Gość: rens IP: *.acn.waw.pl 09.04.10, 00:17 hop! Czy po przekroczeniu 27 lat można starać się o staż absolwencki, wszędzie jest napisane "wiek do 27 lat"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: staż absolwencki IP: *.nplay.net.pl 09.04.10, 11:53 Jeśli jesteś osobą zarejestrowaną od roku jako bezrobotna to możesz się starać o staż. Teraz nie tylko absolwenci mają do niego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Desperaci 09.04.10, 16:44 Nie znam nikogo, kto byłby zadowolony ze stażu, może wy znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
ejdika Re: Desperaci 09.04.10, 18:16 ja byłam bardzo zadowolona ze stażu, ale był to staż w bardzo dobrej firmie - Grupa Żywiec S.A. według mnie staż jest bardzo dobrym rozwiązaniem dla świeżo upieczonych absolwentów, o ile oczywiście trafi się w dobre miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Desperaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 01:27 Staże wszelkiego rodzaju to psucie rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kazjenka Re: staż absolwencki 10.04.10, 08:24 Słyszałam, że staż absolwencki jest tylko do 25 lat.. Myślę, że możesz się starać o przyuczenie do zawodu, ale to jest wyłącznie 3-miesięczne. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: staż absolwencki 10.04.10, 09:31 Po studiach do 27, ale tylko do roku po obronie. Staż to debilizm. Trzeba robić wszystko co ci każą, czyli najczęściej to, czego nie chcą robić pracownicy. Ty jesteś miotłą, szmatą i popychadłem, bo jako stażysta pracownikiem nie jesteś, we wszystkich papierach nadal jesteś BEZROBOTNY. A i tak ciebie nie zatrudnią. Odpowiedz Link Zgłoś
kazjenka Re: staż absolwencki 20.04.10, 19:51 wycofany napisał: > Staż to debilizm. Trzeba robić wszystko co ci każą, czyli > najczęściej to, czego nie chcą robić pracownicy. Ty jesteś miotłą, > szmatą i popychadłem, bo jako stażysta pracownikiem nie jesteś, we > wszystkich papierach nadal jesteś BEZROBOTNY. > > A i tak ciebie nie zatrudnią. Bez stażu nie zatrudnią tym bardziej. Nie można generalizować, że na każdym stażu jest źle, a zatrudnić mogą zawsze gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: staż absolwencki 21.04.10, 17:51 Staże są właśnie po to żeby nie zatrudniać, podobnie jak praca na czarno, na umowę zlecenie i dzieło...Ot, różne formy wyzysku, wszystko po to, żeby pracodawca nie musiał płacić. Świadczy to tylko o tym, że polscy pracodawcy zatrudnią nawet świnię, byle tylko jej nie musieli płacić (bo stażysta to żaden pracownik, słabo wykwalifikowany i średnio po 2 tygodniach i tak już nic nie robi, tylko udaje). Odpowiedz Link Zgłoś
kazjenka Re: staż absolwencki 22.04.10, 09:58 Tak, stażysta jest słabo wykwalifikowany, ale staż jest po to, żeby go właśnie pracy nauczyć. Każdy doświadczony był kiedyś niedoświadczonym. Znam ludzi zadowolonych i niezadowolonych zarówno ze stażu, jak i z pracy. Nie ma reguły. A jeśli należy się do tych tysięcy niepotrzebnych magistrów, którzy nic nie umieją, bo nie mają doświadczenia, to dobrze się jest poświęcić na stażu. No, chyba że chce się pracować w gastronomii czy sklepie, gdzie jest duża rotacja ludzi i biorą każdego. Oczekiwanie, że praca zgodna z wyższym wykształceniem i pełnopłatne od razu się trafi jest obecnie idealistyczne w większości przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: staż absolwencki IP: 193.136.157.* 20.04.10, 19:56 Czmu nie? Ale nie w Polsce. Mnie, dobrze po 50-ce, przyjeli np. na zachodzie Europy na staz post-doctoral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniax Re: staż absolwencki IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.10, 10:55 moze, bo oprocz wieku sa jeszcze inne kryteria np. brak doswiadczenia. ale wtedy mozne isc na staz 6 miesieczny (a nie roczny). Odpowiedz Link Zgłoś