Dodaj do ulubionych

Eco skplepy

07.02.13, 22:18
Chcialam dorzucic nowy sklep do watku fajne strony, ale tamten watek zszewdl na zupelnie inne tematy.
Ostatnio kupuje tutaj pare rzeczy, szybko i sprawnie:
www.healthysupplies.co.uk/
Zainteresowlo mnie pare produktow:
www.healthysupplies.co.uk/index.php?subframe=page&pagename=sweetleaf-stevia-sweetdrops-clear&searchphrase=stevia&searchfrom=0&searchto=50
Czy to bedzie ta stevia wkroplach, ktora Maria daje czasami w swoich przepisach?
One sa tez smakowe:
www.healthysupplies.co.uk/sweetleaf-stevia-sweetdrops-chocolate.html
Czy mozna to uzyc w przepisie zamiast np extraktu czekoladowego?
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • espionka Re: Eco skplepy 08.02.13, 11:07
      O fajnie! bardzo bylam ostatnio niezadowolona z goodnesdirect. Mialyscie z nimi jakies problemy? 7 dni czekalam na przesylke, za kazdym razem mnie informowali, ze nastepnego dnia na pewno juz dotrze do mnie a potem nagle cos wyskakiwalo, za kazdym razem inny problem i przesylka nie docierala.
      poza tym mam wrazenie ze czesto maja braki w produktach ...i zdarzalo mi sie, ze paczki ginely wczesniej
      • miwah Re: Eco skplepy 08.02.13, 16:22
        mialam raz ale nie z gd a z ich kurierem ( city-link) ktory nas tak zwodzil klamiac w zywe oczy ( np ze byl i nikogo nie bylo wiec zostawil awizo.
        Nie byl na 100% bo bylismy w ogrodku z widokiem na brame i bysmy nie pzregapili, awizo tez nie bylo)
        I tak przez kilka dni ;-/
        GD byli bardzo pomocni, przepraszali, dzwonili do firmy kurierskiej. Firma pozniej etz do nas choc malo pzrekonujaco i bez specjalnej skruchy.
        Niestety, taki element widac sie trafil.
        Poza tym co najmniej raz w miesiacu u nich zamawiam i bez problemu. Czasem czegos brakuje, wtedy dzwonia i mailuja z zapytaniem czy chce czekac czy pominac w zamowieniu
        Raz cos bylo uszkodzone w drodze ( kurier znowu, byc moze tez forma pakowania), zwrocili koszt bo tak chcialam ( alternatywnie by doslali pozniej).
        No ogolnie nie moge narzekac na nich, zwlaszcza jak na tak czeste zamowienia.
        Ale sporo zamawiam w sieci i z innymi tez nie ma problemu.
        U Healthy Supplies mialam zamowienie w koszyku, ale porownalam ceny i asortyment ( czystosc produktow w sensie ze bez dodatkow) z innymi i mi wyszlo na niekorzysc dla nich wiec chyba wtedy rozbilam na 2 rozne zamowienia w GD i jeszcze innym.
        Pozniej jakos nie mialam okazji choc na fb mam ich w ulubionych i czasem jakies oferty wysylaja ale alboc eny malo konkurencyjne albo np dodatek cukru i ciagle cos mi nie pasuje u nich:) wiec uparcie trzymam sie innych
        Znajoma bodajze zamawia u nich suszone owoce i chwali sobie ( ceny tez). Jednak znowu dla nas malo konkurencyjni w tym wzgledzie bo i nie jadamy suszonych az tyle, i susze zwykle sama w sezonie.
        Co wiwi u nich kupujesz?
        • espionka Re: Eco skplepy 09.02.13, 12:29
          U nas tez to byl city link i GD tez bardzo mili. Nie wiem w jakim stopniu oni maja wplyw na to z kim wspolpracuja ale to rzutuje na jakosc uslug GD - mam ochote sprobowac gdzie indziej bo moze przesylki beda dostarczane szybciej. Fakt, asortyment maja bogaty i dobre ceny- brak mi tylko w ofercie herbat sypanych :)
          Zamowilam na detoxyouworld Pau d'arco ale ona jest do gotowania.
          • miwah Re: Eco skplepy 09.02.13, 14:50
            Nie wiem w jakim stopniu oni m
            > aja wplyw na to z kim wspolpracuja ale to rzutuje na jakosc uslug GD
            no niestety
            tez chyba wtedy pytalam czy nie moga wysylac innym kurierem i nie pamietam konkretnej odpowiedzi ale chyba mieli rozwazyc
            Na szczescie u nas tylko raz sie zdarzylo. Normalnie jesli zamowie przed 11ta i wyszczegolnie ze chce nast dnia, przychodzi bez problemu.

A herbaty nieodmiennie w Canton teas, ale chyba o nich pisalam.

Z innych sklepow jeszcze dla przypomnienia bo nalogowo korzystam
            www.funkyraw.com/
            www.tropicalforest.com/Tropical_Forest/Tropical_Forest_home.html
            www.justingredients.co.uk/
            www.hbsfoods.co.uk/acatalog/index.htm
            www.sushisushi.co.uk/ ( maja tez herbaty lisciaste, a ja zamawiam u nich dobrej jakosci tamari, makaron shirataki, nori, kelp... niestety, troche dlugo przesylka idzie wiec warto ew wziac pod uwage przy zamowieniu, no i niekoniecznie eko produkty)

i kiedys jeszcze, ale teraz rzadziej bo ceny mniej atrakcyjne i pare produktow zniknelo
            www.detoxyourworld.com/
            Teraz niestety podniesli prog darmowej przesylki z 35 do 40L ale ostatnio mieli spore znizki wiec za tych £40pare, dobrze sie zaopatrzylam w roznosci u nich.
            • liley11 Re: Eco skplepy 10.02.13, 10:25
              kupuje w
              www.yourhealthfoodstore.co.uk
              www.ethicalsuperstore.co.uk

oba polecone lata temu przez miwah;)
              • espionka Re: Eco skplepy 11.02.13, 12:05
                > www.yourhealthfoodstore.co.uk
                tutaj cenny wyzsze np. pasty, kosmetyki wychodza drozej niz w GD
                Ethical - zamawialam kilka razy ale brakuje mi tam kilku rzeczy
                w detoxyourworld- maslo kakaowe bardziej ekonomicznie wychodzi niz w GD
                • miwah Re: Eco skplepy 12.02.13, 12:31

> > www.yourhealthfoodstore.co.uk

serio to ja polecalam? :)
                  kompletnie nie kojarze. Nawet po wejsciu na strone, a pamiec wzrokowa mam raczej niezla.

W ethical zamawialam swego czasu ale pod wzgledem oferty i cen zaczal tracic w porownaniu z innymi.
                  A maslo kakaowe ostatnio najtaniej mi wyszlo w raw and funky ale mam jeszcze spory zapas ( bo w kg opakowaniach bylo)wiec ostatnio nie zamawialam. Nie wiem czy sie cos zmienilo.
                  Kiedys korzystalam ze spirit of nature, eco-hamster oraz kolezanka polecala big green smile ale do 2 pierwszych jakos ostatnio mi nie po drodze( albo ceny wyzsze albo OK ale za maly asortyment zeby dalo sie zamowic z pzresylka gratis), ostatni mial wtedy porownywalnie wyzsze ceny i tez niewiele z moich regularnych.
                  O i jeszcze baze do EM w www.recycleworks.co.uk/ gdzie maja `w oryginale `ale to juz bardziej ogrodniczy. Innych ogrodniczych tez nie ma chyba sensu podawac.

• liley11 Re: Eco skplepy 12.02.13, 21:05
                    Widocznie tego nie polecalas. Przepraszam.
    • espionka Re: Eco skplepy 11.02.13, 14:16
      Miwah te miody z tropical forest smakowo super :)
      a zamawial ktos przypadkiem tutaj? chodzi za mna miod w plastrze:)
      www.englishhoneyonline.co.uk/
      www.paynesbeefarm.co.uk/
      • wiwi1 Re: Eco skplepy 12.02.13, 23:01
        Ja w tym moim sklepie glownie jaglanke organiczna zamawiam z Sussex Wholefoods, ale jak mi czasem cos braknie to domawiam przy okazji, teraz nasiona slonecznika, sezam i pestki dyni i olej kokosowy, ale glownie ta jaglanke.
        W Goodness direct z kolei zastanawia mnie w jaki sposob oni przechowuja towar, bo problem z opakowaniami mialam i ja i moja kolezanka. Kiedys dostalam ryz w peknietym worku tak, ze calu sie rozsypal po kartonie, moja kolezanka tak samo cukier dostala ja znowu tez makaron w peknietym woreczku. Zawsze bez problemu dosylali towar, ale wlasnie ten sposob przechowywania moze ma wplyw na to, ze te worki tak pekaja.
        Miwah powiedz prosze, bo przejrzalam sobie ta stronke o sushi jak ty to sushi robisz? Nie mam zadnego dosiwadczenia w tym temacie czy to z surowej ryby robisz (jesli tak to sie nie skusze;), ale te noodle sobie chyba kupie, jeszcze kelp do czego i jak go uzywasz powiedz prosze? Ja kiedys widzialam ostrzezenie na produkcie Green bay czy jakos tak na opakowaniu kelp w proszku bodajze, zeby nie uzywac wiecej niz o ile pamietam lyzeczke na tydzien, nie wiem dlaczego, nie napisali.
        Miod w plastrze chetnie bym kupila, ale sie nie rogladalam specjalnie za tym, jak macie sprawdzone zrodlo dajcie znac;)
        • miwah Re: Eco skplepy 13.02.13, 00:51
          Z GD z opakowaniami mialam raz problem kiedy maslo orzechowe ustawili w kartonie jedno na drugim i pokrywka tego dolnego pekla.
          To jednak mysle ze mialo zwiazek ze sposobem pakowania raczej niz z przechowywaniem.
          Opakowania inne, poki co, w calosci dochodza.
          Sushi zalezy.
          Albo z surowej ryby ( mam dostep do bardzo swiezych) albo np wedzony losos, owoce morza.
          Bywa ze i bez ryb, tylko warzywa.
          W tej chwili robie bez ryzu wiec omlet jajeczny i tak jak na blogu.
          np
          countrybeehive.blogspot.co.uk/2012/10/rice-free-sushi.html
          countrybeehive.blogspot.co.uk/2013/01/rice-free-low-carbs-sushi-again.html
          Maria ( a raczej jej maz) chyba robi z kalafiorem zamiast ryzu
          www.facebook.com/photo.php?fbid=10151015653021446&set=pb.337393421445.-2207520000.1360712972&type=3&theater
          albo takie nie-sushi :)
          mariahealth.blogspot.co.uk/2012/08/green-bean-sushi-and-cholesterol.html

Z kelpem moze to ostrzezenie wiazalo sie z faktem ze suszony ( jednak bardziej skoncentrowany bo rozumiem ze to byl proszek?) Nie mam pojecia. Nie spotkalam sie z tego typu ostrzezeniem przy zakupie.
          Normalnie ja go dodaje do zup jako podstawe do dashi ( czyli taki bulion orientalny)
          Pozniej warzywa, mieso czy ryby albo owoce morza, shiitake czy inne grzyby albo wszystko razem :)
          Wychodzi z tego bardzo pozywna zupa ktora mozna zaciagnac jajkiem czy dodac makaron ( albo jesc z ryzem- zaleznie od upodoban)
          np jedna z wielu opcji :) ( niektore skladniki mozna sobie darowac, i tak bedzie dobre )
          countrybeehive.blogspot.co.uk/2012/02/jjigae-korean-hot-pot.html
          • wiwi1 Re: Eco skplepy 16.02.13, 23:09
            Tutaj kupowalam kiedys mydlo do rak. Widze, ze maja organic mleko w proszku i rozne ciekawe rzeczy:
            www.realfoods.co.uk/product/15384/real-foods-organic-milk-powder-bulk-wholesale
            Chyba sobie to mleko zamowie.
            • espionka Re: Eco skplepy 26.02.13, 16:50
              realfoods

zlozylam tam zamowienie, podoba mi sie, ze warzywa mozna u nich zamawiac. Cenowo podobny do GD
              • wiwi1 Re: Eco skplepy 28.02.13, 00:13
                Daj znac jak przyjdzie zamowienie czy wszystko ok. Ja mysle, zeby zamowic sobie to mleko w proszku od nich to moze przy okazji jeszcze cos zamowie:)
                • espionka Re: Eco skplepy 01.03.13, 14:36
                  przyszlo dos szybko ale paru rzeczy nie mieli, mleko w proszku zolte :))
                  popakowane przyzwoicie, pozaklejane tasmami dodatkowo rzeczy plynne
                  • wiwi1 Re: Eco skplepy 01.03.13, 17:23
                    Koniecznie musze kupic mleko, bo mi do przepisu na krem do ciasta potrzeba (tego od miwah)
                    A przy okazji znalazlam taka stronke i sklep i przepisy tam sa to wrzuce tutaj (nie kupowalam tam nic, bardziej te przepisy mnie interesuja;):
                    www.haverawcakeandeatit.co.uk/raw_food_uk/RECIPES.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka