Dodaj do ulubionych

odchudzanie a bulimia

03.02.07, 15:23
Przez 6 lat chorowalam na bulimie,od 3 miesiecy jestem na terapii,nie
wymiotuje i nie uzywam juz srodkow przeczyszczajacych.Chce schudnac ale nie
takimi sposobami jak kiedys.Czy dieta cambridge to dobry pomysl??Dodam,ze
stan mojego zdrowia jest dobry,stan wszytkich organow nie budzi zastzrezen.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: odchudzanie a bulimia 03.02.07, 16:29
      A powinno sie oddzielac terapie od chudniecia? Pytalas o to?
      • olenka_szczecin Re: odchudzanie a bulimia 03.02.07, 16:42
        moja terapeutka powiedziala,ze mam sobie tylko ustalic min i max granice wagi i
        ani w jedna ani w druga strone jej nie przekraczac.Ale inna powiedziala,ze
        moglabym schudnac kilka kilo :/ dodam,ze nie waze 35kg a bulimia wlasniwie
        tylko na poczatku wiazala sie odchudzaniem a dopiero pozniej byla dla mnie
        lekarstwem na zlo tego swiata i wszystkie dramaty i problemy w zyciu.
        • linn_linn Re: odchudzanie a bulimia 03.02.07, 18:24
          Ja jestem przeciwna wszelkim dietom odchudzajacym. Nie jestem ekspertem od
          bulimii, ale widze, ze i terapeutki za duzo Ci nie pomogly. Nie pakuj sie w
          diety, gdyz ryzyka jo-jo i innych problemow z tym zwiazanych pewnie nie
          unikniesz.
          Po pierwsze, chcesz schudnac, ale czy powinnas?
          Jesli powinnas, skoncentruj sie na prawidlowym odzywianiu i kontroluj wage.
          Zwieksz aktywnosc fizyczna i powodzenia. To na pewno Ci nie zaszkodzi.
          • olenka_szczecin Re: odchudzanie a bulimia 03.02.07, 18:30
            Oczywiscie,ze powinnam.Moje BMI to 24.8 a sadze,ze tylko rygor diety mi
            pomoze :(
            • hesjja Re: odchudzanie a bulimia 04.02.07, 19:10
              Wydaje mi się, żę łączenie leczenia z bulimii z tak rygorystyczną dietą jak
              cambrige jest dużą pomyłką. Znowu to ciągłe myslenie co by się chciało zjeść,
              wytrzymam -nie wytrzymam schudnę-nie schudnę... MOże bardziej skupic się
              narazie na terapii, starać się jeść rozsądnie i nie obwiniać się za ew.
              grzeszki.
            • linn_linn Re: odchudzanie a bulimia 04.02.07, 21:12
              BMI w granicach normy. Skoncentruj sie na prawidlowym jedzeniu plus aktywnosc
              fizyczna. Poprawisz sylwetke i zapomnisz o odchudzaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka