Dodaj do ulubionych

Źle się dzieje w Mielcu

12.01.02, 09:28
Coś niedobrego dzieje się ostatnio na mieleckim forum. Zostało zdominowane
przez chamskie posty niejakiego Wacława. Czy jeden człowiek może zniszczyć
forum? W tym przypadku wydaje się, że tak. Od pewnego czasu nie ma Kolora ani
Klossa. Szkoda, bo też lubiłem tam czasem napisać. Może jeszcze wrócą.
Obserwuj wątek
    • m.a.r.y.s.i.a Re: Źle się dzieje w Mielcu 12.01.02, 11:24
      Niedawno Georghe i ja dopisaliśmy się tam na wątku "Znikam".Nie wiem jak Ty
      Georghe ale ja żałuję , że to zrobiłam. Nie mam ochoty trafić razem z nimi na
      oślą ławkę.
      • shadok Re: Źle się dzieje w Mielcu 12.01.02, 20:16
        Pocieszę Cię Marysiu. Wątki przechowywane są tam tylko dwa tygodnie i
        przeważnie nikt ich nie czyta. Nie jest źle. Uszy do góry!
        • Gość: N Re: Źle się dzieje w Mielcu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.01.02, 21:14
          Mysle ze to co sie dzieje na mieleckim forum ,niemal od poczatku jego
          istnienia to glownie zasluga gospodarzy ktorzy nie toleruja zadnej innosci ani
          co do pogladow ani adresu z jakiego delikwent nadaje.Problem ten dotyka niemal
          wszystkich dzialow forum GW i Jaslo powinno byc przygotowane na niespodziewany
          atak ktoregos ze sfrustrowanych bywalcow forum jako calosci.Tak czy inaczej
          macie ogromna przewage nad mielczanami bo jak narazie udalo sie Wam dotrzec
          niemal bezkolizyjnie do 2000.Mam swoje powody dla ktorych staram sie od czasu
          do czasu wyrazic swoja opinie na tym forum i jestem wdzieczny wszystkim ktorzy
          odnosza sie do moich wypowiedzi zyczliwie.
          Pozdrawiam
          • malopolanin Re: Źle się dzieje w Mielcu 12.01.02, 21:18
            Każda mądra opinia jest potrzebna, nawet jeśli się z nią nie zgadzamy.
          • shadok Re: Źle się dzieje w Mielcu 12.01.02, 21:19
            Już wcześniej powiedziałem, że możemy się nie zgadzać w poglądach (przecież
            każdy z nas jest inny), ale to nie powód by wzajemnie się obrażać. Ręczę Ci,
            że nigdy nie nazwę Ciebie "głupkiem" tylko dlatego, że myślisz inaczej. Ale
            też tego samego oczekuję od Ciebie i innych piszących na forum.
            • malopolanin Re: Źle się dzieje w Mielcu 12.01.02, 21:19
              Ja Ciebie tak nazwałem?
              • shadok Re: Źle się dzieje w Mielcu 12.01.02, 21:25
                Moja wypowiedź była ogólna i odnosiła się głównie do postu N. Nikt jeszcze na
                forum nie nazwał mnie "głupkiem". Ale na innych forach takie wypowiedzi są na
                porządku dziennym. Wystarczy zobaczyć co działo się przed świętami na forum
                rzeszowskim. Przecież tam wszyscy wzajemnie się tylko obrażali.
                • kolor Re: Źle się dzieje w Mielcu 12.01.02, 21:26
                  niech forum bydzie wolne lod takich pyskuwek pszynojmniej jedne w kraju:) mom
                  racja?
                  • shadok Re: Źle się dzieje w Mielcu 12.01.02, 21:28
                    Mosz racja! Bądźmy wyjątkiem.
                    • malopolanin Re: Źle się dzieje w Mielcu 12.01.02, 21:30
                      Lepiej nie krakać, żeby Wacław, no wiecie :(
                      • kolor Re: Źle się dzieje w Mielcu 12.01.02, 21:31
                        eeeeeeeee, panowie szlachta. tyle nos i jednego Wacka sie boicie?:((((((((((
                        • shadok Re: Źle się dzieje w Mielcu 12.01.02, 21:34
                          Wacław już u nas próbował mieszać, ale jego post nie spotkał się z odzewem. I
                          to jest pocieszające. W przyszłości chyba nie unikniemy takich typków u nas.
                          Nie wiem kto zalazł Wacławowi za skórę w Mielcu, ale u nas nie ma powodu
                          wypisywać tak agresywnych postów. Jeśli ma ochotę dyskutować, to proszę
                          bardzo, ale w cywilizowany sposób. Chamstwo należy tępić.
                          • Gość: Wacław Re: Źle się dzieje w Mielcu IP: *.chello.pl 12.01.02, 22:47
                            shadok napisał(a):

> Nie wiem kto zalazł Wacławowi za skórę w Mielcu, ale u nas nie ma powodu
                            > wypisywać tak agresywnych postów. Jeśli ma ochotę dyskutować, to proszę
                            > bardzo, ale w cywilizowany sposób. Chamstwo należy tępić.

Oczywiście, że masz rację. Proponowałbym jednak zapoznanie się z twórczością
                            moich adwesarzy ("robiących" tu za niewinne owieczki) i dopiero wtedy wydawanie
                            ostatecznych opinii. Zwróć jeszcze uwagę na to, że te słodkie pysiaczki piszą pod
                            paroma nickami, a ja zawsze występuję jako Wacław.

Pozdrawiam

P.S.
                            Jeżeli chcielibyście jaślanie (dobrze to odmieniam ?) dyskutować na poważne
                            tematy to myślę, że jakbyście spytali swoich rodziców i dziadków o to kto im jako
                            Polakom (mieszkańcom Jasła i okolic) pomógł w czasie okupacji - to byłby ciekawy
                            temat. Bo ja tego człowieka miałem zaszczyt poznać osobiście.
    • malopolanin Re: Źle się dzieje w Mielcu znowu wacław :( 12.01.02, 21:31
      • Gość: N Re: do Waclaw IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.01.02, 23:08
        mam nadzieje a nawet jestem pewny ze teraz okazesz sie na miare spokojnego i
        rzeczowego forum jasielskiego.Maja tak blisko do 2000 szampana wiec czas go
        chlodzic.Przyznam ze sam nie wiem dlaczego lubie to forum.Ale lubie.Pozdrawiam.
        • Gość: Wacław Re: do N. IP: *.chello.pl 12.01.02, 23:23
          Gość portalu: N napisał(a):

> mam nadzieje a nawet jestem pewny ze teraz okazesz sie na miare spokojnego i
          > rzeczowego forum jasielskiego.Maja tak blisko do 2000 szampana wiec czas go
          > chlodzic.Przyznam ze sam nie wiem dlaczego lubie to forum.Ale lubie.Pozdrawiam.

Oczywiście !
          Ja z Jasłem miałem właściwie do czynienie parę razy. Kiedyś na jakimś juniorskim
          turnieju grałem przeciwko Czarnym Jasło. I to chyba dwa mecze.
          Natomiast jak grałem w Essen przeciwko Rot-Weiß (też jakiś turniej juniorski) to
          po meczu zostliśmy zaproszeni przez szefa koncernu KRUPP p. Beitza na kolację.
          Opowiadał nam, że w czasie wojny był zarządcą rafinerii w okolicach Jasła.
          Wymieniał nazwiska Polaków z którymi, jak twierdził, był bardzo zaprzyjaźniony.
          (Niestety zapomniałem jak one brzmiały.) Po powrocie do Polski dowiedziałem się,
          że Beitz bardzo pomagał Polakom, wielu uratował od wywózki do Niemiec i polskie
          władze w dowod uznania za taką postawę odznaczyły go jakimś orderem.
          Pozdrawiam.

• shadok Re: do N i Wacława 12.01.02, 23:28
            Panowie! Wzuszyłem się Waszą wymianą zdań. Poważnie! A rafineria w okolichach
            Jasła to pewnie Niegłowice.
            • Gość: N Re: do Shadock IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.01.02, 00:34
              W Jasle bylem tak dawno ze bez mapy nie mam szans na poruszanie sie w jego
              okolicach.Mam jednak takie mapy ze ukazuja kazda miejscowosc bez wzgledu na
              wielkosc.A co do Waclawa,mam nadzieje ze nie zawiedzie byle nie traktowac go
              jak tredowatego.A skoro ma ochote pogwarzyc na Waszym forum to chyba da sobie
              spokoj ze slownymi utarczkami na mieleckim.
              • shadok Re: do Shadock 13.01.02, 09:38
                Też mam nadzieję na cywilizowaną wymianę zdań. W końcu temu ma służyć forum.
                Już nie raz mówiłem, że nie musimy zgadzać się w poglądach, ale nie jest to
                powód by obrażać myślących inaczej. Ze strony Wacława widać dobrą wolę. Tylko
                żeby chłopaków z Mielca nie poniosło.
                • Gość: Wacław Re: do Shadock IP: *.chello.pl 13.01.02, 17:12
                  "Chłopaki" i dwie "lejdi" z Mielca będą miały trochę spokoju w swym
                  emocjonalnie nieuporządkowanym świecie. Za parę dni wyjeżdżam z drużyną na obóz
                  kondycjno-taktyczny.
                  Zresztą teraz też nie mam czasu na dłuższe pogaduszki bo trwają egzaminy
                  poprawkowe na pewnej krakowskiej uczelni kultury (?) fizycznej gdzie dodatkowo
                  robię za tzw. wykładowcę.
                  Mam parę pytań z historii Jasła i okolic. Jak wrócę to zwrócę się z nimi do
                  Jaślan (Jaślaków ? Jak to się odmienia ?!)
                  Pozdrawiam.
                  • shadok Re: do Shadock 13.01.02, 17:20
                    W miarę możliwości i wiadomości postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania.
                    Mam kilka książek o Jaśle, więc nie powinno być problemu. Pozostali
                    uczestniczy forum też pewnie dorzucą swoje "trzy grosze". Chyba, że będą
                    podchwytliwe.
                    Jeśli chodzi o odmianę, to bardziej podoba mi się "Jaślan" i pewnie tak jest
                    poprawnie.
                    pozdrawiam
    • malopolanin DO WACŁAWA 13.01.02, 19:37
      Chętnie z Tobą rzeczowa podyskutuję, bez wzajemnego obrażania, ok?
      Pozdrawiam
      • Gość: Wacław Re: DO MAŁOPOLANINA IP: *.chello.pl 13.01.02, 20:38
        malopolanin napisał(a):

> Chętnie z Tobą rzeczowa podyskutuję, bez wzajemnego obrażania, ok?
        > Pozdrawiam

Oke'y.
        Pozdroowka.

PS
        Za chwilę wyjeżdżam do Warszawy. Jutro z samego rana mam idiotyczną naradę
        trenersko-szkoleniową. Idiotyczną bo to tylko "odfajkowanie" problemu. Bez kasy
        to można gadać w nieskończoność o konieczności podniesienia poziomu szkolenia w
        małych ośrodkach ... .
        A kasy nie ma. I nie będzie. Nawet Wisła i Zagłębie Lubin mają problemy ze
        szkoleniem mlodzianków, a co dopiero w miasteczkach i wioskach ... .
        • malopolanin Re: DO WACŁAWA 13.01.02, 20:50
          ok, pozdrawiam i czekam na ciekawy temat do dyskusji.
          • malopolanin Re: DO WACŁAWA 13.01.02, 20:55
            To jesteś trenerem?
          • shadok Re: DO WACŁAWA 13.01.02, 21:43
            U nas prawie w ogóle nie szkoli się młodzieży. Kluby wolą zapłacić za
            zawodnika już wyszkolonego niż inwestować w młodzież. Ale jak długo tak można?
            Efekty widzimy na codzień. Liga jeszcze jakoś się kręci, ale w konfrontacji z
            klubami zachodnimi nie znaczymy nic. Niedługo nie wygramy nawet z klubami z
            Andory. Tam gdzie szkoli się młodzież jest to praca prawie społeczna. Mam
            nadzieję, że Wacław przybliży nam ten temat. W końcu chyba wszyscy jesteśmy
            kibicami.
            • malopolanin Re: DO WACŁAWA 13.01.02, 21:49
              Właśnie, jak stoją Czarni Jasło?
              • shadok Re: DO WACŁAWA 13.01.02, 21:53
                Po rundzie jesiennej są na drugim miejscu w czwartej lidze. Teoretycznie jest
                szansa na awans, ale jest mocna konkurencja. Z tego co wiem proadzi Stal
                Rzeszów. Nie wydaje mi się żeby odpuścili awans. Miast wojewódzkie powinno
                mieć swojego przedstawiciela w trzeciej lidze ;-)
                • Gość: N Re: DO Jaslan IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.01.02, 22:36
                  No Panie i Panowie to co sie dzieje na Waszym forum zakrawa na wplyw
                  niebios.Wilki zmieniaja skore ,grzecznosc,ukladnosc trzeba dwa razy sprawdzac
                  czy to rzeczywiscie forum GW.To sie moze podobac.A teraz odpukam w
                  niemalowane ...tak na wszelki wypadek.
                  • shadok Re: DO Jaslan 13.01.02, 22:42
                    Powiedziałeś to trochę na wyrost. Panią mamy tylko jedną :-( Nie wiem dlaczego
                    kobiety nas unikają. Może znasz jakąś sympatyczną "wampirzycę" piszącą w
                    naszym języku, która chciałaby czasem coś tu napisać. Płeć piękna jest mile
                    widziana na jasielskim forum. Marysia nie czułaby się tu osamotniona. Ostatnio
                    poruszamy bardzo niekobiece tematy.
                    • Gość: N Re: DO Jaslan IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.01.02, 23:24
                      Jestem za daleko i poza polskimi oazami.
                      • malopolanin Re: DO Jaslan 14.01.02, 17:46
                        Oby tak zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka