Dodaj do ulubionych

Czarda - reaktywacja?

30.05.06, 22:23
czy Czarda węgierska ponownie działa na Kolejowej?
Był kto?
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 22:41
      no czekam na placek, coś faktycznie powstało..
      • robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:01
        chyba powstało ponownie Papi, w tym samym miejscu. Nie wiem czy kuchnia w
        dalszym ciągu ta sama.
        • iod Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:15
          a to tam była jakaś "obłędna" kuchnia???? Czy dużo jeść dawali, po prostu????
          • robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:18
            wrrrr...
            wengierska byla ponoć!
            wystrój był taki trochę ... hm ... dużo czerwonego koloru

Jedzenie ostre podawali, smaczne chyba, ale ostre jednak jak cholera
            • iod Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:19
              ???? jaka była????? chyba???
              • robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:20
                wengierska!
                modne teras takie.
                • iod Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:22
                  może i modne, ale czytać ciężko - ostatnio na innych forach znalałam "wysrtuj" i
                  "do rzucia". TAK tak, reformy potrzebne od zaraz...
                  • robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:24
                    ja
                    ksionc
                    widziałem
                    i księcio (mały książe)

:-)))

ale jadł w Czardzie kto? Chyba wiem kogo tam wysłać na zwiad
                    • esscort Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:36
                      Ja często jadałem. Byla pyszna zupa węgierska, świetne żeberka. Knajpka była
                      niepozorna (zwykla budka przy szosie), ale ze względu na dobre jedzenie miała
                      wielu stalych bywalców i pewną popularność (np. była odnotowywana w rankingach
                      kulinarnych "Polityki", co takim budkom sie nie zdarza, a kiedyś nawet
                      poświecono jej artykuł). Ciekawe czy to ta sam Czarda. Obawiam się, że nie. Na
                      pewno nie jest w tym samy miejscu, bo na jej miejscu zbudowano jakąś hurtownie
                    • iod Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:41
                      hej, mały książę, a różę juz znalazłeś ;)))
                      Coś o tej węgierskiej knajpie dawno temu pisali (inni) chyba, a na zwiad to
                      chyba "kontrowersyjnego wroga wszystkich" trzeba wysłać. Mogę pójść z nim,
                      uwielbiam taką ostrą pastę paprykową, którą Węgrzy na stole w knajpach stawiają,
                      razem z pysznym chlebem i piwem oczywiście. Może w Czardzie jest
                      podobnie...potem zupa gulaszowa...słońce, ciepło, spacer po Budzie...rozmarzyłam
                      się...
                      • esscort Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:52
                        Pasty nie stawiali, ale gulaszowa świetna.
                        • robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:55
                          czy to prawda, że kiedyś Węgier prowadził knajpkę? A potem jego następca?
                          Gulaszowa faktycznie OK. Placek natomiast już różnie.
                          • esscort Re: Czarda - reaktywacja? 31.05.06, 00:00
                            Za "moich" czasow prowadzilo to polskie małzenstwo (on kolo 60. ona troche
                            młodsza). Często rozmawialismy, więc wiem, ze kupili czardę razem z recepturami
                            (ale nie wiem od kogo). Nie sprawiali wrażenia ludzi, ktorzy mieliby dość
                            zapalu, by zakladać nową knajpkę, więc sądzę, że nowa czadra ma nowych
                            wlaścicieli. Czy będzie kontynuowala także dobre tradycje kulinarne -
                            zobaczymy. Gdzie ona dokładnie jest?
                            • robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 31.05.06, 00:03
                              chyba tam gdzie była.
                              Wyburzyli poprzednią budę, pobudowoło się coś ... i stoi nowy domek z reklamą.
                      • kmsanczia Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:54
                        Iod kiedy ty zdążyłas zwiedzić cały świat, to niesprawiedliwe. :/
                        ;)
                        • iod Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:58
                          kmsanczia napisała:

> Iod kiedy ty zdążyłas zwiedzić cały świat, to niesprawiedliwe. :/
                          > ;)

daj spokój, Węgry blisko akurat ;)
                          • kmsanczia Re: Czarda - reaktywacja? 31.05.06, 00:00
                            Teraz wszędzie blisko, tylko jakoś wybrać się nie można. Powinny być
                            organizowane przymusowe wczasy, co rok gdzie w inny rejon świata.
    • esscort Byłem! 03.06.06, 19:01
      Nie mogłem się powstrzymać i poszedłem. Nowa Czarda jest trochę bliżej Kiełpina
      w stosunku do porzedniej lokalizacji. Niestety jest jeszcze zamknięta :(
      Wylądowałem więc na przeciwko poczty.
      • j46 Re: Byłem! 04.06.06, 20:58
        A ja myślałem, że podzielisz się z nami wrażeniami kulinarnymi, ty tylko
        zamknietymi drzwiami.
      • piotr1271 Re: Byłem! 05.06.06, 11:46
        Też byłem. Ale obszedłem się tylko smakiem. Dowiedziałem się, że otwarcie
        dopiero gdzieś za jakieś 2 tygodnie.
    • piotr1271 Re: Czarda - reaktywacja? 21.06.06, 09:46
      Przejeżdżałem obok w sobotę. Niestety, ciągle zamknięte...
      • esscort Dziala! 12.08.06, 20:09
        Bylem. Właściciele ci sami, menu chyba też. Mały lokalik, kilka stolików w
        srodku, kilka na zewnatrz. Przykładowe ceny: zupa wegierska - 11, placek - 20,
        zeberka - 20. Sa tez naleśniki z owocami, pierogi ruskie (też chyba po 10).
        Myśle, że gdy wpadna nieczekiwani goscie albo gdy nie chce się robic obiadu, to
        jest to jakas alternatywa dla pizzy
    • hiuppo Re: Czarda - reaktywacja? 23.08.06, 09:06
      Działa i otwarta. Dziś nawet przed 8 rano byli jacyś goście.
      Niemniej sprawa wygląda dziwnie, bo domek nieduży, a na trasie gdańskiej brak
      oznakowania czy jakiejś reklamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka