Gość: on IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:29 czy dieta niskoweglowodanowa moze powodowac problemy z oddychaniem ,poddenerwoanaie niepokoj ,bezsennosc szybkie bicie serca i w koncu depresje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiam1 Re: dieta niskoweglowodanowa 18.12.04, 20:41 Jeśli jest przesadnie niskowęglowodanowa, to pewnie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:21 no ale to sa tylko spekulacje twoje ,prosze o rzetelna odp , a jem dziennie ok 100 gram i pije bardzo duzo wody ok 4 litry i nie jem soli, pochowaly mi sie wszystkie zyly Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam1 Re: dieta niskoweglowodanowa 18.12.04, 22:06 Rzetelnie może Ci odpowiedzieć lekarz w czasie wizyty. Z tego, co wiem, na przykład tzw. dieta kopenhaska, która jest b.niskowęglowodanowa, może dawać podobne objawy i jest b.szkodliwa. Zresztą, to dość logiczne - mało węglowodanów = mało glukozy = szybsze męczenie się+depresja+osłabienie. Węglowodany trzeba jeść, ale trzeba je jeść mądrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ansi Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:40 Dr Lutz w swojej książce "Życie bez pieczywa" zaleca ,by nie przekraczać 6jednostek chlebowych tj 72g węglowodanów/doba,które jemy w postaci warzyw owoców o niskiej zawartosci cukru,tj.warzyw kasz ,ziemniaków. Eliminujemy glukozę ,sacharozę,maltozę(piwo)Taka dieta nadaje się do długotrwałego stosowania i bardzo korzystnie wpływa na organizm większości ludzi.Na mały procent populacji(zdaniem autora) nie ma wpływu.Sam W.Lutz wyleczył się tą dietą z kilku chorób i żyje do dzisiaj w pełej sprawności umysłowej i fizycznej (ma 91lat i własnie skończył pracę nad kolejnym wydanim książki) Wystarczy pić 2-2,5 l wody/doba i ograniczyć sól ,której jest dostatek w pokarmach zwięrzęcych Na temat diety kopenhaskiej wypowiedzieli się sami twórcy (lekarze) ,którzy orzekli jej szkodliwość (nie tylko z powodu niskich W) i dopuszczają jej stosowanie tylko przez 13- 14 dni > Zresztą, to dość logiczne - mało węglowodanów = mało glukozy = szybsze męczenie Nie zawsze tak bywa (patrz Lutz,Atkins ,Kwasniewskii w jakimś sensie Montignac) Pozdrowienia Ansi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepi Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.ztpnet.pl 18.12.04, 22:41 U mnie dieta niskowęglowa powoduje akurat odwrotne efekty! A stosuje ja juz 4 lata i czuję się doskonale ! Odpowiedz Link Zgłoś
bambus_us Re: dieta niskoweglowodanowa 19.12.04, 03:43 Ja tez jestem niskoweglowodanowcem .Czuje sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cukiereczek Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.gorzow.mm.pl 19.12.04, 10:33 Ja próbowałam diety niskowęglowodanowej i tylko troszkę schudłam, ale prawie zapadłam w śpiączkę. Wiec nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:47 a nie pomyślałaś ze bedzie wtedy mniejsze zapotrzebowanie na insuline ??? Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 13:23 > czy dieta niskoweglowodanowa moze powodowac problemy z > oddychaniem ,poddenerwoanaie niepokoj ,bezsennosc szybkie bicie serca i w > koncu depresje? Podnerwowanie i niepokój mogą wynikać ze zbyt małej podaży węglowodanów. Jeśli taka dieta nie służy to trzeba ich ilość zwiększyć a zmniejszyć ilość tłuszczu (zbyt dużo tłuszczu może powodować np przyspieszone bicie serca). Optymalna dla danej osdoby dieta niskowęglowodanowa może zawierać równie dobrze 50 jak i 150g węgli na dobę - wszystko zależy od organizmu i trybu życia. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drab Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:00 Niskie spożycie weglowodanów może obniżyć poziom potasu - znam takie przypadki.Lekarz przepisuje wówczas Kalipoz.Sprawdź także czy nie masz w moczu ketonów (bezsenność,niepokój) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaaaaaaa.... Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.12.04, 15:40 Dieta niskowęglowodanowa jest najlepszym lekiem dla organizmu. Kwestia tego jakie te węglowodany wprowadzamy do organizmu. Nie bez znaczena jest to jaką wartość ma indeks glikemiczny w produkcie co wiążę się z wyrzutem insuliny do krwi. Jesli potasu jest mało mozna uzupełniać go pomidorami. One maja tego pierwiastka sporo. Odpowiedz Link Zgłoś