Dodaj do ulubionych

atrakcje dla dzieci

29.05.07, 10:04
Jakie są w Grudziądzu atrakcje dla dzieci.
Obserwuj wątek
    • joanna29 Re: atrakcje dla dzieci 30.05.07, 14:31
      Może zrobic listę takich atrakcji? Każdy dopisze swoje pomysły i bedzie z czego
      wybierać. Ja z moim dzieckiem odwiedzam:
      - Megahopland na Srzemięcinie
      - basen - Rządz, Lotnisko, Kalinkowa
      - Ranczo nad Rudnikiem
      - spacery nad Wisłą
      - piramida w Węgrowie
      • gologolo Re: atrakcje dla dzieci 30.05.07, 18:34
        w Megahoplandzie jest megahałas, tak ok. 120 dB. Jakby latał odrzutowiec nad
        uchem, ale jeśli to dla kogoś atrakcja...Jest bardziej kameralny Hopland na
        Moniuszki, ale oba brudne i niedezynfekowane od nigdy, słowem SYF. Często
        bywałem tam na róznych urodzinach, ale z ww. powodów już nie puszczam dzieci w
        takie coś. Piramida raczej nie dla małych dzieci, bo one ruchliwe, a tam
        kuracjusze, itp. Słowem nie widzę osobiście wielkich atrakcji w Grudziądzu dla
        dzieci, oprócz czasem fajnych przedstawień w teatrze, konkursów w bibliotece.
        Ale wszystko zależy jak kto chce dziecko wychować.
    • specjaljasny Re: atrakcje dla dzieci 04.06.07, 15:48
      mcdonald
    • joanna29 Re: atrakcje dla dzieci 05.06.07, 08:56
      Nie wiem jak rozumiec odpowiedzi: czy w Gr nie ma atrakcji dla dzieci czy
      rodzice nie widza potrzeby zapewnienia dzieciom zabawy.
      • specjaljasny Re: atrakcje dla dzieci 05.06.07, 15:23
        nie ma nie ma:-( przede wszystkim nie ma porzadnego placu zabaw.
        • alutek022 Re: atrakcje dla dzieci 09.06.07, 22:13
          właśnie właśnie, place zabaw to kiła.Nie ma gdzie z dzieckiem wyjść. Same
          starocie pomalowane śmierdzacą farbą.Byłam niedawno z wizytą w Warszawie i tam
          jest plac zabaw ogrodzony, drewniane zabawki, takie na spreżynach jak u nas w
          Rudniku a na ziemi....leży gumowe podłoże. Zaraz mnie ktoś wyzwie, nie pamiętam
          jak to się nazywa, ale takie jak na bieżni.Dzieciaki się przewracają i nic.
          Danonki reklamują że odnowiły place zabaw, tyko kurna gdzie???Tylko w stolicy???
          Zresztą w Chojnicach (notabene koło Aquaparku który u nas miała być ale już go
          nie bedzie) też jest taki plac.Pozdrowienia dla władz Grudziądza
          • parkowy Re: atrakcje dla dzieci 10.06.07, 10:36
            Nic dodać,nic ująć.Wracając na stare śmieci,zawsze mijam plac zabaw,który służył mi do zabawy.Jego wyposażenie jest dokładnie takie samo,jak kilkadziesiąt lat wcześniej.Jedyną róznicą jest to,że wtedy place zarządzane były przez TPD,teraz zaś są w zasadzie bezpańskie.pzdr
    • katrinka3 tak, atrakcji niewiele... 13.06.07, 08:17
      My na szczęśie mamy czystą piaskownicę za blokiem i diwe huśtawki, a ponieważ
      Inka ma 2 lata to tymczasowo Jej to wystarcza...Za 2 tyg jesteśmy na Lotnisku,
      tam nie znam syt...Na Rudniku też jeszcze nie byłam...Opinie na ten temat są
      mieszane...Pozdrawiam
      • specjaljasny Re: tak, atrakcji niewiele... 13.06.07, 20:48
        moze jakas akcja na rzecz placu zabaw z prawdziwego zdarzenia?? miejsce- park,
        bo w upaly tam w miare chlodno. jestem zainteresowany, moja pociecha dorasta do
        tego.
        • joanna29 Re: tak, atrakcji niewiele... 14.06.07, 22:13
          Bardzo dobry pomysł, przydał by się plac zabaw z prawdziwego zdarzenia a park
          jest bardzo dobrym miejscem
          popieram i chetnie sie pod tym podpisuje
          • toja50 Re: tak, atrakcji niewiele... 14.06.07, 22:57
            I tak wszystko co bedzie zbudowane, zostanie zdemolowane, przez dzieci starsze
            lub doroslych. Byl piekny plac zabaw na tylach banku PKO, naprzeciw Kauflandu a
            teraz zostal tylko brudny piach i kurz.
            • misshka Re: tak, atrakcji niewiele... 15.06.07, 09:59
              Park to bardzo dobre miejsce dla placu zabaw. Był kiedyś koło leśniczówki od
              strony Parkowej, może resztki nawet pozostały. Bardzo dużo wolnego miejsca jest
              także przy koszarowych TBSach na Chełmińskiej. Można tam zrobić także boisko.
              Przejeżdzam tamtędy codziennie i myślę, że jednak rodzice nie widzą takiej
              potrzeby dla swoich dzieci. Dzisiaj dwóch młodych dżentelmenów raczyło się tam
              piwkiem, chwasty do pasa., pełno śmieci. W lipcu będzie rocznica jak leżą tam 2
              wielkie pnie po drzewach powalonych w czasie wichury. Ilu urzędników w ratuszu
              odpowiada za takie sprawy. Panie Prezydencie, był Pan prezesem TBS.
              Może mamy z PK pod wodzą dochodzącej do sprawności Toji zajmą się placami
              zabaw?
              • specjaljasny Re: tak, atrakcji niewiele... 15.06.07, 21:52
                to co robimy??"-)))
            • specjaljasny Re: tak, atrakcji niewiele... 15.06.07, 22:00
              sa miejsca w miescie, / pomniki glownie/ ktore nie sa demolowane, bo sa tam
              kamerki. mysle, ze fajny plac zabaw / jeden dla miasta/ rowniez na nie
              zaslugiwalby. bo dzieciaki naprawde nie maja co robic w miescie.
              • misshka Re: tak, atrakcji niewiele... 15.06.07, 22:51
                Ja jestem za - robimy. Ten w parku to jest jeszcze i nawet jest uzywany. Wiem,
                ze Wam chodzi o taki nowoczesny i bezpieczny z tartanem i z gumowymi
                hustawkami. Moze w miejscu tego starego zelaznego. Fakt Lotnisko mialoby blizej
                niz Tarpno, ale w Tarpnie znacznie mniej malych dzieciakow. Trzebaby poszperac
                w literaturze tematu zeby znalezc fajne rozwiazanie, i po znajomych z innych
                miast zeby przyslali fotki. A moze gdzies obok dla starszych cos z half-pipe
                zeby mogli na tych rolkach, deskach i innych bmxach.
                Toja ma dzis impreze do rana, ale niech Rzeczpospolita Babska sie tym zajmnie i
                niech pochodzi kolo tematu.
                • misshka Re: tak, atrakcji niewiele... 15.06.07, 22:57
                  Acha, danon chwali sie taka akcja: Danonkowe place zabaw, Chełmża albo Chełmno
                  się na to załapało. Może to jest wciąż aktualna akcja "pijarowska"? Można
                  wyszarpać jakąś kaskę.
                  • specjaljasny Re: tak, atrakcji niewiele... 16.06.07, 20:08
                    akcja danone skonczyla sie, a moglismy sie zalapac:-( przy odpowiedniej
                    mobilizacji.
                    projektow placow zabaw w necie jest mnostwo, i nie wygladaja na drogie.
                    jesli toja ma sie tym zajac, to niech pisze jak ja poprzec.
                    • misshka Re: tak, atrakcji niewiele... 17.06.07, 01:21
                      Wszystko wskazuje na to, że jeszcze nie wie, że ma się tym zająć - pewnie
                      dochodzi do siebie po obchodach szkolnego jubileuszu. Ale jak się dowie to się
                      z pewnością ucieszy.
                      • toja50 Re: tak, atrakcji niewiele... 17.06.07, 11:47
                        No, juz wiem i zaczynam sie cieszyc:-)
                        • misshka Re: tak, atrakcji niewiele... 17.06.07, 16:39
                          Ja wiedziałem, że tak będzie.
                          • specjaljasny Re: tak, atrakcji niewiele... 17.06.07, 21:32
                            no to mow co robic
                        • misshka Re: tak, atrakcji niewiele... 17.06.07, 21:52
                          Toja, widzisz już się dopominają o przydział zadań, nawet chcą żeby ich przyjąć
                          do Waszej bandy. Teraz pewnie, mając w uszach dźwięki carillonu opracowujesz
                          plan gry, bo przecież od jutra będziesz nieczasowa, (w związku z placem zabaw
                          for sure).
                          • toja50 Re: tak, atrakcji niewiele... 18.06.07, 13:15
                            ;-)
    • xyzdamian Re: atrakcje dla dzieci 10.07.07, 00:24
      Taki plac zabaw to spory wydatek. Powiedzmy, że potrzeba od 20 tys zł. Szkoda,
      że w urzędzie nie widzą takiej potrzeby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka