Dodaj do ulubionych

ile kosztuje dobra plomba w Łodzi?

IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 04.01.05, 12:42
Ostatnio byłam u dentysty. Wypadłomi kawałek starej plomby z górnej szóstki.
Nie poszłam do jakiegoś super nowoczesnego gabinetu ( chodzę tam raczej z
sentymentu). Fotel dentystyczny przedpotopowy, brak asystentki, i ogólnie
mało komfortowo. Szefowa podałam mi po wszystkim cenę. Dodam , że wypełnienie
miało być białą, dobrą polmbą, światłoutwardzalną. Było dosyć rozległe (
używał facet kształtki), i uzupełniał zęba w 3 miejscach, ale plomby nie
zużył aż tak dużo. Było też znieczulenie, lekkie.
Facetka zażyczyła sobie 140 zł.
Proszę o opinię czy to słuszna cena.
Obserwuj wątek
    • Gość: camina Re: ile kosztuje dobra plomba w Łodzi? IP: 217.153.156.* 04.01.05, 12:47
      Nie, to nie jest dobra cena...
      Ja płacę za plombę światłoutwardzalną 60, 70 zł ze znieczuleniem. Jest
      asystentka, jak siedzisz na fotelu to szybko idzie (gorzej w poczekalni),
      klientów ma mnóstwo więc chyba dobrze to o niej świadczy.

Może cena była u ciebie taka wygórowana, bo policzył ci za 3 dziury w jednym
      zębie, a nie za jedną?
      Oni tak czsami robią.
      • Gość: rozczarowana plomba IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 04.01.05, 12:56
        tak, powiedziała, że mimo, ze miałam 3 ubytki w jednym zębie, to ona mi policzy
        tylko za dwa. To jakaś paranoja! Cena powinna być chyba za zęba ogólna. A co by
        było gdybym tam miała 6 dziurek?
        • Gość: Nina Re: plomba IP: *.toya.net.pl 04.01.05, 15:56
          Mi zdarzylo sie zaplacic za rozlegla plombe 300zl. W Lodzi. Z tym, ze byla to
          tez robota technika-brany byl wycisk i plomba robiona byla "na wymiar".
      • Gość: basia Re: ile kosztuje dobra plomba w Łodzi? IP: *.4web.pl 04.01.05, 15:36
        a może ktoś polecić dobrego stomatologa w Łodzi?
        • Gość: Halina Re: ile kosztuje dobra plomba w Łodzi? IP: *.ip-pluggen.com 04.01.05, 16:39
          Ja za malutkie uzupelnienie plomby w gabinecie z lat 50-tych w WARSZAWIE
          zaplacilam 120 zl. Oszustka ta dentystka!
          Tez o cenie dowiedzialam sie po wszystkim, a o wyposazeniu gabinetu nie
          wiedzialam do chwili wejscia do niego.
          A potem nie wypadalo sie wycofac...
        • Gość: alicja Re: ile kosztuje dobra plomba w Łodzi? IP: *.toya.net.pl 04.01.05, 19:15
          Znam dobrą dentystkę w Łodzi.Ja chodzę do p.Aleksandry Wojtczak na ul.
          Narutowicza przy Kilińskiego.To jest Niepupliczny Zakład Opieki zdrowotnej
          Coradent.Ceny są dobre,a jak jest się miłym pacjentem to coraz lepsze.Jestem
          zadowolona.Ale na jak długo?Nie wiem.Znam wielu świetnych dentystów w Łodzi ale
          ceny ich usług mnie przerażają.Do takich chadza się ze skomplikowanymi
          rzeczami,tj. implanty,szynowanie itd.
    • snajper55 To zależy ilu piętrowa i w jakim punkcie. ___nt 04.01.05, 21:05
      Gość portalu: rozczarowana napisał(a):

> Ostatnio byłam u dentysty. Wypadłomi kawałek starej plomby z górnej szóstki.
      > Nie poszłam do jakiegoś super nowoczesnego gabinetu ( chodzę tam raczej z
      > sentymentu). Fotel dentystyczny przedpotopowy, brak asystentki, i ogólnie
      > mało komfortowo. Szefowa podałam mi po wszystkim cenę. Dodam , że wypełnienie
      > miało być białą, dobrą polmbą, światłoutwardzalną. Było dosyć rozległe (
      > używał facet kształtki), i uzupełniał zęba w 3 miejscach, ale plomby nie
      > zużył aż tak dużo. Było też znieczulenie, lekkie.
      > Facetka zażyczyła sobie 140 zł.
      > Proszę o opinię czy to słuszna cena.
      • Gość: rozczarowana nie dajcie się robić w balona! IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 10:36
        To nie wiem w końcu czy przepłaciłam czy nie. Właściwie to nie chodzilo mi juz
        o tą cenę. Rozumiałabym gdyby gabinet był nalezycie wyposażony, nowoczesny itp.
        Moje rozczarowanie chyba dodatkowo wynikaz tego, żejakoś nie miałam zaufania do
        tego jakich materiałów dentysta używał. Teraz bardzo często zdarza się tak, że
        mówią, że uzywaja tych z górnej półki, a wciskaja człowiekowi jakiś tańszy
        materiał. Wyszukałam fajną strone internetową,na której są ceny niektórych
        wypełnień światłoutwardzalnych. Rozumiem, że im wyższa cena tym lepsze
        wypełnienie. Nie dajcie się robić w balona! tylko pytajcie jakie materiały
        dentyści stosują. Strona: www.deadental.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka