green_aneciorek 10.06.08, 09:12 Ostatnio , podczas depilacji, zauważyłam, że w kości, w okolicach piszczeli, mam dziurę. Ubytek jest dosyć głęboki. Tuż nad dziurą jest mały guzek wielkości groszku. Czy mam coś z tym robić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: "Dziura" w kości 10.06.08, 16:27 Gdybyś maiła "dziurę w kości" ból byłby nie do wytrzymania, mówiąc bardzo oględnie. Odpowiedz Link Zgłoś
green_aneciorek Re: "Dziura" w kości 10.06.08, 18:43 Nazwałam ten ubytek "dziurą" w cudzysłowie. A właśnie patrząc na to, wygląda to tak, jakbym miała dziurę w kości piszczelowej. Dosłownie DZIURĘ... To jest forum ZDROWIE, a nie POPRAWNA POLSZCZYZNA. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: "Dziura" w kości 10.06.08, 19:08 green_aneciorek napisała: > Nazwałam ten ubytek "dziurą" w cudzysłowie. > A właśnie patrząc na to, wygląda to tak, jakbym miała dziurę w kości piszczelow > ej. > Dosłownie DZIURĘ... > To jest forum ZDROWIE, a nie POPRAWNA POLSZCZYZNA. > Dlatego ja Ci mówię, że dziury tam z pewnością nie masz Odpowiedz Link Zgłoś
green_aneciorek Re: "Dziura" w kości 10.06.08, 19:26 Z pewnością, to tylko lekarz może powiedzieć, co to jest, a nie Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: "Dziura" w kości 10.06.08, 20:00 green_aneciorek napisała: > Z pewnością, to tylko lekarz może powiedzieć, co to jest, a nie Ty... Po co w takim razie pytasz na forum, zamiast isc do lekarza??? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: "Dziura" w kości 10.06.08, 20:15 Ja nie mówię co to jest, ale, co to na pewno NIE jest, a poza tym, jeśli pytasz na forum, to i tu otrzymujesz odpowiedzi, jak ktoś tu zauważył, idź do lekarza i nie zawracaj ludziom głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
green_aneciorek Re: "Dziura" w kości 11.06.08, 08:06 BARDZO przepraszam za ten wątek i za zawracanie Wam głowy. Prosiłam o radę, zostałam zaatakowana. Jak widać, wszędzie są ludzie i zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
green_aneciorek Re: "Dziura" w kości 11.06.08, 08:18 Wczoraj wieczorem pokazałam tę nogę znajomej,jabsolwentce medycyny, (właśnie jest przed PELem ) i ona również nazwała ten ubytek dosłownie- DZIURĄ. I stwierdziła, że wygląda to na osteoporozę, o której mowa wcześniej... Dziś jadę do lekarza po skierowanie na rtg. A tak na marginesie, jeśli już czepiasz się terminów, osteoporoza dosłownie oznacza -"dziura w kości" (z języka greckiego osteos - kość, porus - dziura ). Pozdrawiam tych bardziej życzliwych... Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: "Dziura" w kości 11.06.08, 09:21 No Maga, jesteś ode mnie mądrzejsza, powiedz, że autorka nie może mieć dziury w piszczeli. (zdając się na opis, bo generalnie może;)) Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: "Dziura" w kości 11.06.08, 22:30 Ja myślę, że to nie pomoże, Waderko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: "Dziura" w kości 11.06.08, 22:39 Ja jestem tego pewna, ale cieszę się, że zabrałaś głos :) Momentami mam wrażenie, że moja wiedza ( fakt, TYLKO /jak podkreślają niektórzy/ pielęgniarska) jest maciupcia, i coś w swoim życiu zawodowym przeoczyłam :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: "Dziura" w kości 12.06.08, 09:58 green_land napisała: > Przykro Was czytać, naprawdę:/ zastanawiam się jak Ci ulżyć....może nie czytaj? Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: "Dziura" w kości 13.06.08, 14:41 Takie porady - mówiąc brzydko - można sobie wsadzić gdzieś:/ Nic nie wnoszą i niczemu nie służą, a jeszcze masz odwagę pisać, że udzieliłaś dziewczynie odpowiedzi. Trochę kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
vicodin Re: "Dziura" w kości 11.06.08, 13:30 " ona również nazwała ten ubytek dosłownie- DZIURĄ" poczym spadła ze stołka w barze, kompletnie zalana tak? Zrób odrazu PET-TK, bo chyba na RTG nie zobaczy nikt tego :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
extorris Re: "Dziura" w kości 11.06.08, 19:25 > pokazałam tę nogę znajomej,jabsolwentce medycyny, (właśnie > jest przed PELem ) napisz czy zdala Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: "Dziura" w kości 11.06.08, 09:19 green_aneciorek napisała: > Prosiłam o radę, zostałam zaatakowana. Otrzymałaś radę "idź do lekarza". I wyjaśnienie, że dziury w kości z pewnością nie masz. A, że masz problem z interpretacją tego co czytasz, uznałaś to za atak. Podpowiem, że takie "dziury w kości" NIERAZ (duże litery dla tych, którzy mnie zaraz posądzą o stawianie diagnozy) powoduje zakażenie gronkowcem (np.) Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: "Dziura" w kości 11.06.08, 12:34 Tak trudno o odrobinę życzliwości??? Skoro zapytała i opisała jak potrafi /nie miałam problemów ze zrozumieniem o co chodzi/, to po co bezsensowne odpowiedzi, gdy nie ma się nic mądrego do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: "Dziura" w kości 11.06.08, 13:28 A czy ja nie zrozumiałam o co autorce chodzi? Wyjaśniłam jeno nieprawdopodobieństwo Jej skojarzenia, i nie ma to nic wspólnego z życzliwością, bądź jej brakiem. Poza tym, jeśli ktoś o coś pyta, a potem, uzyskując niepasującą mu do wyobrażeń odpowiedź, usiłuje wmówić intrlokutorom brak życzliwości, czy inne bzdety("zostałam zaatakowana") to znaczy, że ów ktoś ma w ogóle problem z kontaktami interpersonalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: "Dziura" w kości 11.06.08, 18:41 Osoby proszące na forum o radę oczekują w pierwszej kolejności poważnego potraktowania. Ona Twoje intencje inaczej odebrała i przyznam, słusznie. Napisałaś: "chyba nie wiesz, co piszesz". Nie wytłumaczyłaś, ale potraktowałąś trochę jak głupią gęś. Mogła się wściec. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: "Dziura" w kości 12.06.08, 13:54 Akurat niedawno moja znajoma zauważyłą u sebie dwie dziury w głowie. Lekarka pierwszego kontaktu nie ma pomysłu, co to może być i dała skierowanie do ortopedy (na skierowaniu jest napisane: dziury w czaszce, bez objawów neurologicznych) Odpowiedz Link Zgłoś
tigerness Re: "Dziura" w kości 13.06.08, 08:42 Jedna dziura więcej-cóż za różnica? W końcu w organizmie jest tyle różnych dziur, a wszystkie są niezbędne do życia :) Odpowiedz Link Zgłoś