Gość: jamelia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 14:59 skończyłam studia pół roku temu i nie mam pracy szukam czegokolwiek, żeby w Wawie nie było pracy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olek Re: bezrobotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 15:01 Na ksaie w marketach, przy układaniu towaru na półkach, serwis sprzątający, ochrona, mc donalds wszedzie potrzebują płacą 6-7zł na ręke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamelia Re: bezrobotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 15:04 nie po to kończyłam studia dzienne,żeby skończyć w macku albo tesco Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: bezrobotna 10.01.10, 15:06 Sama napisalas, ze szukasz czegokolwiek. A co skonczylas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamelia Re: bezrobotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 15:09 praca socjalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: bezrobotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 15:14 U to jak nie masz znajomośi to zostaje ci to co olek mówił czyli market, ewentualnie jak ci się uda to jakas sekretarko-parzycielka kawy. Ps szukałem ostatnio Panią do biura dałem z głupa ogłoszenie na gumetree i serwer mi sie w poczcie zapchal przyszło 1710 cv :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bezrobotna IP: *.chello.pl 10.01.10, 15:12 Jamelia przez Ciebie ciele gada :DDD najpierw piszesz,że szukasz czegokolwiek a potem"że nie po to studia kończyłaś..." Wcale sie nie dziwie,że nie umiesz nic znależć-żeby tak Ci sie chciało jak Ci sie nie chce;))) mam rację prawda;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Skoro tak sądzisz to powiem tam NIE ma Bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 15:09 Co z tego że masz studia? Teraz 90% je ma i co z tego? Co dał ci ten papier? wyższe ego? jak ktoś siedzi w domu pół roku i mówi że nie ma pracy a do marketu nie pójdzie bo ma studia to jest to zwykły leń! Siedź w domu gryź tynk ze ścian i płacz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamelia Re: Skoro tak sądzisz to powiem tam NIE ma Bezrob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 15:15 jak ja po studiach mam pracować w macku to gdzie pracują jełopy bez matury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Skoro tak sądzisz to powiem tam NIE ma Bezrob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 15:21 U swoich tatusiów są prezesami. Jak nie chcesz wierzyć to nie wież ale za dużo w tym kraju widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Skoro tak sądzisz to powiem tam NIE ma Bezrob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 15:22 a może inaczej ile chiałabyś zarabiać na rękę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Skoro tak sądzisz to powiem tam NIE ma Bezrob IP: *.chello.pl 10.01.10, 15:24 Z tego co piszesz wynika,że nie jeden jełop ma więcej rozumu w głowie niż szanowna madame po studiach:DDD Chcesz być szanowana naucz się szanowac innych!! Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Skoro tak sądzisz to powiem tam NIE ma Bezrob 10.01.10, 17:51 OK, tylko kto szanuje pracownika supermarketu? Jak przecietny nauczyciel/rodzic w PL mobilizuje dziecko do nauki? Mowi, ze skonczy na kasie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Skoro tak sądzisz to powiem tam NIE ma Bezrob 10.01.10, 18:00 Ja akurat o kopaniu rowow slyszalam (nie, to nie bylo do mnie, ja sie zawsze uczylam pilnie). Zadna praca nie hanbi, grunt by byla uczciwa. A na pewno lepsza kasa niz zasilek lub garnuszek u rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Skoro tak sądzisz to powiem tam NIE ma Bezrob IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 10.01.10, 18:16 moze od zasilku kasa i lepsza ale nie może to byc jedyna perspektywa dla ludzi w swoim wlasnym kraju.Chociaz teraz jak podpisali traktat lizbonski to jestesmy jedynie grupa folklorystyczna.Za okupacji tez dla nas bylo takie miejsce wyznaczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twoj-Pocieszyciel Re: bezrobotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 18:43 hej.. nie martw sie. jest nas wielu (^(^(^_^)^)^) ja rowniez sie bronilem przed wakacjami i jak pracy w zawodzie nie bylo tak nie ma. zbyt malo ofert dla zbyt wielu absolwentow. (studia techniczne, dzienne). zaczalem wysylac juz nawet CV (wymazawszy wszystkie nieadekwatne informacje) na oferty typu KELNER (bo kiedys nim bylem-w czasie studiow, wiec przynajmniej jakies doswiadczenie mam), ale nadal cisza... cos musi ruszyc... bo ja sobie tak zycia nie wyobrazam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilla111 Re: bezrobotna IP: *.111.238.66.static.crowley.pl 11.01.10, 10:56 No niestety takie "jełopy bez matury" też siedzą w markecie, w ochronie, albo sprzątają itp. Jednak, jeśli ktoś pracuje ma szanse np. na: awans, podwyższenie kwalifikacji, kurs lub skończenie jakiejś szkoły o poziom wyżej niż do tej pory ukończył. Coś ze sobą robi i to się liczy, nie stoi w miejscu. Praca socjalna to ciężki temat, po prostu nie ma ofert pracy, nie powstają nowe ośrodki pomocy społecznej ani nowe centra pomocy rodzinie. Powiem Ci że mój chłopak który jeszcze nie skończył żadnych studiów (jest w połowie drugiego roku) też nie pójdzie do pracy w markecie (chyba że na magazyn, by go znajomi nie rozpoznali, i za minimum 2000 zł brutto, a najlepiej netto) bo zasługuje na więcej, ma ambicje itp. Tylko z drugiej strony zauważa jak mu się obniża poziom życia i być może niedługo pójdzie gdziekolwiek do pracy, aby mieć wreszcie jakieś swoje środki. Bo ja za niego nie płacę np. rachunku za telefon, czy za benzynę. Kupuję tylko wspólne jedzenie, z reszty rozrywek i przyjemności musiał zrezygnować. Nie wiem czy chcesz tak dalej "wegetować" i czekać aż jakaś praca wpadnie. Im dłużej pozostajesz w domu, tym bardziej wypadasz z rynku pracy. A później będziesz się żalić że masz za mało lat pracy, mniejszą emeryturkę a ZUS ciągle robi problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultant Re: bezrobotna IP: 212.244.179.* 11.01.10, 12:33 Witam, zapraszam do skorzystania z usług Centrum Informacyjno-Konsultacyjnego Służb Zatrudnienia. Pomagamy osobom bezrobotnym i poszukującym pracy w znalezieniu pracy, a także pracodawcom w rekrutacji pracowników. Zapraszamy do korzystania z infolinii 19524, a także portalu www.zielonalinia.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: bezrobotna IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 11.01.10, 14:15 ...Pomagamy osobom bezrobotnym i poszukującym pracy w > znalezieniu pracy, a także ... Prosimy o jasną precyzyjna deklarację a nie parawan z pustego slowa POMAGAMY.Ta wasza pomoc sprowadza sie do tego co kazdy sam wie :idiotycznych porad jak aktywnie szukac pracy czyli powiedziec znajomym i przegladac ogloszenia,wasz wybitny specjalista DORADZI jak napisać cv,albo kursy. Czy macie konkretne adresy pracodawców szukajacych pracowników? Jeżeli tak to je OPUBLIKUJCIE a nie trzymajcie pod biurkiem z wielce obiecująca miną .Wam potrzebne sa konkretne dane osobowe poszukujących żeby uzasadnic swoje istnienie i pobieranie pensji-a to czy bezrobotny znajdzie prace czy nie to juz malo istotne. Konkretne adresy i stanowiska do wiadomości publicznej albo s...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilla111 Re: bezrobotna IP: *.111.238.66.static.crowley.pl 11.01.10, 14:51 No tak, pani Marzena Online i pan konsultant mają tylko jeden tekst, który kopiują i bezmyślnie wklejają, zaśmiecając tylko nasze forum. Dziwię się czemu akurat dzisiaj mają taki zmasowany atak. Na forum Praca też niestety byli, spamerzy. Odpowiedz Link Zgłoś