marti64 28.03.06, 19:13 Od dluzszego czasu mam takie objawy,zaden lekarz mi nie pomogl tzn leki przez nich przepisane,dzis neurolog dal mi kolejny lek i jak nie pomoze to czekaja mnie badania w szpitalu.Czy ktos wie co moga oznaczac takie objawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozenka12 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 02:52 Kurcze, mam dokladnie to samo. Lekarz cos wspomnial o stresie.... Ide na podstawowe badanie krwi. Napisz jak bedziesz cos wiecej wiedzial(a). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marti64 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 11:25 Krew w porzadku,ale w moczu duzo ketonow.Po leku od neurologa jeszcze mi gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
bacha67 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 13:28 Cześć! Miłam dokładnie to samo.Dodatkowo jeszcze ból na czubku głowy. Tak bolało mnie czoło, że nie mogłam się nachylać, poza tym szum w uszach, zawroty. To stres, nerwy. Dla pewności robiłam tomografię, badanie dna oka, krew, EKG, prześwietlenie zatok. Nic nie wykazało. Brałam Lexotan, przez niedługi czas. Objawy ustąpiły. pozdrawiam Bacha. Odpowiedz Link Zgłoś
marti64 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 16:10 Ale ja nie mam stresow,bralam leki na ukrwienie mozgu,magnez i nic Odpowiedz Link Zgłoś
bacha67 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 16:45 Może masz niskie cisnienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
marti64 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 16:48 Raczej normalne,nie mam stresow ani nerwow,nie wiem co sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
joakle Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 16:55 a może pracujesz w klimatyzowanym pomieszczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
marti64 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 16:58 Nie pracuje,ucze sie,ale nie mam stresow jakichs ,a to trwa od jakiegos czasu juz,wydane kupe kasy na leki z ktorych lipa wyszla i lekarze sie nie moga poznac co to i tkwie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
halszka48 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 19:15 Szum w uszach może być objawem wielu chorób. Spróbój pomasować z tyłu głowę jak kończy się czaszka a zaczyna się szyja. Masuj dwiema rękami-palcami od uszu do w kierunku środka głowy. Sprawdź kręgi szyjne albo piersiowe. PA. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha67 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 19:16 Może wybierz się do laryngologa. Może to jakaś infekcja... A masz zawroty głowy? Próbowałaś brać magnez i jakieś witaminy? Bacha Odpowiedz Link Zgłoś
marti64 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 19:58 Probowalam magnez bo mialam przepisany,ale lipa,poza tym sprobuje tego masazu glowy i dam cynk jak poszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
bacha67 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 29.03.06, 20:09 OK ! Napisz za jakiś czas czy Ci masaż pomógł. Ja życzę Ci zdrówka. Pozdrawiam serdecznie Bacha. Odpowiedz Link Zgłoś
halszka48 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 30.03.06, 17:17 Dzieńdoberek. Pproponuję ogrzniczyć lub nawet zaprzestać na jakiś słuchania muzyki, radia czy prowadzenia rozmów telefonicznych przez słuhcawki.PA. Może szum i ból ustąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 30.03.06, 18:21 No nalezy zmienic sposob odzywiania.Zoladek i drogi pokarmowe sie odzywaja,one nie sa chore ale zmeczone.Gotowane miesko jarzynki i spokojnie zjadac zapijac czerwonym winkiem max jeden kieliszek do obiadu.Ustapi,odstresowac sie .Zacisniete drogi krwionosne.Spadek cisnienia krwi w okolicach glowy.Powod stress. Uzywac z zonka spokojnie,ale robic to ,spacery i wszystko wroci do normy. Ale jak bedziesz pracowal do oporu ,siedzial przed kompem ile sie da no to popros rodzine o zalatwianie juz kwatery na powazkach. Pzdr.Sky Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka12 Do Bachy 30.03.06, 04:09 Napisz cos wiecej o Swoich objawach. Czy glowa bolala Cie caly czas. Ja mam bol glowy prawie non stop. Tez promieniuje mi az na czubek glowy. w sumie jak lekarz powiedzial mi, ze to z nerwow to mnie to nie zdziwilo. Jestem totalny nerwus, a teraz mam jeden powod wiecej do stresu : bol glowy. pozdrawiam bozena Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 30.03.06, 08:59 Tinnitus. Wpisz to do googla, będzie po polsku. Kolejne schorzenie o nieznanej i w związku z tym najprawdoopodobnej psychogennej przyczynie. Konwencjonalna medycyna sobie nie radzi. R Odpowiedz Link Zgłoś
bacha67 Do Bożenki12 od bachy 30.03.06, 13:44 Cześć! Głowa bolała mnie straszliwie. Począwszy od czoła do czubka głowy. Czasami bywało tak że bałam się nią poruszać bo miałam uczucie jakby na czubku głowy "coś się w środku przesuwało". Były to bóle okropne nie do opisania, nie mogłam się nawet nachylać.Miałm zawroty głowy. Uczucie jaby świat kołysal się naokoło mnie. Bałam się że mam jakiś guz. Porobiłam badanie. na szczęscie nic w głowie nie ma. Lekarz stwierdził ,ze to bardzo silny stres. Chodziłam trochę do psychologa, brałam w bardzo małych dawkach lexotan przez niedługi czas. Bóle ustąpiły. Cierpiałm bardzo to co przeżyłam jest nie do opisania. pozdrawiam Bacha. Odpowiedz Link Zgłoś
marti64 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 30.03.06, 20:07 Musze zrobic tomografie bo lekarka zalecila(tylko ponoc dlugo sie czeka na badanie,nawet miesiac lub dluzej),moze to byc tez podobno tarczyca,bo mam wybrzuszenie na krtani... Odpowiedz Link Zgłoś
marti64 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 30.03.06, 20:27 Wogole to dzisiaj caly dzien bolala mnie glowa to jest takie uczucie jakby sie caly czas mialo kaca+szum w uszach.Czy ktos z was mial cos takiego?Jedna lekarka podejrzewa ze uszkodzilam nerw lekiem przeciwbolowym na przeziebienie bo bralam te w stylu gripexow jak bylam przeziebiona i wtedy wlasnie sie to zaczelo... Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 30.03.06, 21:26 Moze macie migrene? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 30.03.06, 21:40 Kto zna szwedzki to prosze; www.levolar.se/tinnitus.htm Mialem te same problemy ale na koncu wyskoczyl blednik. Dzieki pomocy tutaj na Waszym forum madrym ludziom zajmujacym sie medycyna chinska jestem caly i zyw i zdrow miedzy Wami. Chinczycy mowia wszystkie choroby maja przyczyne w zlej pracy ukladu pokarmowego. Mlody nie jestem 63 lata i co medycyna bialego czlowieka skazala mnie na emeryture przedwczesna ,nie dalem za wygrana usluchalem madrych ludzi i jestem zdrow wrocilem na pol etatu ,uzywam sportow wolnego czasu i sie ciesze zyciem. Ani jednej pigulki nie wziolem.I nic Wam nie pomoze tylko Wy sami sobie. Pomoc ukladowi pokarmowemu aby dostarczyl organizmowi tego co trzeba do prawidlowego funkcjonowania ciala.Co ztego jak sie chemnia zlikwiduje objawy ale przyczyna zostaje i beda nawroty. Polska slynie obecnie z stressu na rynku pracy plus Wasze tlusciutkie jedzonko,malo ruchu z braku czasu i wystarczy wszystko sie pozatyka pozaciesnia i nasteopuje zaburzennie w odzywianiu organizmu gdyz czesc jedzenia przechodzi nie przyswojone i stad mamy te wszystkie problemy i choroby. Najwiekszym wrogiem czlowieka dzisiejszych czasow jest Stress.Potem powoli zaczyna wszystko szwankowac. Musimy to odwrocic. Zlikwidowac stress a pozniej uruchomic wlasne organy aby dzialaly prawidlowo i one sie zajma sie problemamii pozniej zostana zwalczone.Dlatego jest tak wazne w zyciu utrzytmanie i wzmacnianie wlasnego systemu imunologicznego.Wtedy nie beda sie nas czepialy choroby. Twe objawy co opisujecie to sa wlasnie wczesne sygnaly ktore daje organizm i ostrzega ze bedzie katastrofa.Za wszystko odpowiedzilany jest zaladek i uklad przemiany. Opisujesz te szumy jak ja sie smnieje "fali nosnej radio w glowie ". Oczywiscie ze mialem, do dzisiaj mam niesamowicie podniesiona czulosc sluchu,najlepiej slysze z tylu i potrafie szept slyszec z 20m.Nie przeszkadza to wzyciu ale jest zarazem ostrzegajace o niebespieczenstwie dosc wczesnie. Uwazam ze najlepszym lekarstwem poza wlasciowa dieta sa dlugie spokojne spacery,obcowanie z natura. Masz nadwage to pracuj nad soba i ja zlikwiduj. Pijcie czerwone wino do obiadu,poprawia krazenie i powoli wraca wszystko do normy.Samochod uzywac tylko w naprawde potrzebie,jezdzic na rowerze,na nartach, plywac,chodzic na gimnastyke,kochac swiat i czuc sie kochanym. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
marti64 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 30.03.06, 22:04 To prawda co piszesz,ale ja mysle ze dobrze i zdrowo sie odzywiam-jestem wegetarianka,jezdze na rowerze.Mysle jednak ze to cos innego niz odzywianie i stres,bo jak pisze wyzej ja sie nie stresuje tak i nie jem tlusciutko,wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 30.03.06, 22:54 o to moze masz anemie.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marti64 Re: Szum w uszach,bol glowy na czole... 01.04.06, 15:30 Nie mam anemii,musze zrobic tomografie.Poza tym moze to byc tez tarczyca... Odpowiedz Link Zgłoś