mamatomka5 18.04.05, 23:38 Proszę o wypowiedzi osób które miały doczynienia z tą chorobą .Moze ktoś zna jakieś cudowne lekarstwo na tą straszną chorobę .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ann Re: rak płuc IP: *.chello.pl 19.04.05, 13:08 niestety nie ma cudowanego lekarstwa na tę chorobę:((( wszystko, co można zrobić, zmniejszać skutki uboczne leczenia szpitalnego, stymulować układ immunologiczny, stworzyć choremu jak najlepsze warunki do życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: rak płuc IP: *.aster.pl 20.04.05, 16:13 jeżeli jest wcześnie wykryty czasem da się coś zrobić.zależy też w którym miejscu się znajduje i czy nie ma przerzutów.można przecież nawet wyciąć całe płuco, z jednym też da się żyć.ale to prawda cudownego lekarstwa nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
evelne Re: rak płuc 20.04.05, 17:18 mam w tej sprawie przykre doswiadczenie-od raka pluc zaczelo sie u mojego Taty,skonczylo sie na przerzutach i smierci.zgodzic sie na operacje nieoszczedna (w przypadku mojego Taty bylo to niemozliwe,w przeszlosci mial wypadek samochodowy i usunieta czesc pluca,w zwiazku z tym operacja musiala byc oszczedna).chemioterapia i naswietlania-te drugie moga byc duzo bardziej uciazliwe.duzo wiary w powodzenie.to sie moze udac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiak Re: rak płucdo evelne IP: *.tvgawex.pl 08.05.05, 20:58 Mogłabyś opisać mi historię choroby Twojego Taty .Interesuje mnie jak czuł się po lampach.Bardzo proszę Cię o szybką odpowiedz jak możesz mój priv to mamatomka5@gazeta.pl . Z góry dziękuję Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: rak płuc 20.04.05, 17:29 Najlepszym "lekarstwem" jest: 1.Nie palic samemu 2.Nie narazac swego dziecka na pasywne palenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: rak płuc IP: *.chello.pl 20.04.05, 18:40 z tym niepaleniem to niestety nieprawda - znałam takiego, co sam nigdy nie palił i w domu nie pozwalał, a zszedł na raka płuc właśnie. palenie to główny czynnik ryzyka, ale nie jedyny niestety. wszyscy znamy takich, którzy mają 80 na karku i ciągną paczkę dziennie, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
madziulkakochana Re: rak płuc 20.04.05, 21:39 Wiem,że to co teraz to powiem jest bardzo przykre,niekótrzy pomyślą,że wręcz okropne i jak tak można mówić....ale z doświdczenia wiem,że przy tej chorobie śmierć jest kwestią czasu...u niekółtrych trwa kilka lat,u innych kilka tygodni bądz miesięcy....To straszne,ale prawdziwe niestety...umieraja coraz mlodsi ludzie.nie powinno tak być...:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: rak płuc IP: *.chello.pl 08.05.05, 21:08 a jak powinno być? że wszyscy w zdrowiu i urodzie dożywają setki? śmierc to jedyna pewność w życiu. mało kto ma odwage o tym pamiętac. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatomka5 Re: rak płuc 02.07.05, 23:47 Mój Tata zmarł niedawno na raka płuc i to jest niestety prawda rak płuc to wyrok .Nie zgadzam się z Tobą bo ja np chciałabym żeby mój Tata dożył 100 lat .Pewne to napewno jest to że nasza służba zdrowia sama nas wykańcza bo nie ma pieniędzy na podstawowe badania nie mówiąc już o wysoko specjalistycznych badaniach .Pewne jest że to że rak płuc zabija i to jest dla mnie straszne .Życzę wszystkim żeby w zdrowiu i urodzie dożyli setki.Pozdrawiam KK Odpowiedz Link Zgłoś
madziara41 Re: rak płuc 03.07.05, 09:32 Wiadomo, że setki nieliczni dożywają, ale to co teraz się robi to jest sraszne, Mam sąsiadkę, która ma wujka (63 lata) chorego na raka pluc, choroba wyszła trzy tygodnie temu - pluje krwią i teraz robią badania - ja z kolei mam wujka który dwa miesiące temu miał operację na płuca, narazie czuje się dobrze, a babcia ze strony męza (92 lata) ma płuca już całe zajęte i tylko czekamy na koniec. Śmierć jest to jedyna sprawiedliwość na tym świecie, bo każdy wcześniej czy później się z nią spotka i nie ma "zmiłuj się", ale to jest przerażające, że coraz to młodsze osoby umierają. Inaczej się przeżywa chorobę i śmierć babci która ma 92 lata a inaczej kogoś kto ma nawet te 60 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: rak płuc 03.07.05, 22:22 Rak pluc to w wiekszosci palacze ale umieraja na to i niepalacy. Niestety obawiam sie ze szanse na wyleczenie sa bardzo nikle, jesli w ogole jakies. Venus Odpowiedz Link Zgłoś