Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

urzad pracy - problem

25.01.10, 16:46
    witam, jestem zarejestrowana w UP , zawsze się sprawdzałam raz na miesiąc lub
    raz na trzy mies. od jakiegoś czasu są takie spotkania trwające 3 h, jak pisać
    CV itp.jak ktoś nie będzie chodził to go wyrejestrują, moja kuzynka tez jest
    bezrobotna ale nie ma takich spotkań i sprawdza sie co 3 mies,a ja praktycznie
    co tydzien . mam 3 małych dzieci, 2 starsze chodzą do przedszkola, w UP nie
    interesuje ze ty nie masz z kim dzieci zostawić, a ja nie jestem w
    stanie,chodzić na te spotkania.Czy UP robi wlasciwie ze mnie wyrejestruje?
    Obserwuj wątek
      • Gość: vty Re: urzad pracy - problem IP: *.acn.waw.pl 26.01.10, 10:31
        UP ma prawo Cię wyrejestrować jeśli nie stawisz się na ich wezwanie lub jeśli
        nie podejmiesz proponowanej przez nich pracy/szkolenia. Dziwne trochę, że Cię
        tak często wzywają. Mi powiedzieli, że już nie ma obowiązku comiesięcznego
        meldowania się u nich, bez wezwania z ich strony.
      • snajper55 Re: urzad pracy - problem 26.01.10, 13:04
        santiam84 napisała:

> witam, jestem zarejestrowana w UP , zawsze się sprawdzałam raz na miesiąc lub
        > raz na trzy mies. od jakiegoś czasu są takie spotkania trwające 3 h, jak pisać
        > CV itp.jak ktoś nie będzie chodził to go wyrejestrują, moja kuzynka tez jest
        > bezrobotna ale nie ma takich spotkań i sprawdza sie co 3 mies,a ja praktycznie
        > co tydzien . mam 3 małych dzieci, 2 starsze chodzą do przedszkola, w UP nie
        > interesuje ze ty nie masz z kim dzieci zostawić, a ja nie jestem w
        > stanie,chodzić na te spotkania.Czy UP robi wlasciwie ze mnie wyrejestruje?

Na spotkanie nie jesteś w stanie chodzić to jak chcesz chodzić do pracy ???
        Wiesz, że dzień pracy nie trwa 3 godzin tylko 8 ? No i do pracy nie chodzi się
        od czasu do czasu, tylko codziennie.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka