Dodaj do ulubionych

zatrzymanie pracy jelit

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:19
jakie macie doświadczenia z tym problemem. Ojciec miesiąc temu miał operację
tętniaka aorty brzusznej. W miarę doszdł do siebie ale dwa dni temy po
silnych bólach trafił do szpitala z diagnozą - zatrzymanie pracy jelit.
jestem załamana jedyne leczenie to kroplówka + lewatywa - jak w XIX wieku.
Lekarze coś mówią o operacji ale ojciec ma prawie 70 lat i nie wiem jak
zniesie kolejną operację. Może coś doradzicie,np. jakiegoś dobrego lekarza w
Warszawie.
Obserwuj wątek
    • Gość: rena Re: zatrzymanie pracy jelit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 12:41
      up
    • Gość: Doki Re: zatrzymanie pracy jelit IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 02.05.05, 12:52
      Niedroznosc miesiac po operacji tetniaka aorty brzusznej. Nie piszesz jaki
      rodzaj niedroznosci- czy mechaniczna, np spowodowana zrostami pooperacyjnymi,
      czy tez inna, np niedokrwienna, a moze jeszcze cos innego. To wazne, bo
      rokowanie i leczenie jest zupelnie inne.

> jestem załamana jedyne leczenie to kroplówka + lewatywa - jak w XIX wieku.

E, w XIX wieku jeszcze nie stosowano kroplowek. A nic lepszego poki co nie
      wymyslono.
    • Gość: Rena Re: zatrzymanie pracy jelit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:28
      Dzięki za zainteresowanie ale sama zachorwałam i nie mogłam zajrzeć do kompa.
      Ojcu nie wiele ale się na tyle polepszyło (zdaniem lekarzy)że jutro go wypisują
      ze szpitala. Problem w tym że sam się nie wypróżnia (tylko lewatywą)i dalej ma
      problemy z jelitami. Boję się że go wypisują dla swojego śwętego spokoju. Miał
      mieć robioną gastroskopię ale w końcu zrezygnowano bo nie ma powodów - wg
      lekarza po prostu przykleił sie kawałek jelita do wstawionej protezy aorty. nie
      wiem ale boję się że po prostu mama nie poszła do ordynatora z żadną kopertą
      stad enigmatyczne zainteresowanie lekarzy stanem jego zdrowia. Ojciec schudł
      następne 8 kg i nie bardzo ma już z czego przy ewentualnym ataku niedrożności
      jelit. Mama jescze jedno pytanie, czy po wstawieniu protezy aorty ojciec
      powinien brać leki przeciwzakrzepowe i ewentualnie zapobiegające odrzuceniu
      protezy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka