Dodaj do ulubionych

Wieści z G-dza

10.07.03, 14:22
Na 2 miesiące (tak słyszałem) wstrzymano trawmwaje nr 2 z Rządza do Tarpna,
bo jest przebudowa drogi i torowiska na Toruńskiej. Ok. Niech będzie. Ale, do
kur.. nędzy, dlaczego Wiejski Zakład Komunikacji nie puści zastępczego
autobusu. W Pomorskiej chyba, ktoś od nich powiedział, że rozważają taką
możliwość... A co tu rozważać? Marko ma małe samochodziki i jak się tym
jedzie, to człowiek zaczyna uświadamiać sobie tragdie ludzi wożonych do
obozów koncentracyjnych. Autobusy jadące w tym kierunku co tramwaje jeżdżą
rzadko (żadko?) i trzeba na nie czekaćpo pół godziny albo dłużej. Po drugie
primo dlaczego do tej przebudowy wzięto firmę ze Świecia? Nie żebym miał co
do Świecia, ale czy w G-dzu nie było firmy, która mogłaby się tego podjąć?
Tylu u nas bezrobotnych... No to tyle. Jak coś mnie wkurzy to sie odezwę.
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: parkowy Re: Wieści z G-dza IP: 80.48.150.* 10.07.03, 17:32
      Czytałem w GP.Takie rzeczy powinny być zapięte na ostatni guzik,tym bardziej ,
      że nie ma alternatywy.Ktoś w Urzędzie Miasta nie stanął na wysokości zadania.
      Przydałyby się teraz stare wozy z drzwiami z obu stron.Może wyjściem jest linia
      kolejowa do Mniszka?
      pzdr
      • szwed_nr1 Re: Wieści z G-dza 10.07.03, 17:52
        W takich chwilach zaczynam popierać anarchistów, bo rządy, które olewają
        wyborców albo nie potrafią podołać zadaniom tylko potrafią brać kase(i to nie
        małą) nie są nikomu potrzebne. I małe sprostowanie. MZK wypuściło autobus
        zastępczy za tramwaj. Jeździ... od 4 do 13 z minutami :) Hehe. Koń by sie
        uśmiał. Po co komu taki autobus. Może rano jak ktoś do pracy jedzie, ale
        popołudnia i wieczory to na pewno wszyscy w domu spędzają:) Pzdr
    • Gość: warionucha Re: Wieści z G-dza IP: *.spray.net.pl 10.07.03, 18:17
      " Marko ma małe samochodziki i jak się tym
      > jedzie, to człowiek zaczyna uświadamiać sobie tragdie ludzi wożonych do
      > obozów koncentracyjnych."

jesli dobrze kapuję, to nie podoba Ci się Marko? Niewygodnie, czy co? Kiedyś
      kiedys jechałem kilka razy i było OK.

Dla mnie to przejaw przedsiębiorczości ludzkiej godny nasladowania -ale
      rouzmiem że Ty chcesz powiedzieć, że kursują zbyt rzadko? Trzeba korzystać z
      ich usług i może niedługo bedzie ich stac na kolejne lub lepsze minibusy!

" Po drugie
      > primo dlaczego do tej przebudowy wzięto firmę ze Świecia? Nie żebym miał co
      > do Świecia, ale czy w G-dzu nie było firmy, która mogłaby się tego podjąć?
      > Tylu u nas bezrobotnych... "

Tak ogólnie - masz rację. Ale w szczególe - może wcale nie... A może firmy z
      Grudziądza nie potrafiły dobrze i profesjoanlenie podejśc do sprawy? Może były
      niekonkyrencyjne cenowo? Nie wiem- pytam. I trzeba takie pytanie zadawać
      władzom. A z "trzeciej" ::)) strony - to przecież firma ze Świecia może
      zatrudniać grudziądzaków - to chyba nie jest zabronione? Robiący przetarg na
      tę usługę, mógłby uczynić z tego warunek...

W
      • szwed_nr1 Re: Wieści z G-dza 10.07.03, 18:28
        Gość portalu: warionucha napisał(a):

> " Marko ma małe samochodziki i jak się tym
        > > jedzie, to człowiek zaczyna uświadamiać sobie tragdie ludzi wożonych do
        > > obozów koncentracyjnych."
        >
        > jesli dobrze kapuję, to nie podoba Ci się Marko? Niewygodnie, czy co? Kiedyś
        > kiedys jechałem kilka razy i było OK.
        >
        > Dla mnie to przejaw przedsiębiorczości ludzkiej godny nasladowania -ale
        > rouzmiem że Ty chcesz powiedzieć, że kursują zbyt rzadko? Trzeba korzystać z
        > ich usług i może niedługo bedzie ich stac na kolejne lub lepsze minibusy!

Przedsiębiorczość przedsiębiorczością, a warunki swoją drogą... 20 osób w
        jednym takim samochodziku to przesada. I nie chodzi o kierowce, że bierze te
        osoby. Słyszałem jak mówił, że za nim powinien jeździć drugi, choć tylko do 13
        albo 14. I tak nie jeździ. I skąd mają brać na nowe samochody, jak robić nie ma
        komu?

> " Po drugie
        > > primo dlaczego do tej przebudowy wzięto firmę ze Świecia? Nie żebym miał c
        > o
        > > do Świecia, ale czy w G-dzu nie było firmy, która mogłaby się tego podjąć?
        >
        > > Tylu u nas bezrobotnych... "
        >
        > Tak ogólnie - masz rację. Ale w szczególe - może wcale nie... A może firmy z
        > Grudziądza nie potrafiły dobrze i profesjoanlenie podejśc do sprawy? Może
        były
        > niekonkyrencyjne cenowo? Nie wiem- pytam. I trzeba takie pytanie zadawać
        > władzom. A z "trzeciej" ::)) strony - to przecież firma ze Świecia może
        > zatrudniać grudziądzaków - to chyba nie jest zabronione? Robiący przetarg na
        > tę usługę, mógłby uczynić z tego warunek...

Podobno grudziądzk PUM ma kwalifikacje. Nie sądzę, aby byli drożsi niż świeckie
        firmy. Ale jak prezydent Grudziądza nawet swoją świte ściągnął ze Świecia...
        Pzdr
        • Gość: parkowy Re: Wieści z G-dza IP: 80.48.150.* 10.07.03, 19:46
          Komunikacja zastępcza jedynie w określonych godzinach?Przecież to śmieszne.
          Skoro "zastępcza" to taka sama częstotliwość jak tramwaje.Wybór firmy ze Świecia
          rodzi podejrzenie kumoterstwa.Takich sytuacji prezydent miasta powinien unikać>
          pzdr
          • naata Re: Wieści z G-dza 22.08.03, 00:13
            Remont już prawie na ukończeniu!
            A co do firmy to nie można dać się zwariować!
            Jeżeli, jest to dobra firma to co, że ze Świecia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka