Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Tricomp Sp. z o.o.

05.01.10, 13:15
    Witam Was,
    Jestem byłym pracownikiem Firmy Tricomp Sp.z o.o. dlatego
    postanowiłam napisać odrobine o tej firmie. Praca tam to była strata
    czasu i brak jakiegokolwiek rozwoju. Na obietnicach i pięknie
    napisanym ogłoszeniu o prace się skończyło. Płacą średnio, a do tego
    nieterminowo. Prezes-Kenijczyk, myśli, że pozjadał wszystkie rozumy
    i robi z ludzi idiotów.

Firma aktualnie poszukuje pracowników do wyjazdów zagranicznych-tj
    do Afryki (Sudan Południowy, z czasem też do Rwandy i Kenii).
    Osobiście nie polecam wyjazdu. Poza pięknymi terenami warunki na
    jakie jest się narażonym są uwłaczające-spanie w zagrzybionych
    namiotach, zagrzybione, śmierdzące latryny i prysznice na zewnątrz,
    skorpiony biegające pod leżankami w namiocie, jadowite węże i pająki
    wielkości dłoni, to tylko mała próbka tego co można zastać po
    przyjezdzie. Na hotel nie ma co liczyć, bo koszt jest ogromny.

Szczepienia musisz dokonać we własnym zakresie, a koszt jest nie
    mały licząc wszystkie obowiązkowe szczepienia, bo bez nich nie
    zostaniesz wypuszczony z lotniska na teren Sudanu, bilet lotniczy
    jeden do roku firma zadeklaruje-ale nie łudź się i tak się później
    wymiksują umową tak, że będzie trzeba samemu płacić, a na późniejszy
    zwrot kosztów nie ma co liczyć.

Życie tam nie jest tanie, więc pensja taka jak w Stolicy, np dla
    Handlowca, to będzie za mało na przeżycie. Trzeba sie liczyc z
    kosztami 2-3 razy wiekszymi. A jak myślisz, że nadrobisz premią od
    sprzedaży-to tak nie działa. Afrykańczycy wszystko robią powoli więc
    kontraktów za wielu nie nałapiesz-poza tym prezes sam chodzi na
    spotkania a Ty będziesz odwalał najgorszą robotę-a jak coś nie
    wypali to wine od razu bierz na siebie, bo Prezio nie przyznaje się
    do błędów-bo on ich nie popełnia:P.

I jeszcze jedna zasadnicza sprawa-to co jest w umowie, a to co robi
    się naprawde to zupełnie co innego. Tam się robi wszystko-nie tylko
    to co w umowie, a jak się nie podoba to informują Cię, że możesz
    wracać tylko podróż opłacasz sobie sam.

Być może ktoś z byłych pracowników potwierdzi moje słowa-a tych
    byłych jest akurat sporo, bo w drugiej połowie roku nastąpiła seria
    zwolnień, co też nie świadczy o stabiności tej firmy.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: józef_tkaczuk Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.acn.waw.pl 05.01.10, 18:14
        ale się uśmiałem... tzn. Tobie współczuję bo wiem dobrze o czym mówisz... na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że Prezio ma obecnie sprawę (z tego co wiem nie pierwszą, nie ostatnią ;) w sądzie pracy. jeżeli pomyślałaś o zbieraniu haków w trakcie pracy to powinnaś mieć teraz gruuuby segregator na niego :D
      • Gość: gosc Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 57.66.197.* 06.01.10, 13:36
        Witam,
        Wlasnie aplikowalam do pracy w tej firmie, z wyjazdem do Sudanu.
        Rozumiem, ze w Sudanie nie ma pieknych warunkow,( i biore troche
        przez palce komentarz o pająkach wielkosci dloni- w koncu to
        Afryka..) ale czy faktycznie praca jest az tak ciezka ? i utrzymanie
        sie tak kosztowne?
        Na pewno w tym momencie wycofam swoja aplikacje, poniewaz praca u
        kogos, kto ma pozwy sadowe nie bedzie na pewno czyms hmm
        pozytywnym,ale prosze jeszcze o info a propo warunkow pracy w Sudanie
        \dziekuje
        • Gość: PaT Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.compower.pl 07.01.10, 12:30
          Ja też się zgłosiłem, mam jechać na rozmowę kwalifikacyjną ale w świetle tego,
          co przeczytałem, zastanawiam się, czy jest sens. Myślałem o zarobkach rzędu 8-12
          tys netto plus utrzymanie na miejscu, w końcu to kontrakt w trudnych warunkach
          ale zdaje się, że takie wymagania mogę sobie schować do ... .Oczywiście przez
          telefon nikt nie chciał rozmawiać o pieniądzach.
          • Gość: gosc Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 57.66.197.* 07.01.10, 18:12
            daj znac jesli pojedziesz. ja wyslalem odwolanie
            • karakan.online Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. 08.01.10, 14:43
              Odpowiadam dla wszystkich-nie warto!
              Ktoś do mnie napisał ze chce pieniądze rzędu 10 tys pln-nie ma co liczyć na taką
              kase!!
              Nie z tą Firmą!! Afryka jak najbardziej ale nie z tą firmą!
              A co do pająków-to prawda one są naprawde wielkie! A warunki serio są dramatyczne!
              • Gość: Gość Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.aster.pl 15.01.10, 19:13
                Twoja wypowiedz wręcz zionie olbrzymią frustracją. No i jest przede
                wszystkim niesamowicie przesadzona.
                Jak się ktos decyduje jechać do Sudanu Poludniowego i spodziewa się
                hotelu kilkogwiazdkowego i niewiadomo jakich luksusów to sugeruję
                zmienić destynację, a nie wyżywać się i wyżalać na byłego pracodawce
                i pisać o olbrzymich pająkach i skorpionach pod leżakami (jak to
                mozliwe - skorpiony na pustyni? :P), albo nierefundowanemu leczeniu
                na malarie. Co jest z reszta kolejna bujdą - malaria jest leczona na
                koszt firmy podobnie jak wszystkie inne choroby jakie sie przydaza
                na miejscu. Ale jesli ktos postanawia szpikowac sie lekami
                prewencyjnymi przez kilka miesiecy i sponiewierac swoja watrobe, nie
                mowiac o zdrowiu psychicznym to juz chyba osobista decyzja, za ktora
                firma nie ma zadnego obowiazku ponosic kosztow.

Rownież spedzilam kilka miesiecy w Jubie, o dziwo mialam wszystko
                oplacone, odpowiednia pensje wynegocjowalam po okresie probnym (co
                jest stosowane w kazdej polskiej firmie!) i swoja prace tam uwazam
                za najciekawsze doswiadczenie jakie w zyciu zdobylam.
                • zephyrus Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. 31.03.10, 10:11
                  A pracowałaś dla Tricompu? Bo jeśli nie, to nie wiesz o czym mówisz. Pracowałem
                  dla tej firmy w polsce i nic co napisał twórca wątku (przynajmniej jeśli chodzi
                  o zachowanie firmy - za warunki w Afryce nie mogę ręczyć) nie jest ani trochę
                  przesadzone.
                • Gość: Buri Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.acn.waw.pl 14.05.10, 19:35
                  Oj Chłopie ...chyba mało w życiu widzsiałeś. To że firma musi to nie
                  znaczy że to robi :). Jak myślisz dlaczego co 3-4 pracownik
                  odchodząc z Tricompu składa pozew do sądu pracy?
              • Gość: dzidzio Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.chello.pl 16.01.10, 00:34

a powiedz dokladnei ile to bylo na reke?
              • Gość: Celnik Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.chello.pl 16.01.10, 00:37
                a na czym dokladnie juz ta praca polega bo po profilu nie mozna sie
                domylec co dokladnei bedziemy robic. i jak rekrutacja jest teraz to
                kiedy bylby wyjazd?
                • Gość: Gosc Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.aster.pl 16.01.10, 18:49
                  Pytanie na forum o takie rzeczy chyba mija sie z celem. Lepiej zadac
                  takie pytanie osobie rekrutującej.
                  • Gość: Celnik Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.chello.pl 17.01.10, 13:57
                    to zadam tak : ile Wy tam zarabialiscie?
                    brzmisz jakbys to Ty rekrutował
                    • Gość: Karolcia Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.chello.pl 18.01.10, 20:48
                      czliwieku chcesz ustrzec ludzi przed wyjazdem to powiedz ile tam sie
                      zarabia, to jedynie moze zniechecic ludzi. Zadne namioty jak rzuca
                      10 000 na reke.
                      Dla mnie kasa i widoki sie licza, jestem zdecydowana jak dadza
                      wiecej jak 8 000
                      • Gość: Buri Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.acn.waw.pl 14.05.10, 19:37
                        Na 3000-5000 brutto mozesz liczyc ...ale 10000 ...to chyba tylko
                        zobaczysz biały usmiech prezesa :)
        • Gość: Gość Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 09:51
          Witajcie;
          Miło wreszcie czytać głosy prawdy o wskazanej firmie i jej prezesie.
          Tak, James ma sprawę w sądzie pracy i to ja go pozwałam. Zapraszam
          tych, którzy boją się bronić swych praw, a powinni to robić, w
          czwartek na 9 rano do sądu pracy dla Wawy Żolibirza (za WAT-em).
          pozdrawiam.
          • zephyrus Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. 31.03.10, 10:13
            Nie pierwszą i nie ostatnią. Ja zeznawałem w jednej sprawie, wiem o dwóch innych
            które skończyły się ugodami. W tej firmie to norma.
      • Gość: kaczy Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 217.113.138.* 09.01.10, 23:10
        czy mozna sie z Toba skntaktowa telefonicznie?
        • Gość: gość Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 14:55
          pensja pensją, nie wiem ile płaci Prezio za taki wyjazd, radę mam jedną -
          sprawdzajcie na bieżąco czy odprowadza zus :)))
        • karakan.online Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. 11.01.10, 11:47
          A co byś chciał/ chciała się dowiedzieć? przez telefon i na forum tak samo Ci odpowiem. Pytaj pewnie pytania, które Cię nurtują-nurtują też innych....
          • Gość: kaczy21 Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 213.77.5.* 14.01.10, 13:15
            przez tel zawsze jest inaczej :) jest jakis powod dla którego warto jednak tam
            pojechac z TA firma?
      • baldurgreat Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. 10.01.10, 17:20
        To ja jeszcze dodam, że firma nie finansuje również leków
        antymalarycznych. Wic w Jubie i po Jubie wszyscy chorują na malarię
        - zarówno pracownicy z Europy jak i Afrykanie. Bez własnych (jedno
        opakowanie leku to ok.200pln-starcza na 2 tygodnie) inwestycji też
        Was to czeka. Podsumowując: podejście do pracowników jest olewcze bo
        każdego można zastąpić innym naiwniakiem zrekrutowanym w Polsce.
        Doradzam naprawdę duży rozsądek - jeśli nie musicie, nie pracujcie w
        Tricompie. I nie wierzcie supermiłym paniom i panom z Tricompu na
        rozmowie rekrutacyjnej, to nie oni decydują. A Prezio potrafi
        roztoczyć oszałamiające wizje wielkości i szans na rozwój, których
        nikomu jeszcze się nie spełnił.
        • Gość: max bez jaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 17:44
          w 2007 przejechałem całą afrykę wzdłuż i wszerz zajęło mi to 8
          miesięcy i kosztowało 2100 $ nie licząc przelotu wiesz że częsć
          ludzi żyje tam za 5$ / miesiąc??? gdzieś ty był?
          • baldurgreat Re: bez jaj 11.01.10, 08:26
            To, że ludzie tam tak żyją jest prawdą, ale mówimy o wyjeździe
            zarobkowym, a nie wolontariacie czy nie przygodzie wakacyjnej. W
            Sudanie Południowym za 5usd to nawet piwa nie kupisz - tam ceny są
            średnio 2-3 razy wyższe niż w Polsce bo wszystko jest importowane. Nie
            wiem czy ktokolwiek z osób planujących wyjazd zarobkowy chciałby żyć
            za 5 usd na miesiąc w Afryce.
            • Gość: Gość Re: bez jaj IP: *.aster.pl 15.01.10, 19:02
              Za 5 USD w Jubie można kupić, jak się dobrze poszuka nawet 4 piwa.
              Jeśli za 12 funtów nigdzie nie udało Ci się znaleźć piwa, to chyba
              cały swoj czas spedzales w najdrozszym hotelu, a to rzeczywiscie do
              tanich rozrywek nie nalezy.
              • Gość: dzidzio Re: bez jaj IP: *.chello.pl 16.01.10, 00:34
                To moze ktos powiedziec dokladnei. Za ile sie tam pracuje netto
                please? i czy wszyscy rok wytrzymaliscie? no i te szczepionki
                naprawde oni nie sponsoruja?
                • Gość: pan Nikt KONKREty IP: *.sklodowskiej.osi.pl 17.01.10, 23:44

Może w koncu ktos napisac jakiego rzedu sa tam zarobki dla inzynierów??? 4 tys
                  czy 8 czy wogóle wolontaraiat jakiś .,,
                  I co to wogóle jest za projekt w ruandzie jeśli ktos by wiedział
        • Gość: kaczy Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 217.113.138.* 18.01.10, 01:33
          czy ktos sie w ogole zdecydowal zeby jechac tam w najblizszym
          czasie?
          • Gość: sony Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.01.10, 09:31
            do mnie dzwonili last week i pytali sie czy moge spac w
            namiocie...generalnie nie widzialem problemu ale po tym co tu
            przeczytalem to chyba wycofam aplikacje..nie chce mi sie wierzyc ze
            nie mozna wymusic by placili za szczepionki i chociaz jeden przelot
            do kraju.
            • Gość: sratata Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 81.219.117.* 18.01.10, 12:05
              to praca chyba dla desperatow. aplikowalem jako "network engineer", ale to jest
              jakies niepowazne. jedyne stawiane wymagania w ogloszeniu to znajomosc protokolu
              tcp/ip ktory zna srednio rozgarniety gimnazjalista. w polsce spokojnie dobrze
              wykwalifikowany admin moze dostac 7-8k (ja mam 2,5k w urzedzie gminy, ale jestem
              jeszcze studentem), a podejrzewam ze w tej smiesznej firmie nawet o takich
              pieniadzach mozna tylko pomarzyc. zadzwonila do mnie pani i zamiast pytac co
              potrafie oznajmila mi ze bede spal w namiocie :D podziekowalem z miejsca.
            • Gość: robokop Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 188.33.143.* 19.01.10, 13:25
              szczepionki na malarie jeszcze nie wynaleziono. z malaria nie ma
              zartow, tu macie wiecej info:
              www.malaria.com.pl/index.aspx?id=33
      • Gość: nos Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.chello.pl 19.01.10, 19:13
        czy moglbys powiediec ile tam zarabiales ?
        • Gość: kaczy21 Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 213.77.5.* 20.01.10, 12:40
          czy ktos sie moze zdecydowal na ten wyjazd?
          mam wrazenie ze tylko kasa sie liczy...
          • Gość: xmen Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.sta.asta-net.com.pl 20.01.10, 12:59
            z tego co wiem wyjazd ma byc nie szybciej niz w polowie lutego->ma
            ktos moze zdjecia jak wyglada ten "oboz"??
            • Gość: Rambo Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 109.243.116.* 21.01.10, 10:03
              wherethehellistrawa.blogspot.com/2009/05/juba-sudan.html
              • Gość: xmen Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.sta.asta-net.com.pl 21.01.10, 12:09
                dzieki wielkie, napewno pomoze w podjeciu decyzji-wiem ze szalu nie
                ma, ale przeraza mnie te wszystkie lapowki i zarcie...w przyszlym
                tygodniu jade na rozmowe do w-wy
                • Gość: warszawka Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.tbcn.telia.com 21.01.10, 21:52
                  i słusznie,ja też podpisałem i lece wkrótce.
                  • Gość: rafal Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.sta.asta-net.com.pl 21.01.10, 23:38
                    a na jakich warunkach - bo do mnie tez dzwonili i w sumie nie wiem
                    ile mozna wycisnac?
                    • Gość: warszawka Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.tbcn.telia.com 22.01.10, 19:46
                      Wszystko zależy od Ciebie,jeżeli potrafisz się dobrze zareklamować i
                      możesz to udokumentować to sprawa jest wygrana.Trzeba też mieć jakiegoś
                      dodatkowego Asa w rękawie.A czasy,że wszystkim po równo dawno minęły.
                      pzd.
                      • Gość: kr Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 217.113.138.* 22.01.10, 20:16
                        no i ja tez lece!
                        • Gość: wawa Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.tbcn.telia.com 22.01.10, 21:05
                          świetnie,a kiedy?
                          będzie nas sporo
                          • Gość: kr Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 217.113.138.* 22.01.10, 21:24
                            dokładnie nie znam terminu ale w drugiej polowie lutego tak mi sie
                            wydaje
                            • Gość: warszawka Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.tbcn.telia.com 22.01.10, 22:39
                              może spotkamy się Jubie.
                              pzd.
                              • Gość: ciekawe Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.aster.pl 22.01.10, 23:41
                                hmmm...
                                • Gość: [...] Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 00:21
                                  oj duuzo was bedzie, prezes, dyrektor, kierownik, sekretarka. powodzenia w
                                  szukaniu frajerow
                                  • Gość: ciekawe Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.aster.pl 23.01.10, 12:48
                                    ciekawe jak sie spotkacie w tej jubie jesli ten oboz jest we wsi pod
                                    juba a do miasta do raczej rzadko i wybrani... ten pierwszy post
                                    jest po cos, myslenie nie boli ludzie, polecam 2 post od gory
                                    boli.blog.pl/komentarze/index.php?nid=11578909
                                    • Gość: ciekawe Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.aster.pl 23.01.10, 13:39
                                      tu jest mapa maps.google.pl/maps?
                                      hl=pl&q=juba,+sudan&lr=&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=D%C5%
                                      BCuba,+Sudan&gl=pl&ei=xupaS-7ZJsjz-
                                      QaSveAQ&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CA8Q8gEwAA

jakby nie dzialala trzeba wygooglowac, juba, sudan, pokaze sie
                                      miasto i z prawej strony rzeka i za nia dwie drogi, oboz jest na
                                      skrzyżowaniu zoltej i pomaranczowej na zupelnym zadupiu, tu chyba
                                      widac maps.google.pl/maps?
                                      hl=pl&q=juba,+sudan&lr=&ie=UTF8&hq=&hnear=D%C5%
                                      BCuba,+Bahr+al+Jabal,+Ekwatoria+%C5%9Arodkowa,+Sudan&gl=pl&ei=xupaS-
                                      7ZJsjz-
                                      QaSveAQ&ved=0CA8Q8gEwAA&ll=4.810203,31.632136&spn=0.003635,0.010943&t
                                      =h&z=17

a jak nie to trzeba poklikac i bedzie widac, namioty do spania to te
                                      przy drodze na dole
                                    • Gość: kr Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 217.113.138.* 23.01.10, 15:12
                                      Dlaczego tak Ci zalezy na tym zeby nikt tam nie pojechal?
                                      • Gość: ciekawe Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.aster.pl 23.01.10, 20:17
                                        dla niczego, w sumie to jest mi to dosc obojetne, ale forum to chyba
                                        miejcse wymiany informacji, czy nie?
                                        • Gość: kr Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 217.113.138.* 23.01.10, 20:21
                                          no masz racje, a Ty jak dlugo tam byles?
                                          • Gość: wawa Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.tbcn.telia.com 24.01.10, 12:19
                                            Pracuje na wyjazdach kilka lat,jeszcze nie zdażyło się
                                            żeby wszyscy byli zadowoleni.Najwięcej marudzą ci co nigdzie nie byli,a
                                            najwięcej mają do powiedzenia.Na eksporcie w porównaniu do innych polacy
                                            są do siebie wrogo nastawieni i sami siebie zwalczają.
                                            pzd.
                                            • Gość: jarek Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.aster.pl 26.01.10, 10:18
                                              no i z tego wynika? bylem w wielu miejscach, polskie firmy słabo
                                              płacą to sie ludzie nie lubia, zadnych dodatkow niewiele osob zna
                                              sie na robocie, raczej zna kogos i dlatego tam jest reszta zalezy od
                                              ludzi, wazni są ci na gorze. jak to jest zle zorganizowane to jest
                                              ciezko, a do sudanu nikt nie chce jezdzic bo tam i tak jest ciezko,
                                              bida i syf i malaria, taka prawda
                                      • zephyrus Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. 31.03.10, 10:43
                                        Bo pracował dla Tricompu i nie chce żeby innych spotkało to samo.
                                        Jedź - tylko koniecznie napisz potem jak było.
        • karakan.online Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. 26.01.10, 13:09
          Noo ciekawe gdzie wy tam bedziecie mieszkać jak już miejsc brakuje a nikt
          raczej nie wyjeżdża....chyba przy latrynach wam namiot ustawią-chociaż nie-tam
          też jest brak miejsc....

co do komentarza odnośnie wrogości polaków na wyjazdach-może i tak jest-ale te
          forum nie jest o wrogości tylko o fatalnie traktującej ludzi firmie....

ludzie po to napisane zostało żebyście mieli świadomość...

teraz Tricomp sie przestraszył bo nie bedą mieli ludzi do pracy po tym
          wpisie...dlatego starają sie przyciągnąć ludzi kasą i miłą pogaduszą o super
          planach które w 98% nie dojdą do skutku....

podobno kilka osob z firmy mialo za obowiazek poprawy reputacji firmy przez
          wpisy na forum....

a tym co wyjezdzają-naprawde szczerze i bez zadnych sarkazmów-zycze zeby wam sie
          tam spodobało i zeby dotrzymali slowa.

pozdrawiam
          • Gość: józef_tkaczuk Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.acn.waw.pl 26.01.10, 20:38
            karakan, mimo naszych dobrych intencji Ci ludzie najwyraźniej wolą się przekonać
            na własnej skórze... ja w Sudanie nie byłem, więc na temat warunków pracy tam
            się nie wypowiadam, wiem jedno - to nie jest uczciwy pracodawca
            • Gość: ciekawe Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.aster.pl 27.01.10, 10:40
              a ja mysle ze wyjezdzajacym ten post moze bardzo pomoc, moze na
              miejscu cos sie zmieni np spanie albo zespol chociaz to 98%
              zamydlania oczu to jednak prawda i to sie szybko nie zmieni bo taka
              jest natura tej firmy a te osoby od niby naprawiania opini ktore
              wprowadzaja zamet ze niby na kontraktach ludzie sie zwalczaja :)))
              na jakich niby poza tricompowymi kontraktach ludzie sie zwalczaja???
              bo znam wiele a pierwszy raz slysze, to tylko zaslona dymna, tu juz
              mozna juz wlaczyc myslenie jak sie slucha tych pierdol
              • Gość: z.aba Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 94.124.19.* 27.01.10, 16:01
                Jak bylo ? Bylo fajnie ! Warunki sa znośne. Wszyscy mili !
                Zwierzeta widzialem. Wode tez tam maja. Mleko strasznie drogie ;)
                Codziennie rano świeże pieczywo dostajesz. Dobre obiadki, a kolacje
                super.
                W namiotach trzeba sprzatac !!!!!!! caly czas piasek sie wnosi...
                Mozna sie przyzwyczaic.

Najważniesze i do zapamiętania : godzina 18:40 juz pojawiaja sie
                komary. Wiec o 18:00 idziesz pod prysznic ( wyremontowali ostatnio :)
                smarujesz sie kremem lub pryskasz, zakladasz dlugie rekawy/nogawki i
                masz spokoj do rana. Trzeba tez spryskac namiot 30 minut przed snem.
                • Gość: buehehehehehehe Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.aster.pl 27.01.10, 18:27
                  buehehehehehhehhehehhe, buehehehhehehhehehhe,
                  oj nie mogę juz pisac !!!!!!!!
                  nieee proooosze, nie mogę sie tyle śmiac :)))
                  no tak to prawda, obiadki są spoko, zwierzęta tez - a jak wiadomo po
                  to sie jedzie do pracy w sudanie na project IT :)))
                  fajna ta zabawa w poprawę wizerunku :D niech ktos jeszcze coś
                  napisze prooosze, o rabatach kwiatowych albo o basenie, albo moze
                  trochę prawdę do ku..y nędzy o tym miejscu!
                  • Gość: xXx Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.home.aster.pl 27.01.10, 18:47
                    chcesz prawdy, prosze :

www.forbes.com/2010/01/14/most-dangerous-countries-lifestyle-travel-haiti-afghanistan-iraq_slide_12.html?
                    d=n&g=http://images.forbes.com/media/2010/01/11/0111_yemen-
                    dangerous_485x340.jpg&b=6.%20Yemen&u=http://www.forbes.com/2010/01/14/m
                    ost-dangerous-countries-lifestyle-travel-haiti-afghanistan-
                    iraq_slide_11.html
                    • Gość: anonim Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.tbcn.telia.com 27.01.10, 22:46
                      Ciekawy jestem ,po co tam siedzicie,jeżeli jest tak źle.
                      Na Waszy miejscu bym się spakował i wracał do kraju płynącego mlekiem i
                      miodem.A może jesteście tam zakuci w kajdany.
                      Bilet powrotyny 2,5pln,trochę odwagi.
                      • Gość: ciekawe Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.aster.pl 28.01.10, 16:26
                        kajdany nie musza byc zelazne, a bilet z nairobi jest droższy i
                        jeszcze z juby do nairobi (razem jakies 4,5 tys), wiekszosc osob,
                        ktore tu pisza byly tam a juz nie sa. zadna kwestia odwagi, po
                        prostu wszystko ma granice i juz
                        • Gość: Dominik Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.159.33.61.static.crowley.pl 29.01.10, 15:56
                          Bardzo przydatne są te informacje i dzięki wielkie bo właśnie
                          otwierają mi się oczy. Rekrutacja szeroko zakrojona i panie z HR
                          miłe, tylko, że nie były na miejscu. Nadal szukają, mi daliście
                          poważnie do myślenia. A Wam powiedzieli, że ile jest z biura do
                          campu? I biuro macie w jakim budynku? To mnie bardzo interesuje bo
                          są sprzeczne wersje.
                          • Gość: były pracownik Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.chello.pl 29.01.10, 17:58
                            miałam kiedyś nieprzyjemność pracowania w T. fakt rozmowy z Prezesem i Paniami z
                            HR dawały do myślenia, że będzie super, możliwości rozwoju, że firma duża,
                            odpowiedzialne stanowisko, ważny projekt....
                            skończyło się na wprowadzaniu danych do systemu.. do tego były potrzebne wysokie
                            kwalifikacje oczywiście :) to miało być tylko na chwilę i później bardziej
                            odpowiedzialna praca - nie doczekałam się niestety, bo wciąż było to samo,
                            odeszłam, o zapłacie oczywiście nie było mowy - Zus? jaki zus, przecież nic nie
                            mówiliśmy o Zusie :)
                            Prezes bardzo sympatyczny, elokwentny, przedstawiał wspaniałe wizje - naprawdę
                            cieszyłam się, że dostałam pracę w takiej perspektywicznej firmie... na
                            obietnicach się skończyło. Moja przygoda miała miejsce dobre kilka lat temu
                            (6-7?) ale widzę, że sytuacja nie zmieniła się do tej pory.
                            Jeden ze znajomych pojechał na projekt do Sudanu. Myślałam, ze coś się ruszyło,
                            ze już dobrze, że traktują fair pracowników, ale po kilku miesiącach już nie
                            chciał tam wrócić.. a oni cały czas szukają nowych pracowników... jestem ciekawa
                            dlaczego - czy tak się projekt rozrasta czy jest taka rotacja.
                  • Gość: Pan Podróżnik Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 89.230.84.* 24.06.10, 09:41
                    ale tam jest basen: www.peron4.pl/sudan-poludniowy-kujawiak-w-srodku-afryki/

• Gość: Ex Pracownik Ta firma nie zarabia w Afryce IP: *.acn.waw.pl 30.01.10, 10:44
        To o czym piszesz nie wynika z tego że Prezes jest taki czy siaki. Jakby miał z czego
        zapłacić to pewnie by warunki były lepsze. W Polsce też firma się nie rozwija.
        • Gość: praca tricomp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 18:56
          proszę o podanie co należy zabrać ze sobą do Juby,
          żeby później nie płakać.
          pzd.
          • Gość: x Re: tricomp IP: *.sta.asta-net.com.pl 01.02.10, 11:09
            proponuje duzo alkoholu by sie znieczulic..
            ja po tym co widzialem w siedzibie i po rozmowie jestem na
            nie...pani na podstawowe pytania nie wiedziala co
            odpowiedziec...stwierdzila ze nikt o to wczesniej nie pytal..a
            dziwne bo skoro ludzi wysylaja jakis czas to nie chce mi sie wierzyc.
            No ale coz, zapisala i miala dac znac last week...ale chyba
            wymiekla...pewnie o za duzo rzeczy pytalem i nie za bardzo jestem
            wygodny
            • karakan.online Re: tricomp 01.02.10, 15:08
              Nikt kto pyta i publikuje w necie prawdę nie jest wygodny dla tej firmy.

Odniosę się do tego co było napisane o niezarabianiu w Afryce i Polsce.
              Wszystko się bierze stąd, że Prezio tylko opowiada a nie robi.
              Więc znów kółko się zamyka.

aaa no i jeszcze jedno-uważajcie na umowy delegujące za granice. Sprawdźcie sobie co to jest delegacja bo HR nie wie jak podpisywać i co pisać w umowach, a jeśli jest już jakiś zapis to nie jest to z korzyścią dla pracownika.....

P.S. na szczęście okazało się, że moje zusy wszystkie były odprowadzone-uff
              • Gość: gall Re: tricomp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 16:26
                każdy tutaj myśli tylko o sobie,ale żeby pomóc drugiemu to już za trudno.Dlatego
                ponawiam ponownie prośbę co należy zabrać ze sobą do Juby.Wydaje mi się,że to
                nie jest z byt trudne pytanie.
                pzd.
                • Gość: z.aba Re: tricomp IP: 94.124.19.* 01.02.10, 17:41
                  ja zabrałem :
                  -krople do nosa ( po kazdej podrozy samochodem sie przydawaly )
                  -cos na komary
                  -kapielowki :)
                  -papierosy ( miejscowe sa drogie )szybko leca ;)
                  -zapas orbitow
                  -zestaw na biegunke, bol glowy, i inne bole ( mala osobista
                  apteczka )
                  -telefon bez simloca
                  -duzo filmow
                  -mocny krem przeciwsloneczy, okulary, czapka\kapelusz
                  -lekki spiwor, jasiek
                  -latarka
                  -zapasowe zdjecia paszportowe !
                  -jakis noz ( przydaje sie przy posilkach )

reszte dostaniecie na miejscu
                  • Gość: gość Re: tricomp IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.10, 18:22
                    Firma to jedno a życie ludzkie to drugie.

Naprawdę poważne były moje zamiary wyjazdu. Może gdyby był 2009 to
                    moja decyzja byłaby inna. Proponuję każdemu, komu przyjdzie do głowy
                    tam jechać, aby zapoznać się z tymi informacjami:
                    www.osac.gov/Reports/report.cfm?contentID=112406
                    www.osac.gov/Reports/report.cfm?contentID=112148
                    Są z końca stycznia o aktualnym stanie bezpieczeństwa w Sudanie i
                    Dżubie. Cytuję fragmenty:
                    - "potential threat against commercial aviation transiting between
                    Juba, Sudan and Kampala, Uganda"
                    - "uncertain security conditions and the possibility of violence and
                    harassment TARGETING WESTERNERS"
                    - "U.S. citizens and Europeans have been victims of kidnappings,
                    carjackings, and armed robberies while traveling in Sudan"
                    - "U.S. citizens should be aware of the risk of indiscriminate
                    ATTACKS ON CIVILIAN TARGETS in public places, including tourist
                    sites and locations WHERE EXPATRIATES ARE KNOWN TO CONGREGATE, and
                    commercial operations associated with U.S. or European interests"
                    - "Militia forces have instigated sporadic violence and have
                    attacked locations in Southern Sudan"

Za mało o Dżubie?:
                    "The dynamic political situation may require the U.S. Embassy in
                    Khartoum or the U.S. Consulate General IN JUBA to close for safety
                    and security reasons, WITHOUT ADVANCE NOTICE".

Dalej chętny? To obejrzyj na mapie gdzie jest obóz (słabo widać?
                    przy głównej drodze z południa, na otwartym terenie, obok zaminowane
                    pola i nie ma gdzie uciekać a biały się niepostrzeżenie nie
                    przedostanie ani do mostu, ani nie przeżyje kąpieli z pasożytami w
                    Nilu, a nawet jak dotrze do miasta to nie uda mu się dotrzeć na
                    lotnisko bo jest zawsze obcy - ktokolwiek przeciw komu nie bedzie
                    walczył.

Poczytajcie sobie artykuły typu Dżuba czeka na wojnę czy wiadomości
                    w tvn24.pl

To, że firma taka czy inna? Najmniejszy problem. Nawet pająki lubię.

Życzę Wam zdrowego rozsądku, który ja dopiero co mam spowrotem.
                    Odważnym powodzenia, ja już dziękuję!
                  • Gość: gall Re: tricomp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 08:11
                    Tak Was wielu,a tylko jeden samarytanin.
                    Aż chce się powiedzieć:
                    w śród przyjaciół psy zająca zjadły.
                    ps.dzięki spis rzeczy.
                    pzd
                  • Gość: gall Re: tricomp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 08:16
                    Tak wielu jest Was tam ,a tylko jeden samarytanin.
                    A ciśnie się powiedzenie:
                    w śród przyjaciół psy zająca zjadły.
                    ps
                    dzięki za podane rzeczy
                    • Gość: buehehhehehhe Re: tricomp IP: *.aster.pl 02.02.10, 10:35
                      kąpielowki buehehehehehhehe, 'cos na komary' buehehehhehehehhhehe,
                      dziekuję za rady... buehehehhehehehehhe, zajebiste, ale wiesz gdzie
                      lecisz? zaszczepiles sie chociaz? masz antymalaryki na pierwsze
                      tygodnie? bo jak nie to buehehehehehhehhehehhe, szkoda gadac..!!
                      • Gość: z.aba Re: tricomp IP: *.159.35.102.static.crowley.pl 02.02.10, 13:16
                        qur.. buheheheheh

wez wyluzuj !

Ja tam pojechalem bo chcialem. Antymalarykami sie truc nie
                        zamierzalem.
                        Caly ten wyjazd to kwestia indywidualnego podejscia do sprawy.
                        Jednym taki wyjazd pasuje innym nie.
                        Jedni sraja w gacie lub narzekaja, inni sie ciesza ze maja okazje
                        pobyc w takim miejscu.

W basenie plywasz na waleta ?

Jesli chodzi o malarie to mialem i to nic strasznego, lokalna grypa.
                        Jedyne objawy jakie mialem to dwa dni jakies dziwne sny, to
                        wszystko. Oczywiscie kazy przechodzi inaczej i kazy podchodzi do
                        tematu wedle swojego rozsadku.

Najwiekszy problem to zmiana flory bakteryjnej. Przychodzi po okolo
                        2-ch tygodniach, ale to tez nic nadzwyczajnego.Kolejne 2 dni i
                        przechodzi.
                        • Gość: Alfa Re: tricomp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 21:38
                          a już myślałem,że nie doczekam się ciekawej wypowiedzi.
                          jedni wola siedzieć w domciu,inni szukają nowych wyzwań.
                          ps
                          buhehehehe jesteś psycholem?
                          • Gość: piglet Re: tricomp IP: *.jmdi.pl 04.02.10, 13:28
                            Witam, też miałem przyjemność pracować w tej firmie. Na szczęście w PL. Z
                            początku było nieźle dużo się uczyłem (i nie miałem styczności z preziem :) )
                            niestety później-jak większość pracownikow zostalem zostałem naznaczony do
                            pomocy przy Juba-project :D:D i metodologia-jeśli w ogóle mozna tak nazwać
                            chaotyczne akcje spod znaku: "I need it in 2 hours".

Co do Alfy i kilku innych pesudonimów, których użwya osoba poprawiająca
                            reputację Tr na tym forum.
                            New challenges - to hasło zawsze bedzie mi sie kojarzyć z "Rodziną Tricomp" bo
                            przecież tym ta firma jest XD, czyli jedna wielka bzdura i działanie w takt
                            "genialnych" pomysłów Prezia, których ma bez liku.

Sam otrzymałem "ofertę nie do odrzucenia":
                            wyjazd do afryki lub zwolnienie jak większość osób, które otrzymały wypowiedzenia.
                            Wyjazd do afryki, jest rzeczywiście jak już ktoś napisał poniżej kryteriów.
                            Oferta wyjazdu wygladala nastepujaco:
                            - raz na 6 mies bilet do PL oplacany przez firme,
                            - zarobki w okolicach 4-5k PLN dodam :)) hahahaha,
                            - nocleg - namiocik z grzybkiem i inną florą i fauną S.S.
                            - zakres obowiązków - hmm, cytuję: prezes wprowadzi Cię w szczegoły na miejscu
                            :D:D:D

Do tych, którzy jeszcze rozważają wyjazd - lubicie "wyzwania"? jedzcie na safari
                            albo camel trophy przynajmniej fajne wspomnienia i jakies filmiki moze
                            przywieziecie ;)

Pozdrawiam

• Gość: Alfa Re: tricomp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 17:55
                              Witam
                              Muszę przyznać,że nie jest to firma marzeń,tylko na przetrwanie.Nie ma tu
                              nikogo,poza chyba jednym wyjątkiem zadowolonego.
                              Świadczy to bardzo źle o tej firmie,ale niestety takich firm jest w PL
                              mnóstwo.Jak skończy się bezrobocie to i w takich firmach się poprawi.
                              pzd
                              • Gość: jarek Re: tricomp IP: *.aster.pl 04.02.10, 19:54
                                poszukalem i posluchalem, cala ta firma to jedna wielka porazka,
                                chyba ze ktos jedzie zeby pic, udawac post post kolonialna elite
                                albo faktycznie przetrwac zime w tropikach wyjazd jak na plakatach
                                pahu - byly w metrze, afryka extreme, powodzenia, podobno z juby nie
                                mozna pisac na to forum, bo net slabo dziala...
                                • Gość: oaw Re: tricomp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.10, 15:49
                                  powie ktos jak wygladaja zarobki?
                                  • Gość: piglet Re: tricomp IP: *.jmdi.pl 06.02.10, 21:05
                                    Mizernie
                                    • Gość: xxx Re: tricomp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 09:29
                                      Co nowego w Jubie,kiedy koniec budowy?
                                      Mam nadzieję,że Was wszystkich pająki nie zjedzą.
                                      pzdrawiam
                                      • Gość: Source Re: tricomp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 11:02
                                        Witam,

Jeśli chcecie się dowiedzieć czegoś ciekawego i z pierwszej ręki to zapraszam
                                        dopisania na tricompsucks@tlen.pl. Bardzo chętnie udzielę ciekawych odpowiedzi
                                        dotyczących firmy, prezesa, pracy w Afryce.

Pozdrawiam

• Gość: jarek Re: tricomp IP: *.aster.pl 10.02.10, 15:59
                                          dlaczego mam wrazenie ze to jakas ściema :D ? przy okazji na
                                          goldenline jest duzo osob, z ktorych profili wynika, ze pracowali w
                                          tricompie, mozna pytac albo tam zalożyc wątek, zawsze to forum
                                          wlasnie po to zeby dostawac prace, dwie laski znalazlem, byly w
                                          sudanie - z jedna rozmawialem, miala takie sobie wrazenia, byla
                                          dlugo ale juz nie wraca, mowila ze to trudne miejsce, trzeba miec
                                          duzo samozaparcia ale ze przezyła bez problemu, czy poleca -
                                          powiedziala ze zalezy co i komu, wiec pewnie tak zajebiście nie
                                          jest...

• karakan.online Re: tricomp 13.02.10, 12:35
                                            Wiesz, trudno oczekiwać ze ktoś oficjalnie Ci powie że jest do dupy i powie co
                                            naprawde sądzi o prezesie-w szczególności że goldenline jest całkowicie
                                            oficjalne-i jak ktoś ci odpowiada to podpisuje sie swoim nazwiskiem.

Prawda jest taka-szukasz atrakcji to wybierz sie na safari z grupą
                                            przyjaciół-tak jak ktoś wyżej napisał bedzie przyjemnie. Bo praca z Tricomp nie
                                            należy do atrakcji z rzędu tych przyjemnych. Ja sie tu uwsteczniłam. i nie tylko
                                            ja.

ten wątek powstał po to żeby ostrzegać ludzi przed takimi firmami-bo jak ja tam
                                            zaczynałam to nikt mi nie powiedział prawdy o Tricompie a pytałam i szukałam
                                            informacji.

Może własnie taki wątek spowoduje ze kolejne osoby które firma bedzie werbowac
                                            potraktuje lepiej. Ale wątpie w to-bo znając prawdomówność prezia i jego
                                            podejscie do ludzi pozostanie tak jak było.

Chyba troche przesadziłam-nauczylam się jednej rzeczy w tej firmie że jeżeli
                                            będę miała choć cień wątpliwości-tak jak ja mialam na rozmowie z preziem- to
                                            nidgy nie wejde w taką firmę.

Good Night, and GOOD LUCK!!

• Gość: pic Re: tricomp IP: *.chello.pl 13.02.10, 23:55
                                              Wybacz ale dziwne to twoje pisanie. Pytali sie ciebie kilkakrotnie:ile tam
                                              zarabialas. Powiez to a gwarantuje Ci ze to odciagnie ludzi, Zadne pajaki, zadne
                                              krzyczenie na ludzi. ILE ZARABIALAS. Wtedy beda wiedzieli i pomysla. W ogole to
                                              cale forum jakby udzielane inofrmacji tak aby nikt sie niczego nie dowiedzial.
                                              Jedna wielka bzdura!
                                              • Gość: piglet Re: tricomp IP: *.jmdi.pl 14.02.10, 13:55
                                                nie chodzi o to ile zarabiała/nie zarabiała. mnie zaoferowano ok 4/5k brutto
                                                gdybym się zgodził.

Czy to jest informacja jakiej chciałeś/chciałaś??

I nie prowokuj w tak niezbyt wyrafinowany sposób bo ktoś pomyśli, ze cały czas
                                                tam pracujesz i znowu musisz poprawiać wizerunek TR przez deprecjację innych.
                                                Poza tym nie każdy może chce się przyznać ile zarabiał bo wstyd powiedzieć, że
                                                tak mało i się naiwnie zgodził na takie warunki.

pzdr
                                                • Gość: xmen Re: tricomp IP: *.sta.asta-net.com.pl 15.02.10, 10:34
                                                  to 5k brutto to w PLN? smieszni sa
                                                  za wyjazd, rozlake z rodzina, niebezpieczenstwo hehe...
                                                  ja chcialem wyciagnac z 12k na reke...
                                                  jestem ciekawy czy te panie z HR by pojechaly za taka jalmuzne
                                                  • Gość: xxx Re: tricomp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 13:16
                                                    A moim zdaniem nie Tricomp tylko WY dajecie ciała i godzicie się na takie,a nie
                                                    inne warunki.Żal dupy ściska.
                                                    pzd
                                                    • Gość: kasia dudek Re: tricomp IP: *.acn.waw.pl 18.02.10, 11:41
                                                      czesc, zapraszam na moje forum:
                                                      www.goldenline.pl/forum/afryka-europa-swiat-czyli-o-
                                                      miedzykulturowym-wspolistnieniu/1444116 - mozna zobaczyc bazę w
                                                      jubie, prezesa, ogolnie sie zorientować, chetnym i normalnym pomoge
                                                      i wyjaśnię ale wyłacznie przez GL, bo męcza mnie te aninimowe
                                                      pyskówki i mi rowniez zal cos sciska jak czytam co niektorych np.
                                                      człowieka od 'sciskania w dupie' albo od 'ile zarabiales'.

W skrocie projekt jest trudny a, nie jest dla kazdego ale to nie
                                                      oznacza ze jest dla nikogo, ja koncze swój prawie roczny udział w
                                                      tym przedsięwzieciu, głownie ze względow zdrowotnych, poza tym
                                                      zblizają się wybory o czym warto pamietac, generalnie negocjowanie,
                                                      rozumienie, googlowanie i myslenie jest wskazane - jak we wszystkim
                                                      w życiu.

Rozni ludzie mają w zyciu roznie - potrzebują roznych rzeczy, mi np.
                                                      projekt pomógł zrozumiec kilka bardzo waznych rzeczy - w tym, czego
                                                      na pewno nie chcę oglądac w działaniu, albo ile tygodni mozna
                                                      wytrzymać/chorować w SS bez wypoczynku, jakie są efekty braku
                                                      rozumienia swojej funkcji albo jak funkcjonuje/nie fukcjonuje
                                                      miedzykulturowy zespół.

Ale oczywiście poznanie nowych ludzi, przebywanie w budowanej i
                                                      miedzykulturowej, goracej i na wpół arabskiej Jubie, mialo dla mnie
                                                      ogromne pozytywne znaczenie w aspekcie ludzkim, mam wiele nowych
                                                      fajnych znajomosci, wiele osób mi pomagało (w tym zespoł juz
                                                      niestety niepracujący w Tric - a wtedy asystujący przy projekcie) i
                                                      na swój sposób Juba to miejsce szczególne. Za mozliwośc poznania go
                                                      jestem szczerze wdzięczna. Nie ma wielu takich miejsc na świecie.

Generalnie - gdybym miala wyjechac raz jeszcze, pewnie bym
                                                      wyjechala, ale na krócej max 3-4 mce. Aha - bardzo pomaga jesli sie
                                                      jest 24-o/25-o letnim absolwentem warszawskiego sgh'u. Mam wrazenie
                                                      ze bardzo przeszkadza, jesli sie nim nie jest (ja nie jestem)... ale
                                                      to taka prywatna uwaga. Pozdrawiam, szczególnie karakana, buziaki, KD
                                                    • Gość: Zainteresowany Re: tricomp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 18:14
                                                      Przypadkowo trafilem na to dorum bo mam pewne plany zwiazane z firma
                                                      Tricomp, ale chcialbym sie cos dowiedziec od osob, ktore byly
                                                      wyjechaly do Afryki przy jakich projektach pracowaly i co glownie
                                                      robily.

Wiem ze oprocz normalnej pracy firma prowadzila i chyba prowadzi
                                                      wolontariaty, na ktorych sporo osob bylo w afryce, takze chcialbym
                                                      sie dowiedziec jakie sa roznice miedzy wolontariatem a praca, czy
                                                      moze roznic zadnych nie ma, ale na wolontariacie nie dostaje sie
                                                      wynagrodzenia?

Inna sprawa to jak wyglada kwestia znajomosci jezyka angielskiego,
                                                      czy wszyscy tam wyjezdzajacy smigaja po angielsku perfekt czy ludzie
                                                      pracujacy znaja ten jezyk w roznym stopniu?

Moglby tu ktos cos napisac na moje pytania? Z gory dzieki za
                                                      wszystkie informacje.

P.S. wyjasnie niczego sie nie boje i nie straszne jest mi spanie z
                                                      mrowkami i takimi tam, jestem twardzielem, jedynie czego nie
                                                      chcialbym doswiadczyc na wlasnych oczach to widoku przemocy i
                                                      podobnych sytuacji jak na wojnie.
                                                    • karakan.online Re: tricomp 11.03.10, 13:51
                                                      Wolontariat-za darmo robisz to co robią na um. o prace... ja bym Ci nie polecała
                                                      wyjazdu jako wolontariat, bo jedna dziewczyna miała poważny wypadek w Afryce i
                                                      zawieźli ja do szpitala dla miejscowych-miała wstrząśnienie mózgu i mocno była
                                                      poturbowana-pobili ja miejscowi.... niby ubezpieczenie miala ale co z tego, jak
                                                      z jakiś przyczyn podala do sadu prezia....sprawa w toku....

jezyk angielski to osoby z wolontariatu znaja biegle....ale moze cos sie
                                                      zmienilo....

Co do ogladania wojny to powiem ci ze nie pchaj sie do Sudanu bo tam jest ryzyko
                                                      wojny domowej.....i to nie jest tylko jakas gdybanie tylko jest to faktyczne
                                                      zagrozenie.....

• Gość: ja Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.54.174.143.tvksmp.pl 11.03.10, 16:34
        ja juz bylem u nich na 2 rozmowach odnosnie wyjazdu do Rwandy bo szukaja tym
        razem architektow
        mieli sie odezwac w ciagu tyg a mija juz 4 tydz i cisza
        sa tu na tym forum ludzie, ktorzy tez byli na romowach w tej sprawie?
        • Gość: Zainteresowany Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 18:53
          Na razie chcialbym zebrac wszystkie informacje, zasade zawsze mam
          taka, ze probuje cos zadzialac, jak sie uda to wtedy sie zastanawiam
          czy sie decydowac czy rezygnowac, takze chcialbym sie Was zapytac bo
          jedni pisza, ze chodza na jakies rozmowy kwalifikacyjne, ale gdzie
          te oferty pracy sie w ogole pojawiaja?

Inna spraw to chcialbym wiedziec co tam ludzie robia? Chodzi mi
          glownie o te osoby, ktore jada z polski do pracy i na wolontariat.

Praca dla informatykow tam nie wiem przy budowie sieci, zaplecza i w
          ogole jakiejs infrastruktury IT tez jest?

Napiszcie cos wiecej o samej pracy i co sie tam dokladnie robi, co
          robiliscie itd.

praca przy projektowaniu i aranzacji architektury tez mnie
          interesuje, ale watpie aby tam byly takie warunki zeby moglo powstac
          cos na wzor opgorodow na piasku jak w Dubaju.
          • Gość: xXx Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.home.aster.pl 14.03.10, 20:11
            img651.yfrog.com/img651/7375/beztytuu2j.png
            • Gość: Zainteresowany Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 20:41
              no dobra, ale mozecie napisac co tam robicie co robiliscie? Wiem ze
              Tricomp realizuje projekty zwiazane z IT, takze pracownicy czyli Wy
              co tam w tym zakresie robiliscie? Jakie byly Wasze zadania czym sie
              zajmowaliscie i w ogole, moze ktos cos napisac?
      • Gość: Freek Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 195.205.147.* 31.03.10, 11:08
        Witam,

Ha ha ha - przyznam że się uśmiałem!
        Pracowałem tam hmm 6-7 lat temu przez 1.5 roku,może dwa ?
        Przyznam że szef miał fantazję :) wizje i plany opowiadane przez
        James'a były piękne.Najważniejsze że jak facet je opowiadał to w nie
        wierzył. Do dziś pamiętam hasło VOIP..które było naczelnym hasłem
        firmy :) VOIP którego nie było.
        Rotacja...taaak sławetna rotacja-80% składu przez ten czas :).
        Zawsze taka sama maksyma - nie podoba ci się to idź-jest dziesięciu
        na twoje miejsce.Nie uznajemy nadgodzin,nie uznajemy pretensji.
        Szef chce byś sam o wszystkim decydował,ale jak zdecydujesz - to
        czemu nie zapytałeś go o zdanie :)
        W głowie zostały mi sławetne teksty:
        - Hi James ...(jakby sam Bóg dzwonił :)
        - Głupio gadasz...
        - Po co za z tobą rozmawiam skoro ty nic nie rozumiesz
        - Co wy mi tu będziecie japać japać japać
        - Zawisza...ty wyglądasz jakbyś po podwórku chodził
        - Chcesz kilometrówkę...ILE! To niech ci minister zapłaci.
        - Hey You Guy - co ty sobie myślisz...
        - Marzena - ty jesteś informatykiem czy laleczką z torebeczką.

Nie mówię już o akcjach z brakiem płatności za
        nadgodziny..zwalnianiem mnie bądz innych raz w miesiącu,raz na dwa.
        Czy podejściem - jesteś IT - więc zrobisz wszystko...i nie ważne że
        masz urlop czy są święta...w końcu pracujesz w Tricomp!
        Myślałem że coś się zmieniło..coś poza stroną WWW..ale z tego co
        widzę to nic się nie zmieniło.
        Powiem tak...dawno temu poszedłem na ugodę w sądzie pracy...
        WSZYSCY którzy już tam nie pracują mają takie same zdanie o tej
        firmie.
        Nie powiem sporo się nauczyłem i tylko dla tego ten czas nie był
        stracony i pracowałem z bardzo fajnymi ludzikami ale w ŻYCIU !!
        nie pojechał bym z tą firmą gdziekolwiek pracować za granicę.

James ! jesteś żywym dowodem że ludzie się nie zmieniają :)

• Gość: s Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.sta.asta-net.com.pl 31.03.10, 13:02
          zlozylem papiery na prace w Dubaju i dzisiaj do mnie pani dzwonila i
          zaprosila na spotkanie.sprawdzilem dane i okazalo sie ze to ten sam
          adres i nazwisko osoby jak bylem u nich w sprawie wyjazdu do
          sudanu...czyzby tricomp robil rekrutacje do dubaju?
          • karakan.online Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. 02.04.10, 13:10
            Tak rekrutują też do Dubaju ale podobno tam są jeszcze gorsze warunki finansowe
            niż w Sudanie.

Mogę dorzucić tylko jednego niusa - podobno znów jest "ciepło" i coraz gorzej
            się wiedzie Tricomp w Polsce - co za tym idzie w pozostałych "oddziałach".

• Gość: user Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 14:45
              Freek napisałeś, że pracowałeś tam, ale gdzie w Warszawie w firmie
              czy na wyjeździe za granicą? Z Twojego wpisu raczej rozumiem, że
              pracowałeś na miejscu w kraju. A w ogóle, co robiłeś, jakimi
              zadaniami się zajmowałeś?

S? byłeś na rozmowie w sprawie pracy w Sudanie, więc jaki charakter
              miała ta rozmowa, z kim rozmawiałeś i o czym, i co Ci zaproponowali?
              A tę ofertę pracy w Dubaju to gdzie niby znalazłeś i co niby miałbyś
              tam robić?

• Gość: s Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.04.10, 13:09
                jesli chodzi o Sudan to porazka..Pani nie byla za bardzo
                przygotowana, kontrakt na rok...nie bylo opcji by zaplacili za bilet
                do domu i z powrotem w trakcie tego roku, na pytanie jak z urlopem
                ktory mi przysluguje to Pani powiedziala ze nie wie bo nikt o to nie
                pytal....normalnie mi przysluguje 26 dni to albo mi zaplaca albo
                wroce wczesniej...zenada..
                jesli chodzi o Dubaj to specj.ds handlowych cokolwiek to
                znaczy...ale po tym jaki poziom zaprezentowali podczas ostatniej
                rozmowy to daje na luz
                • Gość: user Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 16:09
                  s? a z ta praca w Sudanie to czym mialbys sie tam w ogole zajmoweac,
                  albo jakiej pracy szukales? nie pisz mi tylko ze oferowali Ci abys
                  byl handlowcem i tam. Myslalem ze sa tu ludzie, ktorzy maja oferty
                  pracy jako wsparcie techniczne albo cos w tym stylu, a duzo osob
                  pisze tu o pracy handlowca.
                  • Gość: s Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.04.10, 19:09
                    w sudanie bylo to stanowisko Project Managera czyli koordynacja
                    dzialan tam na miejscu - tak mowili bynajmniej dlatego tez to byl
                    argument na NIE bo mnie nie bardzo przekonali..a jak obowiazki nie
                    sa konkretnie sprecyzowane to jest sie od wszystkiego...
                    • Gość: wawawawawawawawawa Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 20:17
                      Uważam tą firmę za najlepszą z jaką miałem przyjemność współpracować.
                      Pracują tam wspaniali ludzie,można się wykazać i co najważniejsze bardzo dobrze
                      płacą.Polecam
                      Pzd

• Gość: Buri Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.acn.waw.pl 14.05.10, 20:22
                        Pierwszy dzień :)
                      • Gość: piglet Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.chello.pl 28.07.10, 19:40
                        Heh, to fakt wykazać się można, z tym, że nie bardzo to tam kogokolwiek
                        obchodzi. Natomiast jeżeli przypadkiem przydarzyłby Ci się tzw. fakap to moment
                        jesteś na świeczniku. Ludzie fakt największy plus tej firmy. Co do pieniędzy
                        pozwól że użyję Twojego nicka z tym że literę "w" zamienię na "h" ;)

To tyle ode mnie.

Pzdr
        • Gość: Buri Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.acn.waw.pl 14.05.10, 20:18
          Święte słowa :)

Pozdrowienia dla B. ;)
          • Gość: gosc Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.acn.waw.pl 27.05.10, 23:30
            troche szkoda ze w obozowisku nie ma internetu od kilku tygodni...
            moze mozna by sie cos dowiedziec a tak lipa. warto to wziac pod
            uwage przy czytaniu tych pochwalnych peanów...
            • Gość: Freek Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: 195.205.147.* 20.08.10, 15:58
              Taak, nic się James nie zmienił...nic a nic.
              A myślałem że uczy się na własnych błędach,
              ja pracowałem w Wawie i tylko w wawie - bo nigdzie indziej nie dał
              bym się wypchnąć...nie z Jamesem u steru.
              Ludziki to plus, i co James złapie fajnych ludzi to albo nie
              wyrabiają i odchodzą, albo w przypływie tego czy innego widzimisie
              ich zwalnia. Efekt - olbrzymia rotacja - przynajmniej kiedyś.
              I wiesz co James - masz rację - ludzie nie są nie zastąpieni - firmy
              też - co paru twoich klientów tobie już to udowodniło...
      • Gość: gośc devilwawa Re: Praca w Tricomp Sp. z o.o. IP: *.146.207.169.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.09.10, 11:20
        Szanowny Panie pisze Pan straszne banialuki własnie wróciłem z Juby z projektu Tricompu
        szczepienia były opłacone mieszkałem w klimatyzowanym namiocie, toalety normalne porcelanowe nawet prysznice również ,weza widziałem na drodze do Torit i miał może 1,5mb skorpiony tylko w twojej wyobraźni innych nie ma
        Pracowałem tam 86 dni i nie żałuje ani jednego dnia
        Co do Pana Jamsa normalny facet zleca wykonujesz płaci .
        Jeżeli oczekujesz komfortu i hoteli to zatrudnij sie z IBM
        jednocześnie informuje ,że nie jestem i nie byłem pracownikiem firmy TRICOMP
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka