Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca zdalna a zarobki

10.02.10, 14:43
    Krotki opis sytuacji:

Od pół roku pracuję dla firmy X, oficjalnie na pół etatu. 3/4 pracy wykonuję w
    domu. W siedzibie firmy jestem tylko 1-2 dni w tygodniu (gdy nie mam zajęć).
    Pracuję na firmowym laptopie i programach, ale jednak w domu (np. za prąd
    płacę sama, korzystam z własnego monitora ;)). Studiuję (chyba pracodawca ma z
    tego tytułu korzyści jakieś). Inni pracownicy mają służbowe karty miejskie lub
    opłacone parkomaty, itp. Ja nie.

I teraz zarobki: dostaję około 1/4 tego co osoby o podobnych umiejętnościach,
    wykonujące tę samą pracę w siedzibie firmy. No i czuję się ... dyplomatycznie
    mówiąc: robiona w konia ;).

Niedługo przedłużam umowę.
    Powinnam poprosić o podwyżkę? (Dooobra... i tak to zrobię). Jak powinnam
    poprosić o podwyżkę, tzn. jakich argumentów użyć? Czy to, że pracuję zdalnie i
    studiuję i firma mi do niczego nie dopłaca jest dobrym argumentem?

Jak zacząć taka rozmowę?
    Szef to ogólnie luzak, ale troszkę uparty i zamknięty w sobie ;D

Czy może się wypowiedzieć ktoś, kto jest pracodawcą?
    Obserwuj wątek
      • fast-olo Tia 10.02.10, 16:33
        Weź mu zagroź, że jak nie dostaniesz podwyżki to... to... to normalnie ....
        normalnie coś zrobisz.
      • Gość: uaha ha ha poproś IP: *.chello.pl 10.02.10, 17:25
        powiedz ze sie zwalniasz jak nie da, bo 5ciu headhunterow cie zlowilo i proponuja 15000 netto miesiecznie kazdy
      • madameblanka Re: Praca zdalna a zarobki 10.02.10, 17:48
        jeżeli wykonujesz te same zadania co w pracy i sie z nich wywiązujesz to nie
        rozumiem jednej czwartej normalnej pensji!!!Znam osoby pracujące zdalnie,
        dostające ta sama pensję bo wykonują ta samą robotę jak w siedzibie firmy, acha
        i siedzą zagranicą /firma jest w Pl/. Czyli jednak mozna. Pogadaj z przełozonym,
        bo chyba innego wyjścia nie ma, może sie coś wyjaśni.
        • fast-olo Re: Praca zdalna a zarobki 10.02.10, 17:54
          W tej firmie więcej zarabiają osoby zatrudnione na cały etat w siedzibie firmy.
          Oszustwo! Jak tak można?
          • madameblanka Re: Praca zdalna a zarobki 10.02.10, 18:45
            Ona wykonuje TE SAME obowiązki co w siedzibie, zapewne w stałym kontakcie z
            firmą i przełożonym, to o co chodzi? Etat jak etat. Miejsce pracy inne.
            Innym zwracają za dojazd jej nie muszą i tyle.

Boże, ile jeszcze nam do zachodu brakuje....
            • Gość: oczywiscie Re: Praca zdalna a zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 18:49
              Cały etat jak wiadomo to tyle samo co 3/4.
              • madameblanka Re: Praca zdalna a zarobki 10.02.10, 19:11
                kuźwa, gdzie ja napisałam że ona pracuje na CAŁY etat?? Ma dostać kase za
                wykonaną prace i tyle. Czy to jest 3/4 etatu, 2/3 etatu czy 500/700 etatu!
      • jelen_polski :DDDDD 10.02.10, 18:00
        > Studiuję (chyba pracodawca ma z tego tytułu korzyści jakieś) <
        Jak nie jak tak! Idź i wywal to szefowi! No w końcu jesteś gwiazda czy nie?
        • Gość: szef 100dętki Re: :DDDDD IP: *.chello.pl 10.02.10, 22:00
          > > Studiuję (chyba pracodawca ma z tego tytułu korzyści jakieś) <
          > Jak nie jak tak! Idź i wywal to szefowi! No w końcu jesteś gwiazda czy nie?

taaaaaa, po prostu

mówisz i masz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka