem czy przesadzam, ale czasem zabola mnie plecy i bardzo sie boje, ze mam raka. Czy ktos spotkal sie z podobnymi objawami (lub mial podobna grodke -szerokosc ok 2mm- !! Pozdrawiam!! Za 12 dni znow ide do Urologa umowic sie na operacje na torbiel. :( Piszcie prosze wszelkie sugestie!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kika Re: rak jądra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:49
      Chłopie, rak to nie torbiel!chociąz torbiel zaliczana jest do niezłośliwych
      guzów, ale nie nowotworów!! Bolą plecy od torbieli, prawdopodobnie, bo u kobiet
      tak jest, że jak jest torbiel inaczej zwana cystą, to bolą plecy, krzyż, dół
      brzucha, są wzdęcia itp. Jak boli to znaczy, ze nie jest z Tobą źle! Słuchaj
      lekarza, zadawaj mu pytania nawet bardzo drobiazgowe. Od tego jest. Sam lekarz
      nie zawsze wchodzi w rozmowę z pacjentem, bo na korytarzu czekają inni. Musisz
      sam tę rozmowę zainicjować i powiedzieć o swoich obawach.
      • Gość: odpowiadam Re: rak jądra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 14:04
        Witam!! Kika, doskonale wiem, ze torbiel o nie rak!! Chodzi mi o to, ze ja oprocz torbieli obok lewego jadra mam rowniez mala grudke przy prawym jadrze (dokladnie przy najadrzu). Troszeczke mnie uspokoilas, jezeli chodzi o pobolewanie plecow przez torbiel. Znasz jeszcze jakies objawy wystapienia torbieli? Pozdrawiam
    • lancedance Re: rak jądra 24.11.04, 08:51
      To łatwo wymacać czy jest to najądrze czy jadro i zapewne urolog się nie myli.
      Powiększone najądrze często powstaje na skutek urazu mechanicznego (uderzenie)
      i towarzyszy temu ból. Po stosunku pewnie odczuwasz skomansowany ból, również w
      nasieniowodzie w następstwie produkcji spermy. To dość częsta przypadłość i
      potrafi napędzić strachu, zawsze utożsamiana jest z rakiem ale rakiem nie jest.
      Znam człowieka który to ma ale leczenie farmakologiczne nic mu nie pomogło i
      tak sobie z tym zyje. Na poczatek idź za radą urologa i nie zapomnij
      poinformowac forumowiczów o dalszym postępowaniu. Pozdrawiam .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka