Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nowa praca

IP: *.cdma.centertel.pl 15.02.10, 15:04
    witam jakis miesiac temu stracilem status osoby bezrobotnej (nie wstawilem sie
    u posrednika pracy) z tego co wiem to na okres 3 miesiecy.ostatnio otrzymalem
    propozycje pracy w jednej z firm i zastanawiam sie czy moge podjac prace skoro
    nie jestem zarejestrowany jako bezrobotny znaczy bylem ale urtacilem ten status
    Obserwuj wątek
      • Gość: abc Re: nowa praca IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 15:16
        > witam jakis miesiac temu stracilem status osoby bezrobotnej
        Skoro już nie jesteś bezrobotny, to po co masz podejmować pracę? Praca męczy i może spowodować wiele groźnych chorób!!
        • Gość: praktyczny Re: nowa praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 15:21
          Ale do pracy zawsze można się nie wstawić.
        • Gość: pamik Re: nowa praca IP: *.cdma.centertel.pl 15.02.10, 15:24
          wolal bym inna odpowiedz ale jesli tylko na taka cie stac to ok dzieki ze
          odwiedziles temat.
      • Gość: acerba Re: nowa praca IP: *.171.95.114.static.crowley.pl 15.02.10, 15:21
        To u pośrednika należy być wstawionym??? No to nieźle się porobiło,
        żeby tracić status bezrobotnego za przychodzenie do pośrednika na
        trzeźwo...
        • Gość: pamik Re: nowa praca IP: *.cdma.centertel.pl 15.02.10, 15:25
          oj dobrze wiesz co mialem na mysli
        • Gość: abc Re: nowa praca IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 15:31
          > To u pośrednika należy być wstawionym??? No to nieźle się porobiło,

Trzeźwy by przecież takiego pytania nie wymyślił ;)
          • Gość: praktyczny Re: nowa praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 15:41
            Ludzie są czasem zdezorientowani i nie bardzo wiedzą co się skąd bierze.
            Ostatnio w pośredniaku widziałem gościa, co wymyślał na urzędników, że oni oni
            się obijają z jego podatków :))
            Ale też widziałem panienkę-urzędniczkę, co wleciała do pokoju z czyjąś umową o
            pracę z okrzykiem : "MAMAAA! A co ja mam z tym teraz zrobić?
      • Gość: praktyczny Re: nowa praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 15:22
        Tak, możesz podjąć pracę, jeżeli pracodawca chce ci ją dać.
        W Polsce nie ma obowiązku bycia zarejestrowanym.
        • Gość: pamik Re: nowa praca IP: *.cdma.centertel.pl 15.02.10, 15:29
          czyli to w zaden sposob nie koliduje z tym ze utracilem status tak??
          • oliwija Re: nowa praca 15.02.10, 15:32
            sttus bezrobotnego to fakt bycia ubezpieczonym.i tyle.
            • Gość: praktyczny Re: nowa praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 15:37
              Niekoniecznie. Czasami pracodawca ma umowę z PUP na zatrudnienie osób
              zarejestrowanych. Wtedy to robi różnicę.
          • Gość: praktyczny Re: nowa praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 15:36
            Napisałem: jeżeli pracodawca wie, że nie jesteś zarejestrowany i chce cię zatrudnić.
            • Gość: naiwna Re: nowa praca IP: *.tktelekom.pl 15.02.10, 19:02
              w urzędzie spotkałam się jedynie z kwestionariuszem osobowym, gdzie było trzeba
              zakreślić pozostaje/nie pozostaje w rejestrze bezrobotnych.
              Jak Cię zatrudnią przynajmniej nie będziesz musiał biec i się wyrejestrowywać w
              ciągu 7 dni ;-).
              • Gość: praktyczny Re: nowa praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 21:25
                Same korzyści. Na 3 miesiące i tak go wyrejestrowali, to akurat w tym czasie
                zarobi trochę grosza. A po skończonym zleceniu, jak nie będzie innych (a nawet
                jak będą ;)) najlepiej wrócić i się urzędnikom nie zwierzać za bardzo (znaczy ja
                bym się nie zwierzał ale ja stary oszust urzędniczy jestem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka