Dodaj do ulubionych

porada onkologiczna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 18:54
Może ktoś wie co oznacza po łacinie: tu mammae dex
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • zzz12 Re: porada onkologiczna 12.03.05, 21:28
      Guz sutka prawego.

guz jest pojeciem ogolnym i wcale nie musi znaczyc nowotwor. A nowotwor nie
      musi byz rakiem (czyli nowotworem zlosliwym). Bez paniki, sprawa jak
      najbardziej do wyjasnienia, ale takie rozpoznanie to zaden wyrok.
      • Gość: Alina Re: porada onkologiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 12:44
        Dziękuję za odpowiedź.
        Niestety okazało się, że jest to nowotwór i w dodatku złośliwy (tak stwierdzili
        na podstawie biopsji i posiewu). Sprawa dotyczy mojej teściowej. Podobno
        paskudztwo ma 4 mm, mama ma powiększone węzły chłonne o 1 cm, poza tym wyciek z
        sutka. Ma wyznaczony termin do szpitala na 28.04 br i zastanawiamy się czy to
        nie za późno. Lekarz powiedział, że w zasadzie można by to wyciąć natychmiast,
        ale utrzyma termin hospitalizacji. Sami nie wiemy co robić w tej sprawie - czy
        jakoś przyspieszać pobyt szpitalny - żeby to raczysko nie urosło za bardzo.
        • Gość: AnnaJ Re: porada onkologiczna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.05, 12:51
          Zrobić wszystko aby wycieli jak najszybciej,jesli to złośliwy rak.Myślę ,że
          lekarz coś jednak zasugerował?
          • Gość: Alina Re: porada onkologiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 13:39
            Szczerze mówiąc, to mam wrażenie, że jakby dostał kopertę to termin szpitalny
            zostałby przyspieszony. Powiedział tak: możnaby to szybciej zrobić, ale
            ustalone wcześniej terminy pozostają bez zmian. I jak to rozumieć?? Mama
            podobno ma mieć robioną jeszcze raz biopsję - i po tym badaniu niby mają
            wiedzieć w jaki sposób potraktują ten nowotwór.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka