robert_58 30.05.06, 22:23 czy Czarda węgierska ponownie działa na Kolejowej? Był kto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 22:41 no czekam na placek, coś faktycznie powstało.. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:01 chyba powstało ponownie Papi, w tym samym miejscu. Nie wiem czy kuchnia w dalszym ciągu ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:15 a to tam była jakaś "obłędna" kuchnia???? Czy dużo jeść dawali, po prostu???? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:18 wrrrr... wengierska byla ponoć! wystrój był taki trochę ... hm ... dużo czerwonego koloru Jedzenie ostre podawali, smaczne chyba, ale ostre jednak jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:20 wengierska! modne teras takie. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:22 może i modne, ale czytać ciężko - ostatnio na innych forach znalałam "wysrtuj" i "do rzucia". TAK tak, reformy potrzebne od zaraz... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:24 ja ksionc widziałem i księcio (mały książe) :-))) ale jadł w Czardzie kto? Chyba wiem kogo tam wysłać na zwiad Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:36 Ja często jadałem. Byla pyszna zupa węgierska, świetne żeberka. Knajpka była niepozorna (zwykla budka przy szosie), ale ze względu na dobre jedzenie miała wielu stalych bywalców i pewną popularność (np. była odnotowywana w rankingach kulinarnych "Polityki", co takim budkom sie nie zdarza, a kiedyś nawet poświecono jej artykuł). Ciekawe czy to ta sam Czarda. Obawiam się, że nie. Na pewno nie jest w tym samy miejscu, bo na jej miejscu zbudowano jakąś hurtownie Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:41 hej, mały książę, a różę juz znalazłeś ;))) Coś o tej węgierskiej knajpie dawno temu pisali (inni) chyba, a na zwiad to chyba "kontrowersyjnego wroga wszystkich" trzeba wysłać. Mogę pójść z nim, uwielbiam taką ostrą pastę paprykową, którą Węgrzy na stole w knajpach stawiają, razem z pysznym chlebem i piwem oczywiście. Może w Czardzie jest podobnie...potem zupa gulaszowa...słońce, ciepło, spacer po Budzie...rozmarzyłam się... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:52 Pasty nie stawiali, ale gulaszowa świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:55 czy to prawda, że kiedyś Węgier prowadził knajpkę? A potem jego następca? Gulaszowa faktycznie OK. Placek natomiast już różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Czarda - reaktywacja? 31.05.06, 00:00 Za "moich" czasow prowadzilo to polskie małzenstwo (on kolo 60. ona troche młodsza). Często rozmawialismy, więc wiem, ze kupili czardę razem z recepturami (ale nie wiem od kogo). Nie sprawiali wrażenia ludzi, ktorzy mieliby dość zapalu, by zakladać nową knajpkę, więc sądzę, że nowa czadra ma nowych wlaścicieli. Czy będzie kontynuowala także dobre tradycje kulinarne - zobaczymy. Gdzie ona dokładnie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Czarda - reaktywacja? 31.05.06, 00:03 chyba tam gdzie była. Wyburzyli poprzednią budę, pobudowoło się coś ... i stoi nowy domek z reklamą. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:54 Iod kiedy ty zdążyłas zwiedzić cały świat, to niesprawiedliwe. :/ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Czarda - reaktywacja? 30.05.06, 23:58 kmsanczia napisała: > Iod kiedy ty zdążyłas zwiedzić cały świat, to niesprawiedliwe. :/ > ;) daj spokój, Węgry blisko akurat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Czarda - reaktywacja? 31.05.06, 00:00 Teraz wszędzie blisko, tylko jakoś wybrać się nie można. Powinny być organizowane przymusowe wczasy, co rok gdzie w inny rejon świata. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Byłem! 03.06.06, 19:01 Nie mogłem się powstrzymać i poszedłem. Nowa Czarda jest trochę bliżej Kiełpina w stosunku do porzedniej lokalizacji. Niestety jest jeszcze zamknięta :( Wylądowałem więc na przeciwko poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Byłem! 04.06.06, 20:58 A ja myślałem, że podzielisz się z nami wrażeniami kulinarnymi, ty tylko zamknietymi drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Re: Byłem! 05.06.06, 11:46 Też byłem. Ale obszedłem się tylko smakiem. Dowiedziałem się, że otwarcie dopiero gdzieś za jakieś 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Re: Czarda - reaktywacja? 21.06.06, 09:46 Przejeżdżałem obok w sobotę. Niestety, ciągle zamknięte... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Dziala! 12.08.06, 20:09 Bylem. Właściciele ci sami, menu chyba też. Mały lokalik, kilka stolików w srodku, kilka na zewnatrz. Przykładowe ceny: zupa wegierska - 11, placek - 20, zeberka - 20. Sa tez naleśniki z owocami, pierogi ruskie (też chyba po 10). Myśle, że gdy wpadna nieczekiwani goscie albo gdy nie chce się robic obiadu, to jest to jakas alternatywa dla pizzy Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: Czarda - reaktywacja? 23.08.06, 09:06 Działa i otwarta. Dziś nawet przed 8 rano byli jacyś goście. Niemniej sprawa wygląda dziwnie, bo domek nieduży, a na trasie gdańskiej brak oznakowania czy jakiejś reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś