ouimet 18.03.04, 16:56 Co to jest:ortografia zrozumiala?/cytat z twojego pouczenia/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas49 Re: Adasku-mistrzu. 18.03.04, 17:45 Drogi Kolego! Nie mialem zamiaru pouczac, jeno zasugerowalem, zebys swoje awangardowe trendy ortograficzno-stylistyczno-skladniowe zastapil czasami polska pisownia klasyczna. Po prostu mam powazne klopoty z zrozumieniem tego, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Adasku-mistrzu. 18.03.04, 17:49 zrozumiala ortografia=pisownia klasyczna??? Teraz to ja nie zrozumialem odpowiedzi na pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Adasku-mistrzu. 18.03.04, 18:30 Dlugo uczyles sie jezyka francuskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Adasku-mistrzu. 18.03.04, 19:44 adas49 napisał: > Dlugo uczyles sie jezyka francuskiego? Nie "uczylem sie" w potocznym rozumieniu,poniewaz jest to moj pierszy jezyk.Uczylem sie i ucze j.polskiego,poniewaz chce sie "jakos"porozumiec z takimi madrymi jak Ty. Odpowiedzi na pytanie nie udzieliles mi! Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Adasku-mistrzu. 19.03.04, 18:25 Na ktore pytanie ci nie odpowiedzialem? PS.Tez mialem francuska nianie. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Adasku-mistrzu. 19.03.04, 18:56 adas49 napisał: Tez mialem francuska nianie. Niezle.A do ktorego roku Twojego zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Adasku-mistrzu. 19.03.04, 19:08 W wieku lat siedemnastu ozenilem sie z nia. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Adasku-mistrzu. 19.03.04, 20:42 adas49 napisał: > W wieku lat siedemnastu ozenilem sie z nia. a majac siedemnascie lat i 2 miesice owdowiales? Odeszla majac 97 lat i 2 miesiace? Nadal jestes pograzony w bolu?Trzymaj sie.Skonczysz 18 lat to odzyjesz.Dostaniesz dowod osobisty i staniesz sie ... doroslym.Wiem jak to jest,bo dawno temu tez bylem mlodziencem dojrzewajacym... Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Adasku-mistrzu. 19.03.04, 22:27 ouimet napisał: > a majac siedemnascie lat i 2 miesice owdowiales? Odeszla majac 97 lat i 2 > miesiace? To prawda...Odeszla tak mlodo, w kwiecie wieku i tak nagle, niespodziewanie - jak grad w majowe popoludnie... Lecz wciaz pamietam nasze szalone, upojne noce i jej cicho szeptane "Je t´aime Adasiu, je t'amie...." Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Adasku-mistrzu. 19.03.04, 23:42 adas49 napisał: > Lecz wciaz pamietam nasze szalone, upojne noce > i jej cicho szeptane "Je t´aime Adasiu, je t'amie...." Dobrze,juz dobrze Adasiu.Teraz postaraj sie zasnac. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: Adasku-mistrzu. 20.03.04, 15:44 ouimet napisał: > Dobrze,juz dobrze Adasiu.Teraz postaraj sie zasnac. Nie moge. Kiedy tylko przymykam choc na chwile oczy widze moja nianie i czuje jej francuska milosc...to dezintegruje moja osobowisc dosczetnie. Odpowiedz Link Zgłoś