Dodaj do ulubionych

Dlaczego NIE zagłosuję na TUSKA

20.10.05, 17:54
1.bo jego dziadkowie rozmawiali po niemiecku
2.bo Instytut Spraw Publicznych kreujący polityke zagraniczną PO jest
sponsorowany przez Niemców (niemieckie fundacje i stowarzyszenia)
3.bo jest mało wiarygodny - historyk a nie zna dziejów własnego dziadka
4.bo miesiąc przed wyborami zawarł ślub kościelny
5.bo trzyma się kościelnych sutann przed wyborami a wcześniej był przeciwko
konkordatowi, wyznawał że jest niewierzący, wypowiadał się pzreciwko "czarnym"
6.bo otacza się ludzmi pzreciwko ktorym toczy się postępowanie prokuratorskie
o defraudacje mieniem publicznym (lider PO na Wybrzeżu, Piskorski i tzw.
układ warszawski, lider PO na Śląsku), sprawa Schetyny i Protasiewicza we
Wtrocławiu opisywana przez Wprost - przelewali publiczną kase na agencję
reklamowa która teraz prowadzi kampanię Tuskowi
7.bo kiedyś stwierdził ze "Polskość to nienormalność"
8.bo nie ma nawet tytułu magistra a jego konkurebt jest profesorem prawa
9.bo nie ma doświadczenia w sprawowaniu wysokich funkcji (był ledwie
wicemarszałkiem a jego konkurent profesorem prawa, szefem NIK, ministrem
sprawiedliwości.
10.bo jest napompowany przez reklamę - nie reprezentuje sobą pewnej klasy...

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • chetor Re: Dlaczego NIE zagłosuję na TUSKA 20.10.05, 18:12
      Szymeczku wróć do Kaczego domeczku, jesteś zwykłym spamerem, i też brak ci
      klasy, pewnej czy niepewnej, sam sobie wybierz.
      Nawet nie chce mi się ciebie wymazać, może inni to zrobią?!

• dodo66 A ja slyszalam ... 20.10.05, 18:20
        Ze podobno caly Disneyland ma na Donalda glosowac.
      • dodo66 Re: Dlaczego NIE zagłosuję na TUSKA 20.10.05, 18:33
        chetor napisał:

> Szymeczku wróć do Kaczego domeczku, jesteś zwykłym spamerem, i też brak ci
        > klasy, pewnej czy niepewnej, sam sobie wybierz.
        > Nawet nie chce mi się ciebie wymazać, może inni to zrobią?!

Jestem pewna, ze zrobi to Matematolek ;-))))))
        • hrabia_potocki Re: Dlaczego NIE zagłosuję na TUSKA 20.10.05, 19:00
          podoba mi się anty-TUSEK-na FG, pierwszy raz to czytałem,

• mmk9 Dlaczego należałoby to wywalić 20.10.05, 21:44
            Jaśnie hrabio, naprawdę PIERWSZY raz czytasz ten spam ? Że "Polska to
            nienormalność "? Tego nie ma chyba tylko na forum o psach rasowych. A co,
            może "Polska to normalność"? W ktorym roku powstal ten artykuł dla Znaku ? Nie
            wiesz? To ci powiem. 1986. Aleśmy wtedy tarzali się w normalności. Normalność
            to dopiero ma być.
            Ja nie wiem, po jakiemu rozmawiali Donalda dziadkowie. W szkole i urzędzie na
            pewno po niemiecku. W domu ? na pewno nie współczesną polszczyzną serialową. I
            w ogole jakie to ma znaczenie. Ilu wspanialych Polakow miało obcojęzycznych
            dziadków, a nawet rodziców, ech...
            Jednym slowem to są typowe argumenty dla motlochu, wypraszam sobie insynuacje
            jakobym była motlochem.
            Właściwie niepotrzebnie się odzywałam, ale niech tam, wysyłam
            • ac3 Re: Dlaczego Tusk 21.10.05, 00:15
              ja, moja Rodzina i znajomi głosujemy na Tuska; jestem przekonany, że po raz pierwszy w wolnej Polsce pojawił się taki wspaniały kandydat: mądry, szczery, liberalny gospodarczo; tylko on gwarantuje szybki rozwój kraju.
              • naata Re: Dlaczego Tusk 21.10.05, 12:04
                Niepotrzbnie się wtrącam bo mi to ... dokładnie!
                Ale gwoli ścisłości, może by tak wymienić przekręty braci KA???
                Byli przy korytach od samego począteczku!
                No i to ich umiłowanie do występowania(lizania po łapkach wpływowego tatki) w
                pewnym baaardzo polskim radyjku!
                "Polska Solidarna" (nacjonalistyczno-narodowa?) z kim i dla kogo??? Ja chce
                Polski Normalnej!
                Masz racje Mmk - oni(absolutne średniactwo) mają nas za GŁUPI Motłoch!
                Pozdrawiam normalnych
                • sheki Re: Dlaczego Tusk 21.10.05, 13:33
                  Nie chce mi się pisać w tym wątku.(
                  • toja50 Re: Dlaczego Tusk 21.10.05, 14:30
                    Szymek! glosuj sobie na kogo chcesz, masz wybor i nikt ci nic nie kaze, ale nie
                    wciskaj nam glupoty.
              • szymekkar Re: Dlaczego Tusk 28.10.05, 18:46
                rozwój kraju gwarantowany przez służby specjalne i aferałów i dla nich w
                znacznej części zarezerwowany... reszta niech jedzie do Londynu czyścic kible
                • toja50 Re: Dlaczego Tusk 28.10.05, 19:44
                  Jak ci po drodze, zabierz sie z nimi. Pozdrawiam
                  • szymekkar Re: Dlaczego Tusk 28.10.05, 21:32
                    Dyskutuję poważnie a nie "po gówniarsku"
                    • mmk9 Re: Dlaczego Tusk 29.10.05, 09:09
                      Nie może być poważn ą dyskusja rozpoczęta od durnego "argumentu" o dziadkach.
                      Ukatrupiłeś tym argumenty rzeczywiste. I tyle.
                      • naata Re: Dlaczego Tusk 29.10.05, 10:36
                        Szymek, a w ogóle to z jakiej opcji jesteś?

Pytam, bo jeśli zarzucasz Donkowi trzymanie się sułtann, to..Co powiedzieć o
                        układziku KaKa z tatkiem dyrechtorem?
                        • szymekkar Re: Dlaczego Tusk 29.10.05, 17:08
                          Tusk trzymal sie tych sutann falszywie by wygrac wybory a Kaczyński bo wierzy w
                          Boga, Polskość.
                          Więc nawet gdyby uznać ze Kościół jest zły to zły jest również TUSK który
                          postępował fałszywie.
                          Dla mnie więc liczy się dobra wiara (po stronie Kaczyńskiego) i złą wiara (po
                          stronie TUSKA)
                      • szymekkar Re: Dlaczego Tusk 29.10.05, 17:05
                        To nie jest moim zdaniem durny argument skoro media niemieckie popieraly
                        TUSKA...!!! Myslisz ze oni to robili bezinteresownie?
                        • naata Re: Dlaczego Tusk 29.10.05, 20:02
                          Niemcy są wolnym krajem, nic w tym dziwnego, że chcą mieć również normalnych
                          sąsiadów.

Poczytaj co piszą i mówią w zagranicznych mediach.

Nawet Al-Dżazira skomentowała, że o stanowiska prezydenta walczyli "entuzjasta
                          wolnorynkowy Donald Tusk i konserwatysta Lech Kaczyński, który pragnie
                          odrestaurować elementy bezpieczeństwa socjalnego, istniejącego przed upadkiem
                          komunizmu w roku 1989. Wybory pieczętują zwrot na prawo".
                          Cytat pochodzi z artykułu "Polakom gratulujemy Kaczora" z Fakty i Mity.

Młody chyba jesteś Szymekkar? A może księdzem jesteś?
                          Znam bardzo mądrych i postępowych księży, którym się też nie podoba to co może
                          nas czekać. Prawdziwa wiara nie może być fanatyczna. A KrK nie jest jedynym
                          przedstawicielem Chrześcijan. Nawet u nas w Polsce. Niee, nie jestem ŚwiadkiemJ.
                          Oby była jasność, jestem niewierząca w sensie rozumienia katolickiego..
                          Nie jestem też wyznawczynią żadych z partii. Choć mam to i owo do Tuska,jednak
                          zdecydowanie wolę Jego. Dokładnie słuchałam wylewnych pogróżek braci KA. i wiem
                          do czego są zdolni. Liczą na naszą amnezję? Nic z tego.
                          Ale Ty widocznie, jak już pisałam, młody jesteś, i nie możesz pamiętać
                          początków "kolebki" Demokracji! Na dodatek pewnie oglądałeś bardzo "obiektywny"
                          filmik "artysty" Kurskiego!?

Pozdrawiam
                          • szymekkar Re: Dlaczego Tusk 30.10.05, 18:01
                            naata napisała:

> Niemcy są wolnym krajem, nic w tym dziwnego, że chcą mieć również normalnych
                            > sąsiadów.

Znaczy się pachołków

>
                            > Poczytaj co piszą i mówią w zagranicznych mediach.

Piszą to samo co polskie media ... zresztą nie wszędzie jednakowo - jakoś nie
                            słyszałem w polskich mediach o pozytywnych opiniach a te też były...

> Cytat pochodzi z artykułu "Polakom gratulujemy Kaczora" z Fakty i Mity.

Gratulacje! Skoro lubisz Mity
                            > .
                            > Oby była jasność, jestem niewierząca w sensie rozumienia katolickiego..
                            > Nie jestem też wyznawczynią żadych z partii. Choć mam to i owo do
                            Tuska,jednak
                            >
                            > zdecydowanie wolę Jego. Dokładnie słuchałam wylewnych pogróżek braci KA. i
                            wiem
                            >
                            > do czego są zdolni.

Mam nadzieję, że raz na zawsze rozpierd... złodziei czerwono - różowych

Liczą na naszą amnezję? Nic z tego.
                            > Ale Ty widocznie, jak już pisałam, młody jesteś, i nie możesz pamiętać
                            > początków "kolebki" Demokracji! Na dodatek pewnie oglądałeś
                            bardzo "obiektywny"
                            >
                            > filmik "artysty" Kurskiego!?

Nie oglądałem... Ciekaw jestem czy twoim zadniem demokratycznym jest zachowanie
                            się mediów które popierały TUSKA.... To mi po prostu pachnie PRL-em... ta
                            nachalna propaganda protuskowa na każdym kroku w każdym prawie medium.
                            A co sądzisz o sondażach? To jst normalne w cywilizowanym kraju?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka