brutt 10.12.03, 18:12 Mam takie pytanie. Czy picie kawy szkodzi? ja dziennie wypijam 4 filizanki. czy sa jakies dlugotrwale zagrozenia? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: Kawa-czy szkodzi? IP: *.usask.ca 10.12.03, 19:17 Wyniki badan sa ciagle problematyczne. W jednych badaniach kawa jest szkodliwa a w innych nie. Jezeli wiec jest szkodliwa to nie nie jest to duza szkodliwosc lub duze ryzyko. Bon appetite! Ale mozesz np sprawdzic czy kawa nie podwyzsza ci znacznie cisnienia krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
astral_25 Re: Kawa-czy szkodzi? 11.12.03, 17:58 Jak kazda uzywka, jednym szkodzi bardziej, innym mniej. Jak zachowasz umiar, zaszkodzi niewiele, jak przesadzisz, wykonczysz sie. No jakby na to nie patrzec - kofeina JEST szkodliwa. Sa lekarze, ktorzy twierdza, ze kofeina jest bardziej szkodliwa niz np marihuana. Sa tez lekarze, ktorzy mowia, ze szkodzi w znikomym stopniu. 4 kawy dziennie ciezko nazwac umiarem. Ogranicz to, inaczej jest spora szansa, ze sobie wykonczysz serce. --- [Astral] aka [RV] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Kawa-czy szkodzi? IP: *.wieruszow.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 18:06 Ja naprzykład nie mogę wogóle pić kawy.Kiedyś wypiłam w ciągu dnia 2 szklanki (bardzo słabej)i miałam wieczorem potworne zawroty głowy.Innym razem zjadłam kilka cukierków kawowych i miałam taaakie mdłości ,że myślałam iż umieram.Lekarz powiedział,że nie kogę pić kawy i wcale mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
brutt Re: Kawa-czy szkodzi? 11.12.03, 19:26 Dziekuje za odpowiedzi. Cisnienie mam w porzadku po piciu kawy. Z ograniczeniem to macie racje. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś