Dodaj do ulubionych

WYBORY?????

30.09.13, 12:17
Chodzą pogłoski,że radny Podgórski wyprowadził się z Niemcza.Czy ta radosna wiadomość oznacza,że będą dodatkowe wybory,czy "przechodzi"ktoś kolejny z listy?Jak wygląda to w gminach?Może ktoś udzieli na ten temat informacji.
Jeżeli to prawda,mam nadzieję,że tym razem wybierzemy kogoś bardziej wartościowego,kto będzie otwarty na nasze oczekiwania i będzie z nami rozmawiał,a nie tylko straszył sądami!!!
Obserwuj wątek
    • koz_piotr Re: WYBORY????? 30.09.13, 14:28
      Gmina Osielsko w 2010 roku (oficjalne dane Urzędu Gminy) liczyła sobie 10 617 mieszkańców. Oznacza to, iż jeżeli którykolwiek radny wyprowadzi się z gminy, a jego mandat będzie wygaszony - należy wówczas przeprowadzić wybory uzupełniające (w gminie do 20 000 mieszkańców obowiązuje tzw. ordynacja większościowa).Najpewniej więc w Niemczu odbędą się niedługo wybory
      • abcniemcz Re: WYBORY????? 30.09.13, 17:10
        Bardzo dziękuję za te wyjaśnienia.Obyśmy tym razem dobrze wybrali!!!!!!!
        • lutekwiejski WYBORY W NIEMCZU 02.10.13, 17:45
          a są już jacyś chętni do zwolnionego miejsca w radzie ?
          • lesz1411 Re: WYBORY W NIEMCZU 31.10.13, 20:07
            Witam. We wtorek 29.10. na sesji Rady Gminy podjęto uchwałę o wygaśnięciu mandatu radnego p. Jerzego Podgórskiego z powodu rezygnacji spowodowanej zmiana miejsca zamieszkania poza obszarem naszej gminy. Uchwała zostanie przekazana wojewodzie i komisarzowi wyborczemu. W niedługim czasie wojewoda poda termin wyborów uzupełniających w sołectwie Niemcz. Pozdrawiam. L.K
            • osielsko26 Re: WYBORY W NIEMCZU 03.11.13, 20:24
              no to w Niemczu będzie jakaś atrakcja ...a macie już tam jakieś ciekawe kandydatury ? Bo jak nie , to możemy podesłać kilka z Osielska :-)))
              • niemcz44 Re: WYBORY W NIEMCZU 03.11.13, 22:40
                Czyżby podobne kandydatury do tych osób, które wybieracie na swoich radnych? Jeżeli tak to dziękujemy, nie skorzystamy.
    • osielsko21 Re: WYBORY????? 04.11.13, 16:52
      to zamiast wydawać pieniądze na organizację wyborów na rok przed wyborami, powinien wejść na zwolnione miejsce kolejny kandydat.
      • mocnozirytowany Re: WYBORY????? 07.11.13, 13:08
        Zgadzam sie ,że powinien w to miejsce wejść następny kandydat !Nie wiem co ns ten temat ordynacja wyborcza- jeszcze nie analizowałem . Skoro jednak mówi się ,że odbędą sią nowe wybory to trudno.
        Mnie zastanawia fakt kto stanie do wyborów z obecnym wójtem? No i czy w końcu uda się radę "przewietrzyć"??
        Zdecydowanie za dużo w niej nauczycieli, jest kilkoro "karierowiczów" (oby tylko w prasie napisali) jak ja to nazywam.Jest troje sołtysów(o dwóch za dużo.De facto powinno zostać 1-2 obecnych radnycha resztę powinni stanowić nowi. Na ale powiedzmy sobie prawdę ,że to utopia bo tu zwłaszcza w Niemczu i Osielsku oraz Jarużynie i Niwach - Wilcze to same rodziny i powinowaci .Nie ma szans
        • lesz1411 Re: WYBORY????? 20.11.13, 12:05
          Witam. Wybory uzupełniające do Rady Gminy Osielsko z okręgu wyborczego w Niemczu odbędą sie 19 stycznia 2014 r. Poniżej szczegóły . Pozdrawiam . L.K.

bip.osielsko.pl/bip_download.php?id=8526
          • kajtek765 Re: WYBORY????? 25.11.13, 12:26
            Chciałabym trochę posondować. Mocnozirytowany jest ciekawy kto może stanąć w szranki do wyborów na wójta.Myślę, że oprócz urzędującego wójta : na" giełdzie" nazwisk z pewnością pojawią się : (co nie jest oczywiście równoznaczne z faktycznym kandydowaniem)
            1.wiceprzewodnicząca rg
            2.sołtys i radny z Niwy-Wilcze,
            3.prezes Dębów,
            4.radny powiatowy,
            5.poprzedni wójt,
            6.poprzedni kontrkandydat wójta,
            7.? - może ktoś jeszcze?
            8..................?
            Uważam, że te osoby będą będą wymieniane przynajmniej w dyskusjach ,ale może kogoś pominęłam ? Nie wiem.
            Z pewnością najbliższe wybory samorządowe będą ciekawe - zobaczymy co z tego wyniknie! ?
            • lesz1411 Re: WYBORY????? 25.11.13, 20:56
              Witam. Dosyć ciekawe zestawienie tej ,,giełdy". 😉 . Ale nie widzę powodu aby się na niej znaleźć . Nie mam zamiaru brać udziału w przyszłorocznej rywalizacji na stanowisko wojta naszej gminy i zdania nie zmienię. Dlatego prosze nie brać mnie pod uwagę w rożnych spekulacjach dotyczących tego tematu. Pozdrawiam. L.K.
              • kajtek765 Re: WYBORY????? 26.11.13, 11:40
                No tak, to jeden z sugerowanych przeze mnie kandydatów sam się wycofał.Osobiście uważam, że szkoda bo pan Leszek to rzutki człowiek, nieunikający dialogu.
                To teraz spróbuję kontynuować tzw. giełdę :

7.dyrektor GOSiR,
                8.była dyrektor ZS w Osielsku, obecnie radna,
                9. były komendant SG,
                10.właściciel biura nieruchomości,
                11...................?
                Oczywiście to są tylko moje przypuszczenia i sama jestem ciekawa czy chociaż jedna czy dwie kandydatury się sprawdzą.
                • osielsko26 Re: WYBORY????? 26.11.13, 18:33
                  Aby giełda była bardziej wyrazista przypisałem do funkcji nazwiska kandydatów . Teraz może coś każdy napisać aby przybliżyć sylwetki kandydatów . Mnie osobiście to mało która z sylwetek kandydatów jest znana .

1.wiceprzewodnicząca rg - Balbuza - Walkowska Lucyna
                  2.sołtys i radny z Niwy-Wilcze, - Kraszkiewicz Ireneusz
                  3.prezes Dębów, - Lewandowski Krzysztof
                  4.radny powiatowy, - Kuziak Leszek
                  5.poprzedni wójt, - Pilarski Grzegorz
                  6.poprzedni kontrkandydat wójta, - Rzadkiewicz Ireneusz
                  7.dyrektor GOSiR, - Kaźmierczak Żanetta
                  8.była dyrektor ZS w Osielsku, obecnie radna, - Wideł Maria
                  9. były komendant SG, - Lipiński Krzysztof
                  10.właściciel biura nieruchomości, - Łukuć Marian
                  • bigben123 Re: WYBORY????? 26.11.13, 19:57
                    Pan Kraszkiewicz jest radnym obecnej kadencji rady gminy. Znam go na tyle aby twierdzić że jest bardzo biegły w sprawach administracyjnych. Spokojny , wyważony i dobry organizator . Jestem pewien że by dobrze rządził naszą gminą
                    • 1dajmonion Re: WYBORY????? 28.11.13, 08:02
                      Chybiona kandydatura !!!
                      Pomysłodawca likwidacji SG ! Przez co pozostawione zostały same sobie sprawy administracyjne;
                      środowiskowe, porządku, bezpieczeńststwa itp. Co wskazuje na działanie na szkodę Gminy.
                      Dobry orator i złotousty - dobry blichtr, połowa sukcesu.
                      Biegłość swoją wykazuje na zasadzie - I had a dream.
                      Jednym z przykładów jest; urzeczywistnienie swego stanu czynnościowego pojawiającego się cyklicznie i przemijającego w rytmie okołodobowym, podczas którego następuje zniesienie świadomości (z wyjątkiem snu) i bezruch, poprzez próbę wdrożenia budowy parku przy ul.Długiej na styku z Osielskiem, bez zagwarantowania obsługi utrzymującej obiekt.
                      Zlustrowany, wymięka...
                      Nie do przyjęcia kandydat !!!
                      • bigben123 Re: WYBORY????? 28.11.13, 22:21
                        a Ty ciągle płaczesz za strażnikami gminnymi. Czyli Twój typ to były komendant SG ?
                        • 1dajmonion Re: WYBORY????? 29.11.13, 08:00
                          Z tych słów, bije dyletanctwo - nieznajomość rzeczy, brak orientacji - czyli dezorientacja.
                          Chłopie rozejrzyj się wokół..., porozmawiaj z członkami etnowspólnoty, pracownikami UG,
                          ludźmi którzy rzeczywiście interesują się i są związani na co dzień z życiem publicznym,
                          ... a nie tylko tu śpią.
                          Wówczas zadaj sobie pytanie, czy rzeczywiście jest tak fajnie? Kto załatwi poruszane również na forum niektóre sprawy, które załatwiała dotychczas SG?
                          Na marginesie, z tego co wiem, taką samą ksywkę "big ben" nosi również przewodniczący RG.
                  • osielsko21 Re: WYBORY????? 30.11.13, 12:55
                    1 i 2 nie znam, nie słyszałem, aby się wykazali czymś szczególnym;
                    3. robi doktorat - teoretycznie może i przygotowany, praktycznie - brak doświadczenia w prowadzeniu tak dużej jednostki jak gmina - jeszcze ma czas na zdobywanie doświadczenia;
                    4. zadeklarował się, że nie;
                    5. nie znam, nie słyszałem - patrz1 i 2;
                    6. j.w.
                    7. jeszcze ma czas na zdobywanie doświadczenia - Panią Kaźmierczak widzę jako następczynię do funkcji wójta;
                    8. "była dyrektor szkoły, obecnie radna" - a coś więcej? Nie odnalazłem żadnego sprawozdania Pani Wideł ze sprawowania funkcji radnej, rozliczenia się z realizacji programu wyborczego (o ile taki w ogóle był), a mandat radnej sprawuje już kolejną kadencję.....;
                    9. nie odnalazłem informacji, aby SG odnotowywała jakieś szczególne osiągnięcia w okresie komendantury Pana Lipińskiego;
                    10. czy, aby nie nastąpi konflikt interesów (oczywiście nie z punktu widzenia Pana Łukucia)?

Nie uważam, aby obecnie w/w stanowili jakiekolwiek zagrożenie dla obecnego wójta - raczej w przyszłości na to stanowisko zostanie wskazana i wypromowana Pani Kaźmierczak (bardziej raczej) lub Pan Lewandowski. Ale to jeszcze nie ich czas.....
                    • kajtek765 Re: WYBORY????? 30.11.13, 16:21
                      1 i 2 ZGADZAM SIĘ - 2 lustracji chyba by nie przeszedł,1- nie do przyjęcia
                      3-bliżej nie znam,być może sprawdziłby się
                      4- potwierdził że nie, a szkoda
                      7-być może się zdecyduje,
                      8- zgadzam się z" osielskiem"
                      9- a medal starosty za zasługi dla powiatu , a uznanie za najlepszą straż w kraju ?Pisano o tym np.w Gazecie Powiat,
                      10.być może konflikt interesów by był , ale kandydat tez dobry,

Tak się przyglądając ,tylko chyba "9" z tych wymienionych jest poza tzw. układami gminnymi. Obecny włodarz gminy też nie wiadomo do końca czy będzie kandydował.
                      Ja stawiam na 3 ,7, 9 !
                      • osielsko21 Re: WYBORY????? 30.11.13, 21:49
                        9. faktycznie zapomniałem o tych wyróżnieniach. Szczerze mówiąc, gdy się o nich dowiedziałem, to bardzo się zdziwiłem, ale może widocznie z "zewnątrz" lepiej są widoczne pewne rzeczy, aniżeli stałemu mieszkańcowi gminy Osielsko. Widocznie w "swojej" kategorii okazali się najlepsi..... tylko współczuć tym innym gminom.....
                      • osielsko21 Re: WYBORY????? 30.11.13, 22:05
                        7 - stawanie w szranki z obecnym wójtem jest zbyt ryzykowne. Panią Dyrektor widzę raczej jako "naturalną" następczynię (ta sama "opcja", elektorat). No chyba, że faktycznie obecny wójt zrezygnuje z kandydowania na kolejną kadencję, ale oprócz przyczyn zdrowotnych nie widzę innego uzasadnienia..... Tutaj może "zamieszać" w przyszłości Pan Lewandowski - ale jeszcze nie w tych wyborach (zbyt słabo rozpoznawalny). Nie jest wykluczone, że Ci Państwo zbudują przyszłą koalicję, co wydawałoby się rozsądne.....
                        • osielsko26 Re: WYBORY????? 30.11.13, 22:56
                          z Niemcza dochodzą słuchy że pani wiceprzewodnicząca RG zaczyna w niedługim czasie kampanię promującą jej osobę na stanowisko wójta. W/g słów osoby z jej kręgów jest to jedyna inteligentna osoba mogąca zmienić układ sił w UG .
                        • niemcz44 Re: WYBORY????? 01.12.13, 00:34
                          Czytam, że jesteś zwolennikiem rządów dynastycznych, wszak to córka obecnego wieloletniego przewodniczącego rady gminy, powołana za zgodą taty i wójta na funkcję szefa GOSiR, oczywiście w drodze wygrania konkursu, o czym możesz poczytać szczegółowo w postach zamieszczonych ongiś na tym forum.
                          • osielsko21 Re: WYBORY????? 01.12.13, 12:38
                            raczej jako mieszkaniec Osielska obserwuję i odczytuję pewne zjawiska zachodzące w naszej gminie. Dokładnie zdaję sobie sprawę z sytuacji Pani Dyrektor GOSiRu, znam poruszane na forum sprawy związane z konkursem na to stanowisko - stąd też moje poprzednie wpisy. O ile Pan wójt zdecyduje się kandydować, to Pani Dyrektor będzie musiała poczekać jeszcze na swoją kolej do stanowiska wójta - ma czas na zdobywanie doświadczenia....
                            • lutekwiejski Re: WYBORY????? 01.12.13, 21:00
                              a ja bym stawiał na p. Balbuzę . To osoba zdolna przeciąć te zastałe układy . Już wiele razy pokazała że jest skuteczna w starciu z władzami UG . A dyr. GOSIR , jako człowiek obecnego układu bedzie kontynuowała obecną strategię władz gminy. Jestem ciekawy dlaczego p. Leszek nie chce startować ? Czyżby zakaz partyjny ?
                            • niemcz44 Re: WYBORY????? 01.12.13, 23:12
                              Co ty się tak uparłeś na ową panią Żanetę? Przecież w UG jest więcej bardziej doświadczonych i lepiej przygotowanych osób do ewentualnego pełnienia funkcji wójta. A są też i inne osoby spośród radnych i innych osób publicznych, także bardziej do tej funkcji przygotowane pod względem wykształcenia (administracja), doświadczenia i znajomości całości gminnych problemów.

Czyżby, twoim zdaniem, fakt bycia córką przewodniczącego miał decydujące znaczenie? Czyż w tak zacnej gminie, własnie takie kryterium ma być decydujące?

Przecież to jest niepoważne. Jedno to chcieć, a drugie to móc i to pod każdym względem.
                              • osielsko21 Re: WYBORY????? 02.12.13, 15:55
                                nie uparłem się, a rozważam możliwości i szanse (i uważam, że największą szansę ma Pani Kaźmierczak)...... tak, ma duże znaczenie, aby zostać kandydatką na wójta tej właśnie opcji w naszej gminie.... Przygotowanie i doświadczenie można zdobyć, zresztą będąc córką przewodniczącego RG wie, "co w trawie piszczy"...... jako dyrektor GOSiR jest już rozpoznawalna wśród mieszkańców gminy - to kolejny atut w porównaniu do innych potencjalnych kandydatów.... Kolejny atut to wiek - jest młoda, więc jeszcze jej się chce;-)
                                A co do Pani Walkowiak - Balbuzy to będąc kojarzoną z Platformą Obywatelską ma nikłe szanse na wygraną - ludzie są zmęczeni partiami politycznymi i tym całym bałaganem "polityki krajowej" (to dotyczy też innych ugrupowań). Poprzedni kandydat PO na wójta Osielska też przepadł.....
                                • lutekwiejski Re: WYBORY????? 02.12.13, 18:16
                                  trafnie ujęte ...,, co w trawie piszczy" . czyli wie jak dalej pilnować interesów starego układu. A przy takich możliwościach , jakie daje pozycja dyrektora GOSIR , to trudno być nierozpoznawalną. Zauważcie że tak naprawde to UG a w rzeczywistości my , mieszkancy finansujemy lansowanie pani dyrektor , która wymysla imprezy dla wąskiej grupki ludzi a później nagłaśnia to UG w mediach przeznaczając ogromne kwoty na reklamę . Podaj przykłady jej własnych inicjatyw , za którymi nie stoi ogromne wsparcie gminy ?
                                  • osielsko21 Re: WYBORY????? 03.12.13, 17:18
                                    przecież GOSiR jest instytucją gminną, więc trudno, aby gmina nie wspierała jej inicjatyw (no, chyba że są ze sobą skonfliktowane władze obydwu instytucji i chce się "pozbyć" dyrektora podwładnej - ale to w Osielsku nie grozi). Co do inicjatyw - to nie wiem, które są, a które nie są "własnymi" pomysłami Pani Dyrektor - przyjmuję, że mając wolną rękę, sama z gronem współpracowników podejmuje różne inicjatywy z zakresu sportu i rekreacji. Co do tej reklamy w mediach - to jakoś bardzo mi się ona w oczy nie rzuciła..... - tak z ciekawości - jakie kwoty UG przeznacza na reklamę inicjatyw GOSiR? Obecnie trudno jest prowadzić działania bez reklamy i właściwego PR-u.....
                                • dziwny22 Re: WYBORY????? 02.12.13, 18:43
                                  Z tego co czytam to wnoszę, że jesteś członkiem komitetu wyborczego pani Każmierczak i sądzę, że dyskusja z tobą na takim poziomie nie ma sensu. Mam tylko nadzieję, że większość mieszkańców gminy jest już zmęczona 20-letnimi rządami tej samej opcji i nie pragnie dalszego jej trwania. A twoja kandydatka jest prostą kontynuacją obecnego stanu rzeczy. Cała gmina się zmieniła w ciągu tych prawie 20 lat rządów obecnej ekipy (wójt, przewodniczący, radni). Podwoiła się liczb mieszkańców i to mieszkańców ciekawych, inteligentnych, przedsiębiorczych, dynamicznych, mających swoje przekonania, wizje i oczekiwania. Nie sądzę, aby pani Żaneta mogła im sprostać i mam nadzieję, że większość społeczności gminy Osielsko sądzi podobnie.
                                  • abcniemcz Re: WYBORY????? 02.12.13, 20:04
                                    RACJA!!!!!!!!!!!!
                                  • osielsko21 Re: WYBORY????? 03.12.13, 17:00
                                    możesz mi wierzyć albo nie - nie jestem członkiem, zwolennikiem, agitatorem żadnego z komitetów wyborczych, "klubów poparcia", koterii..... Jeszcze raz piszę - jedynie obserwuję i analizuję życie i zjawiska zachodzące w naszej gminie. Życie i wybory pokażą, co sądzą wyborcy - ale zauważ, od 20 lat (jak piszesz - ja mieszkam krócej, więc nie mogę tego potwierdzić) mimo głoszonych deklaracji o potrzebie zmian, gminą rządzi ta sama opcja. I nie zanosi, aby było inaczej. Wszystko rozstrzyga się przy urnach wyborczych - nie wystarczy głosić piękne idee, trzeba wygrać wybory. A co do tych "mieszkańców ciekawych, inteligentnych, przedsiębiorczych, dynamicznych, mających swoje przekonania, wizje i oczekiwania" należy ich jeszcze przekonać, do swojej opcji, a następnie zachęcić, aby poszli i zagłosowali.
                                    • niemcz44 Re: WYBORY????? 04.12.13, 00:15
                                      Już było wielu takich co to uważali, że powtarzanie jakiegoś zdania prowadzi do uznania tego zdania za prawdziwe. Ja się nie zgadzam z żadnym z twoich argumentów, chociaż mogę zrozumieć twoją optykę i starać się pojąć twój ogląd rzeczywistości. Polemiki już nie podejmuję bo po co? Co chciałem to napisałem, ile można rzucać grochem o ścianę?
                                  • osielsko21 Re: WYBORY????? 03.12.13, 17:32
                                    zresztą nie uważam, aby obecne władze źle zarządzały gminą - uważam też za zrozumiałe, że inni "przebierają nogami", aby dostać się do "źródełka", ale póki co jest to przebieranie w miejscu..... I skoro nie potrafią przez tyle lat skutecznie odsunąć obecnej opcji od władzy (brak przekonywującego do zmian programu), aby w przyszłości potrafili LEPIEJ zarządzać gminą.....
                                    • oren123 Re: WYBORY????? 03.12.13, 19:28
                                      masz racje . Gmina jest jedną z lepiej zarządzanych w kraju. Dlatego nie dziwne że co niektóre POtencjalne osobniki typu wiceprzewodnicząca Balbuza czy radny bezradny Kuziak chętnie by dorwali się do ,,źródełka" zarządzającego gminą obecnego wójta . Aż mi się śmiać chce jak przeczytałem że wśród kandydatów , którzy chcą dorwać się do stanowiska wójta jest Kuziak , Balbuza czy sołtys z Wilcza . Mają rację Ci , co mówią NIE takim POpaprańcom. Zgadzam się z osielsko 21
                                      • fazer5 Re: WYBORY????? 03.12.13, 21:09
                                        , a twierdzenie, że gmina jest jedną z lepiej zarządzanych w kraju na czym Pan opiera?
                                        • sx3 Re: WYBORY????? 03.12.13, 22:33
                                          Hej forumowicze jesteście wspaniali. Najlepiej walić na oślep- popaprańcy - brzmi swojsko.
                                          Tak gmina zmienia swoje oblicze. Jest nas grono dyskutantów od bajdurzenia. Ani władza gminna nie czuje się tym zagrożona bo rozgrywa mecz jak chce i ustawki robi po swojemu. Społeczeństwo nasze jest jak widać mało zainteresowane aktywnym udziałem w demokracji. Większość nowych tylko tu śpi. Zainteresować ich może tylko utwardzenie drogi do ich rezydencji-nie utożsamiają się z lokalną społecznością ważne że jest lidl a i biedronką nie pogardzą. Dlaczego tak walicie w radnego Kuziaka ani mi on brat ani swat, ale jest jedynym którego widać. Chyba jednak coś wydeptał i od niego wiele się dowiadujemy. Zawsze takiego się kopie bo wychyla się z naszego piekielnego kociołka. Może i jest to gmina bogata nawet jeżeli niektórzy twierdzą, że zarządzana najlepiej to zależy gdzie się ucho przyłoży opinie są różne. Zawsze może być lepiej. Istniejący układ jest zgrany i zużyty ale lepszych kandydatur jakoś nie widać. Ruszcie malkontenci d--y i wystartujcie to może zabierzecie się do tej ekipy. Niestety nie wróżę jakościowej zmiany tak jak i w kraju. Nepotyzm istnieje od zarania ludzkości i najlepsze systemy z tym sobie nie radzą. Ostatecznie jest bezrobocie i każdy chce gdzieś pracować. Ktoś jednak musi te podatki i dotacje rozdzielać. Za kilkanaście lat to i drogi będą zrobione i szkoły wystarczająco duże. Przestaniemy się tak podniecać. Nieważne kto rządzi ważne żeby dobrze.
                                          • fazer5 Re: WYBORY????? 04.12.13, 21:30
                                            Panie sx3, ja zapytalem forumowicza oren123 ", a twierdzenie, że gmina jest jedną z lepiej zarządzanych w kraju na czym Pan opiera?" w odpowiedzi dostalem od Pana mnóstwo zarzutów o atakowaniu Pana Kuziaka (gdzie, kiedy w jakim zdaniu?), jakimś "waleniu na oślep" itp i tak naprawdę nie wiem w jaki sposób wzniecilem moim pytaniem taką litanię.
                                            • osielsko26 Re: WYBORY????? 05.12.13, 08:20
                                              Ja wpis sx3 zrozumiałem jako odpowiedź na wpis oren123
                                            • sx3 Re: WYBORY????? 05.12.13, 22:15
                                              Bardzo przepraszam. Przez nieuwagę "odpowiedź" dla "oren123" podpiąłem do "fazer5". Jeszcze raz przepraszam.
                                    • niemcz44 Re: WYBORY????? 04.12.13, 00:16
                                      Jak wyżej.
                                      • lutekwiejski Re: WYBORY????? 04.12.13, 15:44
                                        oren123 ....czytaj ze zrozumieniem wątki tu umieszczane . W jednym z nich p. Kuziak jasno określił swoje stanowisko na temat kandydowania w wyborach na wójta . NIE BĘDZIE STARTOWAŁ . A ja mam jeszcze pytanie do kajtek765. Na podstawie jakich wydarzeń , opini czy obserwacji przedstawiłeś swoje typy ? Zaznaczam że nie jest to pytanie tendencyjne . Zwykła ciekawość :-) .
                                        • osielsko26 Re: WYBORY????? 04.12.13, 16:52
                                          a ja myślę że wójt nie będzie miał żadnego kontrkandydata. Czy słyszeliście coś o kimś z tych osób , których funkcje lub nazwiska padały ? Czy się czymś wyróżnili na forum gminy ? Czy brali jakiś aktywny udział w życiu społecznym naszej gminy ? Pomogli mieszkańcom w jakichś sprawach ? Bo bycie radnym , prezesem jakiegoś klubu czy dyrektorem jakiegos wydziału czy czegoś podobnego to nie zasługa . Za to biorą pieniądze , czasami niemałe i mają to w zakresie obowiązków. Jak słyszę że p. dyr GOSIR jest rozpoznawalna bo bardzo dobrze organizuje jakieś imprezy sportowe to znaczy że sie zasłużyła ? Nie , po prostu robi to za co otrzymuje pensję. O pozostałych wiadomo jeszcze mniej lub kompletnie nic. Jedyna osoba publicznie się udzielająca ponad to co ma w w obowiązkach radnego zdecydowanie się odżegnała od konkurowania z obecnym wójtem . Czyli jeszcze trochę do następnej jesieni pobiadolimy i wybierzemy nowego/ starego wójta . Oczywiście również nową /starą RG . I nadal będziemy super dobrą gminą........
                                          • niemcz44 Re: WYBORY????? 04.12.13, 18:29
                                            I nadal nie będzie relacji w internecie z posiedzeń rady gminy, abyśmy czasami nie zobaczyli jak naprawdę ta gminna "demokracja" wygląda.
                                            • lesz1411 Re: WYBORY????? 07.12.13, 08:54
                                              Witam. Wybory uzupełniające do Rady Gminy z okręgu wyborczego Niemcz odbędą się 19 stycznia. Zostały zarejestrowane dwa komitety wyborcze. NIEMCZ 2014 oraz NASZ NIEMCZ Kandydaci jeszcze się nie ujawnili . Pozdrawiam . L.K.
                                              • lesz1411 Re: WYBORY 16.01.14, 22:55
                                                Witam. W niedzielę odbędą się w Niemczu wybory uzupełniające do Rady Gminy . O mandat ubiega sie dwóch kandydatów . Pani Beata Polasik i pan Andrzej Różański . Tradycyjnie głos na kandydata mozna oddać w szkole podstawowej w Niemczu . Zachęcam do udziału w wyborach . Pozdrawiam . L.K.
                                                • lesz1411 WYBORY 20.01.14, 12:38
                                                  Witam. W wyborach uzupełniających do Rady Gminy Osielsko z okręgu nr 5 Niemcz mandat radnego otrzymał Andrzej Różański. Serdecznie gratuluję . L.K.
                                                  • scharki60 Re: WYBORY 20.01.14, 18:04
                                                    Gratulacje p. Andrzeju !!! Liczę na Pana aktywność , identyczną jak w poprzedniej kadencji.
                                                  • magar52 Re: WYBORY 20.01.14, 20:44
                                                    Gratulacje!!!Mądry,kompetentny i bardzo pracowity.Świetny wybór.
                                                  • niemczxyz Re: WYBORY 20.01.14, 20:47
                                                    Moje gratulacje . To teraz mamy dwóch merytorycznie przygotowanych radnych z Niemcza , jednego w radzie powiatu a drugiego w radzie gminy. Może rozrusza pan Andrzej to skostniałe towarzycho w gminnym parlamencie :-)))
    • semeon Re: WYBORY????? 20.01.14, 21:17
      Dziękuję za gratulacje, a przede wszystkim dziękuję Wszystkim, którzy oddali na mnie swój głos w tych uzupełniających wyborach. Czasu na bycie radnym w tej kadencji wiele mi już nie zostało bo jesienią kolejne wybory samorządowe. Jednak postaram się nie zawieść tych co mi zaufali, a także przekonać dla siebie innych.
      • sx3 Re: WYBORY????? 20.01.14, 21:54
        Gratuluję Panie Andrzeju! Cieszę się że Pan wystartował. Jak widać układ nie jest wszechmocny. Też już myślałem, że nic pozytywnego się już nie może zdarzyć. Liczę na Pana reaktywację również na tym forum, bo z zebrań wiejskich słuchając urzędników bije niemoc i beznadzieja. Pozdrawiam.
        • kajtek765 Re: WYBORY????? 21.01.14, 14:52
          Także gratuluję!.Tylko w tej kadencji powinien być Pan poza wpływem Pani wiceprzewodniczącej.Tak niestety było poprzednio.
          • lutekwiejski Re: WYBORY 21.01.14, 19:23
            pod wpływej któreej wiceprzewodniczącej ? tej z rady gminy czy tej z rady powiatu ? Też gratuluję panu Różańskiemu sukcesu wyborczego. Dużo dobrego słyszałem o pracy tego pana w poprzedniej kadencji . Tylko proszę mieć na pierwszym miejscu dobro nas , mieszkańców to odwdzięczymy się w listopadowych wyborach . A paniom wiceprzewodniczącym z RG i RP już dziękujemy za ,,efektywne działanie na rzecz ...no właśnie ...kogo ...czego ... no i czy kiedykolwiek ?" ;-)
            • kajtek765 Re: WYBORY 22.01.14, 14:04
              Miałem na myśli wice z RG,która w oczywisty sposób promuje tylko siebie.Jednakże wice z RP też niczym się nie wyróniła,w każdym razie nie przypominam sobie!! A nie ,przepraszam kilkukrotnie widziałem na zdjęciach w gazecie ,piątkowym WIP z balów imprez urodzin itd. W każdym razie =jak nowy radny p.ANDRZEJ NIE PRZYSTĄPI PONOWNIE DO TEJ "KOALICJI" TO NA TYM LEPIEJ WYJDZIE.ŻYCZĘ PANU RADNEMU DUŻO WYTRWAŁOŚCI I PRACY EFEKTYWNEJ A NIE ....EFEKTOWNEJ.ZGADZAM SIĘ Z "LUTKIEMwIEJSKIM"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka