Gość: do na ld niemożliwe, przecież zielona wyspa na mapie etc... IP: *.chello.pl 05.02.10, 12:31 dlaczego upadają? przyjazne państwo przecież i te sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: niemożliwe, przecież zielona wyspa na mapie e IP: 76.73.18.* 05.02.10, 13:06 widac wola upasc niz placic Przestepczej Organizacji. Szlachetne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trabbi Re: niemożliwe, przecież zielona wyspa na mapie e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 13:09 To i tak mało, bo pewnie do statystyki włączono mikro przedsiębiorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieroby 74% handel hurtowy IP: *.fejk.se 12.02.10, 02:25 Banda nierobów. Doczekaliśmy się czasów że nikomu się nie chce robić. Najlepiej założyć hurtownie i się opie...ć. A kto ma wytwarzać te wszystkie towary jak każdy leży do góry brzuchem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: 74% handel hurtowy IP: *.gdynia.mm.pl 12.02.10, 09:29 > Najlepiej założyć hurtownie i się opie...ć. > A kto ma wytwarzać te wszystkie towary jak każdy leży do góry brzuchem? Czy ty w ogóle masz pojęcie, o czym piszesz? Właśnie wyprodukować cokolwiek to najmniejszy w gospodarce pryszcz, dużo większy to sprzedać to, się wyprodukowało, a jeszcze większy - ściągnąć od kupującego kasę :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friedmar a może zmiana przepisów VAT? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 09:32 Sprzedałem towar oszustowi i jestem rozliczany z podatku za sprzedaż za którą nie dostałem pieniędzy. Dzięki rządom Kaczyńskich i Leppera mamy jeszcze jeden kwiatek: oszust, który mnie oszukał i nie zamierza zapłacić za towar jest niewindykowalny, jeżeli na fakturze - poleceniu zapłaty nie będzie podpisu zony - akceptuję niniejszy dług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo ??? IP: *.gdynia.mm.pl 12.02.10, 09:42 > oszust, który mnie oszukał i nie zamierza zapłacić za towar jest > niewindykowalny, jeżeli na faturze - poleceniu zapłaty nie będzie > podpisu zony - akceptuję niniejszy dług. A możesz jaśniej? Jaki podpis na fakturze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friedmar głosami samopisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 10:16 w rzepie albo GW był o tym artykuł. Komornik jest bezradny - przychodzi żona i mówi, że połowa telewizora jest jej i ona nie wyraża zgody na jego sprzedaż. Po vacatio legis ustawa obowiązuje jakoś tak od trzeciego kwartału 09. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-olo Re: głosami samopisu 12.02.10, 11:57 Świat jest pełen bezradnych komorników. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-olo Re: a może zmiana przepisów VAT? 12.02.10, 09:51 Jak ktoś nie ma żony to na fakturze musi mieć podpis mamy ze zgodą na dług. Inaczej z windykacji nici. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz wprawdzie możecie sie śmiać z idioty 12.02.10, 10:22 który jakies głupoty tam wyżej wypisuje ale zycie (a prezycyjniej sądy w Polsce) pisza nie takie scenariusze... Ostanio jakis sąd stwierdził w swoim wyroku, że jedyna osoba uprawniona w polskich szpitalach do przyjęcia faktury za dostarczony towar jest tylko i wyłącznie dyrektor szpitala; i nie maja znaczenia podpisy pracowników ich działów zaopatrzenia czy magazynów, fakture z podpisem gł. księgowego czy dyr. ekonomicznego tez sobie mozna w kiblu na gwoździu powiesić bo oni równiez nie sa uprawnieni, więc w konsekwencji takiego wyroku szpital nic nie jest winien dostawcy mimo, że nikt tak naprawde nie kwestionował samych zrealiozwanych dostaw do tego szpitala... Oczywiście będzie odwołanie od takiego wyroku i w przypadku utrzymania tej decyzji przez sądy kolejnych instancji sprawa dojdzie do Strasburga bo ja nie odpuszczę ale gdzie w tym postepowaniu sądu jest logika? I czemu ten sąd naraża polskie państwo na kolejną przegraną bo przeciez w Strasburgu nie mają szansę na obronę takiego wyroku... Odpowiedz Link Zgłoś
fast-olo Re: wprawdzie możecie sie śmiać z idioty 12.02.10, 10:34 KRS to taka bardzo przydatna rzecz czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: wprawdzie możecie sie śmiać z idioty 12.02.10, 10:50 > KRS to taka bardzo przydatna rzecz czasami. to ty wydawałeś ten wyrok? :-) Bo tak właśnie motywował to sąd.... Masz świadomosć, że taki wyrok sie nie obroni i że w ten sposób tylko odwlokłeś odwlołeś egzekucję w czasie ale jej nie powstrzymasz? Przy czym zrobiłeś krzywdę szpitalowi bo o ile wczesniej domagałem się zapłaty tylko i wyłacznie nominalnej wartości faktur to teraz dodam do tego odsetki a te po ich dwuletniej kumulacji stanowia powazna kwotę, która byłem gotów odpuścić.... No ale skoro mam czekac kolejnych kilka lat na swoje pieniadze to ich nie odpuszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-olo Nie wierzę wprost 12.02.10, 11:27 Nie no nie wierzę. Naprawdę zostawiłeś gdzieś towar,bo fakturę ci podpisał Pan Józio-pracownik?! Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Nie wierzę wprost 12.02.10, 11:50 > Nie no nie wierzę. Naprawdę zostawiłeś gdzieś towar,bo fakturę ci podpisał Pan Józio-pracownik?! no tak... I dalej to robie w mniej więcej 500 placówkach szpitalnych bo tylko mam kilentów :-) Mnie obsługuje firma DHL; uważasz, że ich kurier powinien kartony z towarem dostarczać do gabientu dyrektora szpitala a nie do magazynu? A co wtedy gdy dyrektora w szpitalu nie ma za to jest pacjent na bloku operacyjnym, który czeka na jakis gadżet potrzebny mu do przeżycia no ale skoro nie ma dyrektora i nie ma kto faktury podpisać...? Ma pecha? Odpowiedz Link Zgłoś
fast-olo Re: Nie wierzę wprost 12.02.10, 11:56 To wszystko wina państwa. Idź ich sądź w Strasburgu. A co się będziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: Nie wierzę wprost IP: *.gdynia.mm.pl 12.02.10, 12:26 Bo co ta ironia? Chyba nie bardzo czujesz temat, natomiast Twój przedpiścia ma całkowitą rację, a sąd, który wydał taki wyrok, ma chyba nie po kolei w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-olo Re: Nie wierzę wprost 12.02.10, 12:37 Od wyroku sądu najlepiej odwoływać się do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia.1 Re: Nie wierzę wprost 12.02.10, 13:24 Bilbo, chyba ty czegoś nie czujesz albo masz ludzi za kretynów. To byłby interes stulecia, gdybym mógł dostarczyć transport chińskich trampek/strzykawek do szpitala albo szkoły, zrzucić pudło pod drzwiami np portierni, wziąć podpis od portiera na fakturze albo jakimś formularzu dostawy (na czymkolwiek) i domagać się w sądzie za to zapłaty (jakiej chcę) na podstawie podpisu od portiera. To, że dyrektorzy firm robią uniki biorąc towar, a podpis na zamówieniu każą złożyć pracownikowi, to wiadome, ale jak się decydujesz na taki układ, to musisz się liczyć, że się przeliczysz. I sąd ci nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz dobrze jest wiedzieć o czym sie 12.02.10, 13:41 mówi zanim mówić się zacznie... :-) Pozwól więc, że Ci wyjaśnię o czym Ty mówisz bo z Twojej wypowiedzi wynika, że jestes kompletnym "lajkonikiem". Po prostu stek bzdur z siebie wydalasz i czuję się w obowiązku powstrzymac Cie przed dalsza autokompromitacja... Polskie szpitale sa finansowane z środków budżetowych a więc podlegających ustawie o zamówieniach publicznych więc nie wystarczy, że kupisz sobie wagon chińskich strzykawek i dowieziesz je do szpitala bo najpierw musisz wygrac przetarg, podpisać umowę i dopiero potem możesz dociągnąć ten wagon ze strzykawkami do szpitala.. Wbrew temu co mówisz nie możesz więc sobie wystawiać faktur o dowolnnej kwocie (ta dowolnosc masz na etapie składania oferty przetargowej) tylko o tej jaka wynika z zawartej umowy, która najczęściej równiez wskazuje miejsce realizacji dostawy i z reguły jest to magazyn medyczny danego szpitala a nie portiernia... W żadnej z umów równiez jako miejsce dostawy nie jest wymieniony gabinet dyrektora :-) Nic więcej juz za darmo Ci nie powiem; chcesz sie czegos nauczyć to najpierw za to zapłać...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia.1 Re: dobrze jest wiedzieć o czym sie 12.02.10, 14:40 Pozwól, że nie będę cię pytał o płatną poradę, skoro masz takie problemy prawne. Zadałem ci tylko pytanie, czy ty aby na pewno masz problem z podpisem na fakturze? I czy wiesz o co się sądzisz i dlaczego od razu w UE (to nie ma już możliwości odwołania?), bo pierwszy twój post to był bełkot o nieprzyjęciu faktury od dyrektora (nie wiem jak można mieć takie problemy, jak wszystko jest w umowie), drugi to krzyki na państwo i donka i parlament europejski, a teraz zaczynasz toczyć pianę i udzielać porad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: Nie wierzę wprost IP: *.gdynia.mm.pl 12.02.10, 13:50 "Bilbo, chyba ty czegoś nie czujesz ..." Przypuszczalnie to jednak ty nie wiesz, o czym się tu rozmawia. Poczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-olo Re: Nie wierzę wprost 12.02.10, 15:19 Chodzi o to, że sąd za namową złego donka uwziął się małego Bilbo i wszyscy, którzy tego nie rozumieją, to banda idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: Nie wierzę wprost IP: *.gdynia.mm.pl 12.02.10, 17:28 Taaa... najpierw naucz się odróżniać ludzi, z którymi rozmawiasz, a potem dopiero bierz się za dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: Nie wierzę wprost IP: *.gdynia.mm.pl 12.02.10, 12:24 ROTFL! Ale bzdurzysz. Co ma do rzeczy odbiorca faktury czy jego podpis? Podpisy już dawno nie są wymagana, a faktury wysyła się także pocztą. Jedyna istotna rzecz to podpis właściwych osób na zamówieniu towaru/usługi i na tym polu można jedynie powalczyć. A faktura to jedynie papier określający rozliczenie się za towar/usługę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: Nie wierzę wprost IP: *.gdynia.mm.pl 12.02.10, 13:51 Ja tak, ale mam wątpliwości, czy ty przeczytałeś Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia.1 Re: wprawdzie możecie sie śmiać z idioty 12.02.10, 13:15 Na pewno wiesz o co się sądzisz? Problemem jest na pewno nieprzyjęcie faktury? A nie czasami fakt, że twój towar przyjął/przejął ktoś inny niż powinien? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz w tym roku poznamy prawdziwy smak 12.02.10, 09:35 donkowych lodów; zeszły rok nie był najgorszy bo firmy jechały jeszcze na wcześniej odłozonych zyskach. Ten rok będzie rokiem cudów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankster Re: w tym roku poznamy prawdziwy smak IP: *.centertel.pl 12.02.10, 09:44 "nie jest tak żle aby nie mogło byc gorzej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menell Bankructwa 2009 roku IP: 83.238.170.* 12.02.10, 10:22 Bankructwa są wpisane w kapitalizm. Ciekawe kiedy zbankrutuje USA? Odpowiedz Link Zgłoś
fast-olo Re: Bankructwa 2009 roku 12.02.10, 10:30 Może wtedy gdy zbankrutują kraje zadłużone u USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menell Re: Bankructwa 2009 roku IP: 83.238.170.* 12.02.10, 10:54 Socjalizm ponoć zbankrutował 20 lat temu, teraz czas na bankructwo kapitalizmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: Bankructwa 2009 roku IP: *.gdynia.mm.pl 12.02.10, 12:27 Dżiiiis, facet weź już tutaj nie pisz, bo się zaczynasz ośmieszać coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
fast-olo Re: Bankructwa 2009 roku 12.02.10, 12:38 Dobrze, teraz ty się poośmieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś