16.12.03, 20:41
Co myslicie o strajku generalnym kolejarzy,? mnie to wkurza, bo uderza w
niewinnych ludzi, ktorzy musza korzystac z koleji.
Obserwuj wątek
    • naata Re: PKP 16.12.03, 21:03
      Zastanawiałam się nad tym, bo jakbym teraz chciała wyjechać? Ale z drugiej
      strony, dlaczego nie? Wszyscy strajkują domagają się, walczą to, dlaczego nie
      kolejarze? A to, że dobrze sie tam nie dzieje gołym okiem widać. Gdzieś też
      czytałam o jakiś przekrętach i tam, jak wszędzie zresztą w naszym kraju!
      Mam nadzieję, że na swięta ludzie będą mogli już jeźdxić? Tych co muszą
      korzystać z usług PKP szlag trafia, nie ma się czemu dziwić....ech
      • parkowy Re: PKP 16.12.03, 22:19
        PKP to jedna ze świętych krów w Polsce.Żal mi ludzi,ale nie może być dalej tak jak obecnie.Na kolei brak jakichkolwiek oznak zmian.Pamiętacie,jeszcze do niedawna mieli własne więzienia.:)
        • chetor Re: PKP 18.12.03, 12:54
          Z monopolistami i dotowanymi nierobami to tak zawsze.
          • qba26 Re: PKP 19.12.03, 07:06
            o stoczniowcach kiedyś też tak mówiono :-)
            • parkowy Re: PKP 19.12.03, 20:13
              ... i górnikach również i co z tego.Zachodni audytorzy twierdzą jednoznacznie:kolej jest źle zarządzana,zbyt rozbudowana i monopolistyczna.Będąc przejazdem w Szczecinie obejrzyjcie sobie rozkład jazdy na dworcu głównym.Jedna czwarta odjazdów to pociągi niemieckie,niekoniecznie DB.Można podziwiać na peronach szynobusy o których u nas wciąż jedynie się mówi i pisze.Im się widocznie opłaca.
              /z ostatniej chwili/
              Strajku generalnego jednak nie będzie.trochę żałuję,taki strajk obrócił by się przeciw samym kolejarzom i wtedy zmuszeni by zostali do totalnej reorganizacji.
              • toja50 Re: PKP 19.12.03, 21:23
                Zostawia to innym. Cos mi sie wydaje, ze teraz trudne problemy zostawia
                nastepcom. Widac to bylo przy dzisiejszym budzecie. SLD znowu powolutku,
                zachowawczo do konca kadencji, bez wyrywania rekawow. Stare lisy.
                • parkowy Re: PKP 19.12.03, 21:42
                  No tak,muszą sobie zabezpieczyć tyły.:(
                  • qba26 Re: PKP 20.12.03, 09:41
                    zupełnie jak ich poprzednicy u władzy :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka