Gość: Angia IP: *.com.pl / *.abp.pl 24.03.05, 16:37 mam takie pytanie: Czy BROMERGON jest w jakims stopniu srodkiem antykoncepcyjnym??zapobiega ciąży?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megi.1 Re: BROMERGON! 24.03.05, 16:44 Z tego co wiem to nie ma takiego działania, ale nie jestem lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
ziyi Re: BROMERGON! 24.03.05, 16:49 Nie. Bromergon hamuje wydzielanie prolaktyny - hormonu przysadki. Ten lek na pewno nie dziala antykoncepcyjnie, wrecz przeciwnie, mozna nim leczyc bezplodnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniaaaa Re: BROMERGON! IP: 62.29.138.* 25.03.05, 18:31 bromergon nie jest antykonc lekiem. po nim kobitki szybciej zachodza w ciaze, wierc raczej nie traktuj go jako cilest lub cos takiego :) acha, bardzo zle sie po nim czulam, mialam wymioty i zawroty, bo on bardzo obniza cisnienie. jak go wezmiesz to raczej przed snem i nie wstawaj gwaltownie z lozka. takich rad moja ginekolog mi udzielila jak go bralam. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: BROMERGON! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 09:03 Norprolac to lepszy lek. Drogi ale mniejsze działania niepożądane i krócej sie leczysz. W zadnym stopniu te leki nie działaja antykoncepcyjnie. Stosouje sie je przy podwyższonej prolaktynie gdy: są nieregularne miesiaczki lub jest mikrogruczolak przysadki lub jest mlekotok, jest niepłodnosć. Podwyższona prolaktyna to stan taki jak w trakcie karmienia piersią- zajście w ciążę niemożliwe. Jak przyjmujesz bromergon, obniżasz prolaktynę czyli wręcz ułatwiasz zajście w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
be27 dostinex lepszy od bromergonu 16.06.05, 08:27 Witam wszystkie kobietki z problemami typu hiperprolaktynemia i mikrogruczolak przyssadki. Mnie czasem pomagają wasze posty więc postanowiłam napisać co mnie się przydarzyło. Bardzo długi okres czasu lekarze leczyli mnie na migrenę (około 5 lat) i nic samopoczucie coraz gorsze. Potem pojawiły się bóle piersi nie do zniesienia-i ten trop był już właściwy. Prolaktyna za wysoka mniej więcej poziom przekroczony 5 razy, potem rezonans...cóż okazało się że to mokrogruczolak 4 mm. Leczenie bromergonem około 3 lata (strasznie się po nim czułam)W zasadzie kolejne rezonanse pokazywały, że guz nadal rośnie teraz około 7mm. W lutym tego roku wzięłam sprawy w swoje ręce. Pojechałam do neurochirurga żeby określił co dalej. Stwierdził że często po wycięciu guza są nawroty a nie koniecznie bóle głowy przejdą. Więc zaczęłam szukać lepszego leku. Właściwie mogę nazwać cudem fakt odnalezienia leku o nazwie Dostinex. Super się po nim czuję. Prolaktyna spadła tak bardzo ,że teraz jest w zupełnej normie - bóle głowy ustały. Bóle piersi są ale mniejsze (dużo mniejsze)i co najważniejsze guz zaczął się zmniejszać. Lek jest drogi to fakt 8 tabletek starcza na 1 miesiąc i kosztuje około 300 zł - ale zdrowie jest najważniejsze. Wszystkim mającym podobne problemy radzę zapytać lekarza o ten lek. Posiadanie dzidziusia też jest możliwe tylko trzeba wierzyć w to ze się wyzdrowieje i robić wszystko by tak się stało. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w chodzeniu po lekarzach i dopominaniu się o badania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: BROMERGON! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.03.05, 16:10 Biorę też lek na obniżenie prolaktyny i juz kilka razy zdarzyło mi sie wymiotować ale z krwią. Nie wiem co to jest, az się boję mysleć, ziyte mam za miesiąć (tyle mam jeszcze tabletek). To że mogą być wymioty to wiem, ale dlaczego z krwią:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nullka Re: BROMERGON! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 21:12 Dziewczyny ja te z zaczynam brać Bromergon i mam pytanie: Jakie dawki bierzecie???? Odpowiedz Link Zgłoś
mavika7 Re: BROMERGON! 16.06.05, 10:53 ja kilka miesiecy leczylam sie bromergonem na wtorny zanik miesiaczki. libido spadlo mi prawie do 0 samopoczucie kiepskie, wieczna sennosc, brak zapalu do zycia a okres i tak nie wracal...strasznie wspominam tamten czas...teraz biore CyclcoProgynova i wszystko wraca do normy! Nie wiem czy ten bromergon komukolwiek pomogl... Odpowiedz Link Zgłoś
nnetka Re: BROMERGON! 17.06.05, 13:11 O prolaktynie, bromegonie, dostinexie, gruczolaku przysadki, smutkach i troskach dziewczyn z hiperpolaktynemią przeczytacie na forum f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1567694 Zajrzyjcie, tam sporo sie dowiecie o przeżycich dziewczyn, metodach leczenia itd. Sama od dawna uczestniczę tam w dyskusji. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś