Dodaj do ulubionych

Wszyscy władcy jednej kukły

23.11.10, 13:29
Parafrazując Metallicę - Masters of Puppet, krótka historia kandydata na burmistrza.
Mały Tomasz słuchał we wszystkim mamy, to ona kierowała jego edukacją, wybierała szkoły, prowadziła za rączkę. Wybrankę życiową też musiała zaakceptować.
Teraz życiem prywatnym Tomasza steruje małżonka, bo to ona "nosi spodnie" w tym związku, a mąż we wszystkim się jej podporządkowuje. Niewiele miał i ma do powiedzenia w swoim życiu prywatnym, w zawodowym realizuje się jako manager w jednej ze spółek. Zatrudniają ponad 200 osób i jak powiedział pan Tomasz restrukturyzuje firmę i redukuje zatrudnienie do ok 25 osób. O ile znam realia prowadzenia biznesu, a sam jestem przedsiębiorcą od ponad 10 lat, to nie jest to restrukturyzacja, a znacząca redukcja zatrudnienia. Takie zdarzenie ma miejsce tylko w momencie, kiedy firma ratuje się przed bankructwem będąc w poważnych tarapatach finansowych. Jak widać wiedza i doświadczenie dyrektora Tomasza nie pomagają firmie w jej funkcjonowaniu.
W chwili obecnej Tomasz oddał się w ręce panów Rusieckiego i Kłódkiewicza i znowu jest w swojej ulubionej roli - kukiełki-pacynki. Doświadczeni politycy tworzą z niego mitycznego wybawce Łomianek od nieszczęść wszelakich. Sam chyba dość szybko nie przyswaja, bo nie udało się go zadowalająco wytresować do debaty przed pierwszą rundą.
Sam owiany nutką tajemnicy, kiedy wreszcie zaczął się spotykać z wyborcami bredził coś o wpłacaniu środków z funduszy sołeckich na prywatne konta, nie wiedział co to są plany zagospodarowania przestrzennego, a ma je uchwalić dla całego miasta w ciągu jednej kadencji. Miejmy nadzieję, że kandydata z morskiej pianki zabierze z łomianek wyimaginowany tramwaj i zamieszka on w krainie swych marzeń nie absorbując nimi więcej mieszkańców naszej gminy.
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 13:52
      Koniecznie musisz to wydrukowac i rozkleić na przystankach Ł-ki.
      • krysdeki Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 14:12
        Wszystkich nurtuje pytanie dlaczego odbiorca nagrody Syzyfa roku chce objąć ster Łomianowskiego Urzędu? Rzekomo został wszechstronnie sprawdzony przez swój komitet. Okazuje, że raczej nie, a jeżeli nawet to nie do końca. Zapytacie na jakiej podstawie tak twierdzę? Otóż sprawa w mojej ocenie jednoznacznie wyjaśnia wpis w BIP Radziejowice : P R O T O K Ó Ł Nr XXIX/2009z XXIX Sesji Rady Gminy w Radziejowicach odbytej w dniu 02.06.2009r. link: bip.radziejowice.pl/index.php?id=279 koniec str.5 i początek 6 protokołu. Niewiele można dodać ani ująć!
        Ciekawym jestem Waszego zdania w tej materii!
        • dr_sztrosmajer1 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 14:22
          Ojejej, spółka upada i trza się gdzieś zachaczyć;)
          • pwz90 Kolejne kłamstwa...sprawdzcie KRS 23.11.10, 14:34
            Jaka upadłość? To jest tak jak z tym byciem w LPR i słuchaniem Radia Maryja przez Dąbrowskiego. Po prostu mijasz się z prawdę tym razem ustami wójta. Firma jest w trakcie modernizacji, wprowadza najnowsze technologie, pisały o tym TŁ. Wójt jak burmistrz może mówić to co jest mu akurat wygodne. Wystarczy jechać do KRS i po prostu sprawdzić. Dr.Sztos pojedziesz do KRSu sprawdzić? Śmiało czekamy na info i publikację KRS firmy Jopek, tam powinien być wpis.
            W zasadzie nie ma czego innego oczekiwać od konkurencji politycznej Dabrowskiego wpiszą wszystko byle tylko pomówić kontrkandydata. Czekam na KRS i jakieś prawdziwe inforrmacje...
            • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejne kłamstwa...sprawdzcie KRS 23.11.10, 14:41
              Wprowadza chyba kosmiczną technologię, skoro redukuje 90 personelu, a wójt się pewnie przejęzyczył. Twoje Łomianki pisały wiele rzeczy z których 90% to wierutne bzdury i kłamstwa, a pan Panie Edwardzie niech już lepiej da spokój.
              • pwz90 Re: Kolejne kłamstwa...sprawdzcie KRS 23.11.10, 15:05
                Dr. sztros sprawa jest banalna. Wystarczy pojechać do W-wy wyciagnąć KRS firmy. Pojedziesz? Może staniesz się bardziej wiarygodny.
                • dr_sztrosmajer1 Re: bujanko pewuzeta 23.11.10, 15:42
                  W KRS będzie wpis tylko, jeśli już ogłosili upadłość, jeśli są tylko na krawędzi nic tam nie znajdziemy. Prawda jest taka, że dyrektor rozwalił firmę i szuka ciepłej posadki.
                  • pwz90 Re: bujanko pewuzeta 23.11.10, 15:47
                    Nie bardzo jest o czym z tobą dyskutować na takim poziomie. Każda upadłość jest wpisana w dokumenty firmy- KRS, wystarczy to sprawdzić. Nie zrobisz tego, bo okazałoby się że znowu manipulujecie informacjami.
                    • dr_sztrosmajer1 Re: bujanko pewuzeta 23.11.10, 15:51
                      Powtarzam ci po raz kolejny: w Polsce firmy upadłość ogłaszają, jak dokonają odpowiedniej alokacji aktywów i nie ma czego im zabierać. Znam wiele firm po uszy w bagnie z czystym KRS-em, który NIE jest miarodjny w ocenie kondycji finansowej.
        • roberto16933 Możecie już dać spokój? 23.11.10, 15:27
          To, że rozwalił firmę, nie znaczy, że od razu wykończy budżet gminy. Tu jest więcej kasy. Można trochę bardziej poeksperymentować. A to, że jest pod pantoflem - to nie argument.

Ja bym zaryzykował. Co to jest 4 lata? Szybko minie. Może się uda w miarę bez strat dotrwać do końca kadencji :)

Głosujcie na Dąbrowskiego!!!
      • bolo889 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 14:14
        A nie lepiej w GŁ? Główny cenzor taki tekst przepuści bez problemu? Tylko nie zapomnijcie zwiększyć nakładu do 15 tyś, aby na pewno trafiła do wszystkich, bo 10 tyś to za mało i nie trafia:)
        • krystacki Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 14:27
          bolo, krzysiom, jakoś nie słyszałem od was podobnego ujadania, kiedy panowie z KWW TŁ smarowali kłamstwa i pomówienia w szmatławcu Twoi Łajdacy.
          • guzikiewicz69 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 15:01
            To że firma nie płaci lokalnego podatku, aż do tego stopnia że ustanawia się przymusową hipotekę na jej nieruchomości- jak dobrze rozumiem z protokołu- to z dużym prawdopodobieństwem znak poważnych kłopotów. Jeżeli na dodatek firma "zczyszcza" zatrudnienie, to poważny sygnał ostrzegawczy. Odradzał bym dawanie przedplaty na cegłę.
            • krysdeki Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 15:09
              To nie moje tylko cytat: "Po pierwsze – trzeba zacząć egzekwować zobowiązania firm wobec Gminy, a są one znaczne, sama tylko firma Jopek jest dłużna ok. 2 mln. zł." patrz połowa strony gdzie mowa o długach www.zyrpoint.pl/content/view/544/21/
              • pwz90 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 15:34
                W biznesie jest takie pojęcie jak zarządzanie długami. A może ty poleciesz do KRSu sprawdzić kondycję firmy i wpis o upadłości? Polecisz, na pewno polecisz ale zapewne zapomnisz opublikować:)
                • guzikiewicz69 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 15:42
                  W Polsce upadłość się ogłasza zaraz po sprzedaniu budy i Azora, kiedy już w firmie nie ma niczego poza "zarządzanymi długami". Czego nikomu nie życzę.
                • dr_sztrosmajer1 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 15:46
                  Przestań cwaniaku powtarzać jak mantrę o sprawdzeniu KRS-u, może jeszcze nia ma wpisu o upadłości, ale kondycja firmy jest taka sama jak wiedza i kompetencje TD do objęcia stanowiska burmistrza gminy.
                  • pwz90 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 15:52
                    Jak to nie ma jeszcze wpisu ? Przecież manipulujecie protokołem z czerwca zeszłego roku -2009. Przez półtora roku znalazłby się tam taki wpis, gdby byłyby jakiekolwiek problemy. Proszę o rzetelność, dlatego propnowałem opublikowanie tego. Nie zrobicie tego, bo nic tam nie będzie:)
                    • dr_sztrosmajer1 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 15:56
                      Do Ciebie naprawdę nic nie dociera...
                • corner111 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 16:16
                  Sprawdzałem w KRS i nie ma tam firmy Jopek z Radziejowic. Może jej właściciel eliminuje najsłabsze i zazwyczaj źle zarządzane ogniwo. Pozbywa się przy tym niesprawnych zarządców. Bo gdyby było inaczej hołubił je jak cenny skarb, wszak posiadają wiedzę często na wagę złota, która może oznaczać być lub nie być dla całej firmy a więc i osobistego majątku Pana Jopka.
                  • kmsanczia Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 16:52
                    www.krs-online.com.pl/fabryka-ceramiki-budowlanej-waclaw-jopek-krs-75479.html
                    nie sądzę, żeby dla każdego oddziału mieli osobny KRS
          • krzysiom1 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 15:15
            krystacki napisał:

> bolo, krzysiom, jakoś nie słyszałem od was podobnego ujadania, kiedy panowie z
            > KWW TŁ smarowali kłamstwa i pomówienia w szmatławcu Twoi Łajdacy.

Wiesz.... TŁ nie jest pisemkiem wysokich lotów ale do części zamieszczanych tam tekstów nie ma co się czepiać i trudno im coś zarzucić.
            • elba10 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 16:06
              pwz90 napisał:
              > W biznesie jest takie pojęcie jak zarządzanie długami.
              >
              Masz rację. I dlatego nowy wójt gminy chce zacząć egzekwować zobowiązania firm wobec Gminy, a są one znaczne, sama tylko firma Jopek jest dłużna ok. 2 mln. Wójt na XXIX Sesji Rady Gminy w Radziejowicach odbytej w dniu 02.06.2009r. poinformował, że zazakład Jopek aktualnie znajduje się w upadłości i może dojść do sytuacji, że Gmina będzie musiała przejąć owe zobowiązania. Jeśli chodzi o zadłużenia firmy „Jopek” na bieżąco są wystawiane tytuły wykonawcze i prowadzone wpisy do księgi wieczystej.
              www.zyrpoint.pl/content/view/544/21/
              • krystacki Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 16:12
                Jopek otrzymał właściwą nagrodę i odebrała ją właściwa osoba. Syzyf wtaczał głaz, aż do przytrzaśnięcia stopy. Teraz rejteruje w rodzinne strony i chce zostać Prometeuszem. Używa do tego metod godnych wyściółki stajni Augiasza. Za dwa tygodnie będzie potrzebował politycznego Obola.
                • roberto19633 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 16:24
                  krystacki napisał:

> Jopek otrzymał właściwą nagrodę i odebrała ją właściwa osoba. Syzyf wtaczał gła
                  > z, aż do przytrzaśnięcia stopy. Teraz rejteruje w rodzinne strony i chce zostać
                  > Prometeuszem. Używa do tego metod godnych wyściółki stajni Augiasza. Za dwa ty
                  > godnie będzie potrzebował politycznego Obola.

Powtórz to jeszcze raz , bo brzmi to bez sensu co ma obol/moneta wsuwana umarłym/
                  do wyborów za dwa tygodnie. Coś Ci się mity pomieszały z faktami.
                  • krystacki Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 16:30
                    Za dwa tygodnie odbędzie się polityczna śmierć pana Dąbrowskiego i dlatego będzie potrzebował politycznego Obola. Czy teraz zrozumiałeś?
              • guzikiewicz69 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 16:19
                Internet to jednak potęga. Owszem upadła w 2010 r. firma Franciszka Jopka brata Wacława Jopka , też producenta pustaków i cegieł.
                www.nowinyzabrzanskie.pl/index.phpoption=com_content&task=view&id=1098&Itemid=3
                • guzikiewicz69 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 16:25
                  Link się nie otwiera: Wklejam tekst z Nowin Zabrzańskich:
                  "Firma Jopex, która ponad 20 lat produkuje w Zabrzu m.in. płytki ceramiczne jest w upadłości. Ogłosił ją w ubiegłym roku, 25 listopada Sąd Rejonowy w Gliwicach. Przedsiębiorstwo, wycenione na ponad 7 mln zł, w całości ma zostać sprzedane w przetargu. Nie powstała jeszcze lista wierzycieli, nie jest znana również wysokość długów.
                  Zanim ogłoszono upadłość, Jopex przez kilka miesięcy był niewypłacalny. Pierwsze informacje o zwolnieniach grupowych pojawiły się we wrześniu ub. r. Firma zatrudniała wtedy 73 osoby. Syndyk, Jan Nowak, zwolnił 38 pracowników, obecnie jest ich 16. Produkcję zatrzymano.
                  Jopex ma swoją siedzibę przy ulicy Sobieraja 10, obok Centrum Handlowego M1. Jego założycielem jest Franciszek Jopek. Firma ruszyła w 1989 roku, jako pierwszy w Polsce producent gresu technicznego.
                  W 2004 roku zabrzanin Franciszek Jopek był na 109 miejscu na liście najbogatszych Polaków, opublikowanej przez tygodnik „Wprost”. Jego majątek szacowano wówczas na 100 mln zł. Działalność gospodarczą zaczynał z bratem Wacławem, od produkcji pustaków żużlowych i płytek ceramicznych. Firma brata - Fabryka Ceramiki Budowlanej - powstała na terenie dawnej fabryki domów Prasbet w Bytomiu. Dziś w jej skład wchodzi m.in. pięć cegielni (m.in. w Radziejowicach, Sierakowicach, Paczkowie i Nowogrodźcu), a w ofercie są dachówki, pustaki, cegły klinkierowe. (mapi) "
    • trublood Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 16:20
      jeśli naprawdę jest takim komandosem to niech stanie do debaty z Wiesławem Bee :)
      przecież żeby wygrać trzeba się troszkę bardziej zaprezentować,jako wyborca chcę mieć okazję aby porównać sobie - Stare i Nowe - plany kandydatów na burmistrza dot. rozwoju Łom.
      Plakaty i billboardy to troszkę za mało na te czasy.... wyborcy są żądni krwi :))
      • roberto19633 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 16:29
        trublood napisał:

> jeśli naprawdę jest takim komandosem to niech stanie do debaty z Wiesławem B
        > ee :)

> przecież żeby wygrać trzeba się troszkę bardziej zaprezentować,jako wyborca chc
        > ę mieć okazję aby porównać sobie - Stare i Nowe - plany kandydatów na burmistrz
        > a dot. rozwoju Łom.
        > Plakaty i billboardy to troszkę za mało na te czasy.... wyborcy są żądni krwi :
        > ))

Podpytaj się ,,jesera,,, jak było podczas spotkania -bo mu się zdziebko pojęcia popierniczyły. Tak patrzył TD w oczy że nie wiedział czym różni się plan zagospodarowania od odrolnienia. A podobno ,, jeser ,, jesteś Fachowcem.
        Proponuję byście się na taką debatę bardziej merytorycznie przygotowali. Trzeba myśleć głową nie strunami głosowymi.
      • lomek2 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 16:58
        Od biedy może być z hemoroidów.
        :)
        • 2hestia Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 17:22
          Stara ekipa wraca. Już były pracownik UM Cezary L. chodzi po korytarzach i ogłasza,że wkrótce wprowadza się burmistrz Dąbrowski i zastępca J.Grądzki. No tp powtórka z przed czterech lat.
          • justus0407 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 17:37
            Matematyka jest nieubłagana. J. Grądzki były kandydat PiS 20 %, P. Dąbrowski- były kandydat PiS- 38% ,razem 58%. Łomianki odzyskane.
          • brycezion Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 17:47
            Nie ma mowy o żadnej powtórce, a i wynik wyborów burmistrza nie jest przesądzony.
            Jeśliby rządził Dąbrowski, to od najważniejszych spraw - inwestycji i budżetu - ma już istniejącego z-cę W.Tarnawskiego.
            Grądzki jako nauczyciel mógłby się zająć wyłącznie oświatą, jeśli Dąbrowski zaoferuje Mu to stanowisko.
          • roberto19633 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 17:50
            2hestia napisała:

> Stara ekipa wraca. Już były pracownik UM Cezary L. chodzi po korytarzach i ogła
            > sza,że wkrótce wprowadza się burmistrz Dąbrowski i zastępca J.Grądzki. No tp po
            > wtórka z przed czterech lat.

A ja słyszałem że Chińczycy testują pojazd napędzany silnikiem impulsowym, skracający czas lotu na Marsa do 5dni.
            • dr_sztrosmajer1 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 18:00
              Dobra wiadomość roberto, mam dla nich załogę, ekipa z zielonych ogłoszeń wyborczych.
              • 2hestia Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 18:09
                Brycezion taka jest prawda i to m.in. dzięki Tobie. Tarnawski to dobry człowiek ale do towarzystwa na stałe mieszkający w Legionowie. W tych zresztą okolicach startował na wójta.
                Walczyłeś o utrącenie Grądzkiego a teraz tolerujesz taki układ. Nieprzewidywalnym jesteś człowiekiem i tyle.
                • esscort Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 18:14
                  Dajcie spokój, każdy burmistrz ma prawo sobie meblować gabinet. Nie sądzę, by Dąbrowski zabiegał o Grądzkiego. Po co mu taki pasztet? Człowiek z wybujałymi ambicjami.
                • kaczusio Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 18:20
                  poz 14 lista nr 5 www.pkw.gov.pl/katalog/artykul/15786.html
                  zawsze obok, niemal w objęciach PIS lub LPR, jednak bez swojego zdania bo obok a nie w. I to kandydat na burmistrza, który na co dzień ma liczne decyzje podejmować decyzje? To nie waląca się cegielnia to nasza gmina! Jeżeli dodać przy tym, że startuje w wyborach tylko dlatego, iż szuka pracy po doprowadzeniu na skraj bankructwa kierowego przez siebie oddziału firmy, to o czym rozmawiamy!
                  W mojej ocenie to pasztetu nie będzie ani takiego jak widzi ess ani br. Liczę, że mieszkańcy Łomianek otrzeźwieją i powiedzą nie propagandzie wyboru nadmuchanego balonika na burmistrza.
                  • esscort Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 18:27
                    ja coś mówiłem o jakimś pasztecie?
                    • brycezion Re: 2hestia 23.11.10, 18:48
                      Co Ty wypisujesz? Tarnawski nie mieszka w Legionowie, ale od urodzenia w Łomiankach, bodajże w okolicy ul.Fabrycznej.
                      Jestem przewidywalny, możesz poczytać co pisałem przez 5 lat na forum, w biuletynach KOŁ, w I i II Białej Księdze.
                      Walczyłem o utrącenie nie Grądzkiego, a Sokołowskiego. Grądzki był pracownikiem najemnym, nie z wyboru. Poza oświatą zajmował się sprawami na których się nie zna.
                      Powołano Go na przew. Komisji odbioru ICDS.
                      Wciągnięty został w "trasę po wale".
                      I tu sie nie sprawdził.
                      Zarzutów odnośnie łomiankowskiej oświaty nigdy nie podnosiłem, bo poziomem nauczania nigdy się nie zajmowałem.
                      • esscort Re: 2hestia 23.11.10, 19:00
                        brycezion napisał:

> Wciągnięty został w "trasę po wale".

:) Zupełnie jakbym słyszał moją mamę - gdy ojciec chciał mnie do jakiegoś ośrodka wychowawczego wysłać na "odbryknięcie", to mama zawsze mówiła, że ja to jestem sam z siebie grzeczny, tylko koledzy mnie wciągają :)
                      • 2hestia Re: 2hestia 23.11.10, 19:02
                        Ostatni raz Ci mówię Bry Pan Tarnawski mieszka w okolicach Legionowa. Tam się przeprowadził po rozwodzie z żoną. Startował na wójta w Jabłonnej. Sprawdź w internecie jak nie wierzysz. A faktycznie zameldowany jest na Fabrycznej, zameldowany powtarzam nie zamieszkały. Teraz na fabrycznej mieszka jego syn z żoną.
                        • brycezion Re: Esscort 23.11.10, 19:14
                          Za zakres obowiązków pracownika odpowiada zawsze jego szef.
                • roberto19633 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 19:11
                  2hestia napisała:

> Brycezion taka jest prawda i to m.in. dzięki Tobie. Tarnawski to dobry człowiek
                  > ale do towarzystwa na stałe mieszkający w Legionowie. W tych zresztą okolicach
                  > startował na wójta.
                  > Walczyłeś o utrącenie Grądzkiego a teraz tolerujesz taki układ. Nieprzewidywaln
                  > ym jesteś człowiekiem i tyle.

>>>Bry co Ty właściwie żeś zrobił, jakoś mi nie pasujesz do powyższego postu.
                  I dla czego jesteś taki tolerujący, a zarazem nieprzewidywalny? A może to jakaś cicha wielbicielka?
              • roberto19633 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 19:09
                dr_sztrosmajer1 napisał:

> Dobra wiadomość roberto, mam dla nich załogę, ekipa z zielonych ogłoszeń wyborc
                > zych.
                >>>>>>>>>>>>>>Chyba jestem daltonistą i miesza mi się granat z zielenią.
                • woynowski1 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 21:51
                  I Roberto jak zwykle rozmył wątek. A on jest nie byle jaki. Chodzi o to iż jego ukochany kandydat okazał się szefem upadającej foremki która jest dłużna kasie miejscowej gminie drobne 2 000 000 zł. Ot do czego doprowadził po 13 latach zakład, który rzekomo miał być rozwijany i modernizowany! Jeden tylko z wierzycieli ma dług 2 000 000 zł w firmie sterowanej przez rzekomego orła największych lotów, który aż tak firmę rozwinął że ze 120 pracowników ma obecnie kilku. A w Łomiankach to rzeczywiście zaplanował desant na stanowisko burmistrza.
                • dr_sztrosmajer1 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 24.11.10, 00:59
                  roberto19633 napisał:

>Chyba jestem daltonistą i miesza mi się granat z zielenią.

Daltonizm daltonizmem, ale uważaj na granat, bo nim się nie można bawić bez konsekwencji. Albo wybucha, albo kieszenie wypycha:)
    • trublood Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 21:53
      Kukiełeczko powiedz przecie ..kto jest najlepszym burmistrzem/kukiełką na świecie ? :)
      • jeser Re: Wszyscy władcy jednej kukły 23.11.10, 23:59
        roberto19633 napisał:
        > Podpytaj się ,,jesera,,,
        > Tak patrzył TD w oczy że nie wiedział c
        Patrzeć w oczy z odległości przekątnej stołówki szkolnej??? Chyba, że przez lornetkę. Co za bzdury wypisujesz.

> A podobno ,, jeser ,, jesteś Fachowcem.
        Wybacz, ale Oceniać moją fachowość może osoba posiadająca przynajmniej minimum przygotowania i wyobraźni technicznej a nie klepacz klawiaturowy.
        I przypomnij sobie jak na tamtym spotkaniu, różnymi metodami blokowaliście możliwość zadawania pytań. Jak Twoim zdaniem ma się to do hasła "Bez Cenzury" z pierwszej strony TŁ?
        A stwierdzenie "szukanie piasku w piasku" pokazało Twoje prawdziwe pojęcie i podejście do jakości wykonywanych inwestycji Piotrze.

-------
        • roberto19633 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 24.11.10, 16:35
          jeser napisał:

> roberto19633 napisał:
          > > Podpytaj się ,,jesera,,,
          > > Tak patrzył TD w oczy że nie wiedział c
          > Patrzeć w oczy z odległości przekątnej stołówki szkolnej??? Chyba, że przez lo
          > rnetkę. Co za bzdury wypisujesz.
          >
          > > A podobno ,, jeser ,, jesteś Fachowcem.
          > Wybacz, ale Oceniać moją fachowość może osoba posiadająca przynajmniej minimum
          > przygotowania i wyobraźni technicznej a nie klepacz klawiaturowy.
          > I przypomnij sobie jak na tamtym spotkaniu, różnymi metodami blokowaliście możl
          > iwość zadawania pytań. Jak Twoim zdaniem ma się to do hasła "Bez Cenzury" z pie
          > rwszej strony TŁ?
          > A stwierdzenie "szukanie piasku w piasku" pokazało Twoje prawdziwe pojęcie i po
          > dejście do jakości wykonywanych inwestycji Piotrze.
          >

>>>>Jesser , wolałbym byś nazwał mnie klepaczem damskich pośladków,nie klawiatury. A na spotkania przychodź lepiej przygotowany -żenada.

Sam poddałeś się ocenie klepiąc głupoty i mieszając pojęcia. Jeżeli chcesz wypowiadać się publicznie szanuj słuchaczy , by nie musieli głupot wysłuchiwać.

Ludzie z Po mówili że przyszedłeś jak zwykle zaczepki szukać-cóż każdemu można.
          ,,Każdy śpiewać może jeden lepiej , drugi trochę gorzej,,
          >
          > -------
          • corner111 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 02.12.10, 17:00
            Niby pokój ale ostry sztylet wygląda z pomiędzy liter!
    • trublood Re: Wszyscy władcy jednej kukły 24.11.10, 00:31
      Kukiełeczko powiedz przecie...kto jest twoim władcą w Twoim Łomiankowskim świecie ? :)
      • corner111 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 24.11.10, 20:51
        Słabą ma pamięć ten nasz wynowski. Sam kandydat pisał że ma 200 pracowników, choć za chwilę publicznie stwierdził że obecnie tylko 1/10 tego. Zaiste sukces co niemiara. Czyżby miał zamiar rozgonić 90% pracowników urzędu, szkól, przedszkoli, domu kultury, ICDS, i spółek komunalnych? To się nazywa oszczędzania. Pytanie tylko, jak w kierowanym przez niego zakładzie wyglądała praca wczoraj i dziś po redukcji zatrudnienia. Można sobie wyobrazić nieliczna, doskonalę płatną załogę obsługującą roboty, czy też pracowników w rozpadającym się zakładzie oczekujących na kolejne zwolnienia.
        • jeser Re: Wszyscy władcy jednej kukły 25.11.10, 00:12
          roberto19633 napisał:
          >>Jesser , wolałbym byś nazwał mnie klepaczem damskich pośladków,nie klawiatury.

Chcesz i wolisz to masz. Od dziś jesteś klepaczem damskich pośladków, dla ułatwienia w dalszym tekście skrótowo klepacz. Dowartościowałeś się. Preferujesz klepanie i tego Ci brakuje, cóż każdego to kiedyś czeka. Kolejnym etapem jest już tylko gawędziarstwo seksualne.

>Sam poddałeś się ocenie klepiąc głupoty i mieszając pojęcia.

Otóż klepaczu starałem się nie używać trudnych pojęć typu , Studium Zagospodarowania Przestrzennego a użyłem zapisów z programu KWW TŁ. Przeczytaj TŁ nr 11, str. 3 p-kt I, p/p-pkt.5, cytuję „Opracować układ komunikacyjny dla terenu całej Gminy w stosunku do odrolnień kolejnych terenów…..”.Zaiste, jakie nowatorsko odkrywcze, układ w stosunku do odrolnień. I proszę masz swoje oczekiwane słowo odrolnienie.

>Ludzie z Po mówili, że przyszedłeś jak zwykle zaczepki szukać-cóż każdemu można.

Klepaczu poproszę więcej precyzji i mów treściwie faktami. Jak na razie sadzisz jakieś ogólniki. Wszyscy ludzie z Po, jacyś ludzie z Po, Twoi ludzie z Po, czy może kolejne pustosłowie bez materialnego pokrycia?. A może wystraszeni prosili Cię o zachowanie tajemnicy?. Wy, jako gospodarze spotkania, oczywiście zachowaliście się wzorowo, wysłuchaliście pytań i spokojnie w sposób uporządkowany udzielano podpowiedzi. Przestań udawać błazna, na tym etapie nie ma już takiej potrzeby.

Ps. Zapomniałbym Piotrze, co z piaskiem w piasku, masz jakieś przemyślenia, może są jakieś nowatorskie wnioski, uwagi i odkrywcze przemyślenia.

--------
          • roberto19633 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 25.11.10, 16:53
            Jeżeli już Jesser mów mi per Henryczku. Mylisz osoby Piotrek jest ode mnie jakieś 18 lat młodszy. Odpocznij Pan Panie J.S. od polityki, proponowałbym narty.
            • dr_sztrosmajer1 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 01.12.10, 03:29
              Odnalazłem ten wątek, po debacie zyskał na wiarygodności.
              Nad TeDe czuwał PR-owiec, Boguś Budowniczy, Papirus i wszechbecny Tadejro. Kolejny dowód na władców jednej marionetki. Komitetowi KWW Twoje Łomianki chciałbym zacytować przyjaciela Ryśka Riedla z Dżemu. Kiedy od nas odszedł, a wiadomo było, że ktoś mu przyniósł złoty strzał, jego kumpel w sztandarze młodych zapytał: dlaczego nam go zabiłeś sku. synu?, Ja pytam: dlaczego wy Mu to robicie S...?
              • dr_sztrosmajer1 To taka taktyka, zeszmacić przeciwnika 01.12.10, 15:35
                Twoi Łajdacy opluwali, pomawiali, szkalowali i lżyli burmistrza Pszczółkowskiego, łomiankowskie PO i wszystko, co tylko mogli przekręcić i przeinaczyć, publikowali w organie "Tuba Łajna". Teraz nagle poczuli się skrzywdzeni, że ktoś tylko próbuje upublicznić pewne fakty i odsłonić ich kłamstwa. Opluwają burmistrza za negatywną kampanię, którą sami pół roku temu zaczęli. Do niedawna KW PO RO prowadził kampanię, która prezentowała niewątpliwe sukcesy i dokonania burmistrza i rady miejskiej. Kiedy odpowiedzieli na zajadłe i kłamliwe ataki, zadając kilka logicznych i uzasadnionych pytań, zostali posądzeni o brak jakichkolwiek zasad moralnych w kampanii. Gratuluję hipokryzji. Taktyka radnego Rusieckiego: będę niszczył, pomawiał, szkalował, a publicznie powiem, że ja namawiam gorąco do dialogu i porozumienia, a ataki na mnie są czymś podłym. Dwulicowość doskonała. Mnie już nie nabiorą.
                • zorro500 Re: To taka taktyka, zeszmacić przeciwnika 01.12.10, 21:28
                  Bardzo trafne spostrzeżenia, hipokryzja nieprawdopodobna, czym więcej złego się robi tym bardziej oskarża sie pokrzywdzonego. Warto o tym pogadac, moze załozysz nowy temat? Nie chce Ci podkradac pomysłu.
                  • woynowski1 Re: To taka taktyka, zeszmacić przeciwnika 02.12.10, 12:43
                    Ale czy pan TD coś więcej i jego grupa potrafi? Nigdy na nic rzeczowo nie odpowiedzieli. Same bezpodstawne pomówienia, niczym nie poparte. Od starych spraw roślin na Warszawskiej, gdzie pozwoliłem sobie na tym forum sprostować podstawowe błędy artykułu, do dzisiejszych pomówień o bazarku, gdzie np. podaje się link do rzekomej 58 strony, której w otwieranym dokumencie nie ma! Ale autorka z tym pomówieniem mandal szaleje !
                    • 2hestia Re: To taka taktyka, zeszmacić przeciwnika 02.12.10, 13:06
                      [i]Ale czy pan TD coś więcej i jego grupa potrafi?
                      Potrafi gwizdać wszak Grądzkiemu zostało trochę gwizdków, które po klęsce przekazał TŁ
              • xx-partisan Re: Wszyscy władcy jednej kukły 02.12.10, 13:57
                Uff! Poczytałem trochę postów od krytyków Dąbrowskiego. Kompletnie już Wam brak sensownych argumentów, więc staczacie się na poziom argumentów brukowych. Nie rozumiecie tylko podstawowej kwestii - dyskutując na takim poziomie wystawiacie tylko świadectwo swojemu kandydatowi Pszczółkowskiemu. Przecież należy zakładać, że nie czytają Was ludzie niesprawni umysłowo tylko ludzie rozsądni. Zacznijcie używać rozumu i zdrowego rozsądku, bo w tym stylu to robicie Panu Pszczólkowskiemu niedźwiedzią przysługę. Ja tam lubię dyskutować (co widać po postach), ale na takim poziomie to musicie poszukać sobie dyskutantów chociaż trochę zamroczonych alkoholem.
    • stefanprawo Re: Wszyscy władcy jednej kukły 02.12.10, 14:05
      Kłódkiewicz zdaje się próbował się lub próbuje jako mini-deweloperek w Kiełpinie, niech się pochwali jakie ma osiągnięcia...
    • bolo-998 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 02.12.10, 14:06
      1 Na Gorąco, Cieplutkie TŁ 16
      Jest to rozpaczliwy obraz obrony tracącego poparcie Pana Tadeusza Dąbrowskiego na rzecz oczywiście rosnącego w siłę Pan Wiesława Pszczółkowskiego. Sam tytuł „Przyszedł zwyciężył” jest stwierdzeniem irracjonalnym. Każdy wycofujący się z dyskusji przegrywa lub najzwyczajniej ucieka. Aż takiej dziwacznej zaiste metody użył kandydat TD uciekł od pytań. Widocznie wiedział, że każde jego pytanie lub te stronniczo stawiane TŁ tezy, można odpowiedzieć jednoznacznie i oczywiście! Że całość tego co mówią Twoje Łomianki to czyste hasła propagandowe nie mające nic wspólnego z rzeczywistością, a właściwą odpowiedzi na to zna doskonale Wiesław Pszczółkowski. Kto ucieka od problemów Łomianek było widać niestety. I widać było, że ich nie zna! Tak też okazało się być i z pretendentem Panem Dąbrowskim. Wystarczy obejrzeć cała dyskusję, jest zarejestrowaną w Internecie na stronie: www.lomianki.info/document.php?did=1990 i jakikolwiek komentarz jest zbyteczny. Jeżeli to zwycięstwo to zaiste Pyrrusowe zwycięstwo! Ale propagandystom z TŁ to nie przeszkadza. Im wolno bujać w obłokach, przeciwnikom nie. I nie każdy jest specjalistą od przypinania łatek przeciwnikom na poziomie Pana Krysteckiego. Może bym i potrafił, jednak moja godność nie pozwala mi na zniżanie się do takiego poziomu, a właściwie dna propagandowego.
      Dobitnym przykładem takiej metody jest sielankowy wywiad z TD na stronie 3. On nie miesza się w kampanię negatywną, natomiast wszyscy przeciwnicy robią to. Jakoś zapomina, że cała gazetka stanowi kompleksową negatywne nagonkę przeciw obecnemu burmistrzowi. Gdzie tam deklarowany przez kandydata TD pokój? Gdzież tam jest cokolwiek na temat merytorycznej dyskusji o przyszłości Łomianek, nad czym tak mocno ubolewa Pan T.Dąbroski. No chyba, że on nie panuje nad swymi współpracownikami, a oni traktują go jako marionetkę. I chwalą go nadal za rzekome osiągnięcia poparte przez Pana Jopka. Czego można nauczyć się w firmie uginającej się pod narastającym ciężarem długów, czego można nauczyć się podczas likwidacji zakładu produkcyjnego w firmie której perspektywy są żadne! A sama strata w 2009 r. wyniosła niemalże 20 mln zł?

Na przeciwnika wyciąga się natomiast co i jak się da. Najlepiej o tym świadczy artykuł ze str. 4, a ilustracja prezentuje spokojnie stojącego przy stoliku z ulotkami człowieka rozdającego ulotki Pana Wiesława Pszczółkowskiego. Jak pisze to Pan Krystecki, niezależny redaktor prosto z kanału warsztatu samochodowego „zachowywali się poniżej przyzwoitości. Napastowali przechodniów wciskając ulotkę – kłamliwy paszkwil” czy potrzebny jakikolwiek komentarz ? Zwykłe pustosłowie, gdzież na tym zdjęciu agresja? Ja też tam byłem, lecz agresji nie widziałem!
    • stefanprawo Re: Wszyscy władcy jednej kukły 02.12.10, 14:40
      wygra Pszczółkowski
    • stefanprawo Re: Wszyscy władcy jednej kukły 02.12.10, 19:36
      Niech Dąbrowski się z tego wytłumaczy
      • jaberwoki Re: Wszyscy władcy jednej kukły 02.12.10, 22:52
        stefanprawo napisał:

> Niech Dąbrowski się z tego wytłumaczy

Nie, Panie miętki. Niech Etien, wytłumaczy się z Metaliki. W końcu ta muzyka nie jest po linii P.O.
        Weźcie się do roboty obiboki.!!!!!!!!!!!
        • qaz2510 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 02.12.10, 22:58
          no wy nie proznowaliscie - juz sie stołkami podzieliliscie

• dr_sztrosmajer1 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 02.12.10, 23:28
          jaberwoki napisała:

Niech Etien, wytłumaczy się z Metaliki. W końcu ta
          > muzyka nie jest po linii P.O.
          > Weźcie się do roboty obiboki.!!!!!!!!!!!

I znów pudło, to nie był Etienne, a Metallica jest jak najbardziej po naszej linii.
    • dr_sztrosmajer1 Re: Wszyscy władcy jednej kukły 03.12.10, 19:23
      podbijam
      • 0.eroticon Re: Wszyscy władcy jednej kukły 03.12.10, 23:56
        Dąbrowski vel. MUPPET SHOW :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka