09.01.04, 17:49
Albo mi sie wydaje, albo coraz to nowe-stare twarze pojawiaja sie w naszej
polityce!? Duchy przeszłości? Czy systematyczność zaprogramowana? Krok do
tyłu-dwa do przodu? Chociaż nie mam nic do niektórych, jako ludzi, to jednak
strach mnie ogarnia przed "myśleniem", które juz przerabialiśmy?
To moje subiektywne odczucie,może, jak moi twierdzą, jestem przewrażliwiona?
Rakowski powiedział, że nie mamy młodego zaplecza politycznego, faktycznie,
jak tak dalej pójdzie mieć nie będziemy...Młodzi są bezkompromisowi, nie
zwykli przyjmować narzuconych im z góry "sprawdzonych" ideałów.
Obserwuj wątek
    • chetor Re: Polityka. 09.01.04, 20:52
      Faktycznie zaczynają pojawiać się duchy, brrr straszno i jeszcze głupio. Dla
      mnie duchem jest również Rakowski, który chciałby swe stare kości wrzucić
      jeszcze do Brukseli.
      • naata Re: Polityka. 09.01.04, 21:03
        Kiedyś szanowałam Rakowskiego mimo wszystko. Dzisiaj ma znowu swoja gazetę i
        dobrze! Ale po ostatnich jego wystąpieniach zwątpiłam, bo jak to? Taki
        ideowiec? A też zaczyna się podlizywać KK? Rozumiem, że tylko krowa nie
        zmienia poglądów, ale, ale.....
        • parkowy Re: Polityka. 09.01.04, 21:30
          w tivi mówili o próbie "odciążenia" Millera,mini pucz się chyba nie udał
          • toja50 Re: Polityka. 09.01.04, 23:06
            Hahahaha, w szpitalu a sobie poradzil nie tylko ze zlamanymi kregami i Olek nie
            ma nic do gadania hahaha, pucz? jaki przewrot.? Janik za Jaskiernie, Jaskiernia
            do Brukseli hahahaha toz to obrzydliwe. A moze za Janika Huszcza? A mlodych nie
            dopuszcza, najwyzej na jakiegos rzecznika. Trzymaja te stolki, a co, stara
            gwardia i tyle. A niektorzy im tak wierzyli, a to klamcy i kazdy mowil co
            innego co bylo na nocnej naradzie.Smieja sie nam w twarz i tego zniesc nie moge.
            • naata Re: Polityka. 10.01.04, 00:34
              Hahahaha...Słyszałam, że tajne obrady dotyczyły operacji...plastycznej! chodzi
              o zmianę twarzy, SLD ;)))
              • toja50 Re: Polityka. 10.01.04, 12:22
                SLD juz nic nie zmieni i zadna twarz im nie pomoze, wszystko widac jak na
                dloni, tylko jak kto chce widziec.
                • naata Re: Polityka. 10.01.04, 13:42
                  Może zmiana twarzy nie pomoże, ale tam gdzie KASA, tam władza ...niestety!
                  I obojętnie skąd, ale jest...nawet w Bibli stoi,że bogactwo dane jest mądrym!
                  he he he he!!!! :]]]]
                  • chetor Re: Polityka. 10.01.04, 15:10
                    naata napisała:

> ...nawet w Bibli stoi,że bogactwo dane jest mądrym!

Czy tam nie chodzi o bogactwo duchowe przypadkiem ?
                    • toja50 Re: Polityka. 10.01.04, 23:04
                      To tez jest bogactwo i w to jestesmy szczegolnie ubodzy:-(
                      • naata Re: Polityka. 11.01.04, 00:27
                        Chetorku 'tam' o bogactwie duchowym tez pisze.... :))
                        Mam dobry przykład na ta okoliczność, ale dzisiaj zbyt zmęczona
                        jestem.... :)))
                        Toju czy ja wiem? Czy my tacy ubodzy duchem??? Najbardziej męczą ludzie chcący
                        być bardziej swiętymi od samego Boga! Tyle w tym wszystkim obłudy i
                        hipokryzji... :((
                        • naata Re: Polityka. 13.01.04, 21:10
                          Jak nasz Prezydent coś powie to juz powie! :))
                          Na spotkaniu z młodzieżą skomputeryzowaną, na pytanie czy korzysta z internetu
                          np. do rozmów z Bushem, odpowiada!!! No nie, bo to zbyt poufne rozmowy......???
                          Ale np, z Irakiem tak! Nie przekazałam dosłownie, ale sens taki, właśnie!
                          No to kochani uwaga! Poufne rozmowy najlepiej poczta, ale pantoflową! he he he
                          he
                          • toja50 Re: Polityka. 13.01.04, 22:06
                            Naata, nasz prezydent cos ostatnio malo rozgarniety. Miota sie i kreci, nie wie
                            co ze soba zrobic. No i Miler gora, nie moze tego strawic ale nie wie jak
                            zaradzic. Ech:-(
                            • parkowy Re: Polityka. 13.01.04, 23:30
                              Jest jak zauważyliście wcześniej,upiory przeszłości budzą się.Lewa strona po ichniej lustracji i odejściu połowy zastępów sięga do przepastnych magazynów.Tym razem Miller w roli dr Frankensteina ożywia truposzy.
                              • naata Re: Polityka. 14.01.04, 11:44
                                No i co sie Tobie, Parkosiu, nie podoba? Przecież są po weryfikacji?! A jak
                                jeszcze nie to sie znowu zweryfikuja i będzie OK! :)
                                • toja50 Re: Polityka. 14.01.04, 15:23
                                  A w Bydgoszczy gigant afera na calego, wszyscy sie wciagna i obnaza, a reszta
                                  sie smieje, a moze i cieszy, nie chce juz wskazywac palcem po mapie. Mnie
                                  bardzo smutno :-(
                                  • qba26 Re: Polityka. 14.01.04, 17:55
                                    a mnie nie jest smutno :-)
                                    zachowują się całkiem naturalnie :-)
                                    Jak juz się dosiadło konia to trzeba na nim jechać i nie dawać się zrzucić :-)
                                  • chetor Re: Polityka. 14.01.04, 18:37
                                    toja50 napisała:

> A w Bydgoszczy gigant afera na calego, wszyscy sie wciagna i obnaza, a
                                    reszta
                                    > sie smieje, a moze i cieszy, nie chce juz wskazywac palcem po mapie. Mnie
                                    > bardzo smutno :-(

I tu się mylisz droga ToJu, ta reszta wcale się nie cieszy. Cieszą się
                                    niektórzy, tu i tam, a generalnie jednak smutno i straszno :(
                                    • naata Re: Polityka. 14.01.04, 18:45
                                      ..i bardzo smutno! Nawet przeciwnicy polityczni nie powinni cieszyć, bo afery
                                      nie sa wymysłem, jednej tylko opcji, niestety...
                                      • trutengucio Re: Polityka. 14.01.04, 21:30
                                        kazdy z nich prędzej czy później skończy z etykietką aferzysty :-)
                                        jak sam na to nie zapracuje to go wrobią :-)
                                        • naata Re: Polityka. 14.01.04, 23:08
                                          Dużo racji w tym co piszesz, szczególnie o wrabianiu...
                                          • toja50 Re: Polityka. 15.01.04, 14:13
                                            No i tak wrabiamy siebie nawzajem i mamy polska rzeczywistosc. Czy ktos pamieta
                                            takie ciekawe pismo " Rzeczywistosc "? Fajna gaztka byla, juz wtedy bardzo
                                            aferalna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka