Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kandydat na muszce, czyli CV to za mało

• Gość: MPK ŁÓDŹ Oglądaliscie kiedys dzień ŚWIRA ? Warto ! IP: 188.33.138.* 24.11.09, 09:49
        Typowy świr ma właśnie takie poglądy na życie jak autor tego
        artykulu !
      • Gość: WILMA Moze i rekrtutują w ten sposob ale na chirurga... IP: 188.33.138.* 24.11.09, 09:54
        Byc moze i rekrutują w ten sposob w Anglii ale jak autor napisal na
        bardzo ważne stanowiska np. na chirurga , szkoda że nie wymienil
        jakie to są stanowiska ,Anglicy bardzo są uczuleni na opiekę
        zdrowotną tam sądy i odszkodowania za błedy lekarskie to codziennosc
        w polsce jeszcze tego nie ma na taką skalę , ale takie działanie i
        tak celu nie przyniesie jesli ktos ma popelnic bład to i tak popełni
        czy ma kochanke czy kochanki czy korzysta z agencji czy sie
        onanizuje rano to powinna byc jego prywatnosc ktorej nie powinno sie
        zabierac nikomu . Ludzie ktorzy tak mysla tym nic tak naprawde nie
        uzyskaja a tylko narobią sobie wrogow i zyskają opinie debila co
        widac tutaj po komentarzach . czolem rodacy !
      • Gość: zbych A kto nas przyzwyczail do klamstwa ? IP: 188.33.138.* 24.11.09, 09:59
        A kto nas przyzwyczail do klamstwa ? Ci ktorzy nam naobiecywali
        złote góry i drugą japonie za 2 lata , i jeszcze inni ci co mowili
        ze kazdy polak dostanie po 100 milionow za darmo , sami sie
        nachapali zaklady pootwierali a teraz im sie znudzilo bo za PRLu
        mieli lepiej mogli kablowac wiec szukaja zlotego srodka i wymyslaja
        takie farmazony !
      • Gość: cuggini53-1 Kandydat na muszce, czyli CV to za mało IP: *.cdma.centertel.pl 24.11.09, 15:11
        Nie mają doświadczenia w tej branży.Liczy się dla nich opakowanie
        t.j.dyplomy,ubranka,kreacje a nie praktyczne umieijętności realizacji
        pracy.Działają jak w czasach deficytu z towarem "spod lady" albo jak
        Wydział Kadr właściwej Partii.Poza doborem hosstess niewiele umieją.Ja wiem na
        ten przykład więcej.I tak jest prawie w każdej branży,to się kiedyś nazywało
        "polityka kadrowa".Teraz to Roentgen ludzi".
      • absolwencina Re: Kandydat na muszce, czyli CV to za mało 24.11.09, 19:23
        a wystarczy sensowna rozmowa kwalifikacyjna i każde kłamstwo wyjdzie
        po prostu na jaw, braku wiedzy, doświadczenia w danej branży nie da
        się ukryć tzw dobrą gadką, sensowna - tzn taka, na której jest
        weryfikowane to co napisałem w CV i muszę się nieźle nagłówkować,
        aby na zadane pytanie odpowiedzieć;

wiele rozmów kwalifikacyjnych, które ja odbywałem, nie można nazwać
        sensownymi, przez max 5 minut recytowałem to, co napisałem w CV, bo
        rekrutujące panie nic ponad to nie obchodziło, na koniec standardowe
        pytanie - dlaczego chce pan zmienić pracę i dowidzenia;
      • Gość: astana Kandydat na muszce, czyli CV to za mało IP: *.home.aster.pl 24.11.09, 20:47
        Polacy w szczególności kłamią w swoich CV. Już chyba mamy taką skłonność do
        naginania prawdy. Moja firma poszła trochę dalej i korzysta w zakresie
        weryfikacji z firmy IBBC Group mającej uprawnienia detektywistyczne. Dzięki
        temu może przetwarzać dane osobowe bez zgody ich właścicieli, a zakres
        analizowanych informacji jest znacznie większy.
        • fast-olo hihihi 23.02.10, 21:49
          Trzymajcie mnie :DDD
        • tibarngirl Re: Kandydat na muszce, czyli CV to za mało 24.10.10, 18:53
          A jak tu nie kłamać, jak w CV nie powinno być tego, tamtego, owego... a to, że ktoś ma białe plamy w CV gdyż zwyczajnie szukał pracy przez parę miesięcy, o to jest wręcz niepojęte dla rekrutujących.
          Polacy naczytają się takich 'jak napisać dobre CV" i potem cudują.
      • Gość: sasanka Kandydat na muszce, czyli CV to za mało IP: *.150.163.35.csa-net.pl 30.04.10, 11:41
        A ile pracodawców, szczególnie z branży interaktywnych sprawdza swoich
        kandydatów czy pracowników, przez portale społecznościowe? Jakie mają zdjęcia
        na naszej- klasie, jakie wypowiedzi i grupy zainteresowań na goldenline i tym
        podobne. Trzeba o tym pomyśleć zanim wrzucimy jakieś "cool" zdjęcia z
        wakacyjnego wyjazdu:)Często można kogoś docenić po takiej aktywności, ale
        szukać swoich pracowników jednak wole w normalny sposób - przez serwisy
        ogłoszeniowe jak chociażby Jobs.pl
      • be-creative Design 3D CV Pobierz szablony zaprojektowane przez 18.10.10, 18:59
        specjalistów od graficznej wizualizacji. Innowacyjne oraz klasyczne szablony. Minimalizm kolorystyczny. Wyróżnij się wśród konkurencji. Wejdź na: www.be-creative.com.pl
        • tibarngirl Re: Design 3D CV Pobierz szablony zaprojektowane 24.10.10, 18:51
          3D CV! I'm lovin' it!
          Zrobię makietę budynków miejsc pracy, w których pracowałam zamiast tego nudnego wyliczania w punkcikach;
          Zrobię własną figurę z paper maché zamiast zdjęcia;
          to przebije nawet CV - filmiki, ostatnio mocno promowane. :P
      • tibarngirl Kandydat na muszce, czyli CV to za mało 24.10.10, 18:47
        Jest tak, gdyż popyt przewyższa podaż, innymi słowy, pracodawcy mogą przebierać w kandydatach jak w ulęgałkach i stawiać wymagania "cuda - na - kiju". Ostatnio natknęłam się na ogłoszenie, w którym poszukiwano hostess. Płaca 11zł/h, czyli whoa, jak na tą profesję sporo. Tyle, że od kandydatek wymagano założenia profilu na 'Piękni i młodzi", portalu silnie grawitującym ku modelingowi. Jeszcze trochę, a do CV zarządzają dołączenia dyplomów z wygranych na konkursach piękności i jak będzie ich mniej niż 5 no to sorry Gregory.
        Gdyby brakowało rąk do pracy, to poszukujący pracy mogliby w większej mierze dyktować warunki, bo to oni mieliby wolność "jak nie ten, to inny".
      • Gość: zenon Re: Kandydat na muszce, czyli CV to za mało IP: 62.29.253.* 28.10.10, 11:13
        Te działania HRowców to nic innego tylko efekt naginania prawdy w CV. Ostatnio natknąłem się na artykuł mówiący o tych "kłamstewkach". Na blogu infopracy: weblog.infopraca.pl/2010/10/10-najpopularniejszych-klamstewek-z-cv/
      • truten.zenobi tresowanie małpki 14.07.16, 16:48
        czy naprawdę uważacie że robienie tych wszystkich cyrków da wam dobrą pracę?
        powiedzmy sobie szczerze gospodarka od 30 lat jest w ruinie i tak naprawdę żadne wypicowane CV, treningi prezentacje itp nie stworzą nowych miejsc pracy
        za to prawda jest taka że im bardziej ulegamy tym trudniej się negocjuje.. jeśli w ogóle możemy mówić o negocjacjach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka