aga.ny 06.05.06, 10:25 Dostałam okropnego uczulenia pod pachami po użyciu dezodorantu w kulce. Smarowałam Fenistilem, ale niewiele pomaga. Musze cos z tym zrobić, bo to strasznie boli. Macie jakąś dobrą radę na to czy tylko zostaje dermatolog? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llilly Re: alergia skórna 06.05.06, 13:21 Kup sobie Allertec- 7 tabl. bez recepty i łykaj 1 raz dziennie wieczorem jedną a jeśli nie będzie lepiej po 3 dniach to wtedy rodzinny albo dermatolog bo to wcale nie musi byc uczulenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: alergia skórna 06.05.06, 14:30 Moze Alantan ,ale najlepiej bedzie jak pojdziesz do lekarza ,bo mozesz sobie jeszcze "wieksza szkode zrobic" Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: alergia skórna 07.05.06, 15:39 Jak najbardziej moze to byc alergia na dezodorant.Jezeli zawiera spirytus w swoim skladzie to moze powodowac potworne zmiany na skorze,zakladajac ze masz nadwrazliwa skorei tego dezodorantu wczesniej nie uzywalas.Wiem co odczuwasz bo to samo mialam ,najpirw swedzialo ,potem pieklo az w koncu jedna wielka rana.Zanim uda ci sie dostac do dermatologa kup sobie wapno i krem hydrocortyzonowy 0,5 procenta .jest dostepny w aptece bez recepty.No i troche cierpliwosci zanim zejdzie.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
duszkan Re: alergia skórna 07.05.06, 16:40 Dopóki nie pójdziesz do dermatologa kup Tribiotic w saszetkach (bez recepty). Smarować 2xdziennie, po umyciu i bardzo dokładnym osuszeniu, ale bez tarcia ręcznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś