osielsko 16.05.04, 10:22 Wpisujcie: -co Was boli -cieszy -smieszy -wkurza a dotyczy Gminy Osielsko Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gochaa Re: Forum Gminy Osielsko 01.09.04, 18:08 Wkurza mnie to że wam wszystkim podobają się bloki powstające w Niemczu.A pomyśleliście o ludziach którzy koło tego blokowiska muszą mieszkać.Wyprowadzili się z miasta by uciec od bloków a teraz coś takiego buduje im sie przed nosem a władze gminy robią głupią minę i mówią że wszystko w porządku.! Odpowiedz Link
wojtek2000 Re: PRECZ Z BLOKAMI 15.02.05, 22:15 popieram przedmówcę, a łapówkowiczów , którzy wyrazili zgodę na te bloki i kolejne proponuje wysłać w kosmos Odpowiedz Link
kandydatck Re: PRECZ Z BLOKAMI 15.02.05, 22:41 A kto niby wziąl tą lapówkę? Forum jest otwarte, ale może trzeba się liczyć ze slowami. Już tyle slów napisoano na temat "bloków", lecz jakoś nikt nie chce pamiętać, że może się to komuś nie podobać, ale jest zgodne z prawem. Nie wiem od kiedy mieszkasz w Niemczu, ale być może nieruchomość Twoja powstala na dzialce wydzielonej na mocy tego samego planu zagospodarowania, który dopuszcza budownictwo wielorodzinne. A Ty być może kupiles kilkaset metrów kwadratowych z nadzieją, że do najbliższego sąsiada będzie nie bliżej niż 1000 metrów? Każdy kto kupuje miejsce z zamiarem budowy domu na dlugie lata, po pierwsze p o w i n i e n u d a ć s i ę do gminy i zapoznać się co przewiduje na tym terenie PRAWO MIEJSCOWE, czyli plan zagospodarowania. Jeżeli tego ktoś nie zrobil, to do kogo żale? Za dużo oglądacie TV i wszędzie widzicie lapówkarzy! A może sami bierzecie i mierzycie wszystkich swoją miarą? Odpowiedz Link
wojtek2000 Re: PRECZ Z BLOKAMI CDN 19.02.05, 20:11 > A kto niby wziąl tą lapówkę? Forum jest otwarte, ale może trzeba się liczyć proponuje zrobić sobie małą prasówkę , nazwiska padały nawet w gazetach i jakoś ich nikt nie skarżył mimo iż wskazywały na jawny przekręt i kumoterstwo > metrów? Każdy kto kupuje miejsce z zamiarem budowy domu na dlugie lata, po > pierwsze p o w i n i e n u d a ć s i ę do gminy i zapoznać się co przewiduje JA TO ZROBIŁEM I NA BLOKI PATRZEĆ NIE BĘDĘ ! > > na tym terenie PRAWO MIEJSCOWE, czyli plan zagospodarowania. Jeżeli tego ktoś > nie zrobil, to do kogo żale? DO TYCH IDIOTÓW , KTÓRZY TEN PLAN ZATWIERDZILI , ZAKRAWA TO NA KPINE STAWIAĆ BLOKI W MIĘDZY DOMAMI JEDNORODZINNYMI , jakoś nikt nie wpadł tak taki wspaniały pomysł w Bydgoszczy na PISAKACH , JACHCICACH , BIAŁYCH BŁOTACH ITD POWSTANIE ZNÓW TAKI DZIWOLĄG JAK OSOWA !!! I CO CIĘ TAK BOLI MASZ UDZIAŁY W FIRMIE STAWIAJĄCE BLOKI :( JAKBY MIELI ZADECYDOWAĆ O TYM MIESZKAŃCY NA 99% ANI JEDEN BLOK W NIEMCZY BY NIE STANĄŁ JAK TAK BARDZO CI SIĘ PODOBA WIELKA PŁTA W FORDONIE MIEJSCA SIĘ ZNAJDĄ !!! Odpowiedz Link
sant.ander ... 20.02.05, 20:01 Mozna o tym mowic troche spokojniej, nie krzyczac. Moze sam sie zastosuj do swojej rady i wyprowadz sie na cudowne Piaski, albo Jachcice, tam jest jeszcze dosc miejsca pod budowe domow. Bloki stoja i nikt juz ich nie zburzy. Jesli rzeczywiscie zapoznales sie z planem i mimo to zbudowales tam dom liczac na cud to miej pretensje tylko do siebie. Bardzo dobrym pomyslem bylo przeznaczenie jednej z czesci Niemcza na zabudowe wielorodzinna. Dobrze zaprojektowane osiedle zlozone z domkow, apartamentowcow i blokow to najlepszy sposob na zagospodarowanie terenu [nie twierdze ze w Niemczu powstaje cos takiego, niestety]. Wystarczy spojrzec jakie przyjemne osiedla powstaly przy obwodnicy Trojmiasta. Jesli chodzi o sprawe lapowki to mozesz maiec racje. Podobno asfalt na Mrossa tez zostal polozony 'pod budowe' blokow. W kazdym razie czlowiek, ktorego o to oskarzasz teraz jest wicewojtem w Bialych Blotach i od odpowiedzialnosci wymiguje sie niepamiecia co stawia go w bardzo niekorzystnym swietle i czyni podejrzenia pewniejszymi. Mimo to chcialbym zeby to byla nieprawda :-/ Pozdrawiam Odpowiedz Link
wojtek2000 Re: ... 20.02.05, 20:49 może trochę przesadziłem ale nie można bronić krętaczy ale tak to jest, jak ktoś ma odpowiednio szybko dotęp do planu zagospodarowania i jeszcze w dodatku jest decyzyjny to biznesik się kręci .... Spróbujcie sprawdzić sobie aktualny plan .... Odpowiedz Link
coooler1 Re: Forum Gminy Osielsko 14.02.05, 14:00 Pamiętacie pierwszy wątek na naszym forum??:)))))) od 16 maja minęło już troche czasu...Niedługo będziemy obchodzili Roczek:) pozdrooo Odpowiedz Link
semeon Re: Forum Gminy Osielsko 16.02.05, 00:32 Strasznie mnie boli i wkurza stan ulicy Kolonijnej w Osielsku i Niemczu. Działkę na tej ulicy mam od grudnia 1991 roku, czyli już kilkanaście lat. Przez te lata stan tej ulicy /drogi/ tylko się pogarszał. Myślę, że za rok będzie już ona nieprzejezdna, jeżeli nie zostanie przynajmniej bieżąco naprawiona i to nie sypaniem jakiegoś żużla w błoto, ale solidnie. Tą wąską i dziurawą drogą jeżdżą wielkie ciężarowe samochody z ziemią, żwirem ,betonem i innymi rzeczami, a ona nie jest absolutnie do tego przystosowana. I tylko się ciągle coraz bardziej degraduje. Tak dalej być nie musi i nie może. Odpowiedz Link
osielsko Re: Forum Gminy Osielsko 18.02.05, 07:11 Za Gazeta Pomorska: "Na ostatniej sesji Rada Powiatu Bydgoskiego podjęła trzy uchwały dotyczące modernizacji powiatowych dróg. Chodzi m.in. o trasę: Niemcz - Jarużyn oraz Brzoza- Prądocin.(...) Dwa priorytety W tym roku za zadania, które realizowane będą w powiecie w pierwszej kolejności, przyjęto kontynuację przebudowy trasy: Brzoza - Prądocin. W tym roku na inwestycję tę powiat przeznaczyć chce nieco ponad 78 tys. zł. Kolejne 103 tys. to udział gmin. Z budżetu państwa inwestycja ma zostać dofinansowana kwotą blisko 83 tys. zł. Bardzo dużo, bo aż 564,4 tys. zł, samorządy pozyskać chcą z funduszy pomocowych. Druga priorytetowa inwestycja to przebudowa trasy Niemcz- Jarużyn . Drogi tej dotyczy druga uchwała podjęta przez Radę Powiatu. Rajcy ustalili jednogłośnie, że w tym roku Starostwo przekaże na tę inwestycję 277 tys. zł. Tyle samo dołożyć mają zainteresowane gminy. Przewiduje się, że dofinansowanie z budżetu państwa wynosić będzie 184,6 tys. zł. Wsparcie funduszy pomocowych określone zostało w uchwale na poziomie 1 mln. 108 tys. zł. By mogli się starać... Podjęcie nowej uchwały o pracach na trasie Niemcz - Jarużyn było konieczne, by starostwo mogło się ubiegać o dodatkowe pieniądze na tę inwestycję ze Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego." Jest nadzieja, ze Kolonijna i Centralna oraz odcinek lesny do Jaruzyna zostana zmodernizowane zgodnie z oczekiwaniami. semeon napisał: > Strasznie mnie boli i wkurza stan ulicy Kolonijnej w Osielsku i Niemczu. > Działkę na tej ulicy mam od grudnia 1991 roku, czyli już kilkanaście lat. > Przez te lata stan tej ulicy /drogi/ tylko się pogarszał. Myślę, że za rok > będzie już ona nieprzejezdna, jeżeli nie zostanie przynajmniej bieżąco > naprawiona i to nie sypaniem jakiegoś żużla w błoto, ale solidnie. Tą wąską i > dziurawą drogą jeżdżą wielkie ciężarowe samochody z ziemią, żwirem ,betonem i > innymi rzeczami, a ona nie jest absolutnie do tego przystosowana. I tylko się > ciągle coraz bardziej degraduje. Tak dalej być nie musi i nie może. Odpowiedz Link
semeon Re: Forum Gminy Osielsko 18.02.05, 23:21 Jest nadzieja, że Kolonijna.... Dziękuję za informacje. Jednak z nich wynika, że musimy czekać na środki pomocowe UE. Czyli tak naprawdę nie wiadomo kiedy i co będzie robione. A droga się sypie w zastraszającym tempie. No cóż kłania się reforma administracyjna Polski. Osobiście byłem przeciwny powstaniu powiatów. Wiele o tym pisałem i niestety moje przewidywania się sprawdzają, ale marna to pociecha. Może jednak powiat mnie zadziwi pozytywnie!!! Odpowiedz Link
vanilia_01 Re: Forum Gminy Osielsko 17.02.05, 09:35 cieszy mnie to, ze jest ktos taki jak osielsko, ktoty pomyslal o zalozeniu tego forum... Odpowiedz Link
coooler1 Re: Forum Gminy Osielsko 17.02.05, 14:14 racja vanilia 01. Ciekawe czemu nie ma jeszcze forum Białych Błot...? "Ale to przecież nieważne..." :) pzdr. Odpowiedz Link
osielsko Re: Forum Gminy Osielsko 25.02.05, 11:51 > cieszy mnie to, ze jest ktos taki jak osielsko, ktoty pomyslal o zalozeniu tego forum... Dziekuje Odpowiedz Link
sant.ander Re: Forum Gminy Osielsko 02.10.05, 16:40 Nie myslales o tym zeby zalozyc alias do forum na jakims bezplatnym serwerze ? Albo moze gmina dalaby adres w swojej domenie, np. forum.osielsko.pl, to by bylo cos i na pewno wiecej osob by tu trafilo. W chwili obecnej bez dodania do ulubionych etc ciezko tu wrocic. I jeszcze sprawa pisania tylko po zalogowaniu, pewnie nie masz na to czasu, ale moze lepiej zmienic forum na publiczne i zaostrzyc cenzure ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
osielsko Re: Forum Gminy Osielsko 03.10.05, 21:46 sant.ander napisał: > Nie myslales o tym zeby zalozyc alias do forum na jakims bezplatnym serwerze ? O tym nie myslalem.Byc moze to z przyzwyczajenia do forum GW a moze z lenistwa a najpewniej z braku czasu:-) > Albo moze gmina dalaby adres w swojej domenie, np. forum.osielsko.pl, to by byl O tym myslalem na samym poczatku.Nie bylem jednak pewien, czy forum Gmina Osielsko wogole ruszy, czy beda chetni.Powoli to sie rozkreca i z pewnoscia takie kroki zostana podjete. Teraz jednak czesciej mnie nie ma, niz jestem i nie moge poswiecic tyle czasu ile bym chcial. Jezeli dysponujesz czasem i checiami, zapraszam do wspolredagowania. :-) > o > cos i na pewno wiecej osob by tu trafilo. W chwili obecnej bez dodania do > ulubionych etc ciezko tu wrocic. > I jeszcze sprawa pisania tylko po zalogowaniu, pewnie nie masz na to czasu, ale > moze lepiej zmienic forum na publiczne i zaostrzyc cenzure ? > > Pozdrawiam Nie wiem, co rozumiesz pod pojeciem "forum publiczne".Domyslam sie, iz chodzi o pisanie bez zalogowania, jednakze nie do konca mam wiedze, jak to zrobic na forum.gazeta.pl. Moglbys wyjasnic? Odpowiedz Link
sant.ander Re: Forum Gminy Osielsko 03.10.05, 23:25 Naciskasz 'zarzadzaj forum' potem szukasz sekcji 'rodzaj' i zmieniasz z zamkniete na otwarte. Ma to swoje wady, ale obawiam sie ze koniecznosc logowania odstrasza wiele osob :) Jesli zdecydujesz sie na zmiane oferuje swoja pomoc w moderowaniu. Swoja droga obstawalbym za tym, zeby gmina szarpnela sie na kilkadziesiat megabajtow serwera na forum phpbb [jedyne bezplatne sie ostalo :( ], koszt to gdzies 100 zl rocznie, i do tego maile w domenie osielsko.pl, ja osobiscie bardzo bym taki chcial :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
osielsko Re: Forum Gminy Osielsko 04.10.05, 22:09 > Naciskasz 'zarzadzaj forum' potem szukasz sekcji 'rodzaj' i zmieniasz z > zamkniete na otwarte. Ma to swoje wady, ale obawiam sie ze koniecznosc logowani > a > odstrasza wiele osob :) > Jesli zdecydujesz sie na zmiane oferuje swoja pomoc w moderowaniu. > Dzieki za pomoc.Przyda sie z pewnoscia.Juz jestes admin:-)Sprawdz. Odnosnie publicznego forum: moze kiedys tak bylo, ale teraz forum jest otwarte a mimo to trzeba sie logowac.Z tego co wiem, niedlugo wszystkie fora na GW beda dostepne po zalogowaniu /dostepne w sensie pisania/. Odpowiedz Link