Gość: meg IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.01, 22:39 pozdrowienia z Zabrza dla rodzinnych stron Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magn Re: Pozdrowienia 08.06.01, 00:46 Gość portalu: meg napisał(a): > pozdrowienia z Zabrza dla rodzinnych stron Rodzinne strony pozdrawiaja zwrotnie Zabrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Pozdrowienia IP: *.dhcp.mcphu.edu 09.06.01, 22:07 A co tam wogole slychac w tym Wloclawku? Czy cos sie zmienilo na lepsze w ciagu dwoch ostatnich lat bo wtedy tam osatni raz bylem? piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
magn Re: Pozdrowienia 10.06.01, 00:50 Gość portalu: piotrek napisał(a): > A co tam w ogole slychac w tym Wloclawku? Czy cos sie zmienilo na lepsze w > ciagu dwoch ostatnich lat bo wtedy tam osatni raz bylem? > piotrek To zalezy co masz na mysli, ja wciaz zaluje, ze wrocilam do niego po studiach. Pewnie fanom koszykowki i zwolennikom SLD sie podoba, pojawilo sie wiecej knajp... Ale nadal jest brudno, beznadziejnie... Co mysla inni wloclawianie o swoim miescie? Byc moze kalam swoje gniazdo ale dlaczego wiekszosc moich znajomych ze szkoly uciekla do Warszawy, innych miast? Chyba to nie przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Pozdrowienia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 11:36 ilość zwolenników SLD jest zazwyczaj odwrotnie proporcjonalna do prosperity - czy rzeczywiście tak źle się dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Pozdrowienia IP: *.dhcp.mcphu.edu 10.06.01, 23:16 No to ladnie a ja tam sie mam zamiar zjawic 30- tego miesiaca. Sam na SLD nie moglbym glosowac mam wieloletnia alergie ale prawica tez sie nie moze dorobic jakiegos wizerunku. Czasem to czlowiek glosuje na nich przez sentyment. Przynajmniej dziewczyny zawsze byly tam swietne. Bylem w kilku miastach w Polsce i uwazam ze najladniejsze no ale jak dalej tak pojdzie to przeciez tez wyjada na szczescie sam jeszcze zdazylem ( z dziewczyna). Pozdrawiam piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
magn Re: Pozdrowienia 11.06.01, 22:28 Tu zawsze lewica cieszyla sie najwiekszym poparciem w kraju... A czy zle sie dzieje? Jest chyba przeszlo 20% bezrobocia ale niestety wiele osob woli brac zasilek albo wyslac dziecko na zebry pod supermarket niz czyms sie zajac ("bo nie bede harowac za 500 zl), nauczyc sie czegos konkretnego... Ogolnie to panuje tu inercja i marazm - chocby taki przyklad: jedno kino na 130 tys. mieszkancow, watek liczacy tylko kilka postow, z czego wiekszosc na temat koszykowki - ile o tym mozna... Dobrze, ze chociaz Torun jest niedaleko, mozna wpasc od czasu do czasu... Gość portalu: meg napisał(a): > ilość zwolenników SLD jest zazwyczaj odwrotnie > proporcjonalna do prosperity - czy rzeczywiście tak > źle się dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stuntman Re: Pozdrowienia IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 21:03 Pozdrowienia dla sąsiadów z Włocławka przesyła Płock :) Odpowiedz Link Zgłoś
magn Re: Pozdrowienia 13.06.01, 23:38 sasiedzi pozdrawiaja pana kaskadera i caly Plock - slicznie wygladacie wieczorem z drugiej strony Wisly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpn Re: Pozdrowienia IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 01:07 Pozdrawiam rodzinny Włocławek. Jestem płocczaninem, ale często przyjeżdżam do Włocławka bo mam tu sporo rodziny. Część z nich uważa, że Włocławek jest szary i brzydki. A mnie się on bardzo podoba (szczególnie Bulwary Piłsudskiego chyba). Czy sądzicie, że Włocławek jest brzydki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Pozdrowienia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 08:20 dla mnie Włocławek, to lepszy kawałek dzieciństwa, a takie wspomnienia zawsze są piękne, przede wszystkim Wisła, szeroka, leniwa, /babcia mieszkała na Towarowej - nie wiem nawet czy ta ulica nadal tak się nazywa/ Odpowiedz Link Zgłoś
magn Re: Pozdrowienia 14.06.01, 23:56 Bulwary sa fajne, szczegolnie teraz jak je doprowadzili do porzadku, choc mozna tam w leb oberwac od lumpow. Ale im dalej w miasto, tym smutniej - taka Cyganka, Legska, itp. Jak miewam gosci z zagranicy, to na bulwary, katedra, tama, jakies jezioro i koniec - do domu albo do Torunia... Dobrze, ze sie pojawilo kilka niezlych knajp, bo jeszcze 2-3 lata temu to byla tragedia. Poszlam z kumpela do kawiarni i brudna lyzeczka zlamala jej sie w dloni... Meg, Towarowa nadal tak sie nazywa, przejezdzam obok 2 razy w tygodniu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Pozdrowienia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 22:12 kiedy wymieniłaś Łęgską, przypomniałam sobie, że to był właśnie róg Towarowej i Łęgskiej, studnia z wielkim kołem na podwórzu, rzeczywiście okolica jak z "Celulozy" i w dodatku pamiętam, te piany płynące Wisłą z "celojzy" następne miejsce pamiętne, to plac przed farą z Marchlewskimn, który trzymał w ręku książeczkę i jak mówiono zapisywał partyjnych przychodzących na mszę no i jeszcze wikarówka przy katedrze, ale tylko z daleka, a środek z opowiadań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Pozdrowienia IP: *.dhcp.mcphu.edu 17.06.01, 23:19 A ja jak bylem maly (i ladny) to mieszkalem na Wienieckiej kolo szpitala. Fajnie wszedzie byl las. Lubie tez jezioro Wikaryjskie. Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
magn Re: Pozdrowienia 18.06.01, 00:46 Kolo szpitala bywam codziennie, nic sie tam nie zmienilo od lat. Las taki sam, na cale szczescie nie wycieli jeszcze. Wieniecka? O, to moze nawet chodzilismy do tej samej szkoly, brrr! Fajna ta historia z ksiedzem, Meg. Pozdrawiam przedsennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Pozdrowienia IP: 217.99.64.* 18.06.01, 03:56 magn napisał(a): > Fajna ta historia z ksiedzem, szczęśliwi, którzy takich nie pamiętają (Marchlewski Julian - 1866-1925 - działacz komunistyczny - współzałożyciel SDKPiL) to był taki brodaty pomnik z księgą w ręku - z tego wynika, że był i to dawno a do Wieńca, bodajże do leśniczówki moja babcia jeździła na letnisko Odpowiedz Link Zgłoś
magn Re: Pozdrowienia 18.06.01, 08:00 Meg alez ja pamietam pomnik i te straszne-smieszne czasy doskonale, jestem po trzydziestce i dlatego sie dziwie ze niektorzy w miescie maja taka krotka pamiec i marza o ich powrocie. Miejsce wywczasow Twojej Babci znam od podszewki. Milego dnia, chyba sie nie wyspalas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Pozdrowienia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 09:32 kończę projekt i dzień pomieszał mi się z nocą a krótką pamięć to chyba jakś ogólna epidemia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Pozdrowienia IP: *.dhcp.mcphu.edu 18.06.01, 16:43 Na Wienieckiej mieszkalem do podstawowki.Podstawowka- chodzilem do "szesnastki" bo sie rodzice przeprowadzili na Zazamcze, wiec watpie z ta szkola kolo Wienieckiej. Do sredniej chodzilem juz w innym miescie. Przyjezdzam tam do rodzicow i do brata no i poznalem swoja zone we Wloclawku. Bylem jeszcze dlugo w Lodzi i Kaliszu a teraz jestem za oceanem ale naprawde najladniejsze sa dziewczyny z Wloclawka. piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
magn Re: Pozdrowienia 21.06.01, 00:09 Meg: Wreszcie wiem, o co chodzilo z tym Marchlewskim - czytalam Wasze posty on- line, pospiesznie co drugie slowo i wstyd, msza skojarzyla mi sie z ksiedzem, a przez to taki lapsus :) Tez jestem zabiegana ale niedlugo zwolnie. Piotrek: No to jednak nie mijalismy sie na korytarzach tej samej podstawowki, w moich czasach '16' dopiero otwierali, chodzilam do '5'. Nie przygladam sie kobietom na wloclawskich ulicach, zreszta nie mnie sadzic o ich urodzie. Nie jest to dla mnie zreszta decydujace kryterium. Najinteligentniejsze chlopaki nie wrocili do W. po studiach. Chyba dobrze zrobili ale sama tez przez to musze szukac daleko :)A tak w ogole, to miasto ma podobno 130 tys. mieszkancow a tylko my gadamy. No tak, zapomnialam ze tu czytuje sie 'Trybune' a nie 'Wyborcza' wiec moze na forum nie zagladaja. Nawet watki o koszykowce zdechly. Serdecznosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Pozdrowienia IP: *.dhcp.mcphu.edu 21.06.01, 02:50 Tylko my gadamy i jeszcze do tego tylko Ty jestes we Wloclawku. Pewnie w Polsce jeszcze ciagle za internet trzeba placic. Zostalo mi do przyjazdu do Wloclawka 9 dni. Ale tez bede tam doslownie dwa dni. Oj czasem to zaszylbym sie w tym ze sie wyraze malo aktywnym miescie. Ale rzeczywiscie raczej na kilka dni nie dluzej. Widze ze z ta koszykowka to mam farta do miast w ktorych koszykarze zajmuja drugie miejsce. Do piatki chodzilem do zerowki, ale niewiele pamietam. Jakos mi te Szare szeregi utkwily ale generalnie to wydarcie mnie z pod skrzydel mamy srednio wspominam. A znalas moze Aske Konope? Tak chyba sie nazywala ta dziewczyna ktora dobrze grala w pingla z Wloclawka, mieszkala na tym samym podworku co ja na Wienieckiej. piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
magn Re: Pozdrowienia 21.06.01, 14:41 na razie tylko dwa slowa, bo jestem online ale nie moge sie powstrzymac, zeby nie napisac czegos mimo, ze licznik biiiiije :( z aska konopa to ja chodzilam do klasy :))))))) siedziala ze mna na muzyce. ale numer, nie? pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Pozdrowienia IP: *.dhcp.mcphu.edu 21.06.01, 22:49 Tak tak. Nie ma co ziemia to globalna wioska. Pamietam ja grala w pilke-lepiej niz wiekszosc chlopakow. Ale numer nie ma co. Szkoda ze musisz bulic za internet. Mysle ze niedlugo sie to zmieni, chociaz kto to moze wiedziec. Pozdrawiam piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
magn Re: Pozdrowienia 22.06.01, 00:00 znow krotko (oplaty za Siec beda spadac, bo musza, to naturalna kolej rzeczy - pamietam nieziemsko drogie pierwsze odtwarzacze CD i komorki. a drugi powod to malejaca milosc klienteli do Tepsy, rynek wymusi spadek cen, mam nadzieje, ze predko). ale ja nie o tym chcialam. z Twojego podworka znalam jeszcze jedna pania Halinke, sprzatala w szkole, w ktorej uczyli moi krewni. A Aska fajna dziewczyna, tylko cos tak sie rozlazla potem :-( Ale moze nie mam racji, malo ja widywalam od czasow liceum. Pozdrowienia - takze dla milczacej Meg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Pozdrowienia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00 dziękuję - nadal tu zaglądam, ale nie mam aktualnych tematów Odpowiedz Link Zgłoś
stone99 Re: Pozdrowienia 12.07.01, 11:26 miło było Was poczytać :-)),dopiero dziś odkryłem forum,czasem zajrzę- pozdrawiam.Leszek p.s.Włocławek OK Odpowiedz Link Zgłoś
magn Re: Pozdrowienia 14.07.01, 14:41 witaj w naszym klubie :-) wreszcie ktos z wloclawka (szczesciarz co ma sdi :- ( ), zagladaj i daj znac innym, bo ja tu stale marudze, ze nikt z tego miasta nie zaglada. pozdrawiam wszystkich forumowiczow, wloclawian lokalnych i emigrantow... Odpowiedz Link Zgłoś
stone99 Re: Pozdrowienia 16.07.01, 10:18 Dzięki za powitanko :-)))będę zaglądał bo wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. A sdi służbowe i tylko do końca lipca.Jak powiada Wojciech (forumowicz)-"łech życie, życie łech".Miłych dzionków pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanko Re: Pozdrowienia IP: *.127-201-24.mtl.mc.videotron.ca 21.07.01, 03:03 Pozdrowienia od starego wloclawianina obecnie w Montrealu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cheech Re: Pozdrowienia IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 20.08.01, 23:01 Pozdrawiam skrzynkolubnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Pozdrowienia IP: *.am.lodz.pl 07.09.01, 08:16 Ostatni post 21.06 No i bylem we Wloclawku a ciagle siedze w Polsce. Niektorzy w tym kraju jak sie dobrze ustawia to niewiele robia a dobrze zarabiaja. Ale we Wloclawku to jednak kupa ludzi bieduje. Musze Wam jednak przyznac ze wiele osob chociaz ma ciezko potrafi zyc skromnie i z godnoscia. Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś