toja50 08.05.04, 13:00 Czy nie denerwuje Was, jak wszyscy mowia o wejsciu do Europy? A gdzie mysmy byli do tej pory, w Azji?. Rozumiem, ze do wspolnoty, ze do Unii, ale do Europy? Wkurza mnie ta niescislosc, a moze sie czepiam? albo uczulona jestem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chetor Re: Europa? 09.05.04, 08:37 Chyba to jednak nadwrażliwość ;-) Uważam, że to po prostu taki skrót myślowy, mówią "Europa", myślą "UE". pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Europa? 09.05.04, 13:01 No to ten skrot myslowy mnie drazni. Cos za duzo tych skrotow na inne tematy rownie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Europa? 09.05.04, 18:28 He he he..ja tam juz od dawna w Europie byłam. Ale co tam, mogę jeszcze raz być :) Najważniejsze, że teraz nie tylko na Cypr będzie można jechać ;) i jak widać po wykupionych biletach na co lepsze połączenia, nasi rozjeżdzają sie we wszystkie strony...Europy. ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Europa? 14.05.04, 18:54 Czy niy za wiela ze tym utropy? Trza mieć radocha z naszy Europy! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8718330&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Europa? 14.05.04, 22:51 Zgadnijcie jakie państwo z poza Europy należy do UE?Można tam dostać się tylko na dowód osobisty.Podpowiem,że to kilka godzin lotu samolotem z Paryża. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Europa? 15.05.04, 09:38 no jak to jakie? Cypr przecie leży najdalej i nie w naszym świecie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Europa? 15.05.04, 18:18 A to ci zagadka hehe.Chetor tu sie jeszcze nie wpisal? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Europa? 15.05.04, 18:41 parkowy napisał: > Zgadnijcie jakie państwo z poza Europy należy do UE?Można tam dostać się tylko > na dowód osobisty.Podpowiem,że to kilka godzin lotu samolotem z Paryża. Zagadka totalna !!! Ale wg mnie to musi być jakaś kolonia?! Proszę o szybkie uświadomienie :D Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Europa? 15.05.04, 23:38 Nie popisaliście się robaczki.:) Najbliżej był Chetor.Zupełnie przypadkowo wyczytałem w dodatku turystycznym do GW,że możemy bez przeszkód i paszportu lecieć na wczasy do Gujany Francuskiej.:) Jest to terytorium zamorskie Francji,więc obowiązują tam takie same przepisy jak w przypadku pozostałych państw Unii.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Europa? 16.05.04, 09:40 Powiem Ci, że nie tylko do Gujany ale też na Martinikę. Doszukałem się tego poźniej ale już nie pisałem. Wiedziałem, że chodzi o kolonie farcuskie, tym bardziej, że pisałeś o odlocie z Paryża. Ale zagadka była fajna :D Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Europa? 16.05.04, 12:46 Nareszcie sie wyjasnilo, ale ja o takich egzotycznych podrozach nie marze, wiec jest mi wszystko jedno i nie wyszukiwalam. Cos nam Naata zamilkla?, czy pogorszylo sie z reka? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Europa? 16.05.04, 16:07 hehehe..jak wynika z wyników zagadki głowa tez pogorszona, nie wpadłabym na to! ;-)))) A na Martynike czemu nie? poleciałabym, jeszcze tam nie byam hehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Europa? 16.05.04, 17:33 No to jedzcie, potem opowiecie :-), jak tylko na dowod, heh. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Europa? 17.05.04, 21:57 Bioło-czerwony binder Trza wzor we Unii opatyntować Wielke profity to może dować. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Europa? 18.05.04, 09:35 toja50 napisała: > No to jedzcie, potem opowiecie :-), jak tylko na dowod, heh. Pojechałbym chętnie ale nie lubię francuskigo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Europa? 18.05.04, 22:17 A mnie ten jezyk bardzo sie podoba i zaluje, ze nie umiem i juz sie nie naucze. Odpowiedz Link Zgłoś