Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dlaczego ludzie boją się MLM?

IP: 77.245.247.* 03.01.10, 00:31
    Jak myślicie?
    METODA KTÓRA DZIAŁA W AMERYCE I INNYCH KRAJACH EUROPEJSKICH NA NASZYM POLSKIM
    PODWÓRKU SIĘ NIE SPRAWDZA?
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Dlaczego boją się grać w trzy lusterka ? 03.01.10, 01:09
        Wszędzie MLM "działa" tak samo. Grupa ludzi, którzy dali się wciągnąć lata z
        wywieszonym językiem i szuka kogo by tu jeszcze namówić. Codziennie z tego forum
        usuwanych jest kilkanaście (kilkadziesiąt ?) postów zachęcających do wstępowania
        do takich "biznesów".

S.
        • Gość: Remember Re: Dlaczego boją się grać w trzy lusterka ? IP: 77.245.247.* 03.01.10, 10:23
          A jeżeli istnieje MLM w którym nic się nie opłaca co miesiąc-tzn nie trzeba nic
          wykupować???
      • krzysztofsf Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 11:32
        Gość portalu: GOŚCINNIE napisał(a):

> Jak myślicie?
        > METODA KTÓRA DZIAŁA W AMERYCE I INNYCH KRAJACH EUROPEJSKICH NA NASZYM POLSKIM
        > PODWÓRKU SIĘ NIE SPRAWDZA?

Sprawdza sie. tylko zalezy od towaru.
        Obecnie na topie jest MLM polegajace na rozprowadzaniu wsrod znajomych tanich
        papierosow bez akcyzy.
      • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 11:47
        Ludzie boja się MLM, ponieważ nie rozumieją tego systemu. Nadal
        błędnie jest kojarzony z akwizycją. Polacy są utwierdzeni w
        przekonaniu, że jak praca to tylko etat.
        • mikrobyznesmen Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 11:56
          blue.joasia2221 napisała:

> Ludzie boja się MLM, ponieważ nie rozumieją tego systemu. Nadal
          > błędnie jest kojarzony z akwizycją.

Oczywiście, że to poważny błąd :)
          MLM to przecież nie akwizycja (ta przynajmniej nie jest zabroniona) ale zwykła piramida finansowa :)
          • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 12:04
            Piramida finansowa? Możesz mi to wytłumaczyć? Działam w MLM już rok
            i nie zaobserowowałam, aby moja firma miała cokolwiek związanego z
            piramidą finansową.
        • Gość: Bezczelny Cham Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.01.10, 12:27
          No to czym jest jeśli nie akwizycją? Użyj prostych słów, nie jakiegoś
          sekciarskiego, górnolotnego pierdzenia, którym cię wytresowali na szkoleniach,
          tylko tak jak chłop krowie na rowie, dawaj... :P
          • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 12:31
            Powiedz mi, czym jest dla Ciebie akwizycja? Mnie kojarzy się z
            chodzeniem po domach i sprzedawaniem towaru.
            W MLM nikt nie sprzedaje po domach. Ja zamawiam na swoje i rodziny
            potrzeby. I buduje swoją sieć dystrybutorów. Czy wpisuję inne osoby,
            które robią to samo.
        • Gość: Bezczelny Cham Oczywiście, że nie musi byc to tylko etat... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.01.10, 12:32
          można założyć działalność gospodarczą, nauczyć się czegoś pożytecznego i
          sprzedawać jakieś usługi, potrzebne ludności, albo towar, dobry i najlepiej
          łatwo schodzący. A nie jakieś gó...na, o których nikt nie słyszał i trzeba
          stosować przeróżne poniżające sztuczki psychologiczne wśród znajomych, by mieć
          choć cień nadziei by go upłynnić :D
          • blue.joasia2221 Re: Oczywiście, że nie musi byc to tylko etat... 03.01.10, 12:43
            Mylisz się, wcale nie g....
            Moja rodzina woli zamówić u mnie produkty niż iść do sklepu i za tę
            samą cenę kupić towar gorszej jakości.
            Wszystko zależy od towaru jaki firma oferuje.
            • Gość: Arturo robia w 'piramidzie' IP: *.lv.lv.cox.net 06.01.10, 01:58

> Mylisz się, wcale nie g....
              > Moja rodzina woli zamówić u mnie produkty niż iść do sklepu i za

> samą cenę kupić towar gorszej jakości.
              > Wszystko zależy od towaru jaki firma oferuje.

---

Jak masz ochote to odezwij sie do mnie, chetnie porozmawiam o MLM
              ale nie na tym forum-rumorum.

Tutaj tylko nie majac ambicji na cos wiecej jak szra codziennosc
              mozna sie przyjac do grupy. Oni wszyscy nie zdaja sobie sprawy ze
              pracujac na etacie robia w 'piramidzie' w ktorej nie maja szans. Sa
              wytresowani, maja klapy na oczach sadzac ze to co jest w ich
              szufladce to juz wszystko co mozna w zyciu osiagnac.

napisz: arbi06@lycos.com

Arturo
              • Gość: Bezczelny Cham Re: robia w 'piramidzie' IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.01.10, 20:06
                Tak psycholu, pocieszaj się dalej, tłumacz sobie, że się boimy, brak nam ambicji
                etc. Ale i tak to nie zmienia faktu, że twoje zajęcie to wyjątkowe gó...no.

Durniu, nie odwracaj kota ogonem, doskonale wiadomo, że to nie etat jest
                piramidą, tylko te wasze sekciarskie firemki, co poniżej w kilku postach
                rzeczowo ci udowodniono.
          • Gość: Arturo Re: Oczywiście, że nie musi byc to tylko etat... IP: *.lv.lv.cox.net 06.01.10, 01:52
            Gość portalu: Bezczelny Cham napisał(a):

> można założyć działalność gospodarczą, nauczyć się czegoś
            pożytecznego i
            > sprzedawać jakieś usługi, potrzebne ludności, albo towar, dobry i
            najlepiej
            > łatwo schodzący. A nie jakieś gó...na, o których nikt nie słyszał
            i trzeba
            > stosować przeróżne poniżające sztuczki psychologiczne wśród
            znajomych, by mieć
            > choć cień nadziei by go upłynnić :D
            ---

ty jestes 'cham', ale nie bezczelny wiec nie obrazaj bezczelnych
            • Gość: Bezczelny Cham No ale w czym masz problem sraluchu? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.01.10, 20:09
              Właśnie na tym, co napisałem polega głównie twoja praca, masz jakieś złudzenia?
              Idź sobie porozmawiaj ze swoim "mentorem" czy "diamentem" czy jakimś tam innym
              pie...em, może cię pocieszy i powie, że jesteśmy szarą masą bez ambicji, a ty
              się spełniasz życiowo jako domokrążca.
      • Gość: Bezczelny Cham Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.01.10, 12:24
        Dlatego, że w Polsce nie ma jeszcze tylu bezkrytycznych debili z wypranym przez
        reklamy mózgiem. Ale spoko, media i przeróżni "spece ds. lania wody" pracują nad
        tym, by ten stan zmienić.
        • czerwony-ruski-pedal Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 13:00
          Gość portalu: Bezczelny Cham napisał(a):

> Dlatego, że w Polsce nie ma jeszcze tylu bezkrytycznych debili z wypranym przez
          > reklamy mózgiem.
          Jest dużo takich debili, już wierzą że homoseksualizm to coś normalnego, to co
          ogłasza WHO jest prawdą objawioną, globalne ocieplenie, itd.
      • agulha Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 14:25
        Dlatego, że większość ludzi w Polsce przeszła starą, poczciwą, dobrą ścieżkę
        nauczania, z obowiązkową matematyką (a nie zdawaniem matury z gotowania, jak
        Lady Di) i znane jej są pewne pojęcia matematyczne. Na przykład: postęp
        geometryczny, potęgowanie. Mało tego, geografii też uczyli i mniej więcej wiemy,
        ile jest ludzi na świecie i ile z tego w krajach rozwiniętych...
        Sprzedaż bezpośrednia, o której pisze Joasia, jest OK, ale "budowanie sieci
        dystrybutorów" oznacza, że frajer zapłaci 100 zł za towar, z czego 80 zł pójdzie
        prosto do kieszeni kolejnych stopni piramidy. W końcu frajer się wnerwi i kupi
        to samo lub coś podobnego w sklepie albo na Allegro za 50 zł.
        • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 14:35
          Agula, poczytaj plany marketingowe a dopiero potem wypowiadaj się o
          budowaniu sieci. Jakie 80%? Skąd takie informacje?!
          Poza tym, zapewne pracujesz gdzieś, prawda? Zapewne masz szefa? Czy
          nie jesteś frajerem ,który pracuje na jego wypłatę?
          • krzysztofsf Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 14:45
            Dlaczego u ciebie wszystkie dezodaranty meskie sa mniejsze o 15 ml niz
            sprawdzona dobra marka

www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=278729
            bedac conajmniej w tej samej cenie.

Mozesz podac roznice wplywajace na to, ze nalezaloby kupic twoj produkt?
            • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 14:55
              Mylisz się, nie w tej samej cenie. Dystrybutor kupuje dla siebie co
              najmniej 30% taniej. I o to właśnie chodzi - żeby wstąpić do klubu i
              mieć taniej. Ty kupuj sobie co chcesz, mnie to nie interesuje.
              • krzysztofsf Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 15:35

> Mylisz się, nie w tej samej cenie. Dystrybutor kupuje dla siebie co
                > najmniej 30% taniej. I o to właśnie chodzi - żeby wstąpić do klubu i
                > mieć taniej. Ty kupuj sobie co chcesz, mnie to nie interesuje.

Widze dwie rzeczy

1. Zostajac "stalym klientem" (czyli dystrybutorem) kupuje sie wybrane produkty
                taniej niz cena katalogowa. O ile nie wiaze sie to z koniecznoscia wyrabiani
                alimitow i mozna np. co kwartal roku kupic konczacy sie produkt, poprzestajac na
                tym zakupie, bez koniecznosci wyrabiania limitow sprzedazy i werbowania nowych
                czlonkow, nie tracac dostepu do oferty tanszych produktow dla stalych klientow
                - to jest to fajne, ale nie jest juz MLM, a forma rabatu dla stalego klienta.

2. jakosc oferty - to juz zalezy od indywidualncyh preferencji Zakladajac, ze
                przyklad ktory podalem, kosztowalby 9 zl (zgodnie z podanym upustem), to o ile
                zapach bylby interesujacy, oraz jego trwalosc na ciele nie odbiegalaby od
                produktow konkurencji, pozostalaby tylko kwestia indywidualnych gustow uzytkownika.
              • agulha Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 15:39
                Procenty podałam ot tak, przykładowo. Nie wiem, ile to u Was wynosi, ale skoro
                Avon jest w stanie oddać konsultantce do 40% marży, to przy piramidzie (kiedy
                każda kolejna osoba musi przecież zarobić), sądzę, że jest to więcej. Kupowanie
                taniej po "wstąpieniu do klubu" - żadna rewelacja, w outlecie czy hurtowni
                zawsze jest taniej.
                Zwykle jest pewne minimum kwotowe, za które trzeba kupić, żeby dostać zniżkę,
                nie powiesz mi, że u Was tego nie ma. I okazuje się, że przy "kupowaniu dla
                siebie" szybko osiąga się wysycenie i przesycenie produktami, i albo trzeba
                zrezygnować z zaopatrywania się w ten sposób, albo znaleźć klientów.
                Przy okazji, dlaczego w swojej nazwie używasz dopełniacza - "perfum" (kogo?
                czego?), zamiast mianownika (perfumy)?
                Oczywiście, że pracuję na etacie i oczywiście, że z mojej pracy coś mają
                akcjonariusze, członkowie zarządu, wszyscy przełożeni - ale ja też coś mam z ich
                pracy, bo jest to działalność zbyt skomplikowana, żeby parać się nią w
                pojedynkę. Nie mówiąc już o zabezpieczeniu socjalnym (byłaś kiedyś w życiu
                dziewięć miesięcy chora i niezdolna do pracy? No? A ja byłam...I wolę wtedy
                dostawać pensję/zasiłek).
                Zdaję sobie sprawę, że kupując kosmetyk czy środek czystości płacę marżę na
                kilku szczeblach, ale za to kto inny bierze na siebie np. transport (blisko mnie
                albo wręcz do domu), odświeżanie zapasów (nie borykam się z towarem
                przeterminowanym) itd. W MLM nie zawsze, ale często takie sprawy przerzucane są
                na dystrybutora (np. Herbalife - trzeba odebrać towar spod Janek w dzień
                powszedni w godzinach, kiedy normalni ludzie zwykle pracują - co jest uciążliwe
                - i żeby dostać dobrą zniżkę, trzeba kupić raz do roku towaru za ogromną sumę, a
                potem martwić się, jak go rozprowadzić, a data ważności się zbliża).
                Moje wykształcenie, doświadczenie i usposobienie skłania mnie do pracy na
                etacie, ale gdybym zamierzała żyć z handlu, to postawiłabym na inny sposób i
                inną branżę.
                • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 15:46
                  W mojej firmie nie ma minimum, za które musisz zamówić aby otrzymać
                  rabat. Możesz zamówić 1 produkt i dostajesz go co najmnie 30% taniej
                  (do 90%).
                  Ja nie piszę tu aby namówić kogokolwiek do rozpoczęcia działalności
                  w firmie MLM. Chcę tylko udowodnić, że można mieć z tego niezłe
                  pieniądze. Bo można. Skoro mój kolega może zarabiać 10 tys na
                  miesiąc to dlaczego ja nie mogę? Mogę. Jeden warunek: trzeba się
                  bardzo postarać i ciężko pracować. Ale w żadnej pracy nie płacą za
                  nic nie robienie.
                  • krzysztofsf Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 16:00

> W mojej firmie nie ma minimum, za które musisz zamówić aby otrzymać
                    > rabat. Możesz zamówić 1 produkt i dostajesz go co najmnie 30% taniej
                    > (do 90%).
                    > Ja nie piszę tu aby namówić kogokolwiek do rozpoczęcia działalności
                    > w firmie MLM. Chcę tylko udowodnić, że można mieć z tego niezłe
                    > pieniądze. Bo można. Skoro mój kolega może zarabiać 10 tys na
                    > miesiąc to dlaczego ja nie mogę? Mogę. Jeden warunek: trzeba się
                    > bardzo postarać i ciężko pracować. Ale w żadnej pracy nie płacą za
                    > nic nie robienie.

Niech kolega przedstawi ci swoj pit za ubiegly rok, jesli twierdzi, ze ma takie
                    zarobki.
                    • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 16:07
                      Pit nie widziałam, ale wypłatę w "drzewku" owszem.
                      • agulha Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 16:51
                        PIT byłby lepszy, chociaż oczywiście w naszych polskich realiach nikt Ci
                        takowego nie pokaże (w odróżnieniu od Szwecji, gdzie każdy obywatel może zajrzeć
                        drugiemu obywatelowi online do PITa). Wypłata to zapewne przychód, a nie dochód
                        (zysk). Trzeba oceniać włożone w interes pieniądze i czas i porównywać je z
                        pieniędzmi, które do nas przychodzą.
                        Nawiasem mówiąc, wymieniona przez Ciebie suma jakoby zarabiana przez Twojego
                        kolegę to dla mnie żadna rewelacja - tyle można zarobić normalnie pracując na
                        etacie i(lub) na umowie-zleceniach. Moja koleżanka (DG, praca tłumacza) już
                        kilka lat temu oceniała, że miesiąc z dochodem 10 tys. zł netto, to marny
                        miesiąc, kupiła mieszkanie za gotówkę, dobry samochód za gotówkę, jeździ na
                        bardzo egzotyczne wakacje, więc na pewno nie kłamie).
                        A propos, Twój kolega OCZYWIŚCIE płaci podatki od tych 10 tys. zł miesięcznie?
                        Podał Ci kwotę przed podatkiem czy po podatku? Uwzględnił ewentualną dopłatę do
                        podatku w kwietniu następnego roku? Tak tylko pytam...
                        Z tego, co wiem, w normalnych interesach, w tym handlu, ludzie zarabiają często
                        znacznie więcej.
                        • krzysztofsf Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 21:54
                          > A propos, Twój kolega OCZYWIŚCIE płaci podatki od tych 10 tys. zł miesięcznie?
                          > Podał Ci kwotę przed podatkiem czy po podatku? Uwzględnił ewentualną dopłatę do
                          > podatku w kwietniu następnego roku? Tak tylko pytam..

Ja tez...W zwiazku z czym pytanie bylo o PIT-a.

W dodatku, w skali rocznej moze to inaczej wygladac, jesli skoncza sie chetni na
                          zestawy satrtowe i pozostanie swykla sprzedaz (komu, jesli chetni sami sa juz
                          dystrybutorami?)
                          • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 23:15
                            krzysztofsf napisał:

-a.
                            >
                            >
                            > W dodatku, w skali rocznej moze to inaczej wygladac, jesli skoncza
                            sie chetni n
                            > a
                            > zestawy satrtowe i pozostanie swykla sprzedaz (komu, jesli chetni
                            sami sa juz
                            > dystrybutorami?)

Pozastaje dochód pasywny z obrotu grupy. Nie ukrywajmy - z tego są
                            największe pieniadze. Nie trzeba nawet nic sprzedawać. W mojej
                            firmie warunkiem koniecznym do otrzymania wypłaty jest zakup
                            miesięczny za całe 46 zł.
                            • krzysztofsf Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 04.01.10, 01:03

> krzysztofsf napisał:
                              >
                              >
                              > -a.
                              > >
                              > >
                              > > W dodatku, w skali rocznej moze to inaczej wygladac, jesli skoncza
                              > sie chetni n
                              > > a
                              > > zestawy satrtowe i pozostanie swykla sprzedaz (komu, jesli chetni
                              > sami sa juz
                              > > dystrybutorami?)
                              >
                              > Pozastaje dochód pasywny z obrotu grupy. Nie ukrywajmy - z tego są
                              > największe pieniadze. Nie trzeba nawet nic sprzedawać. W mojej
                              > firmie warunkiem koniecznym do otrzymania wypłaty jest zakup
                              > miesięczny za całe 46 zł.
                              >
                              >

Gdyby nie to, ze pierwsze kontakty z MLM mialem na poczatku lat 90-ych, to
                              zapewne bym sie przejal i powiedzial "no tak...jasne...."

Wiesz, ze nie mam teraz gdzie kupic produktow Amwaya? :))) Wymiotlo wszystkich
                              dealerow wsrod krewnych, znajowmych i wspolpracownikow.

Z tego co sie orientuje, tylko Oriflame jakos sie sprzedaje, w formie takiej, ze
                              osoba korzystajaca zaopatruje kilka stalych odbirczyn w pare produktow do
                              ktorych sie przyzwyczaily.
                • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 15:54
                  agulha napisała:

> Procenty podałam ot tak, przykładowo. Nie wiem, ile to u Was
                  wynosi, ale skoro
                  > Avon jest w stanie oddać konsultantce do 40% marży,

Avon to nie MLM.
                  Jesteś pewna, że 40% marży? Wydaje mi się , że do 40% od ceny
                  katalogowej.
                  • agulha Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 16:00
                    OK, masz rację. 40% opustu, a nie marży. Fakt, że czasami opust bywa większy,
                    ale to okazjonalnie.
        • Gość: Arturo Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? IP: *.lv.lv.cox.net 06.01.10, 02:04
          agulha napisała:

> Dlatego, że większość ludzi w Polsce przeszła starą, poczciwą,
          dobrą ścieżkę
          > nauczania, z obowiązkową matematyką (a nie zdawaniem matury z
          gotowania, jak
          > Lady Di) i znane jej są pewne pojęcia matematyczne. Na przykład:
          postęp
          > geometryczny, potęgowanie. Mało tego, geografii też uczyli i mniej
          więcej wiemy
          > ,
          > ile jest ludzi na świecie i ile z tego w krajach rozwiniętych...
          > Sprzedaż bezpośrednia, o której pisze Joasia, jest OK,
          ale "budowanie sieci
          > dystrybutorów" oznacza, że frajer zapłaci 100 zł za towar, z czego
          80 zł pójdzi
          > e
          > prosto do kieszeni kolejnych stopni piramidy. W końcu frajer się
          wnerwi i kupi
          > to samo lub coś podobnego w sklepie albo na Allegro za 50 zł.
          ---

frajer to ty jestes. Pojecia nie masz jak pracuje MLM wiec skomlesz
          jak kundel z podwinietym ogonem. Nie wypowiadaj sie na tematy o
          ktorych nic nie wiesz bo sie najzwyczajniej oglupiasz.
          • Gość: Bezczelny Cham Odnieś się łachu do konkretnych punktów IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.01.10, 20:12
            wypowiedzi, to wtedy będziesz wiarygodny. Bo na razie twoje sekciarskie wycie,
            które wtłoczono ci na szkoleniach, nikogo nie rusza.
      • agulha Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 15:56
        Hi hi, wystarczy dwa słowa w Sieć wrzucić i ciekawe rzeczy można znaleźć. Nie
        cały cytat się zmieścił, kto ciekaw, namierzy sobie całość. Cytowane nazwy firm
        zastąpiłam *, tak na wszelki wypadek.

"Amerykańskie oszustwo" nazywa się multi-level marketing (MLM) lub czasami
        "network marketing", marketing sieciowy. Obiecuje "życiową szansę" wynikającą z
        posiadania własnej firmy i pracy w domu. W rzeczywistości doprowadziło na całym
        świecie do strat finansowych, zmarnowanego czasu, zrujnowanych karier
        zawodowych, bankructw i wyprzedaży majątku oraz do rozbicia rodzin. Jego
        rzeczywiste działania i ich okropne skutki finansowe są ukrywane przed
        przyjmowanymi.
        Multi-level marketing jest w większości krajów teoretycznie legalny, ale
        największe firmy tego typu - promotorzy Amwaya i jego pochodnych takich jak * i
        innych działają tak, że 99% ludzi zwerbowanych do zainwestowania straci. Z tego
        powodu MLMy takie jak * należy traktować jako oszustwo, a nie "szansę". Nie ma
        legalnego biznesu, w którym 99% namówionych na "inwestycję" TRACI pieniądze.
        Nie należy tego w ogóle traktować jako biznesu, jako że do wciągnięcia ludzi do
        programu, w którym niemal wszyscy z nich straca pieniądze rutynowo używa się
        kłamstwa. Należy raczej traktować to jako to, czym to naprawdę jest -
        wyrafinowaną piramidę finansową. Oto, jak to działa.
        Pięć trików
        Pięć trików używanych do złapania konsumentów w sieć *
        Trik #1: Możesz zarobić pieniądze sprzedając produkty rodzinie, przyjaciołom i
        sąsiadom!!
        Promotorzy większości firm MLM mówią, że oferują "najwspanialszą możliwość
        biznesową na świecie", która, jak głoszą, opiera się na sprzedawaniu produktów.
        Każdy sprzedawca/dystrybutor/inwestor/ofiara słyszy, że będzie "niezależnym
        właścicielem biznesu" (IBO), który może kupować produkty od * w cenach hurtowych
        i potem zarabiać na odsprzedawaniu ich w detalu rodzinie, przyjaciołom i sąsiadom.
        Okazuje się to być nieprawdą. W zasadzie nikt nie zarabia znaczących pieniędzy
        na kupowaniu produktów i ich odsprzedawaniu na zewnątrz. Dlaczego? Produkty są
        za drogie. W sklepach są dostępne podobne lub tańsze.
        Trik #2: Możesz zarobić "premie"(bonusy) z produktów kupowanych przez tych
        wszystkich członków rodziny, przyjaciół i sąsiadów, których zwerbujesz.
        Jak zatem działa program, skoro mało ludzi może wyrabiać zyski sprzedając
        produkty klientom detalicznym? Tu zaczyna się następny etap oszustwa. Promotorzy
        mówią nowym "IBO" (inwestorom), że mogą zarobić nawet jeszcze więcej pieniędzy,
        jeśli zwerbują nowe osoby do programu. Każdemu sprzedawcy obiecuje się "bonus"
        od zakupów dokonanych przez nowych zwerbowanych. Dodatkowo obiecuje się więcej
        bonusów, gdy zwerbowane osoby zwerbują kolejne. Każdy może zarobić pieniądze na
        "biznesach" z wielu "poziomów" nowych inwestorów/zwerbowanych.
        Tak więc choć niemal nikt nie jest w stanie zarabiać sprzedając produkty w
        detalu, każdego namawia się do zwerbowania do biznesu kolejnych osób. Uczy się
        ich bycia "w 100% lojalnymi swojemu biznesowi" i indoktrynuje w hiperkonsumpcję
        produktów niejednokrotnie znacznie droższych, niż by kupowali normalnie.
        Kupowanie produktów od siebie samego to nie biznes.
        Zwerbowanym mówi się, że prawdziwy biznes, w którym zarabia się duże pieniądze
        pochodzi z werbowania kolejnych osób. Wtedy ich dochody się "pomnożą". Jeśli na
        przykład zwerbują 6 osób, z których każdy zwerbuje tylko 4, osoba na górze
        będzie ich miała 30 i będzie dostawać "bonus" od kazdego zakupu dokonanego przez
        nowo zwerbowanych. To nie koniec liczb; mówi się, że to się może rozwijać w
        nieskończoność. 24 nowych inwestorów może dokonać takiego samego werbunku
        przyprowadzając 144 kolejnych i tak dalej. Choć nikt nie zarobi sprzedając
        towary w detalu, mogą zarobić pieniądze, jeśli tylko zrekrutują dostatecznie
        wiele kolejnych osób.
        Podobnie jak stwierdzenie, że można sprzedawać z zyskiem produkty * rodzinie,
        znajomym i sąsiadom, obietnica, że każdy może zrekrutować duże "downline" także
        jest fałszywa. Tylko mała garstka może być na szczycie, gdzie płacone są duże
        premie, podczas gdy większość ludzi na dole będzie traciła pieniądze.
        Jest jeszcze coś: żeby się zakwalifikować do otrzymywania premii z zakupów
        "nieskończonego downline", muszą, mówi się im, samemu zakupić produkty na 100
        PV. "PV" lub "point volume" to ilość obrotów, które trzeba wyrobić kupując lub
        sprzedając, żeby otrzymywać każdego miesiąca premię. Tak więc większość ludzi
        będzie ciągle, każdego miesiąca kupować kosztowne produkty starając się
        jednocześnie wciągnąć innych do "ich organizacji". Początkowa inwestycja wzrasta
        z każdym miesiącem uczestnictwa w programie. Rosną straty.
        Trik #3: Im wyżej jesteś w organizacji, tym więcej zarabiasz.
        * i inne tego typu schematy stosują skomplikowany plan wynagrodzeń. Niewielu
        ludzi rozumie, jak naprawdę działa ten plan. Rzekomo, im wyżej dochodzisz, tym
        więcej dostajesz. Żeby uzyskać wyższe premie na poziomie 1000, 25000, 4000 i
        7500 PV, wymagane są odpowiednie ilości zwerbowaych i zakupów dokonanych przez
        grupę. Wielu byłych dystrybutorów opowiada o posiadaniu strychu zawalonego
        sprzętem do gotowania * Queen, odkurzaczami Vacuum, kosmetykami lub paczkami
        witamin. W ten sposób sięgają wyższego poziomu premii. Wtedy są wprowadzani przy
        fanfarach na scenę na seminariach jako "liderzy, którzy odnieśli sukces".
        Niestety, ich koszty przewyższyły otrzymane premie. Więcej strat.
        Trik #4: Żeby odnieść sukces, potrzebujesz szkolenia i motywacji i musisz
        słuchać ludzi, którzy już odnieśli sukces w programie.
        Ponownie promowane jest wielopoziomowe oszustwo. Szkolenia, seminaria, książki i
        kasety są bardzo drogie i wpisują się do rosnących strat. 99% odsetek
        ponoszących straty nie zmienia się. Ale znacznie bardziej mylące jest
        stwierdzenie, że ludzie prowadzący seminaria i sprzedający książki "odnieśli
        sukces" w biznesie * . Bynajmniej! Większość ich pieniędzy pochodzi ze
        sprzedawania książek i seminariów! Książki i seminaria nie pomagają zwerbowanym
        w odniesieniu sukcesu. Dają tylko zarobić tym, którzy je sprzedają.
        Nowi IBO * zaczynają wierząc, że zyskuje się na odsprzedawaniu produktów
        prawdziwym klientom. Odkrywają, że to nie przynosi zysków. Mniej niż 20%
        produktów * jest kupowanych przez rzeczywistych klientów. Cała reszta jest
        kupowana tylko przez "sprzedawców". Jest to pogwałcenie zasad zabraniających
        działalności piramid finansowych.
        Potem mówi się im, że potrzebują zainwestować więcej pieniędzy w szkolenia i
        seminaria motywacyjne, książki i kasety. Wydają sporo na dojeżdżanie na
        seminaria. Każdego tygodnia kupują książki i kasety. Wciąż nie ma zysków, tylko
        kolejne straty. Starają się odrobić sobie te straty wyciągając pieniądze od
        kolejnych osób, które stracą. Ale to okazuje się być bezowocne. Próba zarobienia
        na stratach innych ludzi oznacza pogoń za wciąż nowymi zwerbowanymi. Nie
        uświadamiają sobie, że ponad 50% zwerbowanych odejdzie w ciągu pierwszego roku.
        Wkrótce oni sami będą wśród tych, którzy odejdą.
        Trik #5. Ostateczne oszustwo: Jeśli nie odniesiesz sukcesu, to tylko twoja wina.
        Każdy nowy członek od początku słyszał, że ten program jest najlepszą
        możliwością biznesową
        • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 16:05
          Od razu widać, że napisał to ktoś komu się nie powiodło w tym
          biznesie. On nie jest dla każdego. Nie każdy się nadaje do takiej
          współpracy.
          Skoro ja jestem zadowolona i zaczynam zarabiać w mojej firmie
          pieniadze, to dlaczego miałabym słuchać osób, którym się nie
          powiodło? W jednym autor tej wypowiedzi ma racje - tak, to jest jego
          wina, że stracił pieniądze na tym interesie. Wszystko trzeba robić w
          głową.
          • agulha Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 16:38
            Hej - nie próbuję Cię przekonywać, wiadomo, zrobisz, co zechcesz. Na razie masz
            gorliwość neofity, czyli wiarę i optymizm. Sama piszesz, że "zaczynasz". Wcale
            nie życzę Ci źle - co by mi z tego przyszło? Autor wprawdzie przedstawia siebie
            jako osobę, która doszła w jednej z takich firm bardzo wysoko, ale oczywiście
            jakaś tam relacja wyciągnięta z Internetu może być mało wiarygodna. Na razie
            widzę, że masz ładnie, profesjonalnie zrobioną stronę internetową, towar w
            umiarkowanych cenach, z Bogiem, oby dobrze było.
            Nie znam nikogo, komu by się w tym biznesie powiodło. Znam jedną parę małżeńską,
            która przeszła przez okres fascynacji znaną firmą z tej branży (ta na literę A)
            i potem jeszcze kilka lat mieli czym czyścić mieszkanie (produkty są podobno
            naprawdę świetne, ale boleśnie drogie) - dobrze, że nie zniechęcili do siebie
            wszystkich znajomych - i jedną osobę mieszkającą za granicą, która przez jakieś
            2-3 lata miała totalnie uprany mózg i wesoło przepuściła sporą część niewąskiej
            schedy po stryju-dyrektorze. To była dla odmiany firma na H. No, ale jej przeszło.
        • Gość: Benjamin Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? IP: 77.245.247.* 03.01.10, 16:37
          agulha - Wow skąd ty takie info masz???

Praca MLM to praca dodatkowa - niektórzy ludzie nie muszą nawet nic sprzedawać i
          zarabiają - ja sam pracuje w MLM i jestem zadowolny - rodzina się mi raczej nie
          rozpada - nawet pracuje wyobraź sobie od pon do piątku:)
          W tym roku wchodzę do 2 MLM i bede zarabiaj jeszcze więcej.
          A w przyszłości myśle o założeniu własnego MLM-u.

Jedyne czemu jestem przeciwny jeśli chodzi o zarobek to klikanie w programach
          gdzie płacą nam za klik chyba 1 gr - to jest wręcz żenujące!
          • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 16:44
            Benjaminie, czy nie lepiej skupić się na 1 firmie?
            • Gość: Benjamin Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? IP: 77.245.247.* 03.01.10, 16:54
              Jeżeli osiągasz pasywny dochód to możesz zacząć nowy - to są tylko telefony -
              taka praca na początku trzeba się troche napocić i pomóc tym którzy są pod tobą
              - to jest twój obowiązek a teraz kiedy moi poleceni staneli na nogi to oni są
              liderami swoich grup i to oni teraz muszą się starać - oczywiście cały czas
              służe im pomocą ale jeszcze ani razu mi to się nie zdarzyło.
      • totus.tytus nie boją się. Nie chcą zostać wy dy mani, i tyle. 03.01.10, 16:54
        obojętne co na ten temat powiedzą naganiacze. Ludzie dzielą się na dymanych i
        dymających. Nikt nie chce być dy-many, nawet pod szyldem "biznesu" MLM.
        Rozsądnych jest coraz więcej właśnie dzięki takim informacjom o "amerykańskim
        oszustwie". Ludzie zaczynają wreszcie myśleć i chwała im za to.
        • blue.joasia2221 Re: nie boją się. Nie chcą zostać wy dy mani, i t 03.01.10, 17:03
          Dlaczego wy ciągle patrzycie na tych, którzy są na górze w drzewku?
          W tym biznesie chodzi o to, że ja jestem zadowolona, że mogę zarobić
          pieniążki i pomagam innym - pode mną. Nie patrzę na tych, którzy są
          nade mną i nie zastanawiam się ile oni ze mnie mają. Mnie
          interesuje, żebym ja i moja grupa odniosła sukces.
          • agulha Re: nie boją się. Nie chcą zostać wy dy mani, i t 03.01.10, 17:15
            To dlaczego Ty innym wytykasz, że na cudzą pensję pracują? W mojej pracy chodzi
            o to, że ja jestem zadowolona, że mogę zarobić pieniądze (a nie tylko pojedyncze
            monety, czyli pieniążki) i nie patrzę na to, ile mają z tego ci, którym
            podlegam. Pracujemy w zespołach projektowych i w zasadzie zawsze osiągamy sukces
            ;-).
            • blue.joasia2221 Re: nie boją się. Nie chcą zostać wy dy mani, i t 03.01.10, 17:30
              Ja nic nie wytykam, uświadamiam tylko, że taki system jest wszędzie.
              Tak jest i inaczej być nie może. Ale należy skupić się na sobie, a
              nie na pensji osoby wyżej, bo to tylko pogłębi frustrację.
              • Gość: sceptyk Re: nie boją się. Nie chcą zostać wy dy mani, i t IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 03.01.10, 17:54
                Ty to chyba święta Joasia jakaś -tak się namęczyc żeby zupełnie
                obcym ludziom,w kraju gdzie nikt nikomu nie powie gdzie można
                załapac się na stróża za parę setek,tłumaczyć łopatologicznie i z
                poświęceniem że mogą zarobić przy twojej pomocy.Obcym,przybłędom!I
                to taaakie pieniądze!Czy ty nie masz krewnych,przyjaciół,znajomych?
                Pomóż zarobić najpierw tym najblizszym-a może oni wszyscy juz
                milionerzy?Albo bankruci? :-)
                • blue.joasia2221 Re: nie boją się. Nie chcą zostać wy dy mani, i t 03.01.10, 17:58
                  Ale ja tu na forum nikogo nie namawiam do współpracy z moją firmą
                  tylko dyskutuję o systemach MLM. Podczas takiej dyskusji mozna sie
                  wiele nauczyć.
                  • snajper55 Re: nie boją się. Nie chcą zostać wy dy mani, i t 04.01.10, 00:59

> Ale ja tu na forum nikogo nie namawiam do współpracy z moją firmą

Ależ oczywiście. Czy ktoś śmie sądzić inaczej ? ROTFL !

Muszę Cię uświadomić, że jesteś już kolejną taką, która "nie namawia do
                    współpracy". ;)

S.
      • naturamedica Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 17:59
        Polega to na tym -
        Rejestrujesz się we firmie - poszukujesz nowych graczy - ale uwaga to nie jest
        klasyczny MLM w którym musisz coś wykupywać co mieiąc - zarabiasz jak ktoś coś
        kupi - nawet do odległego poziomu!
        Proste - tylko się rejestrujesz - znajdujesz nowych graczy - poagasz im a potem
        czekasz na pierwsze zarobki.
        W dodatku ten MLM istnieje od niedawna - stań na samym szczycie sieci
        dystrybutorskiej!
        Nawet jak bedziesz na końcu to nic nie tracisz!!!Bo nic nie płacisz!
        Nowy i Prosty MLM o Nowej Formie - Takiego czegoś jeszcze nie BYŁO!

Spróbuj !
        • blue.joasia2221 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 03.01.10, 18:11
          Graczy? Czy chodzi o grę w puzzle?
          • Gość: kolowawa witajcie w zyciu !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 23:47
            witajcie w zyciu !!!!!
            to film który kazdy kto pieprzy o mlm powinien luknąć
            takich nawiedzonych to nawet w sektach trudno znaleść

cyt z filmu :

,,patrzę rano w lustro i co widzę ,,amłej "
            myję zęby i ... co widzę ,,amłej "

świry jakich swiat nie widział
            zloty
            mitungi
            pieprzenie o mitycznych zarobkach ....które uzyskuje 2% z samej
            górki cwaniaków na których pracuje całe mrowie nawiedzonych
            karteczki z ,,planem " i ,,celami " na scianie
            a co do fm

sprzedawanie podrób perfum nazywanych ODPOWIEDNIKAMI
            SYF TOTALNY
            kupiłem raz
            jeden raz i wiecej nie kupie , a jak spotkam tego oszusta który mi
            to wcisnął to mu z d..py zrobię rabatki i skopie jak grzadke na
            wiosne

• Gość: delfig Re: witajcie w zyciu !!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.10, 14:54
              Co by nie mówić o samym MLM po poziomie dyskusji wnioskuję, że ich zwolennicy są
              osobami o zdecydowanie większej kulturze osobistej (może tego wymaga od nich
              specyfika biznesu, a jesli tak, chwała jej za to!) niż wszystkowiedzący ziejący
              jadem i przekleństwami jej przeciwnicy, którzy z racji chyba posiadania umowy o
              pracę za marne grosze uzurpują sobie prawo do mieszania z błotem innych (sic!)

Pozdrawiam osoby, które potrafią dyskutować na poziomie.
              • Gość: kolowawa Re: witajcie w zyciu !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 15:19
                jakim jadem ? koleś chyba cię ..pogło "
                to sami ,,amłejofcy " pajacowali przed kamerą , pręzac swoje chude
                mięsnie
                to ich zachowanie wzbudza smiech i dezaprobate
                to oni maja zawalone strychy i piwnice tym co musieli kupic zeby
                wyrobić plan i czego nigdy nie sprzedadzą

jaki wiec jad ?
                to fakty gołe ale fakty
                a z faktami jest jak z gołą , ruską babą
                to ze zdjęła gacie to jeszcze nie striptiz

to ze nakupili klamotów to jeszcze ich nie czyni biznesmanami
                jaki wec jad ?
                to oni zabraniją dederce pokazywac filmu w którym sami występują
                to jest jad
                sami się pokazali i się im odwidziało
                tak sa jedynie fakty - bez komentarza
                komentarz kazdy sobie sam dodaje
                taki jak chce
                a ze opinia jest taka a nie inna to czyj problem ?

jak mozna być zjadliwym w stosunku do osób niepełnosprawnych
                umysłowo ?
                im się nalezy wspólczucie
                bazujac na technikach manipulacji sterują osobami o słabej psychice
                naciągając ich na towar ,,na własne potzreby "
                wmuszja ,,materiały motywacyjne " kasująz za to niezłą kase i udając
                ze to komus pomoze
                pokazuja jak małpę w cyrku jednego diamenta wmawiając ze kazdy tak
                moze
                a ilu jest diamentów w Polsce ?
                trzech ?
                a te rzesze głupków co za darmola pracuja ?

tekst o tym ze to biznes to bzdet
                skoro zaraz ci mówia ze nic nie musisz sprzedac ..tylko kupuj na
                własne potzreby
                badz ich odbiorca i to im wystarcza wiec po co gadka o biznesie ?
                to zwyczajne naciąganie frajerów o słabej psychice
                albo gadka o ,,dochodzie pasywnym "

to ile tłuku miałes dochodu z ,,nicnierobienia "?
                o jakiej kulturze wspominasz ?
                jak ktoś mi opowiada piedoły to mogę i mam prawo dać mu w ryja a nie
                tylko zachowac kulturę

oszust i naciagacz dostaje kopa w dupę
                z oszustami się nie dyskutuje - daje mu się po ryju
                czego wszystkim oszustom i naciagaczom zycze w nowym roku

• blue.joasia2221 Re: witajcie w zyciu !!!!! 04.01.10, 18:39
                  kolowawa - o jakich oszustach ty mówisz? Ja nie czuję się przez
                  nikogo oszukiwana. Wręcz przeciwnie - jestem wdzięczna, że mogę
                  zarobić dodatkowo do etatu troszkę pieniążków.

Jeżeli jakikolwiek produkt nie spełnia twoich oczekiwań to zapewniam
                  cię, że możesz go zwrócić dystrybutorowi i otrzymasz zwrot
                  pieniędzy. Nie musisz od razu reagować agresją...
                  • Gość: projektant wnętrz Re: witajcie w zyciu !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 20:18
                    mówię o oszustach
                    nawet powiem ze złodziejach !!!
                    jesli ktoś sam , na swojej stronie pisze o perfumach

o ODPOWIEDNIKACH HUGO BOSSA

TO JEST TO ZWYCZAJNA KRADZIEZ

sprzedaje się jakieś nietrwałe gó... a powołuje się na znane i
                    cenione marki

czy teraz wiesz juz o czym mówie ?
                    czy wyłozyłem dostatecznie jasno ?
                    • blue.joasia2221 Re: witajcie w zyciu !!!!! 04.01.10, 20:36
                      Rozumiem o co ci chodzi. Tylko dlaczego jeśli to kradzież to firma
                      istnieje na całym świecie od dobrych paru lat i nikt się nie czepia?
                      • Gość: kolowawa Re: witajcie w zyciu !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 22:37
                        skoro rozumiesz o co mi chodzi to rozumiesz ze system argentynskie
                        tez istnieje
                        w jednych krajach jest dozwolony
                        w innych zabroniony
                        a wiadomo ze to system dla naiwnych

bezczelne ogłoszenia ze sprzedaję
                        - odpowiednik chanel
                        - odpowiednik levisa
                        - odpowiednik adidasa

to zwykła kradziez nie tylko marki ale i własnosci intelektualnej
                        praw do nazwy , znaku , renomy

nie wiem czy w innych krajach tez tolerują reklame ,,odpowiedników "
                        moze sprzedaja to g..wno ( gdyż g..ównem to jest niewątpliwie ) pod
                        nazwą np smród z buta
                        wtedy moze jest to zgodne i z prawem i z prawdą
                        ale reklamowanie ze to odpowiednik adidasa to by ich pewnie
                        udupiło
                        dlaczego w Polsce to przechodzi to nie wiem
                        ale na logikę
                        jesli ktoś podrabia marke to jest oszustem
                        to chyba jasne

nie mam nic przeciwko produktom słabej jakości jak perfumuy FM
                        to ich sprawa - ich jakość - ich biznes
                        ale udawanie ze to odpowiedniki to naduzycie i oszustwo
                        i to powinno być scigane

• blue.joasia2221 Re: witajcie w zyciu !!!!! 05.01.10, 09:01
                          Nie jest ścigane i nie będzie bo firma nie posługuje się nazwami
                          tylko numerami.
                          Nie zapominaj, że FM to także świetnej jakości chemia gospodarcza,
                          kosmetyka kolorowa oraz telefonia komórkowa.
                          • Gość: kolowawa ,,jołasiu " kłamczucho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 09:18

,,jołasiu " kłamczucho
                            posługujecie się nuwmerami ?
                            to kto wypisuje te pierdoły o ,,odpowiednikach "?
                            poszukajmy w necie ....
                            moze to :

fm-marta.bloog.pl/gal,551407,title,ZAPACHY-W-FMODPOWIEDNIKI-ORYGINALNYCH-PERFUM,index.html?ticaid=59682

to złodziejka marta !!!
                            kradnie nazwy ?
                            kradnie markę ?
                            sprzedaje ODPOWIEDNIKI ? A NIE NUMERY ?

łzesz jak ten przysłowiowy pies
                            ale cóz , cały ten biznes oparty jest na kłamstwie :
                            - odnosnie zarobków
                            -odnoisnie odpowiedników
                            - odnosnie ,,dorobienia do pensji "
                            -odnosnie ,,kupowania na włąsne potzreby "

to gdzie ten uczciwy biznes ?
                            gdzie te zarobki jak się sdamemu uzyje ?
                            ktoś kto łze w zakresie kradziey to i w pozostałych sprawach
                            uczciwwy chyba nie jest
                            • Gość: kolowawa Re: ,,jołasiu " kłamczucho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 09:24
                              chesz przykład kolejnego kłamstwa ?
                              prosze bardzo

podajecie cny cos ok 30 zł detal
                              cena dystrybuttora 23 zł

a na stadionie wasze podróby sa w detalu po 15 zł
                              oczywiscie ze chcą wiecej ale jak się nacisnie to i za 15 zł
                              sprzedadzą

to po pierwsze :
                              -rzniecie swoich dystrybutorów bo kupuja drozej niz mozna w detalu
                              kupić
                              ale skoro mozna frajera skroić to robicie to , tylko nie pisz o
                              uczciwym bziesie

to po ile sprzedajecie temu leszczowi ze stadionu ?
                              tak koszttuje dobra marka , dobra jakosć ?
                              czy szajs totralny ?

pomijam sprawę g...wnianej jakosci
                              to pachnie przez moze minutę - dwie

wiec i oszustwo dotyczy klientów i dystrybutorów

czaisz ?
                            • blue.joasia2221 Re: ,,jołasiu " kłamczucho 05.01.10, 15:32
                              Gość portalu: kolowawa napisał(a):

>
                              > ,,jołasiu " kłamczucho
                              > posługujecie się nuwmerami ?
                              > to kto wypisuje te pierdoły o ,,odpowiednikach "?
                              > poszukajmy w necie ....
                              > moze to :
                              >
                              > fm-marta.bloog.pl/gal,551407,title,ZAPACHY-W-FMODPOWIEDNIKI-ORYGINALNYCH-PERFUM,index.html?ticaid=59682
                              >
                              > to złodziejka marta !!!
                              > kradnie nazwy ?
                              > kradnie markę ?
                              > sprzedaje ODPOWIEDNIKI ? A NIE NUMERY ?
                              >
                              > łzesz jak ten przysłowiowy pies
                              > ale cóz , cały ten biznes oparty jest na kłamstwie :
                              > - odnosnie zarobków
                              > -odnoisnie odpowiedników
                              > - odnosnie ,,dorobienia do pensji "
                              > -odnosnie ,,kupowania na włąsne potzreby "

Proszę podaj mi przykład gdzie firma FM , a nie NIEZALEŻNY
                              DYSTRYBUTOR (!), posługuje się nazwami odpowiedników? NIGDZIE!

>
                              > to gdzie ten uczciwy biznes ?
                              > gdzie te zarobki jak się sdamemu uzyje ?
                              > ktoś kto łze w zakresie kradziey to i w pozostałych sprawach
                              > uczciwwy chyba nie jest

Proszę, poczytaj plan marketingowy firmy FM zanim zaczniesz
                              wygadywać głupoty.
                              • Gość: kolowawa Re: ,,jołasiu " kłamczucho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 10:32
                                to lepiej ty poczytaj co za głupoty wypisujesz

kto pierniczy o miedzynarodowym biznesie ?
                                a jak ,,niezalezny "( jak jest złodziejem to juz jest niezalezny ?" )
                                napisze o ODPOWIEDNIKACH to juz nie nalezy do miedzynarodowego
                                biznesu ?

a mam ci poszukać inncy stron ?
                                i na kazdej jest FM i na wielu są odpowiedniki ?

chesz przykładów ?

• naturamedica Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 07.01.10, 21:47
          To nie są puzzle:) to jest Normalny MLM ale trochę inny - nic nie musisz
          wykupować co miesiąc ani za nic nie płacisz!
          To jest Nowy i Bardzo Prosty MLM.
      • Gość: Lukasz1981 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 21:15
        Pełne euforii rozmowy o zarobkach, branży, firmie i obietnice cudów jakie wyczyniają produkty – hamują zapał czytających ogłoszenia.
        Dlatego poszukuję osób które posiadają takie cechy charakteru jak: chęć osiągnięcia sukcesu, lojalność, szczerość, zaangażowanie, wytrwałość, zdrowy optymizm, chęć do nauki i zdrowy rozsądek.
        Moja oferta jest skierowana do osób, które chcą mieć swój międzynarodowy biznes bez granic, ale nie wiedzą jak to zrobić. Które chcą pracować z domu lub mają mało czasu, aby jeszcze poświęcić go na jakieś dodatkowe zajęcie.
        Osoby zainteresowane systemem, w którym wykorzystuje się do rozwoju rynku przede wszystkim komputer i Internet proszone są o kontakt.
        System ten pozbawiony jest dużego ryzyka, w którym możesz spokojnie sprawdzić swoje umiejętności w zakresie budowy rynku zbytu.
        Umożliwia on nawiązanie współpracy z producentem dzięki któremu możesz zarobić duże pieniądze.

Możesz wziąć udział w nowatorskim sposobie budowania biznesu.
        Jako partner wykazujesz się własną aktywnością w zakresie rozreklamowania tego systemu
        i pozyskania tą drogą następnych chętnych do udziału w nim.
        Zapraszam.

e-mail: biznes24@interia.pl
        • Gość: sceptyk Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 05.01.10, 08:59
          Idź z tym pomysłem na biznes do Urzędu Pracy-przyjma ciebie z
          otwartymi rękami bo nie maja pojecia co oprocz kursów zaproponowac
          bezrobotnym-może zostaniesz dyrektorem?
          • Gość: bezrobotny Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? IP: *.chello.pl 06.01.10, 10:36
            Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> Idź z tym pomysłem na biznes do Urzędu Pracy-przyjma ciebie z
            > otwartymi rękami bo nie maja pojecia co oprocz kursów zaproponowac
            > bezrobotnym-może zostaniesz dyrektorem?

oj żebyś się nie zdziwił(a) kiedy przejrzysz KRS z jakimi oni są tam powiązani "biznesmenami"

bo w tym wszystkim na nowy biznes chodzi albo ukraść pomysł /i przystopować pomysłodawce z jego wnioskiem/ albo przystopować pomysłodawce z jego wnioskiem bo jest konkurentem rodziny /czyt.rozpatrującego urzędnika UP/
            To są działania zorganizowane przy starannym doborze wykonawców jak sekta amwaja, która teraz przerzuciła się na szkolenia bezrobotnych :)))))))))
            • Gość: kolowawa niezalezne opinie o niezaleznych oszustach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 10:45
              fdyu zemu
              a jest tam Angel Muglera? Bo nie wiem jak szukać..

[06.08.2007] 13:51
              [zgłoś do usunięcia] niusia212 (niusia212@o2.pl)
              niusia212@tlen.pl';
              jest Angel- Thierry Mugler

no tak
              biezność nazw przypadkowa ?
              czy podóba ?
              czy tylko odpowiednik ?

link do posta
              f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3535381
              wystarcza poszukac w sieci pod hasłem ,,odpowiedniki FM "

nie ma adidasa - jest adidasso
              nie ma hugo bossa - jest hugos bossos

udawanie idioty nic tu nie zmieni
              a najgorze jest to ze to jest straszne g..ówno
              pachnie przez 5 minut
              oszusci podają cene 30 kilka złotych a sami sprzedają w detalu po 15

to jest biznes ?
              oparty na frajerach , oszustwie i przestępstwie ?
              a o tych zarobkach tez jest w linku

,,ja zarabiam 90zł miesięcznie "
              no dobry biznes
              taki ,,pasywny "

• Gość: sceptyk Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 13.01.10, 07:33
              oj żebyś się nie zdziwił(a) kiedy przejrzysz KRS z jakimi oni są
              tam powiązani
              > "biznesmenami"
              >
              > bo w tym wszystkim na nowy biznes chodzi albo ukraść pomysł /i
              przystopować pom
              > ysłodawce z jego wnioskiem/ albo przystopować pomysłodawce z jego
              wnioskiem bo
              > jest konkurentem rodziny /czyt.rozpatrującego urzędnika UP/
              > To są działania zorganizowane przy starannym doborze wykonawców
              jak sekta amwaj
              > a, która teraz przerzuciła się na szkolenia
              bezrobotnych :)))))))))

Prawda-to jest najlepsza definicja UP
              śmiech przez łzy
              • Gość: kolowawa opowiedz mi pierdól o sukcesie w ,,amłej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 09:51
                opowiedz mi PIERDOŁY o sukcesie w ,,amłej " twoim sukcesie
                no ?
                opowiedz
                nie pisz pirdół a powiedz ILE ZARABIASZ !!!!!!!!!!!!!
                nie ile zarabia JEDEN diamment a TY - ILE TY ZARABIASZ ?

no opowiedz dlaczego się nie boisz ,,amłeja "?
                ile ci dał zarobić ?

smiało !!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Arturo ludzie nie boją się MLM... IP: *.lv.lv.cox.net 13.01.10, 01:47
        ludzie sie nie boja MLM, to tylko ci co nie potrafia myslec
        samodzielnie boja sie, ale oni boja sie czegokolwiek a najbardziej
        odpowiedzialnosci za wlasne decyzje. Sukces w MLM polega
        przedewszystkim na odpowiedzialnosci i samodyscyplinie. W MLM nikt
        nikogo do niczego nie popycha ani nie zmusza, a wikszosc szarej masy
        to osobnicy ktorzy cale swoje zycie i zycie swoich najblizszych
        pokladaja w rece obcych, czyli pracodawcow. Pracodawca jest dla nich
        wyrocznia i przeznaczeniem on decyduje kiedy, ile i jak maja
        zpracowac i zyc, on decyduje o ich losie...

Ludzie sie nie boja MLM... MLM boja sie nieudacznicy zyciowi,
        osobniki bezambicji i perspektyw.
        • Gość: bezrobotny Re: ludzie nie boją się MLM... IP: *.chello.pl 14.01.10, 21:54

Gość portalu: Arturo napisał(a):

> ludzie sie nie boja MLM, to tylko ci co nie potrafia myslec
          > samodzielnie boja sie, ale oni boja sie czegokolwiek a najbardziej
          > odpowiedzialnosci za wlasne decyzje. Sukces w MLM polega
          > przedewszystkim na odpowiedzialnosci i samodyscyplinie. W MLM nikt
          > nikogo do niczego nie popycha ani nie zmusza, a wikszosc szarej masy
          > to osobnicy ktorzy cale swoje zycie i zycie swoich najblizszych
          > pokladaja w rece obcych, czyli pracodawcow. Pracodawca jest dla nich
          > wyrocznia i przeznaczeniem on decyduje kiedy, ile i jak maja
          > zpracowac i zyc, on decyduje o ich losie...
          >
          > Ludzie sie nie boja MLM... MLM boja sie nieudacznicy zyciowi,
          > osobniki bezambicji i perspektyw.

już żeś tak przesiąkł tym hazardem, a ile czasu tam jesteś
          czy tylko żyjesz z tego co goście hotelowi zapomną ze sobą zabrać z pokoju
          • Gość: Arturo Re: ludzie nie boją się MLM... IP: *.lv.lv.cox.net 16.01.10, 20:49
            Gość portalu: bezrobotny napisał(a):

> już żeś tak przesiąkł tym hazardem, a ile czasu tam jesteś
            > czy tylko żyjesz z tego co goście hotelowi zapomną ze sobą zabrać
            z pokoju

-----------------------

masz cos do wyburczenia, bo wypowiadac sie po ludzku na temat to ty
            nie potrafisz. Jak ci cos dolega i potrzebujesz wsparcia to napisz:

arbi06@lycos.com
      • Gość: kolowawa dojzeje ???????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 23:43

,,społeczeństwo dojżeje do pewnych rzeczy."

taaa, musi minąc sporo czasu az..... analfabety nałucom sie pisac
        • Gość: &&& a dajrze mó spokuj ;) IP: 77.236.0.* 17.01.10, 09:40
          pszecierz to kandydat na djamęta, ktury jórz za jakieś 90 lat od skończenia
          gimnazjóm bendzie na szczycie stróktóry spszedarzowej.

Hehehehehe, takie pajace jak eryk1234 rozmnażają się jak MLM: przez pączkowanie.
          • Gość: mlm Re: a dajrze mó spokuj ;) IP: *.inowroclaw.mm.pl 17.01.10, 11:42
            Kolega ma łeb na karku, robi biznes i zarabia kasę - a że robi błędy
            to już mały szczegół, bo jakie to ma w tym wszystkim znaczenie???
            Żadne.
            • Gość: kolowawa łep na karku , tylko pósty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 17:25
              tak , ma łep tylko pósty
              a to ze ma ,,mały szczegół " to chyba tez jest problem
              bo se moze spodnie obsikac
              • Gość: 109 mlm fm IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.10, 18:15
                Kolowawa, ja kupuje perfumy fm i zapewniam cie, ze nie pachna 5 min, ale bardzo
                długo!spryskana w nadgarstkach ręka perfumamii umyta, pachnie jeszcze długo! i
                jak pisza ze odpowiedniki to tak jest. Gdzie ty widzisz ze pisze zamiast
                Addidas-addidassso itd? Gdyby firma uzywała niezgodnie z nazwa perfum znane
                bossy i inne versace wytoczyłyby im proces.jesteś strasznie jak widze zaciety,
                nie znasz sie widac na mlm i siejesz tu jad jak zmija.Poczytaj najpierw o fm, a
                potem sie wypowiadaj.
                MLM to nie tylko amłej. Po nich został smród, ale nie kazda sprzedaz mlm taka jest.
                Daruj sobie te głupie komentarze.
                A ty snajper, gdziekolwiek sie pojawisz-wszystko krytykujesz. Musisz byc bardzo
                nieszczesliwym, sfrustrowanych starym facetem!
                • Gość: autor Re: mlm fm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 15:25
                  Może długo, ale sęk w tym, CZYM? one pachną?

Ja też uważam to za sprzedawanie podrób, czyli nielegalny interes. Powinien
                  zainteresować się tym ktoś z konkretnych firm i właścicieli marek podrabianych
                  przez to badziewie.
      • Gość: Gościnnie 2010 Żenada bezrobotni buahahaha IP: 77.245.247.* 17.01.10, 09:51
        Tak popatrzałem na te wasze wypowiedzi oraz na całe forum praca i stwierdziłem
        że ludzie bezrobotni szukają pracy w której zarobią 1000zł w 1 dzień:D
        BUAHAHAHAHAA
        Niektórzy codziennie to się wpisują do róznych tematów i nic im nie pasuje -
        weźcie lepiej zacznijcie żebrać :DDDDD
        Jeśli chodzi o mlm - ciekawy jest to biznes tylko trzeba wiedzieć jak się do
        niego zabrać!
      • zawszeeryk12 Re: Dlaczego ludzie boją się MLM? 18.01.10, 13:32
        Nie działam w mlm, ale mam swoje zdanie na temat tego biznesu.
        Prowadzę firmę sprzątającą i głównie zajmuję się sprzedażą usług.

Robienie błędów ortograficznych nie jest powodem do dumy. No cóż
        człowiek całe życie się uczy.

Jednak zapewniam was, że robienie błędów ortograficznych nie
        przeszkadza mi w prowadzeniu firmy.

Swoją drogą cieszę się, że dostarczam wam chłopaki rozrywki:-)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka