Dodaj do ulubionych

BÓL KOLAN U 10 LATKA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:04
Mojego synka bardzo często bolą wieczorem kolana. Pytałam się lekarza,
kazała zaobserwowac czy nie puchną mu kolana(jeżeli tak byłby to reumatyzm),
ale nie puchną, nie wystepuje ból przy zmianie pogody.Lekarz sugerował
wzrost, ale on nie rośnie aż tak szybko. Jak myslicieco może być tego
przyczyną?
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: BÓL KOLAN U 10 LATKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 08:46
      Nie lekcewaz tego. idź do reumatologa.
    • Gość: monik181 Re: BÓL KOLAN U 10 LATKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 09:08
      U mojego 12 letnigo syna bóle kolan występują od ok. 5 lat. Ortopeda
      stwierdził, że to bóle wzrostowe. (tyle czasu?) Reumatyzm wykluczam bo miał
      badania. Trafiliśmy do innego ortopedy, ten po rtg kolan stwierdził,że u syna
      jest jakaś fałdka, która powoduje strzelanie w kolanach oraz co jakiś czas
      blokady. Jeśli to będzie występowało częściej( a tak niestety jest) to będzie
      miał robioną atroskopię podczas której fałdka zostanie usunięta(wyczszczona).
      • iwonesik monik181 dzięki, muszę iść do ortopedy 24.04.05, 15:26
        tylko jak trafić na właściwego? Byłam 2 lata temu przy okazji, badania
        kontrolnego i powiedział, że wszystko w porządku, to samo co pediatra, bóle
        wzrostowe!
        • Gość: makata idz do reumatologa - nie lekceważ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:24
    • Gość: monik181 Re: BÓL KOLAN U 10 LATKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:27
      Jeśli chcesz to podam Ci namiary na lekarza do, którego my jeżdzimy.
      • iwonesik monik 181- odezwij się 24.04.05, 21:43
        Proszę o namiar na ortopedę, właśnie rozmawiałam o przypadku twojego synka z
        mężem. Z góry dziękuje.PA
    • Gość: Artur Re: BÓL KOLAN U 10 LATKA IP: *.ss.shawcable.net 24.04.05, 23:00
      Reumatolog powinien wykluczyc najgrozniejsze choroby badaniami krwi. To tak po pierwsze.

Chorob powodujacych bole kolan jest cos okolo 200 wiec diagnoza ostateteczna wcale nie jest latwa. Ale wiekszosc z tych chorob nie grozi dlugoterminowymi konsekwencjami i czesto nie diagnozuje sie do konca.

Wreszcie, gdyby dalej nic, mozna rozwazyc zrobienie dobrych wkladek ortopedycznych do butow. To czasem odciaza kolana na tyle, ze przestaja bolec.
    • Gość: monik181 Re: BÓL KOLAN U 10 LATKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 16:49
      Mój adres: monik18@autograf.pl. Tam podam Ci adres lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka