julitka33 03.01.09, 18:02 od mniej wiecej miesiaca bola mnie oczy,sa zaczerwienione,szczypia i pieką,uzywam kropli do oczu ale pomagaja one tylko na chwile.czy znacie jakies preparaty na "zmeczone" oczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda73 Re: zmeczone oczy 27.03.09, 00:24 Polski tani i bardzo dobry Starazolin. Nawilżają oko i obkurczają naczynia krwionośne. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
puterko00 Re: zmeczone oczy 14.04.09, 15:19 Nie wiem ile masz lat ale ja moge polecić Tobie świetne tabletki z luteina miedzy innymi - Super Optic.Poleciła mi je farmaceutka jakies 2 miesiace temu i odczuwam wyrazna poprawe.Róznia sie składem od innych tego typu tabletem tym ze po prostu posiadaja bogatsze składniki i wiecej luteiny.Pisałam o wieku ,poniewaz plecane sa dla kobiet powyzej 40 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
chlopaczekpiesek Re: zmeczone oczy 16.04.09, 11:45 dobrze zbilansowane witaminy ABC, luteina, omega3 i bedzie dobrze. mozna tez lezke wkrabiac, zeby bylo nawilzone i oszczedzac te oczy. lepszy monitor, okulary przeciwsloneczne, tez pomagaja Odpowiedz Link Zgłoś
ola5777 Re: zmeczone oczy 12.10.09, 13:15 Własnie u mnie tzw.sztuczne łzy sie nie sprawdziły.Czułam jeszcze wieksze pieczenie w oku. Odpowiedz Link Zgłoś
bodyhelpph Re: zmeczone oczy 30.04.09, 12:11 Polecam masażer oczu Bodyhelp. To nowoczesne urządzenie doskonale wspomaga relaksację, szczególnie gdy narażeni jesteśmy na zbyt długie przebywanie przed komputerem. Bardzo skutecznie niweluje skutki zmęczenia, piekące oczy czy ból głowy. Jestem przedstawicielem tej marki i mogę z całym przekonaniem polecić Państwu masażer oczu Bodyhelp Lumin MOC-200 Odpowiedz Link Zgłoś
ola5777 Re: zmeczone oczy 27.10.09, 12:20 Na jakiej zasadzie działa ten masazer ? Mysle ze i tak nie dziala skutecznie na nasze oczy ,jak odpowiednia dawka luteiny. Odpowiedz Link Zgłoś
cold-case-love Re: zmeczone oczy 14.12.09, 15:46 Może masz jakieś zapalenie albo infekcję skoro stosujesz krople i od dłuższego czasu Ci nie pomagają? Najlepiej by było gdybyś mimo wszystko udała się do okulisty i przebadała swoje oczy. Zanim pójdziesz możesz spróbować robić sobie jeszcze okład z herbaty, albo z płatków nasączonych wyciągiem z ogórka. Kupisz takie np. w sklepie szkla.com, kosztują kilka złotych. Mi bardzo pomagają takie okłady właśnie na zmęczone oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
misprint Re: zmeczone oczy 26.02.10, 20:23 Warto robić nawet krótkie przerwy przy pracy na komputerze. Jak miałam wrażenie suchego oka i zmęczenia oczu bardzo mi pomógł pryzmin; jest wyciąg borówki z luteina. Ogólnie borówka pomaga w regeneracji barwnika odpowiedzialnego za zdolność widzenia o zmierzchu, pomaga zapobiegać krwawieniom do siatkówki poprzez wzmacnianie ścian naczyń włosowatych. Latem można jeść więcej ajgód, to również pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kal_ho_naa_ho Re: zmeczone oczy 11.06.10, 15:19 oj oj a nie lepiej w tej sytuacji byłoby się udać do okulisty, bo myślę, że lekarz najlepiej ci pomoże rozwiązać ten problem. Może brakuje ci witamin i dlatego masz problemy ze wzrokiem ?? Może dobry wyjściem byłoby stosowanie takiego preparatu www.e-lek.pl/104813,doppelherz-aktiv,100087.html ale myślę, że dostępne w aptekach płatki ogórkowe też nie są głupim pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_masa Re: zmeczone oczy 14.06.10, 10:22 Może masz przepracowane oczy, to może być przesilenie. Daj im odpocząć, zrezygnuj z kompa i tv na jakiś czas, dotleń się. Dostarczenie tlenu jest bardzo ważne, poza tym popijaj sobie soki marchewkowe, ja przy dużym wysiłku łykałam też suplementy diety na bazie borówki. Ktoś tutaj polecał DoppelHerz, ale mi się wydaje, że lepiej przerzucić się latem na świeże owoce i warzywa. Swoją drogą bardzo fajna apteka, którą poleciła właśnie kal_ho_naa_ho, tam masz bardzo duży wybór kropel do oczu. Poczytaj sobie i wybierz coś nawilżającego gałkę oczną. Odpowiedz Link Zgłoś
josoy Re: zmeczone oczy 14.06.10, 13:54 Ja mogę się dołączyć i zaproponować: www.e-lek.pl/105045,hylo-parin-krople,100087.html Bardzo długi okres czasu miałam tak samo - ale jak poszłam do okulisty to wyszło i tak na to, żebym je nawilżała jakimiś dobrymi preparatami. Nie wiem czy nosisz okulary ale ja dostałam do pracy przy komputerze + krople i teraz jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
azulesonly Re: zmeczone oczy 30.12.15, 23:18 Ja niedawno odkryłam fantastyczne krople do oczy starazolin niebieski. Szybko i na długo nawilżają oczy, przez co błyskawicznie znika zmęczenie. Są skuteczne i do tego w dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś